Jyske lähellä SM-ringeten pudotuspelipaikkaa, Ykkössarjassa jatkajat ovat jo selvillä

05.03.2022 22:32

Kuva: Timo Kupiainen

Ringeten pääsarjojen lauantain otteluissa ratkesi sijoituksia sarjataulukoissa, mutta osa jatkopaikoista pysyi vielä auki.

Laitilan Jyskeellä oli mahdollisuus varmistaa pudotuspelipaikkansa, kun joukkue kohtasi vieraskentällä SM-jatkosarjan kärkijoukkue Nokian Urheilijat.
Jatkosarjan ylivoimaisesti voittava NoU silti vei ottelun maalein 5-2. Pitkällä erätauolla NoU johti 2-0.
- Peli oli tiukkaa alusta loppuun asti, varsinkin kaksi ensimmäistä erää olivat vähämaaliset. Pelin hallinta kuitenkin pysyi meillä ja onnistuttiin pääsääntöisesti pitämään oma peli hyvin käynnissä. Tästä on hyvä lähteä kohti välieriä, sanoi NoUn valmentajista Emilia Vahti.
- Olen erittäin tyytyväinen joukkueemme suoritukseen tänään, sillä kokoonpano oli pieni ja vastustaja tiedettävästi kova. Saatiin luotua hyviä maalipaikkoja, niissä kun oltaisiin pystytty olemaan tarkempia, niin lopputulos olisi voinut olla erilainen. Mutta hyvillä fiiliksillä kohti huomista!, kuvaili puolestaan Jyskeen parhaana palkittu Fanni Elo.
Jyske kohtaa sunnuntaina Lahden. NoU pelaa seuraavan kerran, kun välierät alkavat.

Raision playoff-jahti mutkistui

Raision RNK Flyers kohtaa tänä viikonloppuna kahdesti Kiekko-Espoon. Voitot molemmista otteluista helpottaisivat Laitilan Jyskeen tavoittamista. Viimeisellä pudotuspelipaikalla oleva Jyske on viisi pistettä edellä Raisiota.
Sarjan toista sijaansa varmistellut Kiekko-Espoo kuitenkin voitti Raisiossa maalein 1-6. Sunnuntaina joukkueet kohtaavat Espoossa.
Yhdeksännellä minuutilla RNK Flyers meni 1-0-johtoon Oona Niemosen maalilla. K-Espoo siirtyi kuitenkin johtoon jo samassa erässä. K-Espoon Jenna Hakkarainen teki neljä maalia ja syötti yhden.
- Raisio sai pelin hallinnan ensimmäisessä erässä ja ilman Hanna Minkkisen varmoja torjuntoja lukemat olisi voinut olla taululla erilaiset. Parannettiin pelin edetessä omaa tekemistä, etenkin koko kentän puolustusasennetta, eikä vastustajaa päästetty enää hyville tekopaikoille. Jatkopeleissä voidaan vielä tehokkaammin laittaa rengasta maaliin kun saadaan pyssyt kohdilleen. Tänään Jenna Hakkarainen oli joukkueen nälkäisin neljällä hienolla maalilla, kommentoitiin Kiekko-Espoon valmennuksesta.

Helsinki ja Lahti tasapeliin

Tasaisen ottelun pelanneet kotijoukkue Helsinki Ringette ja vierailija Lahti Ringette jakoivat pisteet maalein 4-4 SM-jatkosarjassa.
Lahti johti ottelua 0-1 ja 1-2, Helsinki 3-2 ja 4-3. Lahden Krista Lanteri teki kaksi maalia, Helsingin jokaisella maalilla oli eri tekijät. Helsingin maalivahti Mona Rytkönen torjui 34 kertaa ja Lahden Katariina Ek 36 kertaa.
- Pelattiin tasaista hyvää peliä ja pysyttiin pelissä mukana. Puolustettiin hyvin ja päästiin luomaan hyökkäyspäässä hyviä maalipaikkoja. Saatiin pidettyä hyvä tunnelma läpi pelin, sanoi Lahden maalivahti Katariina Ek.
Helsinki sijoittuu jatkosarjassa kolmanneksi tai neljänneksi ja jatkaa pudotuspeleihin. Lahden kauden viimeinen ottelu on huomenna sunnuntaina Laitilassa Jyskettä vastaan.

