"Kevät alkaa jo kutkuttelemaan pikkuhiljaa!" - Nokian tehokkuus myrkkyä Lahdelle

26.02.2022 21:00

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjan kasaan kuivunut viikonloppu tarjosi lauantaina vain yhden kamppailun, kun Lahti sai vieraakseen sarjakärki Nokian Urheilijat. Noutajat teki jälleen kliinistä työtä, eikä jättänyt sarjassa viimeisenä olevalle kotijoukkueelle mahdollisuuksia voittoon.

Ottelu sai vierasjoukkueen kannalta suotuisan alun, kun ensimmäisen viiden minuutin aikana Maija Väyrynen (4+3) sekä Elina Raesola (2+4) onnistuivat ohittamaan Lahden maalilla torjuneen Roosa-Mari Heikkisen. Lahti koki maalien jälkeen pienen heräämisen, ja Krista Lanterin maalatessa kahdesti oli ottelu pian tasan. Lanterin maalien jälkeen sarjakärki kuitenkin tehosti karvauspeliään ja käytti alkupuoliskon maalipaikkansa tehokkaasti hyödykseen. Pitkälle erätauolle joukkonsa 2-5 johto-osumalla johdatteli NoU:n Jenni Linnamäki. (2+2)

Toisella puoliskolla meno kaukalossa jatkui tiukkana. Vaikka Lahti onnistui hyvin häiritsemään vierailija NoU:n hyökkäyksiin lähtöjä, tiukan puolustuksen murrettuaan Nokia käytti paikkansa hyödykseen. Loppulukemat 4-11 taululle merkkasi Nokian Roosa Salonen. Voiton myötä nokialaisten runkosarjan voitto saikin lopullisen sinettinsä ja joukkue lähtee maaliskuussa käynnistyviin SM-pudotuspeleihin sarjakärjen paikalta.

- Onneksi hyökkäyksessä rengas liikkui vauhdikkaasti ja saimme paljon vaarallisia maalintekopaikkoja aikaan. Kevät alkaa jo kutkuttelemaan pikkuhiljaa! NoU:n Hanna Ovaska kommentoi ottelun päätyttyä.

SM-ringeten viikonlopun ottelut:

Lauantaina 26.2.

Lahti - NoU, 4-11 (2-3, 0-2, 0-2, 2-4)

Sunnuntaina 27.2.

NoU - Kiekko-Espoo, Nokian jh 14:00

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

Ilves lähestyy SM-karsintasarjan kärkeä - Haukat vahvempi Uudenmaan paikallisessa

Tampereen Ilves oli kotonaan Blue Ringsiä vahvempi SM-karsintasarjan kärkipään kohtaamisessa. Lapinlahti sen sijaan haki helpot pisteet Luvialta ja siirtyi sarjan johtopaikalle.

Tesoman jäähallissa oli lauantaina lupa odottaa kovavauhtista ringetteä, eikä pääsylipuistaan maksanut yleisö joutunut pettymään tämän lupauksen edessä. Tiukkaa ja tasaista vääntöä tarjonnut näytös piti katsojat jännityksessä aivan loppuhetkille saakka, ja lopulta vierasjoukkue Blue Rings joutui tyytymään pelkkään turistireissuun Tampereelle. Ilves piti pisteet kotonaan lukemin 7-4.

Ottelun ratkaisun hetket koettiin kolmannen erän puolivälin ylittyessä, kun Ilves iski kaksi nopeaa osumaa Lili Reunasen ja Tuuli Uusitalon toimesta ja nousi jo 6-3 johtoon. Loput hoiti kotijoukkueen tiukka puolustuspeli ja Siiri Uusitalon lukuisat torjunnat, eikä vierailija Blue Rings päässyt kunnolla uhkaamaan Ilvestä. Ilveksen parhaana palkittu Jenna Ylä-Kotola analysoi ottelua seuraavasti:

- Peliin valmistautuminen onnistui tänään hyvin ja pelasimme joukkueena alusta alkaen. Saimme luotua hyvi tilanteita hyökkäyspäässä ja viimeistely oli kohdillaan tänään

Lapinlahti vei pisteet Luvialta yli sadan laukauksen ottelussa

Lapinlahti käynnisti säälimättömän maalimasiinansa heti ottelun alkuminuuteilta asti. Ottelun ensimmäiset maalit napattiinkin luvialaisten vielä lämmitellessäja ensimmäinen erä päättyi Lapinlahden turvalliseen 0-4 –johtoasemaan.

- Saimme heti pelin alkuun tehtyä hienoja maaleja, ja sekä rengas että luistin liikkuivat, joukkueen hyökkääjä Siiri Turunen sanoo.

Siinä missä lapinlahtilaisilta on totuttu näkemään kovia suorituksia yksittäisiltä pelaajilta, tänään oli kentällä kokonainen joukkue: kaikki joukkueen kenttäpelaajat keräsivät viivoja tehotaulukkoon. Kaksi maalia lähes peräkkäin viimeistellyt Turunen ei kuitenkaan ole täysin tyytyväinen joukkueen suoriutumiseen.

