Hanna Ropaselle 200 SM-sarjaottelua täyteen!

08.03.2022 15:42

Kuva: Timo Kupiainen

 

Rajat paukkuivat taas, kun 17.10.2021 Laitilan Jyskeen ringettekonkari Hanna Ropaselle tuli 200 SM-sarjaottelua plakkariin. 

Laitilan Jyskeen 29-vuotias puolustaja kuuluu joukkueensa ehdottomiin konkareihin. Ropasen palkintokaapista löytyy muun muassa kaksi MM-kultaa vuosilta 2013 ja 2016 sekä kaksi SM-kultaa vuosilta 2011 ja 2017. Myös SM-hopeaa sekä SM-pronssi löytyy Ropasen taskusta. 

- Paras muisto on varmaan ensimmäinen MM-kulta Kanadan kisoista vuonna 2013, kun rookiena siellä pääsin pelaamaan ja voittamaan. Sitten suomenmestaruus vuonna 2017, kun kyseinen kausi oli vaan kaikin puolin todella onnistunut ja porukka oli ihan huippu.

Lajin Ropanen aloitti 7-vuotiaana Turun Ringetessä, jossa hän pelasi C-ikäluokkaan asti. Turusta silloisen B-juniorin matka jatkui Raisioon, jossa ensimmäiset kokemukset tulivat myös SM-sarjasta. SM-sarjaotteluita hänelle on kertynyt Raision lisäksi myös Luvialta, Naantalista sekä nyt Laitilasta Jyskeen paidassa. Ropanen piti myös muutaman vuoden hengähdystauon pelaamisesta, kunnes Laitilan Jyskeen toinen konkaripeluri, maalivahti Maria Perkkola, sai Ropasen houkuteltua takaisin jäähallielämään.

- No onhan se hienoa, että on saanut näin monta peliä pelata SM-sarjatasolla. Itse oon varmaan pysynyt niin monta vuotta tämän lajin parissa, koska tykkään sen vauhdista ja siitä tekemisestä, mitä jäällä pääsee tekemään.

- Pidän lajista myös, koska oma kehittyminen ja onnistuminen näkyy niin hyvin. Minulle on käynyt aina myös hyvä tuuri joukkueiden osalta. Joukkueet, joissa olen pelannut, on aina ollut täynnä hyviä tyyppejä, joiden takia on myös halunnut ilmestyä hallille päivästä toiseen.

Pelaamisessa Ropasen vahvuuksia ovat kovuus sekä pelisilmä. Jäälle hän tuo kokemusta ja sen myötä myös rauhallisuutta, unohtamatta SM-sarjatasolla vaadittavaa fyysisyyttä.

- Jään ulkopuolella kerron huonoja juttuja ja töhöilen minkä kerkeän!

 

Kahden lajin kilpaurheilija

Ringeten ohella Ropanen pelaa myös amerikkalaista jalkapalloa SM-sarjatasolla. Lajin parissa hän on viettänyt vasta kaksi kesää, mutta taskusta löytyy jo viimekesäinen suomenmestaruus. Seuraavana tavoitteena hänellä olisi päästä tämän kesän MM-kisajoukkueeseen.

- Sanoisin, että kahden lajin pelaajana isoin hyöty on se, että peruskestävyys pysyy hyvänä koko ajan ja saa myös treeneihin vaihtelua, niin pysyy mielenkiinto korkealla. Koen myös, että vaikka lajit ovat tosi erilaiset, niin ne vahvistavat esimerkiksi pelinlukutaitoa.

Haittojakin kahden lajin pelaajana löytyy. Esimerkiksi lepopäivät Ropasen mukaan jäävät ajoittain vähäisiksi, vaikka toista lajia pelataan kesällä ja toista talvella. Paljon joutuu myös järjestelemään asioita, jotta pystyy panostamaan kumpaankin lajiin täysillä.

- On ajoittain tuottanut hienoista ongelmaa tällä kaudella, kun on koittanut panostaa yhtä paljon molempiin lajeihin. Ringetessä on kausi käynnissä ja jenkkifutiksessa ”off-season”, jonka harjoituksissa on kuitenkin myös tärkeä käydä kehityksen takia. 

 

Sarjanousijana taistelemaan playoff-paikasta

Laitilan Jyske nousi täksi kaudeksi SM-sarjaan ja se onkin näyttänyt ringettekansalle kuuluvansa korkeimmalle sarjatasolle. Voittoja on kertynyt tasaiseen tahtiin jokaisesta joukkueesta ja tällä hetkellä sarjataulukossa Jyskeen logo majailee juuri pudotusviivan yläpuolella sijalla 4. Ropasen mielestä joukkueen kausi on mennyt pieniä alamäkiä lukuun ottamatta hyvin. Tavoite kauteen oli lähteä pelaamaan rennosti ja haastamaan kokeneempia SM-sarjajoukkueita. Alusta asti Jyskeen joukkueessa on vallinnut hyvä fiilis ja tavoitteiden eteen on tehty koko joukkueena hommia.

- Omalta osalta kausi on mennyt kohtuu hyvin, kun alkushokin jälkeen pääsi taas sisälle SM-sarjaan. Oma henkilökohtainen tavoite täksi kaudeksi on ollut se, että pystyisi omalla tekemisellä auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon ja parantaa myös omaa tekemistä kauden edetessä. Näissä tavoitteissa oon omasta mielestäni onnistunut suhteellisen hyvin.

Kausi on kuitenkin vielä kesken ja parhaimmat pelit vasta edessä. Mitkä ovat Ropasen tavoitteet jatkoa ajatellen?

- No kyllähän tässä nyt vielä tavoitteena olisi kokeilla ja haastaa itseään, jos vielä pääsisi maajoukkueeseen tämän muutaman vuoden tauon jälkeen. Tietty olisi kiva päästä myös jengin kanssa kattelemaan välierien fiilistä ja naarata jonkinlainen mitali tästä kaudesta!