NoU ja Blue Rings pääsevät ensimmäisinä yrittämään ratkaisua

25.03.2022 09:00

Kuva: Timo Kupiainen

Kaikki ottelusarjat ovat viikonlopun aikana katkolla ringeten kilpasarjojen pudotuspeleissä. Ykkössarjan pronssimitalisti ratkeaa varmuudella.

Nokian Urheilijat voitti Laitilan Jyskee kahdesti viime viikonloppuna, kun SM-sarjan välierät alkoivat. Lauantain kotiottelussa NoUlla onkin jo tilaisuus katkaista ottelusarja ottamalla tarvittava kolmas voitto, ja samalla varmistaa finaalipaikka.

- Välieräsarja Jyskettä vastaan on ollut tähän mennessä odotetunlainen.Vielä on pelaamisessamme ollut ajoittain enemmän vauhtia kuin järkeä ja sitä balanssia tulemme parantamaan, sanoi NoUn valmentaja Jonna Satama.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa NoUn kärkipelaajat Maija Väyrynen, Elina Raesola ja Roosa Salonen tekivät kaikki joukkueen 12 maalia.
- Meidän pitää vielä nostaa omaa tasoamme. Mitä enemmän hyökätään sitä enemmän se aika on poissa tältä (NoUn) kolmikolta hyökkäyksessä, sanoi Jyskeen valmentaja Marlena Kuusisto.

Pääkaupunkiseudun paikallistaisto jatkuu tasalukemista

Pääkaupunkiseudun naapurusseurat Kiekko-Espoo ja Helsinki Ringette voittivat kotiottelunsa ristiin pudotuspelien ensimmäisenä viikonloppuna. Lauantain ottelun voittajalla on finaalipaikka katkolla sunnuntaina. Sarja ratkeaa viimeistään ensi keskiviikkona.

- Pyrimme noudattamaan omaa pelikirjaa sekä pelaamaan omaa kurinalaista peliä. Meidän pitää hyökkäyspäässä laittaa paikoista sisään ja pelata kaverilta tekopaikat pois, sanoi K-Espoon valmentaja Jouni Levander.

- Ollaan tehty pientä hienosäätöä niin puolustuspäässä kuin hyökkäyspäässä ja viikonlopun peleissä ollaan valmiina reagoimaan pelin muuttuviin tilanteisiin, kuvaili Helsingin valmentaja Nina Sundell.

- (Lauantain) peli tulee varmasti olemaan tiukkaa vääntöä, sillä molemmat joukkueet haluavat jatkoon. Pääasia on kuitenkin nauttia kauden kovimmista peleistä ja pitää hauskaa, sillä yleensä ne voitotkin irtoaa, tunnelmoi joukkueen pelaaja Helmi Laivuori.

 

SM-sarjan välierät viikonloppuna
NoU-Jyske, voitot 2-0
La 26.3. NoU - Jyske, Nokian jäähalli klo     14:00
Tarvittaessa:
Su 27.3. Jyske - NoU, Laitilan jäähalli klo 14:15
Kiekko-Espoo - Helsinki, voitot 1-1
La 26.3. K-Espoo - Helsinki, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 15:45
Su 27.3. Helsinki - K-Espoo, Pirkkolan jäähalli klo 12:00

 

Katso kaikki SM playoff-ottelut maksutta Ruudusta.

 

Kuva: Timo Kupiainen

Blue Ringsillä kaksi mahdollisuutta katkaista nousukarsinta Lapinlahdella

SM-nousukarsinnoissa Tuusulan Blue Rings voitti viime viikonlopun kahdessa kotiottelussaan Lapinlahden Luistin -89:n. Nyt joukkueet kohtaavat Lapinlahdella ainakin lauantaina ja tarvittaessa uudestaan sunnuntaina. Blue Rings on voiton päässä sarjapaikan säilyttämisestä.

- Tässä kohtaa kautta ei mitään isoja muutoksia voida tehdä.  Viikon treeneissä tehdään pieniä viilauksia, säilytetään tuntuma ja nautitaan, kommentoi Blue Ringsin kapteenisto ja valmennus alkuviikosta.

LL-89:n kokenut Anne Pohjola teki kahdessa ensimmäisessä ottelussa yhteensä 12 maalia, eli kahta vaille kaikki joukkueensa maalit. Näistäkin kahdesta hän syötti toisen.

Ilves ja Haukat ovat voittaneet toisensa vierasotteluissa

SM-karsintasarjan voittaja Tampereen Ilves ja viimeisenä nousukarsintoihin ponnistanut Järvenpään Haukat voittivat toisensa kertaalleen pudotuspelien ensimmäisenä viikonloppuna.
Kumpikaan ei ole tässä ottelusarjassa vielä voittanut kotiottelua. Viime lauantaina Haukat voitti Tesomalla 0-1. Ottelu oli kilpasarjojen kauden vähämaalisin.

