Järvenpään Haukat venytti itsensä SM-nousukarsintaan

12.03.2022 19:00

Kuva: Timo Kupiainen

SM-karsintasarjan päätösotteluun oli säästetty juuri sopivasti panoksia. Kautensa otteluun päättänyt kotijoukkue LuKi-82 sai vieraakseen unelmiaan vielä tavoittelevan Järvenpään Haukat. Haukkojen panos otteluun oli selvä - tulos tai ulos.

Hurjilla panoksilla otteluun lähtenyt haukkalauma sai heti avauserän alussa kylmää vettä niskaansa, kun LuKi-82:n Milla Rantanen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Hetkeä myöhemmin Jenna Rakkolainen lisäsi kotijoukkueen johdon jo kahteen, ja Haukkojen penkin takana alettiin tutkia pelikirjan toimivuutta. Vierasjoukkue Haukkojen valmennus kuitenkin löysi lääkkeen ottelun tasoittamiseen, ja lääkkeen nimeksi kaiverrettiin Venla Röpelinen. Röpelinen toi toisella maalillaan Haukat jo tasoihin toisen erän alussa, mutta LuKi-82:n Katariina Niemi kirjautti taukolukemiksi jääneet 3-2 valotaululle ajassa 16:37. Toiselle puolikkaalle jäi hurjat panokset SM-karsintojen näkökulmasta.

Ottelua seurannut ringetteväki ei todellakaan jäänyt kylmäksi toisella puolikkaalla. Järvenpään Haukat siis tarvitsi ottelusta vain tasapelin ja yhden sarjapisteen nousukarsintojen pääsylipun lunastamisen kannalta. Ensin Vilma Tuominiemi toi vierailija Haukat tasoihin lukemiin 3-3. LuKi-82:n Roosa Rantaniitty ei kuitenkaan päästänyt järvenpääläisiä ennenaikaisiin juhliin, kun hän sytytti kotijoukkueen vaihtopenkin liekkeihin 4-3 johto-osumallaan. Tässä kohtaa estradin mikrofonin haltuunsa otti Haukkojen Röpelinen, joka viimeisteli illan kolmannen osumansa todennäköisesti Dirlandaan soidessa korvien välissä. Elina Piispa lisäsi Haukkojen johdon jo kahteen ajassa 51:46, mutta LuKi-82:n Rantanen säilytti kavennusmaalillaan jännityksen elementit ottelussa aina päätösminuuteille saakka. Haukkojen Tuominiemi kävi kuitenkin 78 sekuntia ennen loppusummeria siirtämässä renkaan hyväksytysti LuKi-82:n maaliin ja vapautunut tunnelma järvenpääläisten keskuudessa oli tosiasia.

- Jännitys näkyi tekemisessämme ja teimme pelin itsellemme todella vaikeaksi. Onneksi kuitenkin tärkeät pisteet meille ja nyt päästään keskittymään kevään hienoimpiin peleihin, Haukkojen hyökkääjä Nanette Valtanen kommentoi ratkaisevaa ottelua.

5-6 voiton myötä Haukat kiilasi itsensä SM-karsintasarjan neljännelle sijalle, joka oikeuttaa paikan kevään kuumimmissa nousukarsinnoissa. Mikä trilleri, mikä tarina.

SM-RINGETEN KARSINTASARJAN VIIKON OTTELUT:

Tiistai 8.3.

Ilves - Haukat, 5-3 (2-3, 1-0, 0-0, 2-0)

Lauantai 12.3.

LuKi-82 - Haukat, 5-6 (2-1, 1-1, 1-2, 1-2)

Helsinki saalisti SM-jatkosarjan kolmannen sijan

Helsinki ja RNK Flyers taputtelivat SM-jatkosarjan päätökseen lauantaina. Helsinki karkasi kolmannessa erässä lopullisesti, ja tärkeät sarjapisteet jäivät kotijoukkueen huomaan.

