SM-finaalien kolmas kohtaaminen keskiviikkona - Suomenmestaruus yhden voiton päässä Nokialta

05.04.2022 15:11

Kuva: Timo Kupiainen

Nyt ringettekansaa hemmotellaan oikein kunnolla, kun huomenna keskiviikkona päästään taas nauttimaan ringeten vauhdista ja kevään parhaimpien pelien fiiliksestä. SM-finaalisarjan kolmas ottelu pelataan Nokian jäähallissa, jossa mestaruus on katkolla NoU:lle. 

Huomenna keskiviikkona Kiekko-Espoon bussin nokka kääntyy kohti Nokiaa, kun he matkaavat SM-finaalien kolmanteen kohtaamiseen. Rinkula tipahtaa jäähän kello 18:30 Nokian jäähallissa.

Edelliset taistot ovat päättyneet NoU:n voiton juhliin. Lauantaina Nokialla nähtiin tasainen taistelu, jossa kotijoukkue NoU voitti täpärästi 5–4, kun taas sunnuntaina Nokia haki Espoosta voiton lukemin 3-8. Otteluvoitot ovat näin ollen siis Nokialle 2-0. 

- Valmistaudutaan peliin ihan normaaliin tapaan. Tosin arkipeli kyseessä, joten sen takia tietysti monen rutiinit eroavat viikonloppupeleistä. Keskiviikkona keskitymme pelaamaan huolellisesti ja pitämään hyvän vauhdin pelissä yllä, kertoo Nokian päävalmentaja Jonna Satama.

- Lähdemme kolmanteen finaaliotteluun odottavaisissa tunnelmissa ja viikonlopusta oppineena. Kiinnitämme huomiota etenkin pelivalmiuteen, mutta toisaalta haemme myös rentoa fiilistä kentälle ja vaihtoaitioon. Näin saamme pidettyä pelaamisen iloisena ja terävänä, kommentoi Kiekko-Espoon Emmi Multala. 

Erikoistilanteet näissä ratkaisevissa otteluissa ovat erittäin isossa roolissa. Viime lauantain finaalikohtaamisessa tämä korostui erityisesti, kun yli puolet ottelun maaleista tehtiin erikoistilanteissa. Kiekko-Espoon maalisaldosta neljä maalia tehtiin ylivoimalla ja NoU puolestaan teki yhden yli- sekä alivoima osuman. 

- Erikoistilanteet tuovat kyllä oma mausteensa otteluihin. Ainahan se helpompaa on mitä vähemmän jäähyjä otetaan. Ja siihenhän pystytään itse vaikuttamaan, kommentoi Satama. 

- Ylivoimat ja varsinkin siirretyt rangaistukset, jolloin päästään hetkellisesti pelaamaan 4vs3 peliä hyökkäyspäässä, tulisi käyttää tehokkaasti. Tässä Nokia onnistui sunnuntaina meitä vastaamme, lisää Multala. 

Miten käy keskiviikkona? Pääseekö Kiekko-Espoo venyttämään ottelusarjan viikonlopulle vai juhliiko Nokia suomenmestaruutta jo huomenna? Kiekko-Espoon voittaessa seuraava 4.finaaliottelu pelattaisiin 9.4. lauantaina Tapiolassa.

- Viime viikonlopun pelit on nyt analysoitu, opit prosessoitu, ja katse on kohti huomista. Pakkovoittotilanne ei tietenkään ole helppo, mutta emme anna sen häiritä, vaan lähdemme hyvällä fiiliksellä hakemaan voittoa Nokialta. Nyt lähdetään siis siitä, että yleisö pääsee nauttimaan huippuringetestä täyden viiden finaalisarjan verran, Tiivistää Kiekko-Espoon psyykkinen valmentaja Sanja Hovilainen

- Innolla jo odotetaan, että päästäisi taas pelaamaan! Varmasti on tiukka ja kovatempoinen peli tulossa. Se voittaa kumpi tekee enemmän maaleja, kommentoi NoU:n Roosa Salonen.
 

SM-finaalisarjan 3.Ottelu 

Keskiviikko 6.4.2022

NoU - Kiekko-Espoo, Nokian jäähalli, kello 18.30

 

Katso SM-finaalit maksutta Ruudusta.