SM-sarjassa ja SM-karsintasarjassa poikkeuksellinen päätösviikko - Järvenpään Haukat pelaa selkä seinää vasten

07.03.2022 19:30

Kuva: Timo Kupiainen

Naisten kilpasarjat päätetään tällä viikolla ja pelejä nähdään poikkeuksellisesti sekä SM-jatkosarjassa että SM-karsintasarjassa jo arkena. Päätösviikon mielenkiintoisin ottelu käydään tiistaina Tampereella, kun Järvenpään Haukat yrittää varmistaa paikkaansa kevään nousukarsintoihin. SM-jatkosarjassa sen sijaan neljä parasta ovat selvillä.

Vielä menneen viikonlopun kynnyksellä ainekset todelliselle jännitysnäytelmälle olivat olemassa tiistain RNK Flyers - Jyske ottelun näkökulmasta. Sarjataulukossa peräkkäin majailleet Jyske ja RNK olivat vain muutaman pisteen päässä toisistaan, mutta Jyske kiri kilpajuoksussa voittoon jättäen raisiolaiset keräilyeriin takamutkan maastoon.

Sarjanousija Jyskeellä on vielä mahdollisuus hypätä yksi askel korkeammalle sarjataulukossa sijalle kolme, jolla se välttäisi Nokian Urheilijoiden kohtaamisen välierissä. Tämä vaatisi Jyskeen voiton lisäksi myös sen, että Helsinki häviäisi molemmat viikon otteluistaan. Mutta kelpaa neljäskin sija laitilalaisille.

- Hyvillä fiiliksillä viimeiseen viikkoon. Tiistain pelissä Raisiota vastaan on tarkoitus hioa pelitapaa, jotta olemme valmiit 19.3., kun playoffit vihelletään käyntiin, Jyskeen hienosti pudotuspeleihin ohjastanut valmentaja Marlena Kuusisto kommentoi päätösottelun alla.

- Sarjanousijan valmennuksen näkökulmasta olemme todella positiivisilla mielin menossa kohtia playoff-otteluita. Olemme onnistuneet voittamaan jokaisen joukkueen tällä kaudella, joten jatkossa muu ei kelpaa kuin voitto! Kuusisto jatkaa ja lupaa katsojille, että kausi päättyy Laitilan Jyskeen suureen, positiiviseen yllätykseen.

Kiekko-Espoo ja Helsinki lähtevät viikkoon rennoin mielin

Viikonloppuna varmistui välieräpaikka ja tulevalla viikolla selviää ketä vastaan välierissä pelataan. Meillä palaudutaan vielä koronasta, joten olemme ihan tyytyväisiä siihen, että välierät siirtyivät viikolla eteenpäin, Helsingin penkin takaa kommentoidaan SM-jatkosarjan päätösviikon tunnelmia.

Keskiviikkona Helsinki aloittaa kahden ottelun viikkonsa matkaamalla länteen, sarjan toisen sijan sementoineen Kiekko-Espoon vieraaksi. Myös espoolaisten leirissä tilanteesta osataan ottaa kaikki irti.

- Lähdemme viimeiseen viikkoon rennon positiivissa tunnelmissa. Nautimme pelaamisesta ja hiomme yhteispelimme entistäkin tiiviimmäksi, Kiekko-Espoon päävalmentaja Eevi Kaasinen kertoo. 

Espoolaisten kausi on sujunut tilastojen valossa mainiosti, ja se on ennakkoon suurin haastaja mestaruustaistossa jatkosarjan voittaneelle NoU:lle. 

- Kausi päättyy varmasti tiukkoihin otteluihin, joissa pienet yksityiskohdat ratkaisevat lopputuloksen. Pelaamme vaihdon ja ottelun kerrallaan - lopuksi sitten nähdään, mikä palkinto siitä saadaan, Kaasinen analysoi tulevaa kevättä. 

SM-karsintasarja: Järvenpään Haukat pisteen päässä nousukarsinnoista

Tampereen Ilves saa tiistaina vieraita Järvenpäästä, kun Haukat matkustaa Pirkanmaan kirkkaisiin valoihin. Ilves lähtee otteluun paineettomassa tilanteessa sarjan voittajan, mutta vierasjoukkueella sen sijaan on ensimmäinen eräpallo käsissään. Yksikin sarjapiste riittää siirtämään haukkalauman naapuriseura NSR:n ohitse sarjataulukossa, jolloin paikka nousukarsinnoissa menisi Järvenpäähän. Ilmaiseksi pisteitä ei kuitenkaan Tesomalta viedä, ja se tiedetään myös Haukkojen riveissä.

- Luottavaisin fiiliksin viimeiseen viikkoon. Joukkueessa on hyvä tunnelma ja olemme onnistuneet taistelemaan hyvällä ilmeellä joka ottelussa, Haukkojen valmennusjohto toteaa.

- Meillä on ollut jo pitkään jokaisessa pelissä paljon panosta, joten sinänsä mitään uutta päätösviikon pelit eivät tuo. Joukkueen kausi päättyy kuitenkin pomminvarmasti railakkaaseen päätöskaronkkaan, missä ainakin nykyisen valmennustiimin osalta on mukana myös positiivista luopumisen tuskaa.

 

SM-JATKOSARJAN VIIKON OTTELUT: 

Tiistai 8.3. 

RNK Flyers – Jyske, Kerttulan jäähalli 1 klo 19:00 

Keskiviikko 9.3.

Kiekko-Espoo - Helsinki, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 19:15

Lauantai 12.3.

Helsinki - RNK Flyers, Vuosaaren jäähalli klo 13:00 

SM-KARSINTASARJAN VIIKON OTTELUT: 

Tiistai 8.3.

Ilves - Haukat, Tesoman jäähalli klo 19:15

Lauantai 12.3.

LuKi-82 - Haukat, Luvian jäähalli klo 16:00 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.