 

Kuva: Hannu Kauremaa

LL-89 sijoittuu karsintasarjan kolmanneksi

SM-karsintasarjan kärkitaisto on ollut kolmen kauppa. Lapinlahden Luistin -89 kuitenkin hävisi lauantain kotiottelunsa Tampereen Ilvekselle 5-7, ja näin LL-89 sijoittuu sarjassa varmuudella kolmanneksi.
Ottelu oli tasan vielä tilanteessa 4-4, kunnes Ilves karkasi parin maalin etumatkalle. Viimeisinä varmistajina Ilveksen voitolle olivat maalivahti Siiri Uusitalo sekä puolustajat Saara Erasvuo ja Lotta Kujala.
- Vääntö oli alusta asti tiukkaa. Maalipaikkoja tuli meille paljon, mutta viimeistelyssä on vielä parannettavaa. Tappiosta sisuuntuneena lähdemme huomenna parantamaan viimeistelyä ja voittamaan tilanteita, sanoi LL-89:n puolustaja Minttu Valta.
- Tänään oli kova ja rankka peli, ja jokainen kävi äärirajoillaan. Kokonaisuutena hyvä paketti, sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa pelattiin jäätävää peliä. Onnistunut suoritus, kertasi Ilveksen valmentaja Heikki Wetterstrand.
Joukkueet kohtaavat uudestaan sunnuntaina Tampereella ja Ilves voi tuossa ottelussa nousta tasoihin sarjakärki, Tuusulan Blue Ringsin kanssa. Blue Rings on jo pelannut kaikki ottelunsa. LL-89 kohtaa nousu-playoffissa joko Blue Ringsin tai Ilveksen.

Haukkojen jatkopaikka jäi auki paikallisottelussa

Tuusulan Blue Rings voitti kotiottelussaan naapuriseura Järvenpään Haukat 7-3. Haukat olisi tarvinnut ottelusta pisteen varmistaakseen paikan neljän parhaan joukkueen nousuplayoffiin. Blue Ringsin jatkopaikka oli varma jo ennestään.
Kahden ensimmäisen erän aikana Blue Rings karkasi jo 4-0-johtoon.
- Alkuun oli aika heikkoa pelaamista, mutta kolmanteen erään parannettiin hienosti. Tämä ei kuitenkaan tänään riittänyt, harmitteli Haukkojen puolustaja Tea Turunen.
Haukoilla on jäljellä vielä kaksi vierasottelua: tiistaina Tampereen Ilvestä vastaan ja ensi lauantaina Luvian Kiekko -82:tta vastaan. Kuuden joukkueen sarjassa Ilves on toisena ja LuKi-82 kuudentena.
Haukkojen leirissä nähtiin tärkeäksi olla seuraavassa pelissä täytyy hereillä alusta asti ja kaksinkamppailuissa vahvempia. "Tänään kolmannessa erässä oltiin hyviä, joten jatketaan siitä tiistaina."

NSR nousi neljänneksi voittamalla viimeisen ottelunsa

Nurmijärven Seven Ringettes haki 6-10-vierasvoiton ottelusta Luvian Kiekko -82:tta vastaan lauantaina. Toisen erän jälkeen NSR johti jo 2-7.
Seven Ringettesin ykkösketju oli oivassa iskussa. Kapteeni Anniina Kemppainen teki kolme maalia ja syötti kolme. Nea Asumaa teki kolme maalia ja syötti kaksi, Minna Ojapalo teki kaksi ja syötti kolme.
Luvian kapteeni Sanni Koivunen teki kaksi maalia ja syötti yhden, varakapteeni Anniina Tahvanainen syötti kolme maalia.
Kaikki karsintasarjan ottelunsa pelannut NSR on nyt taulukossa nyt neljäntenä. Tasapisteissä olevalla Järvenpään Haukoilla on vielä kaksi ottelua pelaamatta. Mikäli Haukat häviää molemmat ensi viikon ottelut, pelaavat NSR ja Haukat uusintaottelun jatkoonpääsystä.

 

Kuva: Hannu Kauremaa

Blue Rings paineli Ykkössarjan pudotuspeleihin voittamalla molemmat kärkijoukkueet

