Ykkössarjan viimeisestä pudotuspelipaikasta tiukka kisa - ringeten kilpasarjat kääntyvät loppusuoralle

03.03.2022 12:00

Kuva: Timo Kupiainen

Neljäs jatkoonmenijä Ykkössarjassa saattaa ratketa vasta uusintaottelussa. Lahti hakee hyvää päätöstä kaudelle SM-jatkosarjassa ja LuKi-82 SM-karsintasarjassa.

Tuusulan Blue Rings otti tärkeän 12-4-kotivoiton Helsinki Ringeten nuoresta joukkueesta Ykkössarjan ottelussa tiistaina. Ennen ottelua Blue Rings, Helsinki ja Kangasniemen Pallo-51 olivat sarjassa tasoissa seitsemässä pisteessä sijoilla 4, 5 ja 6. Neljä parasta pääsee pudotuspeleihin.
Loppuviikosta Blue Rings kohtaa vielä sarjan ylivoimaiset kärkijoukkueet Espoon Kiekkoseuran (torstaina) ja Naantalin VG-62:n (lauantaina). Helsinki ja KaPa-51 kohtaavat toisensa lauantaina ja kumpikin lisäksi Forssan Palloseuran, joka on sarjassa kolmantena 11 pisteellä. Helsinki kohtaa FoPSin torstaina ja KaPa-51 kohta FoPSin sunnuntaina.
- Tietenkin uskon oman joukkueen olevan vahvimmilla jatkoon. Jokainen joukkue on kuitenkin kova ja keskinäiset ottelut ovat olleet pelitapahtumisen osalta tasaisia. Meidän joukkueen kausi on ollut nousujohteinen, mikä vahvistanut uskoa siihen, että päästään myös joukkueen tulostavoitteeseen, sanoi Blue Ringsin pelaajavalmentaja Annamari Ruusu.

Kahden joukkueen päätyessä tasapisteisiin playoff-viivan molemmin puolin, seuraa uusintaottelu riippumatta aiempien keskinäisten otteluiden pisteistä tai koko sarjan maalierosta. Ykkössarjan viimeistä jatkoonmenijää saatetaan hyvinkin hakea tätä kautta.
- Olen ollut SM-sarjassa Helsinki Ringeten paidassa samanlaisessa tilanteessa. Olisikohan kausi ollut 2005-2006. Päädyimme EKS:n kanssa tasapisteisiin ja uusintaotteluun. Silloin todella tiukka kamppailu päättyi meidän eduksemme, muisteli Ruusu.
- Tällaisissa tilanteissa on todella tärkeää osata laittaa tulos sivuun. Nauttia jokaisesta hetkestä ja fiiliksestä, antaa kaikkensa ja katsoa pelin jälkeen, että mihin se sitten riitti. Olisi hyvä muistaa se, että kausi on ollut useamman kuukauden "matka". Kauden tulos ei pitkässä juoksussa ratkea yhteen peliin, vaikka päädyttäisiin jopa uusintaotteluun, hän muistutti.

Ykkössarjan ottelut viikolla 9:
Blue Rings - Helsinki 12-4

Torstai 3.3.
EKS - Blue Rings, Leppävaaran jäähalli klo 19:20
Helsinki - FoPS, Oulunkylän jäähalli klo 19:30

Lauantai 5.3.
FoPS - EKS, Forssan jäähalli I klo 13:00
KaPa-51 - Helsinki, Tehomet Areena klo 13:30
VG-62 - Blue Rings, Kuparivuoren Areena klo 18:00

Sunnuntai 6.3.
VG-62 - EKS, Kuparivuoren Areena klo 13:00
KaPa-51 - FoPS, Tehomet Areena klo 14:30

 

