Playoff-kevät käyntiin - Tasaisia taisteluita ja maalikarkeloita

19.03.2022 21:02

Kuva: Jani Virolainen

Kevään parhaimmat pelit on nyt saatu käyntiin ja lauantaina nähtiin tasaisia taisteluita kaikissa välierissä. SM-välierissä kotijoukkueet olivat tänään vahvoina, kun NoU ja Kiekko-Espoo ottivat ensimmäiset kiinnitykset finaalipaikkaan. 

Pudotuspeli lauantai käynnistyi Nokian juhlilla, kun kotijoukkue otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Ottelu alkoi tasaisin merkein, kun ensimmäisessä erässä nähtiin vain yksi maali. Maali oli kotijoukkueen käsialaa ja viimeistelijänä toimi Maija Väyrynen. Toiseen erään Jyske sisuuntui ja kuittasikin maalin ylivoimalla, Iida Tuomen toimesta, jo erän ensimmäisillä minuuteilla. Erän loppupuoliskolla juhlittiin Nokian vaihtoaitiossa seuraavaa osumaa, kun Elina Raesola pamautti rinkulan verkkoon, Roosa Salosen ja Väyrysen esityöstä. Pitkälle erätauolle lähdettiin 2–1 lukemissa.

Kaksi viimeistä erää taisteltiin tosissaan renkaasta kummankin joukkueen osalta. Väyrysen päivän toisen osuman myötä, kotijoukkue pääsi kuitenkin jo kahden maalin karkumatkalle. Jyske kuitenkin käytti aikalisänsä ja kavensi tilanteen 3-2: teen. Säestäjänä toimi Maria Elo. Viimeisessä erässä kotijoukkueen kirkkain tähti Väyrynen viimeisteli hattutemppunsa. Jyske pääsi vielä Taru Kylä-kailan maalilla hengittämään Nokian niskavilloihin, mutta kiri ei tänään riittänyt.

- Vähän tunnustelevaa peliä molemmin puolin tänään, tyypillinen ensimmäinen välieräottelu, kommentoi kotijoukkueen puolustaja Emmi Merelä.

Erityismaininta joukkueestamme hyökkääjä Maija Väryselle, joka oli jokaisessa maalissa mukana, tehoillaan 3+1, Lisäsi Emmi Isaksson

- Loistavaa taistelua oli koko joukkueelta. Ei annettu periksi missään vaiheessa, vaikka vastustaja oli suurimman osan pelistä johdossa. Hyviä tilanteita hyökkäyspäässä, huomenna laitetaan niistä sisään. Tiukkaa taistelua koko peli! Kommentoi Jyskeen Ella Hellsten pelin jälkeen.

 

Kiekko-Espoo vahvana ensimmäisessä välierässä - Jenna Hakkarainen pelipäällä

Tapiolan illassa pelattiin päivän toinen välierä, jonka voiton vei selkein lukemin kotijoukkue Kiekko-Espoo. Pelin ensimmäinen erä oli erittäin tasaista ja maaleja nähtiin kummaltakin joukkueelta vain yhdet. Näissä maaleissa viimeistelijöinä toimi Kiekko-Espoolta Jenna Hakkarainen sekä Helsingiltä Veera Hakonen. Toisessa erässä kotijoukkue pääsi pienelle karkumatkalle Katariina Kurikon ja Riikka Sjögrenin maalien ansiosta. Pitkälle huili tauolle lähdettiin siis lukemissa 3–1.

Kolmannen erän Helsinki pääsi aloittamaan maalijuhlilla, kun Minka Tiihonen kavensi tilanteen 3–2: teen. Tämän jälkeen kotijoukkue kiristi tahtia. Pelipäällä ollut Hakkarainen viimeisteli kolme osumaa ja Kurikko illan toisensa. Helsinki pääsi vielä rokottamaan ottelun viimeisillä minuuteilla Helmi Laivuoren vedon ohittaessa Kiekko-Espoon maalivahti Hanna Minkkisen, mutta tämä jäi pelin viimeiseksi osumaksi ja näin ollen voiton vei kotijoukkue.

- Tänään tehtiin liikaa virheitä paikoissa, joissa niitä ei saisi tallaisissa otteluissa tulla. Syötöt eivät tarttuneet, oli pitkiä hetkiä, kun viivoista ei päästy yli ja viimeistely oli heikkoa. Espoo teki vähemmän virheitä ja näin ansaitsivat tänään voittonsa! Huomiseen otteluun lähdetään kuitenkin samalla asenteella ja fiiliksellä, kuin tänään. Huomenna maalipaikoista laitetaan sisään sekä ollaan tiukempia puolustuksessa, kommentoi Helsingin Minka Tiihonen pelin jälkeen.