Alkuviikosta oli vielä mahdollista että peräti kolme joukkuetta päätyy tasapisteisiin kamppailussa viimeisestä paikasta Ykkössarjan pudotuspeleihin.
Tuusulan Blue Rings kuitenkin voitti loppuviikon otteluissaan molemmat sarjan kärkijoukkueet: torstaina Espoon Kiekkoseuran 5-11 ja lauantaina Naantalin VG-62:n 4-11. Näin Blue Rings varmisti jatkopaikan. Blue Ringsin Salla Naakka teki viikon kolmessa ottelussa yhteensä 22 maalia.
- Me pystyimme pitämään päämme kasassa ja fokuksen pelissä, vaikka välillä pelitapahtumat saivat tunteet kuohuamaan. Jatkoimme peliämme siitä, johon tiistaina (Blue Rings-Helsinki 12-4) jäimme: järkevää ja yksinkertaista peliä, joka johti koko kentän laajuisiin onnistumisiin, kertoi Blue Ringsin maalivahti Venla Rantila torstain EKS-ottelun jälkeen.
- Peli lähti tasaisesti käyntiin ja ensimmäinen puolisko oli tiukkaa taistelua. Pitkän erätauon jälkeen otteemme löystyi ja vastustaja pisti hienosti paikoista sisään, tiivisti EKS:n varakapteeni Kira Koski.
Lauantain ottelun jälkeen Blue Ringsin tunnelmat olivat helpottuneet.
- Vaikka tiedossa oli ns. pakkovoitto jatkopelien kannalta, saimme pienellä kokoonpanolla hyvin pidettyä oma peli kasassa alusta asti eikä hätkiköity. Tehtiin sovittuja asioita ja niiden kautta ansaittiin voitto ja paikka välierissä!, iloitsi Blue Ringsin Oona Ruotsalainen.

Helsingin ja KaPa-51:n jatkohaaveet murenivat

Helsinki Ringette haki voittoja viimeisistä otteluistaan voidaakseen yhä mennä jatkoon. Torstaina joukkue kuitenkin pelasi tasan 3-3 vierasjoukkue Forssan Palloseuraa vastaan ja putosi jatkosta. Lauantaina Helsinki hävisi vierasottelunsa Kangasniemen Pallo-51:lle 6-4. Joukkueen kausi päättyi Ykkössarjan sijalle kuusi.
KaPa-51 tarvitsi voiton Helsingistä säilyttääkseen mahdollisuudet jatkoon. Blue Ringsin voitto iltaottelussa Naantalin VG-62:sta kuitenkin nosti sittemmin KaPa-51:n tien pystyyn.
- Peli alkoi vahvasti, saimme pari maalia heti alkuun. Kuitenkin ote hieman herpaantui, syöttöjä ei saatu kiinni ja vastustaja pääsi hyvin peliin mukaan. Pitkällä erätauolla päätimme, että tänään on meidän päivä. Kahden viimeisen erän aikana päästiin takaisin peliin ja tehtiin tarvittavat maalit voittoon. Puolustettiin hyvin, eikä Helsinki enää onnistunut maalinteossa, kommentoivat KaPa-51:n Veera Mäntynen ja Olga Elo.
Kauden viimeiseksi jäävässä ottelussaan KaPa-51 saa vieraakseen Forssan Palloseuran sunnuntaina.

FoPSilla jo kolme pistettä tältä viikolta, EKS:llä kaksi tappiota

Forssan Palloseura on kohdannut viime päivinä sekä Helsinki Ringetten, joka kamppaili Ykkössarjan jatkopaikasta, että Espoon Kiekkoseuran, joka on sarjan kärkitaistossa.
FoPS ja Helsinki pelasivat tasan 3-3 torstaina.
- Peli oli meidän hallinnassa, mutta tänään ei maistunut Helsingin maalivahdin ollessa nainen paikallaan. Ennen peliä jännitystä syntyi, kun pelaajamme sisäsuojahousut jäivät Forssaan. Joukkueen eteen kuitenkin uhrauduttiin ja suojahousuja lainattiin enemmän tarvitsevalle. Helsinki tuli rinnalle, emmekä saaneet kahta pistettä, mutta silti aurinko paistaa ja ringette on kivaa!, kertoi FoPSin puolustaja Jonna Virkki.
FoPS voitti EKS:n 7-4 Forssassa lauantaina. Ensimmäisen erän jälkeen FoPS johti 3-0, mutta toisessa erässä EKS nousi tasoihin.
- Toinen erä oli meiltä pieni ”nukahdus”. Valmennus herätteli hyvin pitkällä erätauolla ja loppupeli pelattiin varmaa peliä ja sitä kautta pisteet jäi kotiluolaan, sanoi FoPSin kapteeni Tara Repo.
- Toisessa erässä nostettiin omaa tasoa ja tehtiin paikoista maalit. Toisella puoliskolla vastustaja sai etumatkaa eikä meidän loppukiri enää riittäänyt voittoon, joten pisteet jäivät Forssaan, kertoi EKS:n Sanni Koskinen.
Sunnuntaina EKS ja VG-62 kamppailevat Naantalissa Ykkössarjan voitosta ja kotiedusta pudotuspelien loppuun saakka.