Viikonloppuna nautitaan SM-finaaleista sekä pronssiottelusta - SM-nousukarsinnoissa ja Ykkössarjan finaaleissa tarjolla ratkaisun hetkiä

31.03.2022 17:25

Nyt on tarjolla makeaa mahan täydeltä, kun viikonlopun ringettekarkelot saadaan käyntiin lauantaina. Nokialla ensimmäisessä finaaliottelussa SM-kullasta keskenään taistelevat NoU ja Kiekko-Espoo. Heti perään ratkeaa SM-pronssin voittaja, kun Helsinki kohtaa Jyskeen Pirkkolan jäähallissa. Myös sunnuntaina saamme nauttia SM-finaalien huumasta.

Paras viidestä -systeemillä pelattavassa finaalisarjassa kohtaavat viime kaudella hopealle 5. finaalin päätteeksi jäänyt Nokian Urheilijat sekä 15 vuoden tauon jälkeen SM-finaaleihin päässyt Kiekko-Espoo. Molemmat selvittivät tiensä välieristä SM-finaaliin otteluvoitoin 3-1: Kiekko-Espoo voitti paikallistaistossa Helsingin, kun taas Nokia peittosi Laitilan Jyskeen.

Nokialaiset luonnollisesti hakevat kirkastusta viime vuoden kirpaisevalle kakkossijalleen, kun taas espoolaiset hamuavat pitkän seurahistoriansa ensimmäistä SM-kultaa. Finaalisarja käynnistyy sarjavaiheen voittaneen Nokian kotiareenalla Nokian jäähallissa.

- Mahtavat fiilikset tulevasta finaalisarjasta, viikonloppua odottaessa! Koko joukkue on erittäin valmiina tekemään duunia niin kuin on yhdessä sovittu, ja Noutajamaiseen tyyliin pilke silmäkulmassa, kertoo Nokian kapteeni Kaisa Viren.

Sarjassa edelliset kohtaamiset näiden kahden joukkueen välillä ovat kääntyneet useimmiten Nokian hyväksi, mutta ottelut ovat olleet varsin tiukkoja. Ennakkoasetelmat povaavat siis tasaista finaalisarjaa.

- Lähdemme erittäin innokkaasti ja ennakkoluulottomasti kohti finaalisarjaa. On kiva päästä pelaamaan Nokiaa vastaan ja uskomme, että pelit tulevat olemaan kovia, mutta hyvähenkisiä. Eväinä meille on pelaajien monipuolisuus ja periksiantamattomuus sekä rautainen maalivahti Hanna Minkkinen, joka on pelannut erinomaisen kauden, kommentoi Kiekko-Espoon kapteenisto.

Silmät kannattaa viikonloppuna erityisesti kohdistaa sarjan pistepörssiäkin hallitsevaan viisikkoon: Nokian Maija Väyryseen, Elina Raesolaan sekä Roosa Saloseen ja Kiekko-Espoolta nuoreen tehokaksikkoon Jenna Hakkaraiseen sekä Minka Levanderiin. Viimeisenä tikkinä kummaltakin joukkueelta löytyy hyvin liikkuvat ja taitavat maalivahdit, joiden pelaamista kannattaa ehdottomasti seurata.

- Puolustuksessa esiin Nokialta nousee myös erinomaisella pelinkäsityksellä ja kokemuksella Ulla Ovaska, lisää Kiekko-Espoon kapteenisto.

Kummastakin joukkueesta kuitenkin löytyy taitoa joka kentän osa-alueelta, joten yleisö pääsee varmasti nauttimaan tiukasta ja tasaisesta taistelusta, joka on täynnä tunnetta.

Viikon edetessä finaalitunnelma on vähitellen kohonnut ja ollaan käännetty ajatuksia tulevaan vastustajaan. Vastassa on kokenut finaalijoukkue, mutta me lähdemme vapautuneesti keskittymään oman tekemiseen ja joukkueen suoritustavoitteiden täyttämiseen. Tulevat pelit pelataan tiukassa tahdissa, joten palautuminen ja laaja pelaajarosteri ovat tärkeässä roolissa, kommentoi Kiekko-Espoon päävalmentaja Eevi Kaasinen.

