Pirkanmaalaiset hallitsevat SM-jatkosarjan ja -karsintasarjan kärkipaikkoja

27.02.2022 20:00

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjassa nähtiin sunnuntaina yksi, mutta sitäkin kovatasoisempi ottelu. Vastakkain jäällä nähtiin nimittäin sarjan kärkikaksikko NoU ja Kiekko-Espoo.

Nokian sunnuntaissa saatiin todistaa vallan vauhdikasta avauserää, kun yli puolet ottelun maaleista nähtiin ensimmäisten kahdeksan minuutin ja kahden sekunnin aikana. Vieralija Kiekko-Espoon Minka Levander avasi maalihanat vieden vierailijat johtoon, mutta maalia seuranneesta hyökkäyksestä espoolaiset antoivat Elina Raesolalle liian paljon tilaa B-pisteen kaarella. Raesola kiitti ja sivalsi jäätävän ruoskansa avulla renkaan ohi hölmistyneen Hanna Minkkisen. Maalijuhlat jatkuivat vain hetkeä myöhemmin, mun puolustajan paikalta maalintekoon hiipi Kiekko-Espoon Emma-Julia Wood. Avauserän tasasi lopulta NoU:n Roosa Salonen, ja peliä lähdettiin jatkamaan 2-2 tasatilanteesta.

Toisessa erässä ottelu jatkui tiukkana, mutta vain kotijoukkue NoU kykeni hyödyntämään saamansa maalipaikat. Tiivisti ja uhrautuvasti puolustaneet “Noutajat” pelasivat muun muassa kaksi minuuttia kahden alivoimaa, mutta niin vain Kiekko-Espoo ei onnistunut piilottamaan rengasta Oona Keskisen vartioimaan maaliin. Nokia sen sijaan teki kaksi nopeaa maalia erän loppuun, kun Raesola viilsi toisen, edellistäkin jäätävämmän vedon aivan maalin kattoon. Taukolukemat 4-2 viimeisteli Nokian Salonen.

Toisella puoliskolla nähtiin vain yksi ainoa täysosuma, kun Espoon Katariina Kurikko toi joukkueensa maalin päähän. Kotijoukkue Nokia puolusti kuitenkin tiukasti ja päätöserässä espoolaiset helpottivat NoU:n työtä sortumalla jäähyilyyn. Loppulukemat 4-3 jäivät voimaan, ja Nokia voi rauhassa valmistautua sarjakärkenä kevään ratkaisupeleihin ja mestaruuden tavoitteluun.

- Tiukka peli, mutta ei päästetty vastustajaa hyville tekopaikoille ja tehtiin itse voittoon riittävä määrä maaleja, NoU:n Kaisa Hurske analysoi voittoa.

- Tappiosta huolimatta pelasimme omaa peliämme ja saimme rakennettua loistavia maalipaikkoja, ensi kerralla laitamme niistä sisään. Myös puolustus ja maalivahtipeli toimivat hyvin tänään, Kiekko-Espoon Iiris Pitko kommentoi päivän ottelua.

SM-ringeten viikonlopun ottelut:

Lauantaina 26.2.

Lahti - NoU, 4-11 (2-3, 0-2, 0-2, 2-4)

Sunnuntaina 27.2

NoU - Kiekko-Espoo, 4-3 (2-2, 2-0, 0-1, 0-0)

Haukat todella makeaan voittoon LL-89:ä vastaan – NSR:n jatkohaaveille kova kolaus

Järvenpään Haukat sai sunnuntaina vieraita Pohjois-Savosta asti, kun SM-karsintasarjan kärkikahinoissa pyörivä LL-89 matkusti Uudellemaalle.

Haukkojen ja LL-89:n keskinen ottelu oli tasainen alkuvihellyksestä alkaen, ja maaleja nähtiin molemmin puolin. Anne Pohjola pääsi yllättämään unisen kotijoukkueen jo kahdeksan sekunnin pelin jälkeen, mutta Haukkojen Iida Lehtonen toi kotijoukkueen tasoihin vain minuuttia myöhemmin. Samat sävelet jatkuivat läpi ottelun, kun vierailijoiden Pohjola piti joukkuettaan mukana ottelussa maaleillaan. Haukkojen riveistä sen sijaan ratkaisijoita löytyi laajemmin.

Sankariviitta ottelussa jaettiin kuitenkin vasta päätöserässä. LL-89 nousi heti erän alussa tasalukemiin 8-8, mutta sen jälkeen alkoivat kotijoukkue Haukkojen voitontanhut. Ajassa 50:12 Elina Piispa lisäsi kotijoukkueen maalisarakkeeseen vielä yhden osuman, ja se riitti tuomaan Järvenpäähän elintärkeät sarjapisteet.

- Pelasimme täydet 60 minuuttia täysillä ja olimme varmoja renkaan kanssa. Tämä myös näkyy tuloksessa. Saatiin tärkeät pisteet meille ja aina tuntuu hyvältä voittaa sarjakärki! Haukkojen Petra Räsänen fiilisteli voittoa.

- Peli oli alusta asti tasainen ja hyviä tilanteita riitti molemmissa päissä. Meillä jäi seuraavaan otteluun parannettavaa mm. oman maalinedustan puhtaana pidossa. Haukat saivat paljon ripareita ja niistä maaleja. Haukoille nämä pisteet olivat tärkeämmät ja he ne tänään ansaitsivat. Ihan hymyssä suin voidaan kotimatkalle lähteä! LL-89:n Maiju Ruotsalainen kommentoi ottelua.

NSR ei kyennyt lyömään Blue Ringsiä

Klaukkalan jäähallissa nähtiin viikonlopun toinen Uudenmaan paikallisottelu, kun NSR:n vieraaksi saapui naapuripitäjän Blue Rings. Sarjan jaetulla kärkipaikalla majaileva Blue Rings ei antanut kotijoukkueelle senttiäkään armoa, vaan ratkaisi ottelun tasaisen varmalla viimeistelyllään ja tiukalla joukkuepelillä.

Vierasjoukkueen tehokkaimpina pelaajina häärivät Ida Adler (4+2), Minna Seppälä (2+3), Taru Heikkilä (1+4) ja Iina Kupiainen (1+2). NSR:lle tappio oli erityisen harmillinen, sillä se lähes varmasti sinetöi nurmijärveläiset ulos kevään nousukarsinnoista.

Ilves jyräsi LuKi:n Tampereella

SM-karsintasarjan sarjakärki Tampereen Ilves ei jättänyt reilu kolmekymmenhenkistä kotiyleisöä kylmäksi sunnuntaina Tesomalla, vaan latoi valotaululle peräti kaksinumeroiset lukemat vierailija LuKi-82:n kustannuksella. Ilves laittoi heti alusta alkaen kahdella ketjulla operoineet vierailijat töihin, ja nakutti vakuuttavasti maaleja toisensa perään. Pitkälle erätauolle siirryttiin kotijoukkueen vakuuttavissa 5-0 lukemissa, kun Ilves onnistui laajalla rintamalla rankaisemaan LuKi:a

Toisella puoliskolla Ilves näytti menevän menojaan, mutta kolmannen erän lopussa vierailija LuKi teki yllättävän ryhtiliikkeen. Alle seitsemään minuuttiin luvialaiset nakuttivat Krista Järvelinin johdolla peräti neljä maalia, ja yhtäkkiä lukemat taululla olivat 7-4. Tampereen kissapeto ei tästä kuitenkaan kesyyntynyt, vaan otti päätöserässä pelin takaisin tassuihinsa ja viimeisteli loppulukemiksi 10-4.