Kuva: Timo Kupiainen

Lahti hamuaa lisäpisteitä kauden päätösotteluistaan SM-jatkosarjassa

Lahti Ringeten kausi päättyy tämän viikonlopun kahteen otteluun. Lahti on kuuden joukkueen SM-jatkosarjassa kuudentena kuudella pisteellä.
Joukkue ei ehdi enää saavuttaa viimeisellä pudotuspelisijalla olevaa Laitilan Jyskettä, joka on seitsemän pistettä edellä. Raision RNK Flyers on kaksi pistettä Lahden edellä, mutta on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Lahti pelaa kauden molemmat viimeiset ottelut vieraskentällä, lauantaina Jyskettä ja sunnuntaina Helsinki Ringetteä vastaan.
- Viikonlopun peleihin voimme lähteä paineettomina ja tarkoitus on kaunistella sarjataulukon pistetilannetta hakemalla vierasvoitot Helsingistä ja Laitilasta, sanoi Lahden valmentaja Päivi Mikkonen.
- Kulunutta kauttamme voisi runkosarjan osalta kuvata nousujohteiseksi, sillä joukkueemme pelaaminen parantui alkukauden myötä huomattavasti. Jatkosarjan osalta pystyimme haastaamaan jokaisen joukkueen, mutta harmillisista maalin tappioista tuli ikävän tuttuja meille, hän sanoi.

SM-jatkosarjan viikonlopun ottelut

Lauantai 5.3.
NoU - Jyske, Nokian jäähalli klo     14:00
RNK Flyers - Kiekko-Espoo, Kerttulan jäähalli 1 klo 16:00
Helsinki - Lahti, Pirkkolan jäähalli klo 18:30

Sunnuntai 6.3.
Kiekko-Espoo - RNK Flyers, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 13:15
Jyske - Lahti, Laitilan jäähalli klo 17:00

SM-jatkosarjan ottelut maksutta Ruudusta. 

 

Kuva: Timo Kupiainen

LuKi-82 ilman paineita SM-karsintasarjan viimeisiin otteluihin

Luvian Kiekko -82 on jäänyt ilman pisteitä SM-karsintasarjan ensimmäisissä 13 ottelussa. Joukkueen kausi päättyy kahteen kotiotteluun: tämän viikon lauantaina Nurmijärven NSR:ää vastaan ja ensi viikon lauantaina Järvenpään Haukkoja vastaan.
- Lähdemme taistelemaan kauden viimeisistä pisteistä tosissaan! Tarkoitus on kuitenkin nauttia ja pelata rennoin ottein, sillä meillä on enää pelkkää voitettavaa, sanoi LuKi-82:n Krista Järvelin.

SM-karsintasarjaan LuKi-82 eteni Ykkössarjan alkusarjan kautta.
- Alkusarja meni meidän osalta tavotteiden mukaisesti ja pääsimme SM-karsintasarjaan. Pelit sujuivat ja onnistumisia tuli jokaisella osa-alueella. Kuitenkin karsintasarjassa pisteet on jäänyt saamatta ja olemme omasta tavoitteestamme kaukana sen suhteen, sanoi Järvelin.
- SM-tason pelit ovat kehittäneet etenkin nuoria pelaajiamme peli nopeuden ja kovuuden kohdalla. Lähtökohdat ovat varmasti hyvät ensi kautta ajatellen. Kokemusta on taas kertynyt jokaiselle lisää ja varmasti monella on vielä paljon annettavaa tälle lajille, hän summasi.
Järvelin ja kapteeni Sanni Koivunen ovat olleet LuKi-82:n parhaat maalintekijät SM-karsintasarjassa. Kumpikin on tehnyt 10 maalia 13 ottelussa.

SM-karsintasarjan loppuviikon ottelut

Torstai 3.3.
Ilves - Blue Rings, Tesoman jäähalli klo 19:15

Lauantai 5.3.
Blue Rings - Haukat, Tuusulan jäähalli klo 14:00
LL-89 - Ilves, Lapinlahden jäähalli klo 15:00
LuKi-82 - NSR, Luvian jäähalli klo 17:30

Sunnuntai 6.3.
Ilves - LL-89, Tesoman jäähalli klo 17:15

SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.