Nokia ja Jyske murskaavia SM-jatkosarjan lauantaissa

19.02.2022 20:00

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjassa nähtii lauantaina kahdet murskajaiset, kun sekä Nokia että Jyske takoivat tulostauluille kaksinumeroiset lukemat.

Lauantain kierros startattiin Nokialla, kun Suomen ehkä kuuluisimman risteyskaupungin ringettejoukkue RNK matkusti Pirkanmaan syvyyksiin. Kovin paljon mukavia tarinoita vierasreissusta tuskin jäi kerrottavaksi, sillä kotijoukkue NoU takoi Nokian jäähallin tulostaululle musertavat 14-4 loppulukemat.

- The game started with a good fight from both teams. It was a competitive first quarter that ended 2-1, RNK:n Torrie Shennan kuvailee ottelun avauserää.

Myös toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä ja RNK tulikin parhaaksi pelaajakseen valitun Eerika Viron maalilla tasoihin 2-2, mutta tämän jälkeen sarjakärki laittoi uudet kierrokset moottoriinsa. Alle 10 minuuttiin “Noutajat” hakkasivat peräti viisi maalia Kiana Heskan selän taakse ja pitkälle erätauolle lähdettiin selvissä 7-2 lukemissa. Ottelu vaikutti ratkenneen.

Toisella puoliskolla ei nähty enää suurta jännitysnäytelmää loppukireineen päivineen, vaan kotijoukkue NoU meni menojaan maalinteon tehokkuutensa kanssa. Nokian paikallislehden kanteen ei myöskään tarvitse yleisölle tuntemattomien pelaajien nimiä painaa, kun kotijoukkueen tehokkaimpina pelaajina toimivat yli puolessa osumista mukana ollut Maija Väyrynen (6+3) sekä Roosa Salonen (3+3).

- Saimme laajalla rintamalla onnistumisia ja karvauspelimme toimi hyvin. Joten mikäs siinä pelatessa, Salonen toteaa voitetun ottelun jälkeen.

Rankasta tappiosta huolimatta RNK ei suostunut vaipumaan murheellisten laulujen maahan, vaan se käänsi katseensa jo huomiseen.

- Our team did a good job keeping the energy positive today, and is getting ready to face Lahti tomorrow! Shennan kommentoi.

Jyske tyly isäntä Helsingille

Sijoituksiaan neljän parhaan joukossa varmistelevat Jyske ja Helsinki ottivat yhteen Laitilan jääpalatsissa. Kotijoukkue Jyske ratkaisi ottelun toisessa erässä, kun se pommitti Helsingin Mona Rytkösen ulos maaliltaan. Ottelun loppulukemiksi voimaan jäävät 10-2.

Toisessa erässä alkoi tapahtua, kun pelikello lähestyi 20 peliminuuttia. Jyskeen Ella Helsten aloitti huimat maalikarkelot, jotka kestivät alle kahdeksan minuuttia. Tulos oli sitäkin jäätävämpi, kun kotijoukkue siirtyi tuossa ajassa Saaga Tuomen johdolla 1-0 tilanteesta 6-0 johtoon, ja Helsinki joutui vaihtamaan valtavaan rengassateeseen joutuneen Rytkösen Veera Reiliniin.

Ottelun toisella puoliskolla voimasuhteet maalien merkeissä tasoittuivat, ja kolmannessa erässä kumpainenkin joukkue onnistui kahdesti maalinteossa. Päätöserässä Helsingin takki alkoi olemaan tyhjä, ja Jyske kaunisteli ottelun loppulukemiksi 10-2 Siiri Säynäväjärven hattutemppuun oikeuttaneen osuman myötä.

- Lähdimme sisukkaasti pienellä kokoonpanolla tänään pelaamaan. Lopputuloksesta huolimatta pelasimme hyvän ottelun ja opimme uutta, ottelua kommentoi Helsingin tolppien väliin komennettu Reilin.

Lahden pudotuspelihaaveille kova kolaus

Sarjan peräpäätä pitävä Lahti sai lauantaina vieraakseen kivikovaa kevätvirettä ylläpitävän Kiekko-Espoon. Tiukka ottelu piti katsojat jännän äärellä aivan päätössummeriin saakka, kunnes sarjapisteet laitettiin Espoon linja-auton kyytiin valotaulun osoittaessa 3-5 vierasvoiton oikeellisuuden. Tappion myötä Lahti jatkaa sarjan viimeisellä sijalla ja sen kannalta ottelut käyvät auttamatta vähiin, jos se mielii osallistua neljän parhaan kesken käytäviin ratkaisupeleihin myöhemmin keväällä.

