Tunnelma sarjakärjessä tiivistyy - Nokian Urheilijat pyrkii karistamaan haastajansa

11.02.2022 08:00

Kuva: Timo Kupiainen

SM-ringeten jatkosarjassa vietetään poikkeuksellisesti kolmen ottelun viikonloppua. Kierroksen mielenkiintoisin ottelu nähdään sunnuntaina Nokialla, kun sarjassa kolmantena majaileva Helsinki matkustaa haastamaan sarjakärkeä.

Viime viikonloppuna vain yhden sarjapisteen saalistanut Nokian Urheilijat kohtaa tulevana viikonloppuna kaksi SM-jatkosarjan kuumimmista joukkueista. Lauantaina vastassa olevalla Laitilan Jyskeellä on vyöllään kaksi voittoa viime viikonlopulta, kun se jätti jalkoihinsa Lahden ja RNK Flyersin. Joukkueiden viime kohtaaminen kuukauden takaa on varmasti molemmilla osapuolilla tuoreessa muistissa, kun laitilalaiset nappasivat tiukan puolustustaiston päätteeksi  yhden sarjapisteen NoU:n vieraana. Ennakkoon ottelusta voidaan jälleen odottaa vauhdikasta ja tasaista vääntöä, jossa jokainen ansaittu maalipaikka pitää hyödyntää.

Sunnuntaina “Noutajat” saavat vieraakseen niin ikään neljä pistettä viime viikonlopulta napanneen Helsingin. Ottelun panokset ovat korkealla, sillä joukkueiden välinen piste-ero on vain viisi pistettä, kun molemmilla joukkueilla on ennen viikonloppu jäljellä seitsemän ottelua SM-jatkosarjaa. 

Viikonlopun jälkeen tilanne sarjataulukossa siis elää. Tasoittuvatko puntit, vai repeääkö piste-erot entisestään sarjakärjessä? 

SM-RINGETEN JATKOSARJAN VIIKONLOPUN OTTELUT: 

Lauantaina 12.2. 

Jyske - NoU, Laitilan jäähalli klo 16:15 

Lahti - Helsinki, SOL Areena klo 16:30 

Kiekko-Espoo - RNK Flyers, SIIRRETTY

Sunnuntaina 13.2. 

NoU - Helsinki, Nokian jäähalli klo 14:30 

 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Elisa Kemppainen nauttii paluusta ringettekaukaloihin

Kuva: Timo Kupiainen

Kisa neljän parhaan joukkoon pääsystä käy kuumana SM-karsintasarjassa, sillä paikka ensi kauden SM-sarjassa aukeaa vain sitä kautta. Sarjan neljättä sijaa pitää tällä hetkellä NSR, jolle SM-karsintasarja on ennen kaikkea hyvä oppimatka.

Pitkään lajia seuranneet saattoivat syksyllä hieraista silmiään, kun NSR marssitti joukkueensa ensimmäisiä kertoja jäälle Ykkössarjassa. SM-pronssia urallaan juhlinut ja naisten maajoukkueringissä viihtynyt Elisa Kemppainen oli tehnyt paluun ringettekaukaloihin viiden vuoden tauon jälkeen. Viimeksi kaudella 2015-2016 Helsingin riveissä torjunut Kemppainen on ollut innoissaan paluusta rakkaan harrastuksen pariin.

- Viiden vuoden tauon jälkeen olen positiivisesti yllättynyt monessa asiassa omassa tekemisessä. Tärkeimpänä on ollut se, miten olen taas kyennyt mentaalisella puolella nauttimaan pelaamisesta.

NSR lähti SM-karsintasarjaan viimeiseltä mahdolliselta paikalta, kun se sijoittui Ykkössarjan alkusarjassa neljänneksi. Lähtökohtiin nähden karsintasarja on siis sujunut nurmijärveläisillä odotuksia paremmin. 

