Ringetteviikon tulikuumin ottelu käydään lauantaina Lapinlahdella

18.02.2022 08:00

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjassa nähdään täysi kuuden ottelun viikonloppu, kun myös viime viikonloppuna huilanneet Kiekko-Espoo ja RNK Flyers palaavat tositoimiin. 

Kun Etelä-Suomessa innokkaimmat loskassa tarpojat julistavat kevään saapumista, niin Ringeten SM-sarjassa lähestytään sitä kiinnostavinta vaihetta kaudesta. Toiseksi viimeinen, täysi kuuden ottelun viikonloppu starttaa lauantaina Nokialla, kun sarjakärki saa vieraakseen paikkaa jatkopeleistä hakevan RNK Flyersin. Lauantain muissa otteluissa yhteen ottavat Laitilassa Jyske ja Helsinki, kun taas Lahden SOL-areenalle matkustaa Kiekko-Espoo haastamaan Päijät-Hämeen ylpeyden.

Sunnuntaina katseet kohdistuvat Varsinais-Suomeen ja Raisioon. Kerttulan jäähallissa taistellaan kevään jatkopelien näkökulmasta elintärkeistä pisteistä, kun sotasovet yllensä sovittavat sarjassa sijoilla 5 ja 6 majailevat RNK Flyers ja Lahti. 

Viikonlopun aikana panokset siis asetetaan useammassa ottelussa korkealle ja asetelmia kevään ratkaisupeleihin aletaan hakemaan todenteolla. Viritä itsesi siis oikeaan mielentilaan, mene hallille, sillä ringette on parasta paikan päällä! Tai avaa vähintään Ruutu, josta näet ottelut täysin ilmaiseksi.

SM-RINGETEN JATKOSARJAN VIIKON OTTELUT: 

Lauantaina 19.2. 

NoU - RNK Flyers, Nokian jäähalli klo 14:00 

Jyske - Helsinki, Laitilan jäähalli klo 15:00 

Lahti - Kiekko-Espoo,  SOL Areena klo 16:30 

Sunnuntaina 20.2. 

Helsinki - NoU, Pirkkolan jäähalli klo 12:00 

RNK Flyers - Lahti, Kerttulan jäähalli 1 klo 15:00 

Kiekko-Espoo - Jyske, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 16:45 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

LL-89:n Ada Ruotsalainen haluaa pysäyttää Ida Adlerin ja Blue Ringsin lauantaina

Kuva: Timo Kupiainen

SM-karsintasarja tarjoaa yhden viikonlopun herkullisimmista kamppailuista, kun Lapinlahden jäähallissa sarjakärki ottaa avosylin vastaan takana pisteen päässä huohottavan Blue Ringsin. 

Kun reilu kuukausi sitten LL-89 matkusti Blue Ringsin vieraaksi Tuusulaan, tuskin kukaan osasi odottaa sellaista ottelun päätöserää. Blue Ringsin 21-vuotias hyökkääjä, Ida Adler ei muistele tapahtumia lämmöllä.

- Viime kohtaamisesta Tuusulassa mieleen jäi vastustajan huima loppukiri, joka muistuttaa meitä olemaan pelissä hereillä koko 60 minuutin ajan.

LL-89:n maalivahti, vasta 18-vuotias Ada Ruotsalainen taas kertoo joukkueensa saaneen huimasti itseluottamusta ja hyvää fiilistä kyseisestä taisteluvoitosta. Ottelussa kotijoukkue Blue Rings johti ottelua päätöserän alussa jo 6-4, mutta viimeisen 72 sekunnin aikana Lapinlahti painoi tasoihin ja ohi, jättäen koko kotiyleisön sanattomaksi. 

Tavoitteet kehittymisestä aina SM-sarjapaikkaan

LL-89 on asettanut loppukauden tavoitteekseen voittaa mahdollisimman paljon otteluita, kehittyä joukkueena ja pitää yllä taistelevaa asennetta jokaisessa tilanteessa. Salaa syöttöpisteestä haaveileva Ruotsalainen tähtää tasaisuuteen otteissaan. 

- Henkilökohtaisesti tavoittelen sitä, että pystyisin pitämään parhaimman mahdollisimman tason yllä omassa pelaamisessani. Jos tässä onnistun, auttaisi se myös joukkuetta saavuttamaan yhteiset tavoitteemme.

