RNK palasi voittojen tielle - NoU ja Kiekko-Espoo pitivät maalinsa puhtaina

20.02.2022 19:45

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarja jatkui sunnuntaina kolmen ottelun voimin. Sarjataulukon kannalta mielenkiintoisin mittelö oteltiin Raisiossa, kun sarjan peräpäätä pitävät RNK Flyes ja Lahti kohtasivat.

Raision Kerttulaan oli kokoontunut mukavasti huippuringeten ystäviä todistamaan RNK Flyersin ja Lahden keskinäistä toimitusta. Kuuden ottelun tappioputkessa seilannut kotijoukkue sai mukavasti lisävirtaa tuoreen olympiamitalisti Susanna Tapanin palattua kokoonpanoon ja pisteet jäivät Raisioon lukemin 4-2.

- Ottelu oli tasaista vääntöä, mitä osasimme edellisten kohtaamisten perusteella odottaa. Saimme taistella loppuun asti, jotta pisteet jäivät Raisioon, RNK:n Marianna Kuiko kommentoi ottelua.

Ottelu oli alusta alkaen sekä vauhdiltaan että otteiltaan kovaa. Laitojen rymistelyn ja pöllyävän lumen keskellä käyty taisto eteni tasaisesti, ja kapealla kokoonpanolla Varsinais-Suomeen matkustanut Lahti pysyi hyvin vahvasti liikkuneen kotijoukkueen mukana. Avauspuolikkaalla maalinteossa onnistui kuitenkin vain RNK Jenna Nuttusen ja Tapanin toimesta.

Toisella puoliskolla Lahti ei näyttänyt väsymisen merkkejä, vaan antoi RNK:lle jatkuvasti painetta ja sai luotua vaarallisia maalipaikkoja kotijoukkueen päätyyn. Painostuksesta huolimatta RNK juhli myös ottelun kolmatta maalia, kun Nuttunen kävi iskemässä toistamiseen renkaan ohi hölmistyneen Roosa-Mari Heikkisen. Päätöserässä kovaa töitä paiskineen Lahden tsemppi vihdoin palkittiin, kun Niina Piiroinen pääsi huudattamaan vierasaitiota maalinsa johdosta. Lahti osui vielä toistamiseen Essi Sarmalan toimesta ja nousi maalin päähän, mutta pelikello oli kotijoukkueen puolella. Loppulukemat 4-2 täräytti kapteeni Tapani samassa ajassa, kun loppusummeri saattoi kaikki paikalle kokoontuneet kotimatkalle.

- Joukkueessamme kaikilla peliminuutit olivat suuria, mutta silti taisteltiin renkaasta loppuun asti sekä jaksoimme kannustaa toisiamme. Peli oli vauhdikasta loppuun asti ja meillä oli hyvä fiilis koko pelin ajan. Pisteet ansaitusti kahden maalin erolla Raisioon, Lahden Piiroinen kommentoi ottelua.

Helsinki jäi pahasti sarjakärjen jalkoihin - NoU:n Katajistolle 49 torjunnan  nollapeli

Jo tuttuun tapaan sunnuntaina puolilta päivin Helsingin Pirkkolassa vihellettiin päivän SM-ringettekierros käyntiin. Tällä kertaa olympiamenestyksen vuoksi keitetyt mitalikahvit mukanaan paikalle saapunut kotiyleisö ei saanut paljoa ilonaiheita, kun sarjakärkeä ylhäisessä yksinäisyydessään hallussaan pitävä Nokian Urheilijat näytti suuren suurta hauistaan. Loppulukemat 0-8 eivät jättäneet paljon spekuloinnin varaa joukkueiden paremmuudesta.

NoU:n salaisuus sunnuntain ottelussa oli tasaisen varma suorittaminen koko 60 minuutin ajan. Tähän lauantaina pienellä kokoonpanolla ahertanut Helsinki ei kyennyt vastaamaan, vaan oli vastaantulijana ottelussa heti ottelun avausminuutista alkaen. Ottelun ratkaisu ei kuitenkaan johtunut pelkästään Nokian tehokkaasta hyökkäyspelistä, vaan joukkueensa parhaana palkittu Kaisa Katajisto oli päivän vireellään kyennyt torjumaan kokonaisen pandemia-aallon. Ansaitusti palkittu Katajisto venyi renkaan eteen peräti 49 kertaa, eikä päästänyt taakseen ainuttakaan. Ja jotta ei liikaa kehuttaisi yhtä pelaajaa, niin torjui Katajisto myös yhden rangaistuslaukauksen ottelussa. 

- Vauhdikas ottelu, mutta saimme kaivettua voiton tekemällä hyviä katkoja jokaisella kentän alueella ja pitämällä Helsingin hyökkäyksen kurissa, NoU:n Jenni Linnamäki kertaa voiton taustoja.

