Karkaako Nokia SM-jatkosarjan voittoon?

12.02.2022 21:00

Kuva: Timo Kupiainen

Nokian Urheilijat matkusti lauantaina Varsinais-Suomeen osoittaakseen Laitilan Jyskeelle, miksi se on ylhäisessä yksinäisyydessään sarjan kärkipaikalla. Lahdessa Helsingin oli tyytyminen yhteen pisteeseen.

Kasitien varrella sijaitseva Laitilan jäähalli toimi tänään näyttämönä Laitilan Jyskeen ja Nokian Urheilijoiden välisessä ottelussa. “Noutajien” tappavan tehokas avausvartti riitti kangistamaan Jyskeen ja ottelu taputeltiin loppulukemiin 1-5. Voiton myötä NoU kasvatti johtoaan sarjakärjessä viiteen pisteeseen.

Ottelun alku oli Nokian tähtihyökkääjä Roosa Salosen show. Alle kahteen minuuttiin isketyt kaksi osumaa lietsoivat pirkanmaalaiset hurmokseen, eikä tätä tulipaloa kyennyt sammuttamaan paikallaolijoista kukaan. Lohtua Laitilan penkille toi Teresa Tapani, kun hän loihti kotijoukkueen ainokaisen ajassa 21:02. Muuten sarjanousija ei pystynyt pistämään kestomenestyjälle kampoihin, ja kaksi sarjapistettä matkasivat ansaitusti Nokialle.

- Saimme otteluun hyvän alun, puolustimme hyvin ja maalivahti Oona Keskinen pelasi varmasti, Nokian Kaisa Hurske kertoo voiton taustoista.

- Nokia tuli alusta asti kovaa päälle, ja oli selvästi meitä terävämmin liikkeellä. Pääsimme peliin pitkän erätauon jälkeen hieman paremmin mukaan, mutta emme saaneet paikoista sisään. Parempi voitti tänään, Jasmin Kiiski Jyskeestä kommentoi.

Lahti oli menettää sarjapisteen Helsingin tehominuutilla

Sarjassa kolmantena majaileva Helsinki matkusti reilut sata kilometriä pohjoiseen, missä se haastoi sarjajumbo Lahden. Lahti ei suostunut olemaan helppo suupala pääkaupunkilaisille, vaan oli pitkään Essi Sarmalan ja Tanja Elorannan maaleilla kiinni täydessä pistepotissa. 

Avauserän maalit pitivät ottelun jännittävissä 2-1 lukemissa aina päätöserään saakka, kunnes lahtelaiset meinasivat astua Helsingin asettamaan miinaan. Ensin Emmi Juusela pysäytti kellot maalin merkiksi ajassa 47:55, ja vain 57 sekuntia myöhemmin Emilia Hirvonen vei Helsingin ensi kertaa johtoon ottelussa. Kotijoukkue Lahden onneksi Elorannan ruuti oli jälleen kuivaa ja tasoitusosuma syntyi suoraan Helsingin johtomaalin perään. Viimeisellä kympillä molemmat joukkueet pääsivät vielä pyörittämään ylivoimiaan, mutta tuloksetta. Pisteet jaettiin loppulukemin 3-3.

SM-RINGETEN JATKOSARJAN VIIKONLOPUN OTTELUT: 

Lauantaina 12.2. 

Jyske - NoU, 1-5 (0-3, 1-1, 0-0, 0-1)

Lahti - Helsinki, 3-3 (2-1, 0-0, 0-0, 1-2)

Sunnuntaina 13.2. 

NoU - Helsinki, Nokian jäähalli klo 14:30 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Järvenpään Haukat iski loppuhetkillä voittoon - Ilves murisi pisteet Tuusulasta 

Kuva: Timo Kupiainen

SM-karsintasarjan viikonloppu näki ensimmäisen kamppailunsa Järvenpäässä, kun askiin hyppäsivät sarjassa peräpäätä pitävät Haukat ja Luki-82. Tuusulassa yhteen ottivat sen sijaan Blue Rings ja Tampereen Ilves.

Viimeksi joulukuun alussa voittoa juhlinut Järvenpään Haukat sai lauantaina vieraita Satakunnasta asti, kun SM-karsintasarjassa pisteittä oleva LuKi-82 saapui Keski-Uudenmaan sydämeen. Molemmat joukkueista kaipasivat lisäpisteitä tililleen, mutta tällä kertaa oli Haukkojen vuoro katkaista parin kuukauden voitoton putki tyylikkäästi 6-4 lukemin.