Kiekko-Espoon Riikka Sjögren oli todennäköisesti hiihtänyt Lahden SOL-Areenalle, kun muiden pelaajien vielä lämmitellessä valkoisten numero 33 tuuletti jo ottelun 19 sekunnilla avausmaalia. Viittä minuuttia myöhemmin Jenna Hakkarainen lisäsi vierasjohdon jo kahteen, mutta seuraavaa osumaa saatiin odottaa avauspuoliskon loppupuolelle saakka. Essi Sarmala kavensi taukolukemiksi 1-2 ja pöydälle oli aseteltu kaikki ainekset huippujännittävän toisen puolikkaan luomiseksi.

Ja tiukkaa jännitystä ottelun lopputuloksen puolesta tarjoiltiinkin heti puoliskon alkuun, kun Lahden Krista Lanteri tasoitti ottelun. Kiekko-Espoon Luana Perezin 2-4 maali oli karvasta kalkkia kotijoukkueelle neljännen erän alussa. Miia Manner sytytti toivonkipinän vielä kerran tuoden Lahden maalin päähän ajassa 46:23, mutta kovaa taistellut Lahti ei kyennyt murtamaan Kiekko-Espoon tiukkaa puolustusryhmitystä ja loppulukemat 2-5 kävi viimeistelemässä Espoon Perez.

Olimme hyviä ottelun alussa ja lopussa. Se riitti tänään pisteisiin, Kiekko-Espoon Mona Malk tiivistää.

SM-RINGETEN JATKOSARJAN VIIKON OTTELUT:

Lauantaina 19.2

NoU - RNK Flyers, 14-4 (2-1, 5-1, 3-2, 4-0)

Jyske - Helsinki, 10-2 (1-0, 5-0, 2-2, 2-0)

Lahti - Kiekko-Espoo,  3-5 (0-2, 1-0, 1-1, 1-2)

Sunnuntaina 20.2.

Helsinki - NoU, Pirkkolan jäähalli klo 12:00

RNK Flyers - Lahti, Kerttulan jäähalli 1 klo 15:00

Kiekko-Espoo - Jyske, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 16:45

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

Blue Rings selvään voittoon SM-karsintasarjan kärkitaistossa

Ennakkoon kierroksen tasaisimmaksi povattu ottelu Lapinlahden ja Blue Ringsin välillä kääntyi lopulta vierailijoiden selvään voittoon.

Tasaisia otteita nähtiin alusta saakka Lapinlahden jäähallissa, kun sarjakärki LL-89 ja toisena majaileva Blue Rings aloittivat mittelön SM-karsintasarjan johtoasemasta. Avauspuolikkaalla näkyvämpi osapuoli kaukalossa oli hieman yllättäen vierailija Blue Rings, joka ei antanut pitkän matkustamisen vaikuttaa omiin otteisiinsa. Blue Rings hallitsi ottelua vahvalla kaksinkamppailu pelaamisellaan ja tehokkuudellaan maalipaikoissa, ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotiyleisölle tylsissä 0-5 lukemissa.

Toisella puoliskolla Lapinlahden konkariosastoon kuuluva Anne Pohjola otti joukkueensa reppuselkään ja toi neljällä osumallaan LL-89:n kahden maalin päähän lukemiin 4-6. Vierailijoiden juna ei tähän kuitenkaan pysähtynyt, vaan se puksutti lopulta selvään 4-10 voittoon. Blue Ringsin tehokkaimpina häärivät ennakkojutustakin tuttu Ida Adler (2+6) sekä Jenni Mikkola (2+4).

- Kaksi ensimmäistä erää katselimme, kun kaveri liikutta rengasta ja voitti kaksinkamppailut. Pitkällä erätauolla ryhdistäydyimme ja saimme kolmannessa erässä omaa peliämme hieman kassan. Tästä lähdemme parantamaan omaa peliä heti huomiseen otteluun, LL-89:n puolustaja Veera Lyytikäinen analysoi kärkikamppailua.

Haukat kävi hakemassa tärkeät pisteet Luvialta

Järvenpään Haukat matkusti lauantaina Satakuntaan, missä se haastoi sarjassa pisteittä matkaavan LuKi-82:n. Avauspuolikkaalla neljä täysosumaa viimeistellyt haukkalauma vei jatkohaaveidensa kannalta elintärkeät sarjapisteet mukanaan loppulukemin 2-6.

Avauspuolikkaasta asti ottelu oli tasaista vääntöä, mutta vain toinen joukkueista hyödynsi maalipaikkansa. Tai tarkemmin ottaen Haukkojen Nanette Valtanen ja Iina Kulmala hyödynsivät. Kumpaisenkin osuessa kahdesti, pitkälle erätauolle siirryttiin 0-4 lukemien palaessa Luvian valotaululla. Toisen puolikkaan alkuun Luvian Katariina Niemi toi hieman lohtua kotijoukkueen pimeään taipaleeseen SM-karsintasarjassa, mutta Haukat liiteli päätöserässä ulottumattomiin kotijoukkueelta ja vei pisteet Järvenpäähän.