Eilisen korkeat peliminuutit monella sen verran tänään, ettei pelaamisessa ollut tarvittavaa terävyyttä. Kaikki puristettiin mitä löytyi, siitä voi olla ylpeä, Helsingin Helmi Laivuori tiivistää.

Kiekko-Espoo liian kova pala Jyskeelle purtavaksi - Espoon Hanna Minkkinen piti maalinsa puhtaana

Sunnuntain kierroksen päättäneessä ottelussa vastakkain asettuivat lauantaina voitot napanneet Kiekko-Espoo ja Laitilan Jyske. Nostalgisesta tv-mainoksesta tutut loppulukemat eivät jättäneet epäselvyyttä ottelun voittajasta, ja espoolaisten Hanna Minkkisen ei auttanut kuin todeta “ei tää voi olla niin vaikeeta” 10-0 päättyneen kamppailun jälkeen.

Jäi todella huikea fiilis pelistä. Sekä hyökkäys että puolustus onnistui, ja saimme pelattua ehjän 60-minuuttisen. Tästä on kiva jatkaa kohti jatkosarjan viimeisiä ottelukierroksia, Minkkinen kommentoi nollapeliin päättynyttä Kiekko-Espoon näytöstä.

Loppulukemat eivät kuitenkaan anna todellista kuvaa ottelun vaiheista. Ottelun ensimmäiset kolme erää nähtiin todella tasaista vääntöä ja molemmissa päissä maalivahdit venyivät renkaan tielle minkä kerkesivät. Todellinen repeäminen tulostaululla nähtiin vasta päätöserässä, kun Kiekko-Espoon maalihanat aukesivat todenteolla. Vierasjoukkue Jyskeen huippuvahti Maria Perkkolan vaihtopenkille pommittaneen Kiekko-Espoon tehokkaimmat pelaajat sunnuntaina olivat 5+2 tehot iskenyt Jenna Hakkarainen sekä 2+3 tehoilla Mona Malk.

Lähdimme otteluun taistelemaan pisteistä pirteästi, mutta emme onnistuneet tekemään maaleja, kun taas Espoo viimeisteli tehokkaasti, Jyskeen Taru Kylä-Kaila kommentoi ottelua.

SM-RINGETEN JATKOSARJAN VIIKONLOPUN OTTELUT: 

Lauantaina 19.2. 

NoU - RNK Flyers, 14-4 (2-1, 5-1, 3-2, 4-0)

Jyske - Helsinki, 10-2 (1-0, 5-0, 2-2, 2-0)

Lahti - Kiekko-Espoo,  3-5 (0-2, 1-0, 1-1, 1-2)

Sunnuntaina 20.2. 

Helsinki - NoU, 0-8 (0-4, 0-1, 0-1, 0-2)

RNK Flyers - Lahti, 4-2 (1-0, 1-0, 0-0, 2-2)

Kiekko-Espoo - Jyske, 10-0 (1-0, 1-0, 1-0, 7-0)

 

Blue Rings ja LL-89 selviin voittoihin - Ilves saalisti pisteet Haukanpesästä

Kuva: Timo Kupiainen

SM-karsintasarjan sunnuntai ei tilastojen valossa tarjonnut yhtään yllätyksiä, sillä sarjataulukon kolme kärkijoukkuetta nappasivat kaikki vakuuttavat voitot otteluistaan. Näyttävimmät lukemat historiankirjoihin nakutti Blue Rings LuKi-82:n kustannuksella.

Sarjan hännillä pisteittä oleva LuKi-82 matkusti sunnuntain Tuusulaan tavoitteenaan avata pistesaldo sarjakärki Blue Ringsin kustannuksella. Ennakkoon vaikealta näyttänyt tehtävä osoittautui tekemättömäksi paikaksi, ja kotijoukkue Blue Rings takoi valotaululle todella tylyt 15-4 loppulukemat. Kotiintuomisina Satakuntaan LuKi:lle ei jäänyt siis muuta kuin mustelmia ja pahaa mieltä. 

Toisessa erässä lopullisesti ratkenneessa ottelussa tehokkaimpina hääri kotijoukkueen osalta tutut kasvot. Iina Kupiainen saalisti ottelussa tehot 5+3, Ida Adler keräsi potin 4+2 ja Taru Heikkilälle jäi sarakkeeseensa tehot 3+3. Vierailijoilta Roosa Rantaniitty kävi upottamassa muutaman näyttävän osuman sisältäneen hattutempun Blue Ringsin verkkoon, mutta se oli laiha lohtu LuKi:n leirissä.

- Blue Rings oli paremmalla jalalla liikkeellä läpi pelin ja pisti hyvällä prosentilla maaleja sisään. Kolmas erä oli meiltä hyvää taistelua ja siitä saimme palkintona muutaman hienon maalin, LuKi-82:n Katariina Niemi kommentoi.