SM playoff-ottelut viikonloppuna

Lauantai 19.3 

NoU - Jyske, 4–3 (1–0, 1–1, 1–1,1–1)

Kiekko-Espoo - Helsinki, 7–3 (1-1, 2-0, 3-1, 1-1)

Sunnuntai 20.3

Helsinki - Kiekko-Espoo, Pirkkolan jäähalli klo 12:00

Jyske - NoU, Laitilan jäähalli klo 18:00

 

Katso kaikki SM playoff-ottelut sekä SM-nousukarsinnan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Blue Rings otti ensimmäisen kiinnityksen SM-sarjaan

 

Kuva: Timo Kupiainen

Tuusulan jäähallissa todistettiin lauantaina maalijuhlaa, kun kotijoukkue Blue Rings nappasi ensimmäisen kiinnityksen ensi kauden SM-sarjapaikkaan, voittaen LL-89:sin lukemin 7–6. Ottelun ensimmäiset minuutit olivat Lapinlahden, kun Anni Savolainen avasi maalihanat ajassa 2:56. Tästä ei mennyt kauaakaan, kun Anne Pohjola vei vierasjoukkueen 0–2 johtoon. Blue Rings pääsi kuitenkin tasoittamaan tilanteen, kun ensin Minna Seppälä viimeisteli kotijoukkueelle avausmaalin ja seuraavana Iina Kupiainen tasoitti alivoimalla.

Toisessa erässä maaleja joukkueilta nähtiin vuorotahtiin, kun Pohjola viimeisteli joukkueelleen kolme maalia ja Blue Ringsistä Milla Juusela osui kahteen kertaan ja Ida Adler kerran. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis kutkuttavissa 5–5 lukemissa.

Ottelun kaksi viimeistä erää olivat yhtä jännitysnäytelmää. Kolmannen erän viimeisillä minuuteilla Pohjola pamauttaa vielä kuudennen kerran renkaan Blue Ringsin maalivahdin Elsa Ikolan taakse. Viimeisessä erässä ottelu kuitenkin kääntyi kotijoukkueelle, Taru Hämäläisen sekä Adlerin maaleilla.

- Lähdimme hyvällä jalalla liikkeelle tämän päivän peliin. Liikutimme rengasta ja hallitsimme pelin alkua, mutta vastustaja kuitenkin laittoi heti paikoista sisään ja otti ensimmäisillä minuuteilla johtoaseman. Peli oli tiukkaa ja tasaista loppuun asti. Teimme nöyrästi töitä ja saimme viimeisteltyä tarvittavat maalit, kertasi kotijoukkueen kapteenisto.

- Lähdimme peliin hyvällä taistelutahdolla ja saimme pidettyä sen yllä koko pelin ajan ja pelasimme joukkueena täydet 60 minuuttia. Välillä oma pelimme oli kuitenkin hieman sekavaa, ja esimerkiksi renkaan hallinnassa on paljon petrattavaa, kommentoi Lapinlahden maalilla vahvasti tänään pelannut Ada Ruotsalainen, joka palkittiin myös ottelun parhaana, yhdessä Blue Ringsin maalilla pelanneen Ikolan kanssa.

 

Haukat viimeisellä minuuteilla voittoon päivän vähämaalisimmassa ottelussa 

Tesoman illassa ei paljon maaleja nähty, kun Ilves kohtasi kotonaan Järvenpään Haukat. Ottelun ratkaisua saatiin odottaa kirjaimellisesti viimeisille minuuteille asti, kun kolme minuuttia ennen päätössummerin soittoa Haukkojen Vilma Tuominiemi, joka palkittiin myös ottelun parhaana pelaajana, pisti renkaan verkkoon Venla Röpelisen esityöstä. Tämä osuma riitti tänään Haukkojen voittoon. Ottelun sankareita olivat tänään joukkueiden maalivahdit. Siiri Uusitalolle torjuntoja kertyi tänään 40 kappaletta, kun taas Haukkojen Heidi Kokkoselle 49 kappaletta.

- Molempien joukkueiden tekemisestä huomasi alusta asti, että nyt pelataan tärkeitä pelejä. Puolustus oli todella tiukkaa, eikä maalipaikoille helpolla päästy. Alusta loppuun mentiin vauhdikkaasti päästä päähän ja molemmilla oli omat paikkansa, muutama veto kävi tolpassakin. Lopussa onnistuimme vihdoin maalinteossa ja sen jälkeen onnistuimme pitämään oman maalin puhtaana, kertoo Haukkojen Iida Lehtonen

- Tiedettiin, että alusta loppuun saadaan taistella kovaa ja pelistä tulee todennäköisesti vähämaalinen. Henkinen kantti kesti ja tehtiin omaa sovittua juttua. Kova työ palkittiin viimeisen erän lopussa. Tärkeä voitto, mutta huomenna täytyy varmasti tehdä voiton eteen vielä enemmän töitä eikä voi yhtään himmata, kommentoi Haukkojen puolustaja Teija Lehtinen.

 

SM-nousukarsinnan viikonlopun ottelut

Lauantai 19.3

Blue Rings - LL-89, 7–6 (2-2, 3-3, 0-1, 2-0)

Ilves - Haukat, 0–1 (0-0, 0-0, 0-0, 0-1)

Sunnuntai 20.3

Blue Rings - LL-89, Tuusulan jäähalli 1 klo 13:30

Haukat - Ilves, Järvenpään jäähalli klo 16:00

 

Katso kaikki SM playoff-ottelut sekä SM-nousukarsinnan ottelut maksutta Ruudusta.

