Ykkössarjassa nähtiin vauhdikkaita otteluita ensimmäisellä viikolla

18.09.2022 21:00

Kuva: Timo Kupiainen

Ykkössarjan avausottelu pelattiin tiistaina Naantalissa, kun viime kauden ykkössarjan mestari VG-62 sai vieraita Luvialta.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja ensimmäinen erä olikin täysin maaliton. LuKi-82 kapteeni Milla Rantanen avasi maalihanat, kun toista erää oli kulunut liki kymmenen minuuttia. Vajaan kahden minuutin päästä tästä kapteeni Rantanen viimeisteli ensimmäisen puolikkaan toisen maalin Luvialaisille. VG-62 alkoi saamaan myös pelistä kiinni kaventaen ottelun lukemiin 1-2 Melina Väkiparran maalilla paria minuuttia ennen pitkän erätauon alkua.

Kolmas erä oli ensimmäisen puolikkaan tapaan tasainen ja maaleja nähtiin yksi molempiin päihin. Maalintekijäksi merkittiin jälleen Naantalilta Väkiparta sekä Luvialta kapteeni Rantanen, joka näin ollen viimeisteli hattutempun nimiinsä. Viimeinen erä olikin Luvialaisten maalijuhlaa, sillä varakapteni Sanni Korhonen taituroi omaan hattutemppuunsa vaadittavat maalit vain kymmenen minuutin sisällä. Korhosen lisäksi neljännessä erässä onnistui myös Luvialla REO-sopimuksella pelaava Siiri Lahtinen ja Naantalin Juuli Viitasalo.

-Lähdimme peliin hyvällä fiiliksellä. Vaihtoaitiossa kannustimme toisiamme ja se näkyi myös hyvänä tekemisenä kentällä. Pienistä virheistä huolimatta pelasimme nousujohteisen ottelun, josta tuloksena tärkeä voitto! Parhaana pelaajana palkittu Luvian Rantanen iloitsi.

-Ottelu alkoi tasaisesti, mutta vastustaja onnistui maalinteossa paremmin. Oma pelimme oli hieman sähläystä eikä tunnuttu pääsevän omalle tasolle pelin aikana, tuumasi Naantalin riveistä Jasmin Ahokas.

BLUE RINGSIN AVAUSOTTELUUN SAAPUI VIERAITA NAAPURISTA

Keskiviikon Keski-Uudenmaan paikallisottelussa Blue Rings sai sarja avaukseen vieraita Järvenpäästä, kun vastaan luisteli nuori ja nälkäinen Haukkojen joukkue. Ottelun alussa molemmissa joukkueissa oli havaittavissa pientä jännitystä, rengas poltteli eikä kumpikaan joukkue saanut pelistä kiinni. Ensimmäinen maali syntyi vasta ajassa 11:15, kun kotijoukkueen Noora Hynynen iski renkaan Haukkojen maaliin. Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 2-0, mutta erän alussa Haukkojen Elina Piispa onnistui kääntämään renkaan maaliin tiukan maalinedustilanteen päätteeksi. Toisessa erässä nähtiin vielä yksi maali molemmissa päissä, joten pitkää erätaukoa lähdettiin viettämään lukemissa 3-2.

Kolmannessa erässä Blue Ringsin ottelun parhaanakin palkittu Taru Heikkilä taituroi itselleen yhden erän hattutempun tehden kolme maalia samalla, kun Haukka lauma tuntui vain katselevan vierestä. Heikkilän lisäksi kolmannessa erässä maalinteossa onnistui Blue Ringsin Minna Laakso kahdesti sekä Haukkojen Nea Konttinen ykkössarjan ensimmäisellä maalillaan. Näin ollen neljäs erä lähti käyntiin lukemissa 8-3 ja Haukat sai selkeästi jälleen pelistä kiinni, mutta ei päässyt viimeistelemään maalin teossa. Viimeisessä erässä Blue Rings viimeisteli taululle lukemat 10-3 ja nappasi avausottelustaan pisteet tililleen. Haukkojen ottelun parhaana palkittiin ansaitusti Konttinen.

-Pystyimme toteuttamaan sovittuja asioita kolme erää, mutta kolmas erä ei sujunut halutulla tavalla. Sairastumisten takia pienestä kokoonpanosta ja nuoresta joukkueesta huolimatta pystyimme taistelemaan hyvin lähes koko ottelun, kommentoi Haukkojen maalia vartioinut Melina Valkama.

-Alussa oli selkeesti jännitystä ilmassa ensimmäisen sarjapelin johdosta ja tämä näkyikin ekan kahden erän aikana kun oltiin aivan telineissä eikä saatu omaa vauhtia ja tempoa päälle. Pitkän tauon aikana saatiin itseämme niskasta kiinni ja kolmas erä olikin jo ihan eri näköistä tekemistä. Maalivahdiltamme Jasmin Hickmanilta huippupeli, hän ehdottomasti kannatteli joukkuetta kun muut pelaajat vielä käynnisteli moottoreitaan, ottelua kertasi Blue Ringsin Laakso ja Jenna Oikarinen.

FOPS SAI PERJANTAI ILLALLE VIERAITA VAMMALASTA

Perjantai illan ottelu Forssassa sai vauhdikkaan alun, kun Ilveksestä FoPSin väreihin siirtynyt Lili Reunanen vei kotijoukkueen johtoon ajassa 1:12. Forssalaiset olivat pelin alusta asti maalin nälkäisiä ja onnistuivat ensimmäisessä erässä vielä kahdesti ohittamaan VaPSin maalia vartioineen Jenna Vieraan. Toisessa erässä kotijoukkue onnistui vielä kahdesti Reunasen ja Tara Repon maaleilla.