- Vaikka tänään nähtiinkin paljon maaleja, emme antaneet parastamme kentällä. Nyt katseet kohti huomista peliä, hän kommentoi

Haukat liiteli voittoon NSR:stä Uudenmaan paikallisottelussa

Järvenpään Haukat sai vajaalla kokoonpanollaan juuri ja juuri aisteltua pisteet kotiin Klaukkalasta. Haukoille päivän voitto antaa mahdollisuuden nousta mukaan pelaamaan noususta ensi kauden SM-sarjaan.

Järvenpääläiset olivat ottelun alusta alkaen tietoisia panoksistaan, ja jännitys näkyi joukkueen otteissa. Tehokas karvaus hyökkäyspäässä ja tiukka puolustus piti Seiskat kurissa, ja ottelun ensimmäinen erä päättyikin kokonaan maalittomana. Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin Haukkojen Vilma Tuominiemeltä toisen erän lopulla, ja maali jäikin ensimmäisen puolikkaan ainoaksi.

Pitkällä erätauolla Seiskat oli hakenut voimaa peliinsä ja onnistuivat maalinteossa heti ensimmäisten minuuttien aikana. Haukkojen Nanette Valtanen vei kuitenkin kahdella osumallaan Haukat vielä johtoon ennen erätaukoa, ja viimeiseen erään siirryttiin Haukkojen johtaessa 2-3. Valtanen saikin kopissa omiltaan kiitosta tärkeistä onnistumisistaan.

- Älyttömän hieno taistelu koko jengiltä ja tähän mennessä kauden tärkein voitto. Näillä joka osa-alueen onnistumisilla on hyvä jatkaa eteenpäin kohti tavoitettamme, ottelun parhaana Haukka-pelajaana palkittu Heidi Kokkonen kommentoi.

Sunnuntaina Haukat kohtaa rajun vastuksen, kun LL-89 saapuu vieraaksi Järvenpäähän. Lapinlahtilaiset ovat tulleet tutuiksi maalikarkeloistaan, joten huomiseen peliin pelkkä tiukka puolustus ei riitä, vaan voittoon vaaditaan tämän päiväistä parempaa onnistumista myös hyökkäyspäässä. Tänään nähty itsevarma ja yhtenäinen joukkue tarvitaan koknaisuudessaan mukaan huomiseenkin työhön, jotta matka kohti nousukarsintoja jatkuu.

SM-KARSINTASARJAN VIIKONLOPUN OTTELUT

Ilves – Blue Rings, 7-4 (3-1, 1-2, 2-0, 1-1)

LuKi-82 – LL-89, 6-12 (0-4, 1-0, 1-6, 4-2)

NSR – Haukat, 3-5 (0-0, 0-1, 2-2, 1-2)

Haukat – LL-89, Järvenpään jäähalli 13:30

Ilves- LuKi-82, Tesoman jäähalli 13:30

NSR – Blue Rings, Klaukkalan jäähalli 15:00

Blue Rings tyly vierailija Kangasniemellä

Ykkössarjassa nähtiin lauantaina myös yksi ottelu, kun pudotuspeliviivan tuntumassa majailevat KaPa-51 ja Blue Rings ottivat yhteen. Jatkopelien kannalta huipputärkeästä ottelusta pisteet mukaansa otti vierailija Blue Rings.

Ottelun panokset näkyivät myös kentällä, kun vauhtia ja tahtoa oli mukana vaikka muille jakaa. Helppoja pisteitä ei siis lauantaina todellakaan ollut jaossa Kangasniemellä, vaan ottelusta voiton sai älykkäästi ja tehokkaasti operoinut vierasjoukkue.

- Peli alkoi vauhdikkaasti ja koko ajan liikuttiin tasaisesti päästä päähän ja maalipaikkoja tuli molemmille joukkueille. Blue Ringsin pelaajien kokemus näkyi kentällä, kun he rokottivat meidän pienistä virheistä. Me taas emme onnistuneet useista maalipaikoista huolimatta, joten pisteet lähtivät tästä ottelusta Tuusulaan, kommentoi kotijoukkue KaPa-51:n Annika Haara

Kokemus tosiaan näkyi Blue Ringsin otteitten lisäksi myös tehotilastoissa, kun joukkueen ahneimpia pistenikkareita olivat Annamari Ruusu (1+5) sekä Salla Naakka (3+0).  Voiton tuomien sarjapisteiden myötä Blue Rings nousi Ykkössarjan neljännelle sijalle.

- Saimme nopeasti käännettyä peliä puolustuspäästä ja loimme sen avulla hyviä ja vaarallisia tilanteita hyökkäyksiin, joista saimme tehtyä usean maalin. Jatkoimme tavoitteissa pysymistä pelaamalla fiksusti ja hallitsemalla rengasta. Paikotellen kaverin prässi oli kova, ja meillä renkaanhallinta hapuili, mutta pystyimme pitämään hyvin pakan kasassa koko pelin ajan. Kauden tasaisimmat 60vminuuttia, josta pisteet mukaan Tuusulaan! Naakka kertoo ottelun tapahtumista.