 

 

FoPS nappasi voiton Espoossa ja jatkaa Ykkössarjan Finaalisarjaan

 

 

Kuva: Timo Kupiainen

 

Espoon Tapiolassa nähtiin todellinen kamppailu paikasta Ykkössarjan finaalisarjaan. Kotijoukkue EKS lähti otteluun vahvasti, kun Sanni Koskinen avasi maalihanat ylivoimalla Nicole Theseleffin syötöstä. Seuraavan maalin makuun pääsi kotijoukkueen Mirell Malk. Toisessa erässä EKS:än tykitys jatkui, kun Anna-kaisa Raesola laittoi taululle lukemat 3–0. FoPS ei lukemista kuitenkaan lannistunut vaan tasoitti kahdessa minuutissa taululle lukemat 3–3. Maalientekijöinä Linda Mikkola, Pinja Tervomaa ja Terhi Kaattari. Vielä erän viimeisellä minuutilla Theseleff onnistui, jonka seurauksena pitkälle erätauolle lähdettiin EKS:än johtaessa 4–3.

Kolmannessa erässä ainoa maali kirjattiin vierasjoukkueelle ja näin ollen viimeiseen erään lähdettiin jännittävässä tasatilanteessa. Viimeisessä erässä nähtiin kaksi osumaa, FoPSin Emma Ahosen sekä Kaattarin toimesta, näin ollen pisteet lähtivät Tapiolasta Forssan matkaan.

- Peli lähti meidän osaltamme hyvin käyntiin ja hallitsimme peliä, minkä seurauksena ensimmäiselle erätauolle mentiin meidän johtaessa. Toisessa erässä vastustaja paransi peliään selvästi ja emme pystyneet vastaamaan siihen tarpeeksi kovaa. Toinen puolisko oli taistelua molemmilta joukkueilta, mutta FoPS pisti paikoista sisään ja siksi vei pisteet kotiin, kommentoi EKS:än Kira Koski.

Yhteispeli oli tänään voittomme avain. Saimme alun jälkeen koko joukkueeseen peli-iloa ja voitontahtoa, joka sai vastustajan pakan sekaisin. Seuraavaan peliin meidän on oltava valmiita heti alusta ja pelifiilis täytyy saada nostettua kopissa jo ennen pelin alkua, kertoivat FoPSin Pinja Tervomaa ja Miranda Välisaari


VG-62 taistelemaan Ykkössarjan mestaruudesta 

Toinen Ykkössarjan välierä pelattiin aurinkoisessa Naantalissa, jonne Blue Rings matkasi VG-62:sen vieraaksi. Vierasjoukkue aloittikin pelin vahvasti, kun Annamari Ruusu vei joukkueensa johtoon. Seuraavaa maalia saatiinkin odotella ensimmäisen erän loppuminuuteille asti, kun VG-62:sen Amanda Kosonen tasoitti ottelun. Vielä erän viimeisillä minuuteilla Nea Palletvuori vei osumallaan kotijoukkueen johtoon. Toisessa erässä niin Palletvuori, kuin vierasjoukkueen Ruusukin viimeistelivät toiset päivän osumansa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi kasvattamaan johtoaan, kun Melina Väkiparta ja kotijoukkueen ottelun sankari Palletvuori iskivät alivoimalla lukemat 5–2: teen. Viimeisessä erässä Blue Rings pääsi kaventamaan Salla Kyhälän osumalla, mutta VG kuittasi tämän Susanne Heinosen toimesta ja loppulukemiksi jäi 6–3. Näin ollen VG-62 etenee finaalisarjaan ja saa vastaansa FoPSin.

- Välieräkamppailu VGtä vastaan oli odotettavasti todella tasainen. Vastustaja oli parantanut omaa pelaamistaan ja oppineet meidän pelitapamme viime kohtaamisen jäljiltä. Tänään me emme kyenneet saavuttamaan omaa flow-tilaamme, mutta annoimme kentälle kaiken itsestämme. Voimme olla tyytyväisiä päivän suoritukseen ja nyt käännämme katseemme kohti ensi viikon pronssiottelua, kommentoi Blue Ringsin valmentaja Henna Konttinen ottelun jälkeen.

- Pelattiin tänään omaa hyvää peliä, joka toi meille voiton lukemin. Katsomossa oli paljon porukkaa ja iloiset kannatushuudot kuuluivat koko pelin ajan, joten oli mahtavaa päästä pelaamaan kotiyleisön edessä ratkaisupeliä! Nautitaan tästä voitosta tänään ja käännetään katseet sen jälkeen kohti finaaleita, iloitsi kotijoukkueen Jasmin Ahokas


Ykkössarjan välierät viikonloppuna

Lauantai 19.3

EKS - FoPS, 4–6 (2-0, 2-3, 0-1, 0-2) 

VG-62 - Blue Rings 6-3 (2-1, 1-1, 2-0, 1-1)