Ottelu lähti käyntiin Haukkojen komennossa, kun luvialaiset vielä etsivät luistimiensa profiilia pitkän matkustuksen jäljiltä. Ensin Venla Röpölinen avasi kotijoukkueen maalihanat, ja pian avausosuman jälkeen Iida Lehtonen vei Haukat kahden maalin karkumatkalle. Maalitalkoot sen kuin jatkuivat, kun Luvian Milla Rantanen kavensi lukemat 2-1 ja aivan ensimmäisen erän lopussa Nanette Valtanen rankaisi vieden Haukat jälleen 3-1 johtoon. Ennen pitkää erätaukoa Krista Järvelin toi LuKi:n maalin päähän ja toiselle puoliskolle lähdettiin tasaisissa 3-2 lukemissa.

Toinen puolikas ottelusta jatkui tasaisissa merkeissä. Ensin LuKi:n Katariina Niemi tasoitti ottelun, 10 minuuttia myöhemmin Ella Parkkinen vei kotijoukkueen jälleen johtoon ja ajassa 56:52 Luvian Rantanen tasoitti lukemiksi 4-4. Luvialaisten aitiossa alettiin jo näkemään harhoja pistetilin avaamisesta, kun vain reilu puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Haukkojen Valtanen masensi satakuntalaisten mielet iskemällä renkaan verkon perukoille. Vilma Tuominiemi kaunisteli loppulukemiksi 6-4 ja järvenpääläisten juhlat olivat valmiit alkamaan.

- Pääsimme pitkästä aikaa takaisin pelikentille ja se näkyi tahmeana alkuna, kun päästimme vastustajan kahden maalin karkumatkalle. Tästä sisuuntuneena taistelimme kolme todella tasaista erää, mutta vastustaja onnistui viimeistelemään lopussa voiton itselleen, 44 kertaa LuKi:n maalilla renkaan eteen venynyt Emilia Kallio kommentoi ottelua.

Ilves kasvatti tappiottoman putkensa kuuteen

Kun kello ylitti kahden iltapäivällä, kierroksen toinen vääntö vihellettiin käyntiin Tuusulassa. Vaikean syyskauden jälkeen hurjaan vetoon viritetty petolauma Tampereelta näytti jälleen kyntensä, eikä kotijoukkue Blue Ringsin auttanut kuin tyytyä kohtaloonsa. Nälkäinen vierasjoukkue vei pisteet mukanaan lukemin 2-6.

Blue Rings avasi ottelun terävästi, kun sekä Iina Kupiainen että Minna Seppälä onnistuivat maalinteossa ensimmäisten viiden peliminuutin aikana. Kotijoukkueen kannattajien harmiksi tämän jälkeen maaleja juhlivat enää vain tamperelaiset. Ilves nousi nopeasti tasoihin Veera Niemen ja Jenni Viinamäen osumilla. Pitkän erätauon jälkeen vierailijat jatkoivat tasaisen varmasti maalien nakuttamista Riina Marilan selän taakse ja loppusummerin soidessa epäselvyyttä ottelun voittajasta ei ollut. Tamperelaisten tehokkaimpana hääri 4+2 tehot koonnut Niemi.

SM-RINGETEN KARSINTASARJAN VIIKON OTTELUT: 

Keskiviikko 9.2.

NSR - Blue Rings, 3-9 (2-3, 0-2, 0-1, 1-3)

Lauantaina 12.2. 

Haukat - LuKi-82, 6-4 (3-1, 0-1, 0-1, 3-1)

Blue Rings - Ilves, 2-6 (2-2, 0-0, 0-2, 0-2)

Sunnuntaina 13.2. 

LL-89 - Haukat, Lapinlahden jäähalli klo 15:00

NSR - LuKi-82, Klaukkalan jäähalli 16:00 

 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Ykkössarjan ennakkosuosikit pitivät pintansa

Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarjan viikonloppu alkoi jo perjantaina, kun FoPS kaatoi vieraaksi matkustaneen Blue Ringsin näytösluvuin 7-0. Lauantaina kaukaloissa kohtasivat EKS ja KaPa-51 sekä Helsinki ja sarjakärki VG-62.

Likemmäs sata ringeten ystävää oli päättänyt lähteä viettämään iltaa Kanta-Hämeen kauneimman kesäkaupungin epävirallista titteliä kantavan Forssan jäähalliin. Kotijoukkueen puolella peliä seuranneet saivat rahoilleen täyden vastineen, kun vieraaksi saapunut Blue Rings lähetettiin kotimatkalle tylyin 7-0 lukemin. 