- SM-karsintasarja on sujunut hyvin! Olemme päässeet joukkueemme kanssa pelaamaan kovia pelejä ja kerryttämään osaamista. Samalla olemme päässeet kokemaan vauhdin huumaa SM-joukkueita vastaan.

Vaikka pisteitä on ropissut tilille mukavasti, pitää NSR ja Kemppainen tavoitteensa realistisina.

- Joukkueemme on asettanut tavoitteekseen hakea tuntumaa SM-tason peleistä, ja asetamme myös ottelukohtaisia tavoitteita. Henkilökohtaisesti kannatan ottelukohtaisia tavoitteita, sillä asetan itsekin jokaiseen peliin omia tavoitteitani.

NSR haluaa takaisin voittojen tielle keskiviikon tappion jäljiltä

SM-karsintasarjan otteluviikko alkoi jo keskiviikkona, kun Blue Rings kävi sarjan kuukauden pelaajaksi valitun Iina Kupiaisen johdolla hakemassa pisteet NSR:ltä lukemin 3-9. Nurmijärveläiset eivät ole ottelua jääneet murehtimaan, vaan katseet ovat kääntyneet jo kohti sunnuntain LuKi-ottelua.

- Odotan kovasti sunnuntain peliä. Uskon, että omalla hyvällä tekemisellä ja yhteen hiileen puhaltamisella pystymme ottamaan kaksi pistettä pelistä, Kemppainen ennakoi tulevaa koitosta.

Napsahtivat sarjapisteet NSR:n tilille tai ei, niin Kemppaisen kommenteista voi aistia aidon rakkauden lajia kohtaan sekä lapsenomaisen ilon jäähallielämään palaamisesta.

- Joukkueemme on timanttinen, joten jokainen viikko heidän kanssaan treenaten ja tehden on yhtä juhlaa!

SM-RINGETEN KARSINTASARJAN VIIKON OTTELUT

Keskiviikko 9.2.

NSR - Blue Rings, 3-9 (2-3, 0-2, 0-1, 1-3)

Lauantaina 12.2. 

Haukat - LuKi-82, Järvenpään jäähalli 12:30

Blue Rings - Ilves, Tuusulan jäähalli 14:00 

Sunnuntaina 13.2. 

LL-89 - Haukat, Lapinlahden jäähalli klo 15:00

NSR - LuKi-82, Klaukkalan jäähalli 16:00 

 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Amanda Winqvist haluaa torjua EKS:n Ykkössarjan mestariksi

Kuva: Timo Kupiainen

Nousujohtoisesti otteitaan parantanut EKS on ollut yksi Ykkössarjan kuumimmista joukkueista vuoden vaihteen jälkeen. Espoolaiset eivät ole menettäneet pistettäkään tällä ajanjaksolla ja ovat nousseet sarjataulukon kärkikahinoihin ryminällä. Torstaina EKS:n huiman vireen sai kokea Helsinki. 

Torstai-iltana Oulunkylän jäähallissa Helsinki pyrki katkaisemaan EKS:n voittoputken. Parhaaseen katseluaikaan käyty ottelu ei kuitenkaan tuonut helsinkiläisille toivottua tulosta, vaan tahmeasti ottelun aloittanut EKS piristyi ottelun edetessä ja otti jälleen tärkeät sarjapisteet lukemin 3-7. Espoolaisten tehokkaimpina hääräsivät tutusti Mirell Malk (4+0) sekä Anna-Kaisa Raesola (1+3).

-  Peli alkoi hyvin tahmeasti, sorruimme tyhmiin virheisiin ja vastustaja hyödynsi tämän hyvin. Toisessa erässä saimme hieman heräteltyä itseämme, mutta pitkällä erätauolla saimme sytytettyä itsemme kunnolla otteluun. Jäälle palasikin tulinen EKS ja toisen puoliskon hallitsimme ottelua selkein ottein, vierasjoukkueen maalilla 27 kertaa torjunut Amanda Winqvist kertaa ottelun kulkua.