- Kova oli tahto ja yritys, mutta valitettavasti se ei riittänyt. Vastustajan tehdessä paikosita maalit, ero pääsi kasvamaan ja lopputulos oli harmillinen. Nyt leuka pystyyn ja huomenna uudella tarmolla Tuusulaan, LuKi-82:n Roosa Rantaniitty toteaa ottelun päätyttyä.

Ilves ei taipunut Tesomassa

Tampereen Ilves vankisti asemiaan sarjan kolmen parhaan joukossa, kun se kukisti NSR:n kotonaan. Muriseva petolauma ratkaisi ottelun toisessa erässä ja saalisti lopulta maukkaan 6-2 voiton lauantain kunniaksi.

Maalittoman avauserän jälkeen Tesoman jäähallissa alkoi tapahtua oikein todenteolla. Pöytäkirjaa tarkastellessa voisi luulla, että NSR vietti vielä erätaukoa toisen erän alussa, kun nälkäinen Ilves löi reiluun minuuttiin kolme osumaa ja valotaululla loistivat 3-0 lukemat ajassa 16:43. Tästä höykytyksestä ei NSR enää tainnut toipua, sillä järkevällä puolustuspelillä loppuun asti raatanut Ilves ei ollut yllätettävissä. Lopullisen naulan NSR:n arkkuun kävi lyömässä Lili Reunanen ottelun loppuhetkillä.

SM-RINGETEN KARSINTASARJAN VIIKON OTTELUT:

Lauantai 19.2.

LL-89 - Blue Rings, 4-10 (0-1, 0-4, 3-1, 1-4)

LuKi-82 – Haukat, 2-6 (0-1, 0-3, 1-0, 1-2)

Ilves - NSR, 6-2 (0-0, 4-1, 1-1, 1-0)

Blue Rings - LuKi-82, Tuusulan jäähalli klo 12:30

Haukat - Ilves, Järvenpään jäähalli klo 13:30

LL-89 - NSR, Lapinlahden jäähalli klo 15:00

Katso SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

Forssan Palloseura jäi EKS:n jalkoihin perjantaina - Espoon voittoputki jo kahdeksan ottelua

EKS:lle ei tällä hetkellä löydy pysäyttäjää Ykkössarjassa ja tällä kertaa sen sai kokea FoPS. Kapealla miehistöllä Leppävaaraan matkustanut Forssa jaksoi haastaa kotijoukkuetta 40 minuuttia, mutta tämän jälkeen espoolaiset menivät menojaan.

“Onnistut niin innostut, innostut niin onnistut.” Näin kuului FoPS:n iskulause perjantain otteluun, ja onnistumisia saatiin vierasjoukkueen iloksi nähdä heti avausvihellyksestä lähtien, kun Pinja Tervomaa vei Forssan 0-1 johtoon vain 16 sekunnin ottelun jälkeen. Tervomaan osuma toimi hyvänä esimakuna tulevalle avauspuolikkaalle, kun joukkueet väänsivät todella kiihkeän ja tasaisen 30 minuuttisen. Pitkälle erätauolle lähdettiinkin kutkuttavissa 4-4  lukemissa.

- Peli alkoi meidän osalta todella tahmeasti ja päästimme kaverin liian hyvin mukaan peliin. Ensimmäinen puolikas kaatui jäähyihin ja pelasimme paljon alivoimaa, mutta klaarasimme ne suht mallikkaasti, EKS:n päävalmentaja Janne Ahoniemi kommentoi ottelun avauspuolikasta.

Kolmannessa erässä nähtiin ottelun kulminaatiopiste. Vaikka Forssan Tytti Nyrönen vei vierailijat 4-5 johtoon ajassa 39:36, niin loppuerä oli kotijoukkue EKS:n näytöstä. Sanni Koskinen toi espoolaiset nopeasti tasoihin illan toisellaan ja tämän jälkeen osumia alkoi syntyä liukuhihnalta FoPS:n nuoren debyyttimaalivahdin Martta Ylitalon hyvistä otteista huolimatta. Loppulukemat 10-6 vierasjoukkueen verkkoon kävi lyömässä Anna-Kaisa Raesola ottelun viimeisellä sekunnilla, jolla hän myös täydensi kypärätemppunsa illan osalta.

- Toiseen puolikkaaseen löysimme uuden henkisen vaihteen ja väsytimme pieni rosterisen vastustajaamme. Pääsimme peliin mukaan, teimme tarvittavat maalit ja venytimme lisää voittoputkeamme. Iso hatunnosto vastustajalle hyvästä vastuksesta, EKS:n Ahoniemi tiivistää.

- Vaikka lähdimme otteluun vain kahdeksalla pelaajalla, niin asenteemme oli kunnossa. Pitkällä erätauolla bensavalo alkoi kuitenkin palaa ja tankki tyhjeni ennen ottelun loppua, Forssan leiristä ottelua kommentoivat Iina Pohjolainen ja Alexandra Hakala.