NoU ja K-Espoo kohtaavat SM-sarjan loppuotteluissa

27.03.2022 20:42

Kuva: Timo Kupiainen

K-Espoo eteni jatkoajalla loppuotteluun SM-ringetessä. Myös NoU finaaliin. Nousukarsinnat  ja Ykkössarjan loppuottelut jatkuvat.

Kiekko-Espoo pelaa ringeten SM-sarjan loppuotteluissa. K-Espoo voitti neljännessä välierässä Helsinki Ringeten 4-5 ja meni finaaliin voitoin 3-1. Voittomaalin jatkoajan kolmannella minuutilla teki Jenna Hakkarainen Luana Perezin syötöstä.

Hakkarainen teki ottelussa kolme maalia. Helsingin Minka Tiihonen oli tasoittanut ottelun minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Helmi Laivuoren syötöstä.

”Koko joukkueelta äärettömän hyvää taistelua. Neljännessä erässä alettiin hieman liikaa varmistelemaan, jolloin päästimme Helsingin vielä peliin mukaan. Jatkoerään lähdimme luottavaisin mielin ja hieno palkinto saatiin ajassa 62.40”, sanoi K-Espoon valmentaja Jouni Levander.

NoU otti ratkaisevan voiton Jyskeestä

Nokian Urheilijat voitti Laitilassa Jyskeen 2-3 ja eteni ringeten SM-finaaleihin otteluvoitoin 3-1. NoU johti neljättä SM-välierää aiemmin maalein 0-2 ja 1-3. Jyske sai kavennettua maalin päähän tilanteeseen 2-3, mutta vierasjoukkue Nokia onnistui säilyttämään johtonsa loppuun asti. Kahdesti osunut Jyskeen Maria Elo oli ottelun ainoa kahden maalin tekijä.

"Hyvä taistelu meiltä, laitettiin Nokialle kampoihin niin paljon kun pystyttiin. Nyt katseet kohti ensi viikon pronssipeliä!", summasi Jyskeen Taru Kylä-Kaila.

Jyskeen maalivahti Maria Perkkola torjui 50 kertaa ja NoUn Oona Keskinen 23 kertaa.

”Oli elämäni jännittävimmät 2 viimeistä peliminuuttia. Jännä, hyvä tasainen peli ja maalivahtimme Oona Keskinen oli tänään erinomaisen hyvä. Myös Jenni Linnamäki ja Mette Nurminen iskivät tärkeät maalit ensimmäiseen erään”, kertoi NoUn toinen maalivahti Kaisa Katajisto.

Kuva: Jani Virolainen

Haukat tasoitti nousukarsinnan Ilvestä vastaan

Järvenpään Haukat voitti kotiottelussaan Tampereen Ilveksen maalein 3-2 ja Ilveksen Sonja Pere luonnehtikin ottelua jännitysnäytelmäksi.
Ilves johti ensimmäisen erän jälkeen 0-2. Pitkän erätauon jälkeen Haukat nousi tasoihin ja viimeisessä erässä ohi. Ilveksen molemmat maalit teki Luna Reunanen.
Ottelusarjan voitot ovat nyt tasan 2-2 ja nousija ratkeaa viidennessä ottelussa Tampereen Tesomalla ensi lauantaina.

VG-62 selkeään voittoon Ykkössarjan toisessa loppuottelussa

Voitot Ykkössarjan finaaleissa ovat nyt tasan, kun Naantalin VG-62 voitti kotijoukkue Forssan Palloseuran maalein 4-10 lauantaina. Mestaruus ratkeaa ensi viikon sunnuntaina Naantalissa.

VG karkasi toisessa erässä 1-1:stä 1-5:een ja kasvatti kolmannessa erässä eroa jo 2-8:een. VG:n Aada Mäntyvaara teki neljä maalia ja syötti yhden. Ottelun parhaiksi pelaajiksi nimettiin Mäntyvaara ja FoPsin Aada Sipponen.

”Peli oli tiukkaa vääntöä ja FoPS piti keskialueen hyvin kiinni. Tehtiin koko pelin ajan omaa hyvää duunia ja viimeisteltiin paikoista sisään, joten tänään ensimmäinen kiinnitys meille. Erityismaininta hyvästä tuomarilinjasta. Oli mukava pelata kun linja pysyi samana molempiin suuntiin koko pelin ajan”, iloitsi VG:n Yelda Pir.

"Forssan jäähallin katsomossa oli ennätyksellisesti yli 300 katsojaa! Kiitos paikalla olleille katsojille sekä Youtube-liveä seuranneille", hehkutti FoPSin hyökkääjä Emma Willman.