- Jatketaan meidän tiiviin puolustuspelaamisen vahvistamista ja keskitytään oman hyökkäyspelaamisen kehittämiseen, kommentoi Haukkojen valmennus tulevia otteluita.

- Ilveksen vaarallisin pelaaja on maalivahti Siiri Uusitalo. Meidän hyökkäyksen täytyy onnistua saamaan hänet liikkeelle ja vetojen täytyy olla aiempaa vaarallisempia. Kun jatketaan meidän omaa aktiivista puolustusta, lopputulos tulee olemaan hyvä, sanoivat Haukkojen varakapteenit Ella Parkkinen ja Nanette Valtanen.

Lauantain ottelun voittajalla on ensi kauden SM-alkusarjan paikka katkolla sunnuntaina. Mahdollinen viides ottelua pelataan ensi viikon lauantaina.

SM-nousukarsinnat viikonloppuna
Ilves-Haukat, voitot 1-1

La 26.3. Ilves - Haukat, Tesoman jäähalli klo 12:00
Su 27.3. Haukat - Ilves, Järvenpään jäähalli klo 16:00
Blue Rings - LL-89, voitot 2-0
La 26.3. LL-89 - Blue Rings, Lapinlahden jäähalli klo 15:00
Tarvittaessa:
Su 27.3. LL-89 - Blue Rings, Lapinlahden jäähalli klo 15:00

 

Katso kaikki SM-nousukarsinnan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Kuva: Timo Kupiainen

VG-62 ja FoPS pelaavat Ykkössarjan mestaruudesta

Ykkössarjan finaalit alkavat lauantaina ja mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla sunnuntaina. Naantalin VG-62 ja Forssan Palloseura pelaavat kultamitaleista, jotka ratkeavat kahdella voitolla. Kummankin joukkueen tahoilta tiedostetaan omat sekä vastustajan vahvuudet.

- VG:llä on tasainen joukkue ja monta hyvää maalintekijää. Finaaleissa on vastakkain sarjan parhaat maalivahdit ja yksi ratkaisun avaimista varmasti on, kumpi onnistuu paremmin. Luotamme myös siihen, että tämän kamppailun voittamiseksi maalivahtimme saa tarvittavan avun viisikkopuolustukseltamme, ennakoi FoPSin konkarihyökkääjä Terhi Kaattari.

- FoPS tulee koko joukkueen voimin, heidän maalissa Sini Mäkelä on viimeisenä esteenä. Meidän kova puolustus ja maalivahti nollaavat vastustajan, ennakoi VG-62:n valmentaja Jonne Uschanov.

VG:n Uschanov toivoo lisäksi joukkueeltaan hieman lisää huolellisuutta pelin joka osa-alueella.

- Meillä on ollut vaikeuksia erien alkujen kanssa, joten heti pelin alusta asti pitää olla hereillä ja fiilis katossa. Keskialueen puolustamisessa on vielä parantamisen varaa ja siihen aiommekin nyt keskittyä, kertoivat puolestaan FoPSin valmentajat Kalle Välisaari ja Mika Ahonen.

Mahdollinen kolmas ottelu pelataan seuraavana viikonloppuna.

EKS ja Blue Rings kohtaavat pronssiottelussa

Espoon Kiekkoseura ja Tuusulan Blue Rings päättävät kautensa lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Ykkössarjan pronssiottelussa Leppävaarassa. Yksiosaisissa välierissä viime viikonloppuna EKS hävisi FoPSille ja Blue Rings hävisi VG-62:lle.

- Vaikka onkin raadollista treenata yli 320 päivää ja pelata sen jälkeen välierä yhdestä poikki -menetelmällä, pitää tosiasiat osata myöntää ja tälläkin kertaa parempi voitti - onnittelut Forssaan vielä!, sanoi EKS:n valmentaja Janne Ahoniemi.

- Tärkeintä on keskittyä siihen omaan tekemiseen ja uskoa että tuo yli 10 kuukautta yhdessä tehty työ kantaa sitä hedelmää tavalla tai toisella. Pitkä kausi on päättymäisillään ja kevään parhaista peleistä pitää osata myös nauttia, jatkoi Ahoniemi.

Katso pronssiottelu suorana Ringette LIVE -YouTube-kanavalta

 

Ykkössarjan pudotuspelit viikonloppuna:

Finaalisarja VG-62 - FoPS, voitot 0-0

La 26.3. VG-62 - FoPS, Kuparivuoren Areena klo     18:00
Su 27.3. FoPS - VG-62, Forssan jäähalli I klo 17:00

Pronssiottelu
La 26.3. EKS - Blue Rings, Leppävaaran jäähalli klo 16:30  
Ringette LIVE -YouTube-kanava