Helmikuun kuukauden pelaajat on valittu!

09.03.2022 09:00

Kuva: Timo Kupiainen

 

Joukkueiden sekä yleisön äänet on nyt laskettu ja helmikuun kuukauden pelaajat valittu. Tällä kertaa äänestys oli erittäin tasaväkinen. Ensimmäistä kertaa SM-jatkosarjasta valittiin peräti kaksi kuukauden pelaajaa. Nämä kaksi saman määrän ääniä saaneet pelaajat ovat Kiekko-Espoon maalivahti Hanna Minkkinen sekä Helsingin Emmi Juusela. SM-karsintasarjasta kuukauden pelaajaksi valittiin Ilveksen Siiri Uusitalo ja Ykkössarjasta puolestaan EKS:än Mirell Malk.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella niin, että 50 % äänistä tulevat sarjan joukkueilta ja toiset 50 % yleisöäänten perusteella. Yleisö pääsee antamaan äänensä sosiaalisen median puolella SM-ringeten Instagam-kanavalla.

 

SM-jatkosarjan kuukauden pelaajat ovat Hanna Minkkinen sekä Emmi Juusela

Kiekko-Espoon Hanna Minkkinen kuuluu SM-jatkosarjan maalivahtien parhaimmistoon. Hän on pelannut koko kauden erittäin vakuuttavasti: MV-pörssissä Minkkinen majailee sijalla kaksi, torjuntaprosentti hänellä on 90.18 %, kun torjuntoja on kertynyt tähän mennessä 597 ja päästettyjä maaleja vain 65 kappaletta. Ringeten parissa tälle 23-vuotiaalle maalivahdille on kertynyt vuosia jo 17, joista kuusi vuotta on vierähtänyt SM-sarjassa. SM-sarjasta Minkkinen on kerryttänyt palkintokaappiinsa muun muassa kolme SM-pronssia. Häneltä löytyy myös kokemusta maajoukkuepaidasta ja taskusta löytyykin U21 MM-hopea. Hänet on myös valittu MM-finaalin 2. arvokkaimmaksi pelaajaksi vuonna 2017.

- Ringeten pariin päädyin, kun lapsuudenkotini naapuriin muutti samanikäinen tyttö, joka pyysi minut mukaansa ringettekouluun kokeilemaan. Innostuin heti! Ringetestä on tullut elämäntapa ja joukkueesta toinen perhe. Pelaaminen herättää tunteita, joita ei saa muualta, minkä lisäksi kunnianhimo ja halu kehittyä on saanut puskemaan läpi vaikeidenkin aikojen.

Loppukevään päämääränä Minkkisellä ja Kiekko-Espoolla on tietenkin voittaa suomenmestaruus, mutta ennen kaikkea Minkkinen haluaa nauttia kevään viimeisistä peleistä täysillä ja kerätä kokemusta tiukoista peleistä. Toisena tavoitteena Minkkinen mainitsee myös ensi syksyn MM-kisat.

- Henkilökohtaisesti kauteni on mennyt tähän asti oikein hyvin. Olen saanut nostettua tasoani ja toisaalta pidettyä sen suhteellisen tasaisena viikosta toiseen. Erityisenä onnistumisena mainittakoon parin viikon takainen nollapeli! Kevään tullessa koitan henkilökohtaisesti pitää muun arjen mahdollisimman rauhallisena ja huolehtia hyvästä palautumisesta. Treenien suhteen lähden tuskin muuttamaan mitään, kun nykyisellä mallilla homma on sujunut.

Mitkä ovat ne vahvuudet, joilla Minkkinen ja Kiekko-Espoo lähtevät metsästämään kirkkainta mitalia?

- Joukkueemme vahvuuksia ovat toisaalta sen yksilöt ja toisaalta yhteishenki. Koen, että olemme tiivis porukka, johon erilaiset persoonat tuovat oman tärkeän osansa. Myös monipuolisuus kentällä tuo hyviä uusia näkökulmia tekemiseen, ja on kiva kuulla, miten asioita pohditaan paljon yhdessä. Henkilökohtaisesti teen treenit aina täysillä, minkä toivoisin tietyllä tavalla vaativan myös muita pistämään parastaan. Olen myös rauhallinen pelaaja, mikä voi tiukoissakin tilanteissa tuoda turvaa muulle joukkueelle.

 

Kuva: Timo Kupiainen 

 

Toiseksi kuukauden pelaajaksi SM-jatkosarjasta on valittu Helsingin nuori hyökkääjälupaus Emmi Juusela. Juuselan mukaan pelipaikka löytyy toisaalta joskus myös kentän toisesta päästä eli puolustuksesta. Ringeten Juusela aloitti luonnollisesti oman isosiskonsa jalanjäljissä, ja nyt vuosia lajin parissa on kertynyt 15. Ringeten ulkopuolella Juusela opiskelee Pohjois-Haagan lukiossa kolmannella sekä harjoittelee monipuolisesti myös muita lajeja.

- Treenaan ringeten ulkopuolella salilla sekä omatoimisesti peruskestävyyttä. Olen pelannut myös jääkiekkoa yli 10 vuotta, joista kaksi oli naisten liigassa, mutta tällä kaudella olen ainoastaan ringeten parissa. Kesäisin pelaan myös rullakiekkoa ja taskussa on jopa rullakiekon MM-hopea.

Rullakiekon MM-hopean lisäksi Juusela on voittanut ringeten parissa kolme B-junioreiden SM-kultaa ja kaksi C-junioreiden SM-pronssia. Hänet on valittu myös kaksi kertaa C-SM:än parhaaksi hyökkääjäksi. Loppukevään tavoitteena on lähteä hakemaan mahdollisimman kirkasta mitalia SM-sarjasta. Mutta entä tavoitteet pitemmälle aikavälille?