Kolmas erä käynnistyi ja erän puolen välin jälkeen jäähyaition luukut alkoivat viuhumaan auki ja kiinni tiuhaan tahtiin. Maalin nälkä vaihtui jäähyilyyn ja Forssalaiset istuivat kahdessa viimeisessä erässä yhteensä 7 jäähyä. VaPS käytti annetun tilaisuuden hyväkseen ja ryhtyi maalien tekoon. REOna VaPSissa pelaava Saaga Tuomi aloitti tiukan loppukirin, jota jatkoi VaPSin kapteenistoon kuuluvat Suvi Uschanow ja Anni Lähteenmäki. Tuomi viimeisteli vielä yhden ja näin ollen ottelun lopputulokseksi kirjattiin 6-4.

-Ekasta pelistä selvitty! Pahin vastustaja meille oli tänään maalilla hyörinyt Sini Mäkelä. Kolme ekaa erää olivat todella takkuista syöttöjen ja syöttöjen vastaanottojen suhteen. Saaga Tuomen aloittama loppukiri oli tiukka, mutta ei riittänyt tällä kertaa. Seuraavassa pelissä maltti on meille valttia, tuumasi VaPSin puolustus.

-Erittäin hyvä esitys meiltä ensimmäiseksi sarjapeliksi ja hyvä tasonnosto harkkapeleistä. Tästä on hyvä jatkaa kautta eteenpäin! Hehkutti kotijoukkueen Linda Mikkola.

TAMPEREELLA ILVES EMÄNNÖI HYVINKÄÄTÄ

Lauantain ainoa Ykkössarjan ottelu pelattiin Tampereella, kun Ilvestä vastaan luisteli Tesoman jäähallissa Hyvinkää. Ottelu sai räväkän alun, kun Ilveksen pelaajavalmentaja Jenni Viinamäki päräytti renkaan verkkoon ajassa 00:28. Ensimmäisen erän olikin muuten erittäin tasaista taistelua, eikä pöytäkirja saanut erän aikana enempää merkintöjä. Toisessa erässä Ilves alkoi hallitsemaan peliä enemmissä määrin ja onnistui ohittamaan Hyvinkään maalivahdin Laura Latostenmaan kolmesti. Hyvinkää maalasi erässä kerran Nea Tastin maalilla, joten näin ollen pitkälle erätauolle siirryttiin lukemissa 4-1.

Kolmannessa erässä näimme ensimmäisen erän tapaan tasaista taistelua, mutta Hyvinkääläisten pieni kokoonpano alkoi selkeästi väsymään erän loppua kohden. Kolmannen erän tuloksen 2-1 jälkeen neljänteen erään lähdettiin lukemissa 6-2. Ilves jaksoi painaa päälle, kun nuorten Hyvinkääläisten jaloissa painoi entistä enemmän. Summerin soidessa tulostaululla komeili lukemat 10-2 Ilveksen hyväksi ja näin tupsukorvat saivat pitää pisteet Tampereella.

-Nousujohteinen peli koko porukalta. Alussa huolimattomuutta syötöissä, mutta loppua kohden rennompi tekeminen kaikilta ja tulosta alkoi syntymään, pelaajavalmentaja Viinamäki kommentoi joukkueensa suoritusta.

KAPA-51:LLE HYVÄ LÄHTÖ SARJAAN VOITOLLA UJK:STA

Viikon viimeinen Ykkössarjan ottelu pelattiin Kangasniemellä, kun KaPa-51 emännöi UJK:ia. UJK sai hyvän lähdön peliin, kun Senni Komulainen laittoi verkot heilumaan reilu pari minuuttia ottelun alkamisen jälkeen. Vajaa minuutti myöhemmin KaPan Annika Haara tasoitti ja tästä alkoi KaPan tasainen maalittelu. Ottelun ensimmäinen puolikas päättyi KaPan johtaessa 6-1. UJK pienellä 9+1 kokoonpanollaan taisteli sisukkaasti läpi ottelun, mutta ei onnistunut tekemään paikoista enempää maaleja, kun vasta ottelun loppupuoliskolla.

Kolmas ja neljäs erä tarjoili maalin juhlaa molempiin vaihtoaitioihin KaPan onnistuessa maalinteossa neljästi ja UJK:n onnistuessa kolmesti. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin 10-4. Ottelussa nähtiin molemmista joukkueista useampi naisten kilpasarjojen ensikertalainen. Heistä nostettakoon esiin viime kaudella Csarjaa dominoinut KaPa-51:n Ella Tarssanen, joka viimeisteli ottelussa itselleen tehot 2+0, KaPa-51:n Anni Boman tehoilla 2+2 sekä UJK:n kapteeni Susanna Laurell tehoillaan 1+1.

-Lähdettiin peliin pienellä porukalla, mutta sitäkin kovemmalla sisulla. Tänään se ei tuottanut haluttua tulosta. Ensi viikolla hiotaan kuvioita kuntoon ja treenataan kovuutta etenkin puolustuspäähän. Tästä jatketaan entistä sisukkaampana ensi viikon tuplapeliviikonloppuun, kommentoi UJK:n kapteeni, ottelun parhaana pelaajana palkittu Laurell.

-Peli oli ensimmäiseksi ihan hyvä, mutta paljon parennettavaa jäi erityisesti rengaskontrolliin. Lisäksi sähläyksestä tulisi päästä eroon tulevissa peleissä, tiivisti puolestaan KaPa-51:n kapteeni Inka Issakainen.