Itselleni jäi todella hyvä fiilis pelistä. Ensimmäinen puolikas oli hankala, kun vastustajalta tuli vähän vetoja meidän maaliamme kohti. Toisella puoliskolla pääsin omalle tasolleni ja onnistumisia tuli paljon! Etenkin avaukset onnistuivat läpi pelin, josta oli hyvä hakea itseluottamusta myös muuhun peliin, hän jatkaa, ja haluaa jakaa erityismaininnan erinomaisia otteita esittäneelle Sanni Koskiselle (2+0).

Winqvist seisoo EKS:n puolustuksen viimeisenä lukko

21-vuotias Winqvist torjuu renkaita maalinsuulla jo 12. kauttaan. Nuorten maajoukkueen ympyröissäkin pyörinyt Winqvist on tällä kaudella käynyt kolkuttelemassa SM-sarjan ovia, mutta tyytyminen luukkuvahdin rooliin on toistaiseksi riittänyt. EKS:n maalilla sen sijaan torjuntavastuuta on riittänyt ja nuori maalivahti on yksi suurimmista syistä espoolaisten vakuuttavaan kevätkauteen Ykkössarjassa.

Alkukaudesta haimme moninpaikoin tuntumaa peleihin ja joukkuekavereihin pitkän tauon jäljiltä. Nyt jatkosarjassa olemme joukkueena saaneet paljon onnistumisia ja niiden kautta voittoja. Voitot ovat tärkeitä sarjatilanteen kannalta, mutta eritoten ne ovat nostattaneet joukkueen fiilistä ja kasvattaneet itseluottamustamme jäällä, Winqvist analysoi joukkueensa otteita.

Winqvist näkee myös kehittyneensä henkilökohtaisella tasolla nousujohtoisesti. 

Etenkin nopeus jäällä on tuntunut kehittyvän hyvin pitkin kautta ja se on ollut omiaan vahvistamaan itseluottamusta tolppien välissä!

Vain mestaruus kelpaa EKS:lle - laittaako KaPa-51 kapuloita espoolaisten mestaruuskärryn rattaisiin?

Pelillisesti ehjää loppukautta tavoitteleva Winqvist kertoo EKS:n asettaneen itselleen yhden tavoitteen loppukaudelle - Ykkössarjan mestaruuden. 

- Sitä kohti ollaan kuljettu ottelu ottelulta, mutta vielä on matkaa jäljellä. Tällä hetkellä kuitenkin näyttää todella hyvältä!

Lauantaina EKS saa vieraakseen Kangasniemen Palloilijat, jonka kuukauden takainen reissu Espooseen oli kylmä ja karu. Vaikka viimeisimmät ottelut ovat kääntyneet espoolaisten eduksi reiluin lukemin, ei EKS aio lähteä otteluun pakkastakki lepattaen. 

- Fiilis lauantain otteluun on hyvä ja luottavainen. Töitä on kuitenkin tehtävä 60 minuuttia eikä yhtäkään sarjapistettä ole jaossa ilmaiseksi.

Winqvist vakuuttaa, että espoolaisten työkalupakista löytyy juuri sopivat avaimet siihen, että sarjapisteet jäävät Kehä kolmosen sisäpuolelle.

- Viime kohtaamisessa KaPa-51 antoi meille jatkuvaa painetta. Pitämällä kiinni tiukasta puolustuksesta ja viimeistelemällä tehokkaasti, uskon että kaksi pistettä jää Espooseen. 

YKKÖSSARJAN VIIKON OTTELUT: 

Torstaina 10.2.

Helsinki - EKS, 3-7 (1-0, 2-3, 0-1, 0-3)

Perjantaina 11.2. 

FoPS - Blue Rings, Forssan jäähalli 19:15

Lauantaina 12.2. 

EKS - KaPa-51, Leppävaaran jäähalli 17:30

Helsinki - VG-62, Malmin jäähalli 17:45 

Sunnuntaina 13.2.

VG-62 - KaPa-51, Kuparivuoren jäähalli klo 12:15