- Unelmana on ringeten U-21 maajoukkue ja myöhemmin mahdollisesti naisten maajoukkue.

Omiksi vahvuuksikseen Juusela luettelee luistelun, karvaamisen sekä monipuolisuuden, sillä hän pystyy pelaamaan mitä paikkaa tahansa. Joukkueensa vahvuuksiksi Juusela nostaa tasaisuuden, vahvan luistelun sekä ennakkoluulottomuuden.

- Kausi on mennyt tähän asti todella hyvin. Meillä on nuori, ja iästämme johtuen melko kokematon, joukkue, mutta olemme yllättäneet kaikki, jopa itsemme. Olemme pystyneet voittamaan jokaisen joukkueen SM-sarjassa ja pelaammekin tällä hetkellä playoff-paikasta.  Loppukevääseen valmistaudutaan samalla tavalla kuin koko kauteen on valmistauduttu. Treenataan viikko kovaa ja lähdetään viikonloppuun hyvällä mielellä. Loppukeväänä on varmasti luvassa todella kovia ja laadukkaita pelejä!

 

Kuva: Timo Kupiainen 

 

SM-karsintasarjasta kuukauden pelaajaksi on valittu Siiri Uusitalo

Helmikuun kuukauden pelaajaksi SM-karsintasarjasta valittiin Ilveksen puolustuksen viimeinen lukko, 19-vuotias Siiri Uusitalo. Uusitalon torjuntaprosentti on sarjan maalivahdeista paras, 91.86. Uusitalo on nähty myös maajoukkueen paidassa vuoden 2019 nuorten MM-kisoissa, jossa hän voittikin MM-hopeaa. Hänellä on taskussaan myös B-junioreiden SM-kulta sekä C-junioreiden SM-kulta ja SM-pronssi. Ringettevuosia lukion neljättä vuotta käyvällä ja iltapäiväkerhon koripallovalmentajana toimivalla
Uusitalolla on takana 15.

- Kokeilin pienenä kaikkia mahdollisia lajeja, mutta ringette oli ainoa, mikä tuntui omalta. Mukava ilmapiiri ja pelaamisen into on saanut minut pysymään lajin parissa.

Loppukevään peleihin Ilves lähtee tavoitteenaan säilyttää paikka SM-sarjassa. Tavoitteen eteen Uusitalon mukaan täytyy tehdä paljon töitä ja on onnistuttava kentän joka osa-alueella. Uusitalon henkilökohtaisena tavoitteena on pystyä nauttimaan pelaamisesta mahdollisimman pitkään sekä kehittymään pelaajana.

- Alkukausi oli meille hieman hankala, mutta jokaisesta pelistä jäi jotain opittavaa. Kausi on kuitenkin edennyt nousujohteisesti ja SM-karsintasarjassa olemme näyttäneet todelliset taitomme. Omalta osalta SM-alkusarja oli todella hyvää harjoitusta ja maistiainen siitä, kuinka tasokasta ringetteä Suomessa pelataan. Oma peli on parantunut joka pelin jälkeen ja tuntuu, että vasta karsintasarjan ensimmäisten pelien jälkeen olen saanut flow-tilan päälle!

 

Kuva: Timo Kupiainen 

 

Mirell Malk Ykkössarjan kuukauden pelaaja

Ykkössarjan kuukauden pelaajaksi on valittu EKS:än 19-vuotias pistenikkari Mirell Malk. Pelaamisessa Malkin ehdottomia vahvuuksia ovat maalinteko ja maalineduspelaaminen. Ei siis yllätys, että tehoja Malkille on neljässä ottelussa kertynyt jopa 8+5 ja tällä hetkellä Malkin nimi komeilee Ykkössarjan pistepörssin sijalla kolme.

Ringeten pariin Malk eksyi kaksoissiskonsa Monan kautta. Lajin monipuolisuus vei Malkin mennessään ja tämän takia ringetteura saa tänäkin päivänä jatkoa. Parhaimmat muistot lajin parissa hänelle ovat olleet muun muassa Winter Festival -turnauksen voitto sekä kaikki peli- ja bussimatkat. Malk on myös pelannut viisi vuotta maalivahtina ja parhaimpiin muistoihin lukeutuukin hänen viimeinen pelinsä tolppien välissä!

-Ringette on kyllä tuonut paljon ikimuistoisia kokemuksia ja hetkiä elämään!

Ringeten ulkopuolella Malk työskentelee päiväkodissa lastenhoitajana sekä viettää paljon aikaa kavereidensa sekä sukulaistensa kanssa. Vapaa-aikaan kuuluu myös ulkoilu sekä kuntosalilla käyminen.

Kausi on tähän mennessä EKS:ällä sujunut nousujohteisesti. Seuraavana joukkueen tavoitteena on lähteä hakemaan Ykkössarjan mestaruutta. Tänä vuonna Ykkössarja on ollut kuitenkin erittäin tasainen, joten sarjan voittajaa ei voi lähteä ennalta arvaamaan.

- Koskaan ei kyllä voi tietää, mitä otteluissa tulee tapahtumaan tai mikä lopputulos tulee olemaan. Loppukevääseen lähdemme valmistautumaan kovilla sekä kehittävillä treeneillä. Jotta tavoitteemme toteutuisi, meidän täytyisi vielä parantaa voitontahtoamme sekä pelata koko 60 minuutin ajan hyvää peliä.

Henkilökohtaisesti loppukeväältä Malk odottaa tiukkoja pelejä sekä onnistumisia koko joukkueelta.

- Kovia ja tasaisia otteluita on kyllä aina mukavampi pelata!