Lauantain alkuiltapäivän kamppailu Helsingin ja RNK Flyersin välillä sisälsi pienen pienen porkkanan, sillä Helsingin voittaessa sen onnistuisi välttää välierissä SM-jatkosarjan ylivoimaisesti voittanut Nokian Urheilijat. Tämän porkkanan stadilaiset nielivät naatteineen, ja 6-1 voiton myötä välierissä nähdään pääkaupunkiseudun taistelupari.

Ottelun avausosumaa saatiin odotella avauserän puoleen väliin saakka, kunnes kotijoukkue Helsingin kapteeni Camilla Ojapalo iski renkaan verkon perukoille hienon pyörähdyksensä päätteeksi. Perään vielä komea “miekkaa tuppeen” -tuuletus ja kotijoukkueen karkelot olivat valmiit alkamaan.

Ojapalon avausmaalin jälkeen Helsinki meni niin sanotusti menojaan. Veera Hakonen ja Helmi Laivuori iskivät kaksi maalia per soturi ja Kia Kosunen säesti yhdellä maalillaan. Päätöserään lähdettiin siis vierailija RNK:n näkökulmasta tylyissä 6-0 lukemissa, mutta raisiolaiset eivät halunneet päättää kauttaan tappiolliseen erään. Marianna Kuiko teki RNK:n ainokaisen pari minuuttia ennen päätössummeria.

- Kauden viimeiseen peliin menimme hyvällä fiiliksellä ja nautimme kauden päätöksestä. Viimeiseen erään asetimme tavoitteeksi erän voiton ja tässä onnistuimme, vaikka pisteet jäivätkin ansaitusti Helsingille, päätösosuman iskenyt RNK Flyersin Kuiko kommentoi.

SM-RINGETEN JATKOSARJAN VIIKON OTTELUT:

RNK Flyers – Jyske, 3-4 (1-1, 2-3, 0-0, 0-0)

Keskiviikko 9.3.

Kiekko-Espoo - Helsinki 5-5 (1-0, 2-0, 1-3, 1-2)

Helsinki - RNK Flyers, 6-1 (1-0, 1-0, 4-0, 0-1)

VG-62 antoi myrskyvaroituksen Ykkössarjan välierien alla

FoPS ja VG-62 hakivat lauantain ottelusta virettä tuleviin välieriin. Tilaisuuden hyväkseen paremmin käytti vierasjoukkue VG-62, joka mätti taululle 6-15 lukemat.

Kotijoukkue Forssan Palloseura ei tuntunut saavan ottelusta millään otetta, vaan oli alusta alkaen vierailija VG-62:n vietävissä. VG-62 siirtyi kuuden minuutin pelin jälkeen jo 0-3 johtoasemaan Susanna Myllymäen (1+3) osumalla, joka toimi myös alkutahtina ottelun loppusävelille. Forssan kapteeni Tara Repo (3+0) toki kavensi ottelun lukemiin 1-3 vielä avauserässä, mutta toisessa erässä ottelu repesi. VG-62:n Aada Mäntyvaara (4+1) aloitti oman rystyshownsa ajassa 18:59, ja se siivitti naantalilaiset lopulta murskaaviin 6-15 loppulukemiin. Naantalin tehokkaimpina pelaajina hääräsivät Mäntyvaaran ja Myllymäen lisäksi Johanna Päivölä (2+4), Nea Palletvuori (2+2) ja Viivi Väätänen (1+2).

- Lähdimme pitkälle erätauolle 7-3 johdossa ja aiemmasta poiketen mustaa hetkeä ei tullut. Saimme kasvatettua maalisaldoa vielä kahdeksalla maalilla! Jatkoimme hyvää ahkeraa työtä, jonka siivittämänä ottelu päättyi meidän eduksemme 15-6, ottelua kommentoi VG-62:n konkaripakki Myllymäki.

- Ottelu lähti meiltä alavireisesti liikkeelle. Vaikka teimme useita ryhtiliikkeitä ja pyrimme kannustamaan jatkuvasti, oli VG päässyt murskaamaan selkärankaamme. Martta Ylitalo tarjoili maalilla hyviä avauksia ja otti tärkeitä torjuntoja, Forssan Tytti Nyrönen analysoi.