“Lahen kasikasi” Mia Huvinen rikkoo 200 SM-sarjaottelun rajan

06.03.2022 09:30

Kuva: Jani Virolainen

Neljän vanhana television äärestä jäähallille siskojen perässä ryöminyt Mia Huvinen pelaa viikonloppuna 200 ottelunsa ringeten SM-sarjassa. Lahti Ringeten historiaa vahvasti maalannut hyökkääjä on nähnyt seuransa hyvät sekä huonot päivät.

- Ei siinä voinut aamulla jäädä yksin katsomaan piirrettyjä, kun siskot suuntasivat aamutreeneihin sunnuntaiaamuisin. Pelasin alkuun siskojen kanssa samassa joukkueessa, ja isäni valmensi, Huvinen kertaa ensimmäisiä vuosiaan rakkaan lajin parissa.

Noista päivistä lähes katkeamattoman ajanjakson ringetteä pelannut hallintokoordinaattori on kokenut lajin parissa paljon. Aikaa on tullut vietettyä myös penkin takana, mutta parhaat kokemukset Huvinen on kuitenkin saavuttanut maila kädessä kaukalossa. Hän toteaakin jääneensä ringeten pariin juuri yhdessä tekemisen vuoksi.

- Parhain muisto ringetestä on varmasti vuoden 2009 nuorten MM-kisat Prahassa.

Yksi lahtelaisen ringeten ikoneista

Kun katsoo 2010-luvulta lähtien Lahden ringettetaivalta, Huvisen nimi nousee usein esiin. Pääosan “Lahessa” urastaan uurastanut hyökkääjä on ylpeä kotiseurastaan, jossa ensimmäiset SM-ottelut tulivat vyölle jo C-juniori-ikäisenä.

- Tähän ikään mennessä SM-otteluita olisi voinut tulla tilille enemmänkin, mutta pääasiassa olen halunnut pelata kotikaupungissani. Lahdessa SM-sarjaa on pelattu pitkän tauon jälkeen vuodesta 2016 lähtien.

Parin kauden mittaisen visiitin Huvinen on ehtinyt tehdä myös Lapinlahdella. Tuolta reissulta käteen jäi SM-hopean lisäksi yksi pandemian keskeyttämä kausi. Mitalista huolimatta lämpimämpiä muistoja nousee pintaan sinipaitojen riveistä.

- Toinen ehdoton suosikkimuisto ringeten parista on se, kun nostimme Lahden takaisin SM-sarjaan!

Urheilullinen syöttöekspertti

Säännöllisesti crossfittia harrastavan Huvisen repertuaariin kuuluu myös pyöräily hyväntekeväisyyden näkökulmasta Team Rynkebyn väreissä. Urheilullisuus onkin yksi Huvisen vahvuuksista, ainakin jos on uskominen 300 SM-sarjaottelun konkarin, tutkapari Tanja Elorannan kommentteihin.

- Periksiantamaton, päättäväinen ja voitontahtoinen. Mia menee AINA joka tilanteeseen täysillä renkaankiilto silmissä. Lisäksi syötöt ovat supertarkkoja, sillä ne harvoin karkaavat mihinkään.

SM-mitalipelit sen sijaan Lahdelta tämän kauden osalta karkasivat. Onko 200 ottelun etappi vain välisteppi Huvisen ja Lahden matkalla kohti tulevaisuuden mestaruustaistoja? Se jää nähtäväksi.