Yhdet vielä ennen mestaruusjahtien alkua

10.03.2022 18:00

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarjassa nähtiin arkena kaksi huipputasaista paikalliskamppailua. Tiistaina länsirannikon parhaan ringettejoukkueen tittelin vei tälläkin kertaa Laitilan Jyske.

RNK Flyersin ja Laitilan Jyskeen välisessä ottelussa ei ollut sen suurempia panoksia kummallakaan joukkueista. Jyske sai yhdeksällä kenttäpelaajallaan hyödynnettyä avauspuolikkaan maalipaikkansa kotijoukkue RNK:a paremmin ja tämä tehokkuus toi toivotun lopputuloksen 3-4. 

- Kovasta yrityksestä ja meidän viimeisten erien hallinnasta huolimatta Jyske pystyi hyödyntämään maalipaikat tuloksellisesti paremmin, RNK Flyersin Netta Koskelainen harmittelee ottelun päätteeksi.

Ottelu sai vierailijan näkökulmasta toivotun alun, kun Siiri Säynäväjärvi kävi tuikkaamassa renkaan ohi RNK Flyersin maalilla torjuneen Kiana Heskan. Tahmeasti ottelun aloittanut kotijoukkue tuli pian kuitenkin tasoihin, kun ottelussa kahdesti osunut Helmi Silokivi onnistui ensimmäisen kerran. Ottelun maalit olivat nuoren pelaajan ensimmäiset SM-sarjatasolla! 

Lisää maaleja nähtiin toisessa erässä, kun joukkueet nakuttivat vuorotellen osumia taululle lisättäviksi. Eerika Viron 3-4 kavennusosuma juuri ennen pitkää erätaukoa jäi kuitenkin laihaksi lohduksi kotijoukkueelle, joka päättää kautensa lauantaina Helsingin vieraana. Jyske sen sijaan iloitsi voitosta, sillä pisteiden myötä se nousi ainakin hetkellisesti Helsingin ohi sarjassa kolmanneksi.

- Kaivettiin viimeisestä jatkosarjan pelistä pisteet kotiin. Välillä peli oli meille aika haastavaa, eikä rengas pysynyt mukana lainkaan, mutta ajoittain ihan hyvää tekemistä. Tästä hyviä treenejä alle ja kohti ensi viikon välieriä! Jyskeen puolustaja Jasmin Kiiski kommentoi ottelua.

Kiekko-Espoo ja Helsinki tasasivat pisteet pääkaupungin paikallisessa

Espoon Tapiolassa lähes satapäinen kotiyleisö sai todistaa hurjaa paikallistaistoa, kun ringeten huippujoukkueisiin kuuluvat Kiekko-Espoo ja Helsinki kävivät kaukaloon. Ottelua voisi kuvailla kaksijakoiseksi, joista ensimmäisen jakovuoron voitti Espoo. Helsinki liittyi karkeloihin kunnolla mukaan vasta toisella puolikkaalla, ja todellisessa playoff-hengessä joukkueet onnistuivat pelaamaan äärimmäisen tiukan 5-5 tasapelin. 

- Tavoite oli tänään olla keskittymättä liikaa pelillisiin asioihin, ja sen sijaan löytää hukassa ollut rentous ja ennakkoluuloton pelaaminen takaisin. Vastustaja oli jälleen hyvä, eikä mitään tullut ilmaiseksi. Tavoitteissa onnistuttiin ja se johti tasapeliin, Helsingin Helmi Laivuori kommentoi ottelua.

Kotijoukkue Kiekko-Espoo lähti ottelun avauspuolikkaalla karkumatkalle Minka Levanderin avatessa maalihanat. Riikka Sjögren sekä Mona Malk lisäsivät espoolaisten johdon kolmeen ennen pitkää erätaukoa, eikä Helsinki löytänyt avaimia kuukauden pelaajana palkitun Hanna Minkkisen ohittamiseen. Taukolukemiksi jäi voimaan 3-0.

Toisella puolikkaalla ohjastajan ja ravihevosen paikkoja vaihdettiin päittäin. Oli vierailija Helsingin vuoro viedä ja espoolaisten rooliksi jäi vain ihastella vierestä. Vivica Andersson onnistui kolmesti ja Veera Hakonen sekä Meeri Lonka säestivät. Loppulukemat 5-5 viimeisteli juurikin Andersson vain reilu kaksi minuuttia ennen päätössummeria. 

Kiekko-Espoo ja Helsinki kohtaavat toisensa mahdollisesti välierissä, jos Helsinki onnistuu nappaamaan RNK:lta yhden pisteen lauantaina. Tasapeli tiistain ottelusta olikin siis mahdollisesti esimakua tulevasta.

- Peli oli todella kaksijakoinen, kuten lukemistakin saattaa päätellä. Ensimmäiset kaksi erää hallitsimme selkeästi peliä, kun taas toinen puolisko ja etenkin kolmas erä oli Helsingin. Kopissa juteltiin joukkueen kanssa pelin jälkeen, että pleijareissa menestyminen vaatii ehjää 60 minuutin peliä – tämä oli äärimmäisen hyvä osoitus meille siitä. Tämä oli oikein hyvä aika maksaa oppirahoja, niin varmasti riittää nälkää kevään peleihin, summasi Kiekko-Espoon pelaajarosterista vielä tänään uupunut Katariina Kurikko.