On kiva päästä pelaamaan kovia ja vauhdikkaita pelejä. Näitä pelejä on odotettu ja tähän valmistauduttu koko pitkä kausi, tiivistää Nokian päävalmentaja Jonna Satama

Kuva: Timo Kupiainen
 

Pronssista lauantaina taistelevat Helsinki sekä Jyske

Pronssitaisteluun lauantaina Helsinki saa vieraakseen Jyskeen. Myös tästä kohtaamisesta on odotettavissa tasaista, sillä sarjassa näiden joukkueiden välillä on nähty kummankin voittoja, häviöitä sekä tasapeli.

- Helsingin vahvuuksia ovat ehdottomasti luisteluvoima, nopeus sekä vaaralliset maalintekijät, jotka meidän täytyy omassa pelissämme ottaa huomioon, kertoo Jyskeen päävalmentaja Marlena Kuusisto.

- Vastustajan vahvuuksia ovat yllätykselliset hyökkääjät sekä maalivahtipelaaminen. Pystymme kuitenkin vastaamaan näihin pelaamalla omaa vauhdikasta ja periksiantamatonta ringetteä. Molemmista joukkueista esiin nostamme maalivahdit Mona Rytkösen ja Maria Perkkolan, jotka ovat kumpikin pelanneet erinomaisen kauden, tiivistää Helsingin varakapteenit Moona Passila ja Kia Kosunen.

Helsinki lähtee ennakkoluulottomana ottamaan revanssia viimeisimmästä keskinäisestä ottelusta, joka silloin päättyi Jyskeen voittoon.

-  Lähdemme innoissamme kauden viimeiseen viikonloppuun! Joukkueemme on mennyt hurjasti eteenpäin tällä kaudella ja on hienoa päästä päättämään kausi mitalipeliin, lisäävät Passila ja Kosunen 

Jyske on sarjanousijana näyttänyt taitonsa ja kyntensä tänä kautena SM-sarjassa, ja on nyt ansaitusti mukana SM-pronssitaisteluissa.

- Helsinki on kova ja luisteleva vastus, ja pelistä tulee varmasti tiukka ja tasainen. Lähdetään nauttimaan pelaamisesta ja antamaan kaikkemme kauden viimeiseen peliin! Otetaan välieräsarjan hyvät asiat mukaan ja taistellaan pronssimitalista vaihto kerrallaan, kommentoi Jyskeen kapteenisto Fanni Elo, Ella Hellsten ja Hanna Ropanen.

 

SM-finaalit viikonloppuna

Lauantai 2.4.2022

NoU - Kiekko-Espoo, Nokian jäähalli, klo 14:00

Sunnuntai 3.4.2022

Kiekko-Espoo - NoU, Tapiolan harjoitusjäähalli, klo 16:15 

SM-pronssiottelu viikonloppuna

Lauantai 2.4.2022

Helsinki - Jyske, Pirkkolan jäähalli, klo 16:00

 

Katso kaikki SM playoff-ottelut maksutta Ruudusta.

 

 

Kuva: Timo Kupiainen

SM-nousukarsinnoissa eletään ratkaisun hetkiä - Jatkaako ensi kaudella SM-runkosarjassa Ilves vai nouseeko sinne Haukat?

Lauantaina Tesoman jäähallissa käydään viimeinen taistelu ensi kauden SM-sarjapaikasta, kun Haukat matkaa Ilveksen vieraaksi. Otteluvoitot ovat tällä hetkellä tasan 2–2, joten tiukkaakin tiukempi ratkaisuottelu on luvassa. Edelliset kohtaamiset ovat olleet vähämaalisia kamppailuita. Kumpi vie lauantaina vie viimeisen oljenkorren? 