Paikan nuorten maajoukkuekahinoista lunastanut Adler pyrkii periksiantamattomalla pelaamisellaan auttamaan mahdollisimman hyvin joukkuettaan. Blue Ringsin tavoitteet ovat hyvin selvät ja konkreettiset. 

- Joukkueemme tavoitteet ovat selkeät: karsintasarjan voitto ja paluu korkeimmalle sarjatasolle! 

Lauantaina odotettavissa tiukkaa vääntöä sarjan kärkipaikasta

- Lauantain otteluun lähdemme hyvällä fiiliksellä, niin kuin aina! Odotettavissa on erittäin tiukka taisto, mutta pyrimme keskittymään tarkkaan viimeistelyyn hyökkäyksissä ja tiukkaan karvauspelaamiseen renkaattomina, Adler tunnelmoi tulevaa koitosta. Vastustajan leiristä hän nostaa esiin nuoren Anni Savolaisen, jonka kehitystä Adler on seurannut kunnioituksella ja mielenkiinnolla.

Myös Lapinlahden jäähallin käytävillä ottelua odotetaan vesi kielellä. 

- Odottavaiset fiilikset lauantaita kohtaan! Toivon, ja uskon, että ottelu tulee olemaan vauhdikas ja tiukka. Molemmat joukkueet jättävät varmasti kaikkensa kentälle, veräjää vartioiva Ruotsalainen ennakoi, ja paljastaa myös kotijoukkueen voiton reseptin.

- Uskon, että kunhan keskitymme vain omaan tekemiseen ja pelaamme yhdessä  joukkueena, meillä on kaikki mahdollisuudet saada pisteet jäämään Savoon. 

Ruotsalaisen nosto Blue Ringsistä on kultaranne Iina Kupiainen, jonka laukauksen kanssa nuori maalivahti saa olla tarkkana täydet 60 minuuttia.

Lauantaina ringeten ystävien kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota Pohjois-Savon suuntaan, sillä LL-89 - Blue Rings on oivaa esimakua tulevasta ringettekeväästä!

SM-RINGETEN KARSINTASARJAN VIIKON OTTELUT: 

Lauantai 19.2.

LL-89 - Blue Rings, Lapinlahden jäähalli klo 15:00 

LuKi-82 – Haukat, Luvian jäähalli klo 15:30 

Ilves - NSR, Tesoman jäähalli klo 16:30 

Sunnuntaina 20.2. 

Blue Rings - LuKi-82, Tuusulan jäähalli klo 12:30

Haukat - Ilves, Järvenpään jäähalli klo 13:30

LL-89 - NSR, Lapinlahden jäähalli klo 15:00

Katso SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta. 

 

Ykkössarjassa yhden ottelun viikonloppu - Kovavireinen EKS hyökkää FoPS:n kimppuun perjantaina

Kuva: Timo Kupiainen

Se on se laatu, eikä niinkään määrä. Tuo klisee voidaan todeta aiheelliseksi, kun tarkastellaan Ykkössarjan yhden ottelun viikonloppua. Vaikka otteluita on vain yksi, on se mielenkiinnoltaan aivan sarjan kärkiotteluita.

Perjantai-iltana on oiva tilaisuus startata oma ringetteviikonloppu, ja suunnata kohti Espoon Leppävaaraa, jossa EKS saa vieraakseen Forssan Palloseuran. Tulikuumaa voittoputkea ylläpitävä EKS lähtee luonnollisesti otteluun ennakkosuosikin paineet hartioillaan, mutta helppoa vastusta Forssa tuskin haluaa espoolaisille antaa. 

EKS:n seitsemän ottelun voittoputki sai alkunsa 8.1.2022, kun se kaatoi Blue Ringsin vieraissa 9-11. Tätä edeltänyt ottelu päättyi tappioon juuri Forssan Palloseuraa vastaan, eli perjantaina forssalaisilla on mahdollisuus kaataa EKS toistamiseen ja katkaista espoolaisten voittokulku.

Ykkössarjan viikon ottelut

Perjantai 18.2.

EKS - FoPS, Leppävaaran jäähalli klo 19:20 

Lauantai 19.2.

VG-62 - EKS, Kuparivuoren jäähalli 18:00 SIIRRETTY