Nokian Urheilijat voiton päässä Suomen mestaruudesta - VG-62 taisteli Ykkössarjan mestaruuden itselleen

03.04.2022 21:30

Kuva: Timo Kupiainen

Ringeten SM-finaalisarjan toinen osa kamppailtiin sunnuntaina Espoossa. Lauantaina voiton napannut NoU oli myös toisessa osaottelussa joukkueista parempi.

Kiekko-Espoon kotikaukalon laidoille kerääntyi sunnuntaina yli 300 silmäparia seuraamaan maailman parhaan ringettesarjan toista finaalia. Kotiyleisö joutui kuitenkin pettymään, kun tehokkaasti viimeistellyt Nokian Urheilijat vei voiton lukemin 3-8.

- Olimme alusta asti terävällä liikkeellä ja ilmeellä, onnistuimme kokonaisvaltaisesti joka kentän osa-alueella laajalla rintamalla ja se riitti tänään voittoon, hattutempun viimeistellyt Nokian Jenni Linnamäki kommentoi ottelua.

Ottelun kulminaatiopiste muodostui toiseen erään, kun Nokia onnistui maalinteossa peräti neljästi ja karkasi 2-6 johtoon. Karkumatka oli kotijoukkue Kiekko-Espoolle liikaa, eikä NoU:n tarvinnut tehdä suuria urotekoja johtoasemansa säilyttämiseksi. Tehopisteiden valossa ahneimpina hääräsivät tutut nimet, kun Nokian Maija Väyrynen (3+3), Elina Raesola (0+6) ja Linnamäki (3+0) keräsivät komeat saldot.

- Petri Matikaista lainatakseni: hyvä peli! Hyvä puolustus, hyvä hyökkäys ja hyvä maalivahti. Erityismainintana siirrettyjen rangaistuksen hyödyntäminen, taisimme iskeä niistä kolme maalia, Nokian luotsi Kosti Salonen runoilee.

- Tänään emme pystyneet pelaamaan omaa peliä, otettiin liikaa turhia jäähyjä, joista Nokia pääsi rokottamaan. Samalla emme itse tehneet vastaavista tilanteista maaleja. Nyt täytyy nollata tämä peli ja kääntää katseet kohti tulevaa viikkoa ja ensi keskiviikon peliä, Kiekko-Espoon kapteeni Tanja Ahonen analysoi.

VG-62 on Ykkössarjan mestari kaudella 2021-2022

Kuva: Jarkko Ahola

VG-62 ja Forssan Palloseura kohtasivat sunnuntaina Ykkössarjan kolmannessa ja ratkaisevassa finaalissa. Kotijoukkue VG-62 vei huikean trillerin nimiinsä ja samalla Ykkössarjan mestaruuden.

Naantalin VG-62 sai otteluun mahtavan alun, kun se onnistui maalinteossa peräti kolmesti Viivi Väätäsen, Melina Väkiparran ja Aada Mäntyvaaran toimesta. Mäntyvaara iski toistamiseen heti toisen erän alkuun, ja lukemat 4-0 toimivat vierailija FoPS:lle herätyskellona. Etumatka oli kuitenkin auttamatta liian pitkä, eikä huikean loppukirin esittänyt vierasjoukkue päässyt enää rinnalle ennen päätössummeria. Loppulukemat 4-3 jäivät voimaan, ja hurjat juhlat Kuparivuorella saivat luvan alkaa.

- Voitto maistuu hyvältä kovasta ottelusta. Ei tähän kohtaan löydy muuta sanottavaa, kotijoukkue VG-62:n joukoista kommentoidaan.

Ykkössarjan parhaat kaudella 2021-2022:

Arvokkain maalivahti - Veera Hokkanen, KaPa-51 

Arvokkain puolustaja - Emilia Riikola, VG-62

Arvokkain hyökkääjä - Nea Palletvuori, VG-62

Ykkösarjan vuoden valmentaja - Joni Kohvakka, KaPa-51