Ilves nousi voittoon päivän vähämaalisimmassa koitoksessa

SM-sarjapaikkaansa puolusta Tampereen Ilves matkusti sunnuntai Järvenpäähän, jossa se haastoi kotijoukkue Haukat. Taistelu kentällä oli hurjaa, mutta molempien joukkueiden maalivahtien onnistuessa maaleja nähtiin vain muutamia. Paremmin maalivahdeista onnistui kuitenkin Ilveksen Siiri Uusitalo, joka torjui joukkueelleen 1-3 voiton.

- Loppuun asti säilyi hyvä tempo pelissä, mutta maalit jäivät uupumaan. Tasaista taistelua alusta loppuun, mutta tällä kertaa pisteet kaverille, Haukkojen Janette Toivonen analysoi kamppailua.

Alusta alkaen tiukkana säilynyt ottelu näki avauspuolikkaalla vain kolme osumaa, huolimatta molempien joukkueiden ylivoimamahdollisuuksista. Ilveksen Anni Komulainen avasi ottelun maalitilin vieden vierailijat 0-1 johtoasemaan. Johtoa kesti aina toisen erän puoliväliin saakka, kunnes Vilma Tuominiemi toi kotijoukkue Haukat tasoihin. Hetkeä myöhemmin taukolukemat 1-2 kävi nakuttamassa taululle Tuuli Uusitalo.

Pitkän erätauon jälkeen kaukaloon palasi todella nälkäinen haukkalauma. Runsaasti ylivoimaa pelaamaan päässyt kotijoukkue osoitti todellisen rengassateen kohti Ilveksen Uusitalon vartioimaa maalia, mutta sopivaa aukkoa renkaalle ei kuitenkaan maalinsuulta löytynyt. Ilves sen sijaan onnistui Emilia Salosen toimesta upottamaan renkaan Haukkojen maaliin, ja lopullisiksi jääneet 1-3 lukemat oikeuttivat kaksi sarjapistettä vierasjoukkueen sarakkeeseen lisättäviksi.

- Olemme saaneet pari onnistunutta peliä tähän alle, joten oli hyvä ja itsevarma fiilis pelata. Tiukasta ottelusta huolimatta onnistuttiin säilyttämään johtoasema ja hoidettiin erityisesti loppu hyvin! Myös maalivahtipeli toimi tänään, mikä oli tärkeä loppusilaus suoritukselle, Ilveksen varakapteeni Sonja Hyökyvaara iloitsee.

Lapinlahti tyly isäntä NSR:lle

Paikkaansa neljän parhaan joukossa varmisteleva NSR matkusti sunnuntaina Pohjois-Savoon, missä se yritti asettaa kapuloita kotijoukkue LL-89:n rattaisiin. Joukkueiden suunnatessa pitkälle erätauolle vierailijoiden suunnitelma eteni vielä aikataulussaan, mutta toisella puolikkaalla LL-89 iski peräti 11 kertaa renkaan häkkiin ja lähetti NSR:n pitkälle kotimatkalle 14-6 tappio niskassaan.

Avauspuoliskon jälkeen erätauolle siirryttiin vierailijoiden 3-4 johdossa, kun Julia Kangaskoski vei NSR:n johtoon vain 20 sekuntia ennen taukosummeria. Toisella puoliskolla kotijoukkue karkasi kuitenkin horisonttiin konkarikaksikko Anne Pohjola - Marjukka Virta johdolla. Yhteensä 11 osumaa viimeistellyt kaksikko ei jättänyt Nurmijärvelle mitään jossiteltavaa ja sarjapisteet pysyivät Lapinlahdella.

- Alku oli taas meille vaikea, mutta Ada maalissa piti meidät hyvin pelissä mukana. Pitkän erätauon jälkeen kokenut kaarti alkoi lämmetä ja näytti nuoremmille mallia miten ringetteä pelataan. Junnuketju onnistui myös luomaan vaarallisia tilanteita hyökkäyspäässä, samoin karvauspelaaminen toimi ajoittain mallikkaasti, LL-89:n Tiina Hyvönen kertoo ottelun tapahtumista.

SM-RINGETEN KARSINTASARJAN VIIKONLOPUN OTTELUT: 

Lauantai 19.2.

LL-89 - Blue Rings, 4-10 (0-1, 0-4, 3-1, 1-4)

LuKi-82 – Haukat, 2-6 (0-1, 0-3, 1-0, 1-2)

Ilves - NSR, 6-2 (0-0, 4-1, 1-1, 1-0)

Sunnuntaina 20.2

Blue Rings - LuKi-82, 15-4 (3-0, 7-1, 2-3, 3-0)

Haukat - Ilves, 1-3 (0-1, 1-1, 0-1, 0-0)

LL-89 - NSR, 14-6 (2-0, 1-4, 5-0, 6-2)