- Lähdemme viikonloppuun hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä. Mahtavaa, että päästään pelaamaan kaikki mahdolliset playoff-pelit ja nauttimaan kevään parhaiden pelien fiiliksestä. Neljä ensimmäistä peliä ovat olleet todella tiukkoja ja niin tulee olemaan varmasti myös viimeinenkin, kommentoi Haukkojen kapteenisto Iida Lehtonen, Ella Parkkinen ja Nanette Valtanen.

- Ilves on hyvä liikkumaan ja kamppailemaan, ja meidän täytyy pystyä tähän vastaamaan viisaalla renkaallisella pelillä sekä tiiviillä puolustamisella. Luotamme meidän bussikuskimme Markun ohjeisiin: riittää, että tehdään yksi maali vastustajaa enemmän, He jatkavat

Käykö Bussikuski Markun ohje toteen lauantaina? Sen saamme selville lauantaina! 

 

SM-nousukarsinnat viikonloppuna 

Lauantai 2.4.2022

Ilves - Haukat, Tesoman jäähalli, klo 12:00

 

Katso kaikki SM-nousukarsinnan ottelut maksutta Ruudusta.

 

Kuva: Timo Kupiainen

Sunnuntaina selviää Ykkössarjan mestaruus Naantalissa

Sunnuntaina Kuparivuoren Aurinkoareenan katon alla selviää Ykkössarjan mestaruus. Tällä hetkellä voitot tässäkin ottelusarjassa ovat tasan. Ottelut ovat menneet aina vieraille, kun FoPS otti ensimmäisestä pelistä voiton Naantalissa ja VG-62 vei voiton Forssassa. Onko sunnuntaina vierasjoukkue FoPS vahvana vai saako kultamitalit kaulaansa kotijoukkue?

- Lähdetään finaaliin odottavissa tunnelmissa. Meidän superhuoltajamme Mirja Uschanow-Nurkkala laittaa yleensä pelipäivinä eväspöydän koreaksi hedelmillä ja välipalapatukoilla unohtamatta pelipäivän pullia - heh! Mahtavaa päästä pelaamaan vielä kerran kotikentällä. Pistetään kaikki peliin, mitä lähtee ja lähdetään nauttimaan kauden viimeisestä ottelusta, kommentoi VG-62:sen joukkue.

- Koko joukkue on valmis antamaan kaikkensa jäälle! Tunnelma on hyvä ja voitonnälkäinen. Hiomme muutamaa pelillistä taktiikkaa, joita oli hyvä katsoa jälkikäteen edellisten pelien striimeistä. Sunnuntaina nautimme ringeten pelaamisesta ja toivomme, että mahtava forssalaisyleisö löytää tiensä Kuparivuorelle, tiivistää FoPSin Tara Repo, Aada Sipponen ja Tytti Nyrönen.

Joukkueista kannattaa pitää silmällä kummankin joukkueen maalivahteja Sini Mäkelää (FoPS) sekä Jasmin Haavistoa (VG-62). Myös FoPSin Miranda Välisaari on pelaaja, jolta löytyy kokemusta tiukoista peleistä.

 Meidän Aada Mäntyvaara on pelannut tällä kaudella B-nuorissa sekä meidän joukkueessamme, ja hän on murtautunut hyvin mukaan joukkueeseemme. Hän on ehdottomasti pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan otteluita, kertoo VG-62 joukkue.

VG-62 on liikkuva porukka, joka osaa rokottaa heikosta hetkistämme. Meidän tulee pelata ehjä ja yhtenäinen 60 minuuttinen. Omista pelaajistamme nostamme ehdottomasti Vilja Mäkelän, varman ja nopean puolustajamme. Vilja on esimerkillisesti pitänyt joukkueen tsemppiä yllä ja näyttää niin hyökkäys - kuin puolustuspäässä, kuinka töitä tehdään joukkueen eteen, kommentoi FoPSin Repo, Sipponen ja Nyrönen.

 

Ykkössarjan pudotuspelit viikonloppuna

Sunnuntai 3.4.2022

VG-62 - FoPS, Kuparivuoren Aurinkoareena, klo 15:00

 

Katso 3.finaali suorana Ringette LIVE -YouTube-kanava :lta