Ottelu lähti käyntiin vahvasti forssalaisten komennossa ja peli pyöri jatkuvasti Blue Ringsin kenttäpäädyssä. FoPS painosti vierailijoita niin renkaalla ollessaan kuin renkaattomina, ja tämä näkyi Blue Ringsin suurina vaikeuksina päästä omalta alueelta hyökkäykseen. FoPS ei päässyt painostuksesta huolimatta suurelle karkumatkalle ja tästä vierailijoiden oli kiittäminen tiivistä puolustuspeliään sekä avauspuolikkaalla 29 kertaa torjunutta Jasmin Hickmania. Pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-0 johdossa, kun maalinteossa onnistuivat Jenna Koivu, Aada Sipponen ja Tara Repo.

- Pelin kaksi ensimmäistä erää oli haastavat, emmekä pystyneet toteuttamaan yhdessä sovittuja asioita. Ensimmäistä puoliskoa leimasi keskittymisen puute, joka ilmeni huonoina syöttöinä ja vaikeuksina viivojen ylittämisen kanssa, Noora Hynynen analysoi Blue Ringsin otteita avauspuolikkaalla.

Kolmannessa erässä ottelun vaakakupissa tapahtui radikaali muutos, kun vierasjoukkue Blue Rings otti selkeän niskalenkin kotijoukkueesta. Hurjasti Forssan päädyssä myllyttänyt vierasjoukkue loi hyviä maalintekotilanteita toisensa perään, mutta ottelun ratkaisijan rooliin nousi Ykkössarjan paras maalivahti Sini Mäkelä. Huikeat esitykset maalinsuulla auttoivat FoPS:a pitämään johtoasemansa ja kotijoukkue meni ottelussa lopulta menojaan.

- Onnistuimme maalinteossa tasaisesti koko ottelun ajan. Voiton varmisti maalivahtimme Mäkelän huikeat torjunnat ja tiukka kahden karvauspeli, jonka myötä saimme paljon riistoja keskialueella, FoPS-puolustaja Vilja Mäkelä kommentoi kahden pisteen voittoa. 

EKS venytti voittoputkensa seitsemään KaPa-51:n kustannuksella

Kapealla kokoonpanolla Espooseen matkustanut KaPa-51 ei kyennyt katkaisemaan EKS:n huimaa voittoputkea. EKS vankisti voiton myötä asemiaan Ykkössarjan kärkikahinoissa.

Espoolaiset karkasivat avauspuoliskolla jo neljän maalin karkumatkalle Anna-Kaisa Raesolan (4+2) johdolla, eikä ottelun lopputulosta tarvinnut tämän jälkeen juurikaan jännittää. KaPa-51:n maalilla Veera Hokkanen teki voitavansa, mutta tasaisesti maaleja rummuttaneet espoolaiset iskivät tylyt 9-3 loppulukemat ja nappasivat tärkeät kaksi sarjapistettä.

- Vaikka ottelun tulos ei ollut meille suotuisa, lähdemme hyvillä fiiliksillä jahtaamaan pisteitä Naantalista, KaPa-51:n kapteeni Inka Issakainen toteaa ottelun päätyttyä.

Sarjakärki VG-62 oli tyly vieralija Helsingissä

Ykkössarjassa vakuuttavaa jälkeä takonut VG-62 kävi lauantaina hakemassa sarjapisteet Malmin jäähallista Helsingin pyristelyistä huolimatta. Loppulukemat 4-7 eivät kuitenkaan olleet itsestäänselvyys, vaan naantalilaiset saivat tehdä täyden iltapuhteen pisteiden eteen.

VG-62 sai otteluun kotijoukkuetta terävämmän alun ja se meni toisen erän alussa 1-3 johtoasemaan Melina Väkiparran osumalla. Johtoa kesti noin kymmenen minuuttia, kunnes Helsingin kapteeni Vera Paaso otti ohjat omiin käsiinsä. Puhtaan hattutempun viimeistellyt Paaso iski kolmannen osumansa ajassa 41:06 vieden kotijoukkueen 4-3 johtoon. Sisuuntunut VG-62 näytti kuitenkin syyn, miksi se on Ykkössarjan kärkijoukkue ja ratkoi ottelun nopeasti Paason hatullisen jälkeen Nea Palletvuoren, Nelli Lehtisen ja Viivi Väätäisen kahdella osumalla.

YKKÖSSARJAN VIIKON OTTELUT: 

Torstaina 10.2.

Helsinki - EKS, 3-7 (1-0, 2-3, 0-1, 0-3)

Perjantaina 11.2. 

FoPS - Blue Rings, 7-0 (2-0. 1-0, 2-0, 2-0)

Lauantaina 12.2. 

EKS - KaPa-51, 9-3 (3-0, 2-1, 1-1, 3-1)

Helsinki - VG-62, 4-7 (1-2, 1-1, 2-2, 0-2)

Sunnuntaina 13.2.

VG-62 - KaPa-51, Kuparivuoren jäähalli klo 12:15