SM-RINGETEN JATKOSARJAN VIIKON OTTELUT: 

Tiistai 8.3. 

RNK Flyers – Jyske, 3-4 (1-1, 2-3, 0-0, 0-0)

Keskiviikko 9.3. 

Kiekko-Espoo - Helsinki, 1-0, 2-0, 1-3, 1-2)

Lauantai 12.3. 

Helsinki - RNK Flyers, Vuosaaren jäähalli klo 13:00 

 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Haukat ei onnistunut hakemaan jatkopaikkaa Tampereelta - lauantaina uusi ja viimeinen yritys 

Kuva: Timo Kupiainen

Järvenpään Haukat roikkuu edelleen sarjapisteen päässä SM-nousukarsintoihin oikeuttavasta neljännestä sijasta. Tiistaina Tampere ei ollut Haukoille suotuisa, vaan nousuvirettä hakeva Ilves piti sarjapisteet tiukasti kotonaan.

Kovilla panoksilla pelaava Järvenpään Haukat hyppäsi tiistaina Tesoman kaukaloon tarmoa täynnä. Vierailijat saivatkin otteluun unelma-alun, kun jo yhdeksännellä peliminuutilla Venla Röpelinen vei vierailijat 0-3 johtoasemaan. Kotijoukkue Tampereen Ilves ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan sarjapaikkaansa puolustava petolauma nakutti Veera Niemen johdolla taukolukemiksi 3-3.

Toisella puoliskolla pisteitä janonnut haukkalauma ei saanut lähtöpeliään kuntoon, ja peli pyöri heidän puolustusalueellaan välillä turhan pitkiä ajanjaksoja putkeen. Myös maaleja saatiin odottaa toisella puolikkaalla pitkään, ja järvenpääläiskannattajien harmiksi maaleista vastasi kotijoukkue Ilves. Loppulukemat 5-3 kävi iskemässä tyhjiin kahdeksan sekuntia ennen päätössummeria Petra Hyökyvaara. 

- Lähdimme otteluun hyvällä ilmeellä ja asenteella, vaikka takana oli poikkeuksellinen bussireissu arkena. Taistelimme loppuun asti, mutta se ei tänään riittänyt. Nyt käännetään katseet kohti lauantain peliä Luvialla, Haukkojen hyökkääjä Ella Nieminen päättää ottelun jälkeen.

Tiukasti taistellut Haukat ei siis saanut toivottua palkintoa tiistai-illan huumasta. Järvenpääläisten onneksi heille aukeaa vielä yksi mahdollisuus ostaa matkalippu kevään kuumimpiin nousukarsintoihin, kun joukkue suuntaa linja-autonsa keulan lauantaina Luvialle.

SM-RINGETEN KARSINTASARJAN VIIKON OTTELUT: 

Tiistai 8.3.

Ilves - Haukat, 5-3 (2-3, 1-0, 0-0, 2-0)

Lauantai 12.3.

LuKi-82 - Haukat, Luvian jäähalli klo 16:00 

Katso SM-jatkosarjan sekä SM-karsintasarjan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Ykkössarja päättyy kymppitien derbyyn

Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarjassa välieräparit ovat selvillä ja lauantaina käytävä kamppailu Forssan Palloseuran sekä VG-62:n välillä ei sinäänsä ratkaise mitään. Ottelu saattaa kuitenkin olla ennakkonäytös Ykkössarjan finaaleista, joten mielenkiintoa ottelun ympärillä kyllä riittää.

Kotijoukkue FoPS lähtee otteluun kelpo vireessä, eikä se varmasti tule luovuttamaan ilmaisia pisteitä sarjakärjestä välieriin lähtevälle Naantalin VG-62:lle. Joukkueen päävalmentaja Kalle Välisaari aikookin vaatia vihreisiin pukeutuvilta pelaajiltaan tinkimätöntä asennetta, jotta joukkueen yhteinen tavoite saavutettaisiin kauden päätteeksi.

- Hyvällä fiiliksellä lähdetään otteluun, kun välieräpaikka ratkesi viime viikonloppuna. Joukkueen tavoite on voittaa Ykkössarjan mestaruus, joten sitä lähdemme jahtaamaan, Välisaari ennakoi tulevaa.

Ykkössarjan ehkä suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluva, sarjan voittava VG-62 lähtee otteluun viimeaikoja laajemmalla kokoonpanolla. Sairasteluista kärsineet naantalilaiset lähtevät hakemaan ottelusta ennen kaikkea parasta virettään, mutta liikaa ei keltapaitojen aitiossa mailaa tarvitse puristaa.

- Pelissä ei ole enää panoksia, sillä välieräparit ovat jo selvillä, mutta lähdetään nauttimaan viimeisestä sarjaottelusta ja pelaamaan omaa hyvää peliä, jotta napataan viimeisetkin pisteet, kotiedun pudotuspelien otteluihin napanneen VG-62:n valmennuskolmikko Arja-Riitta Oksanen, Jonne Uschanow sekä Mikael Mannermaa kommentoivat.

- Kausi päättyy toivottavasti voittoon… aika sen näyttää.

YKKÖSSARJAN VIIKON OTTELU: 

Lauantai 12.3.

FoPS - VG-62, Forssan jäähalli klo 13:00