SM-sarjan sunnuntain kierroksella vierasjoukkueet olivat vahvoina

18.09.2022 21:03

Kuva: Timo Kupiainen

SM-sarjan sunnuntai-illassa RNK Flyers nappasi voiton Kiekko-Espoosta, viikonlopun vähämaalisimmassa ottelussa, lukemin 1-4. Ottelu oli todella tiukka ja ensimmäistä maaliakin saatiin odotella toiseen erään asti, kun RNK:n Marianna Kuiko sijoitti tarkasti renkaan maaliverkkoihin. Kolmannessa erässä kuitenkin Kiekko-Espoon Luana Perez pääsi kuittaamaan tilanteeksi 1-1 läpiajon päätteeksi.

Neljännessä erässä vierasjoukkueen maalihanat aukesivat toden teolla, kun kahden minuutin sisään RNK iski tilanteeksi 1-4. Ensin Susanna Tapani tinttaa tilanteen 1-3:een ja sitten Kuiko viimeistelee illan toisen täysosumansa. Vähämaalinen ja tiukka kamppailu päättyi siis RNK Flyersin voittoon 1-4.

Pelattiin tänään tasaväkinen 60 minuuttinen, mutta RNK pääsi rokottamaan muutamasta meidän virheestämme tehden ratkaisevat maalit. Saatiin aloittaa sarja kahdella kovatasoisella pelillä. Tuloksellisesti ei päästy siihen mitä lähdettiin hakemaan, mutta otetaan näistä opit matkaan ja suunnataan katseet tuleviin peleihin, kommentoi ottelun ja viikonlopun kulkua Kiekko-Espoon maalilla erinomaisesti torjunut Meini Kärnä.

Tänään oli tiukka peli ja kova työnteko palkittiin. Jaksoimme antaa painetta Espoolle hyvin loppuun asti. Onnistuimme myös tekemään tarvittavat maalit voittoon. Oli kivaa päästä pelaamaan uudella jengillä kovatemposta peliä, kertoo RNK Flyersin Eerika Viro

Kiekko-Espoon tolppien välissä pelanneelle Kärnälle koppeja kertyi 55 ja RNK Flyersin maalivahdille Maria Perkkolalle 21 kappaletta.

Helsingille täyden pisteen viikonloppu

Helsinki haki pisteet kotiin NSR:ltä numeroin 2-14. Ottelun alku oli varsin tasainen, kun kahden minuutin kohdalla ottelu oli tasan 1-1. Maalintekijöinä Helsingiltä Emmi Juusela ja NSR:ltä Laura Kauremaa. Erän loppupuolella vierasjoukkue Helsinki pääsi kuitenkin kasvattamaan johtoaan Veera Hakosen, Hanna Laitilan sekä Juuselan osumilla. Sama meno jatkui myös toisessa erässä ja pitkälle erätauolle lähdettiin Vierasjoukkueen johtaessa 1-7.

Kolmannen erän alussa Helsingin tulitus jatkui, kun ensin Minka Tiihonen pääsi tuulettamaan osumaansa ja seuraavana ylivoimalla Hakonen sekä Adele Vuorinen vei vieraat 1-10 johtoasemaan. Neljännessä erässä NSR:än Nea Asumaa pääsi vielä kaventamaan, mutta Helsingin karkumatka jatkui ja ottelu päättyi vieraiden voittoon 2-14.

- Tänään pidettiin joukkueena hauskaa ja nautittiin pelaamisesta, iloitsi Helsingin Sara Huttunen ottelun jälkeen.

- Taistelutahdosta ei jäänyt tänään kiinni, ja jälleen kerran kotiin lähdettiin paljon kokemusta taskussa, kommentoi NSR:än toisen maalin tehnyt Nea Asumaa.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta Laura Kauremaa sekä Helsingiltä hattutempun heittänyt Hanna Laitila. Torjuntoja NSR:n maalivahdille Kaisa Juntuselle kertyi eilisen tapaan huimat 77 kappaletta ja Helsingin maalivahdille Veera Reilinille 14.

Blue Ringsille täysi potti Järvenpäässä

Blue Rings haki viikonlopun toisen voittonsa, kun se kohtasi Haukat heidän kotihallissaan. Ensimmäinen maali nähtiin Järvenpäässä kolmen minuutin paikkeilla, kun vieraiden Jenni Mikkolan laukaus ohitti Haukkojen maalivahdin Heidi Kokkosen. Seuraavaa maalia päästiin tuulettamaan Blue Ringsin vaihtoaitiossa ajassa 9.49, kun Ida Adler vei vieraat kahden maalin karkumatkalle. Tätä karkumatkaa ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun Haukkojen Pinja Alanko kavensi tilanteen 1-2:teen. Loppuerä oli kuitenkin Blue Ringsin, kun Iina Kupiainen ja toistamiseen Adler veivät vieraat 1-4 johtoon. Toisessa erässä ei jäähyjen lisäksi nähty, kuin yksi maali, joka oli iskussa olleen Adlerin käsialaa.

Kolmas erä oli toisinto edellisestä, kun jäähyjen lisäksi maalin makuun pääsi jälleen vain Adler vieden Blue Ringsin jo 1-6 johtoon. Neljännessä erässä Blue Ringsiltä maaleja nähtiin kaksi ja Haukoilta yksi. Tekijöinä vierailta Annamari Ruusu ja Kupiainen sekä Haukoilta Ella Nieminen. Ottelun loppulukemat näin ollen 2-8 Blue Ringsin hyväksi.

- Viikonlopun peleistä jäi mieleen, että kovempaa täytyy pelata. Näillä mietteillä uuteen treeniviikkoon ja kohti uusia pelejä, kommentoi Haukkojen puolustaja Petra Räsänen.

- Peli oli ajoittain melko rikkonaista jäähyjen vuoksi. Maalipaikkoja saatiin runsaasti mutta viimeistely kaipaa vielä hiomista, kertoo Blue Ringsin Tuuli Hämäläinen ottelun jälkeen.

Kotijoukkue Haukoilta parhaana tänään palkittiin 48 torjuntaa napannut Kokkonen ja Blue Ringsiltä neljän maalin tehoputkea jatkanut Adler. Blue Ringsin maalivahdille Siiri Uusitalolle pelastuksia tänään kertyi 35 kappaletta.

NoU järjesti maalijuhlat Lahdessa

NoU pääsi juhlimaan viikonlopun toista voittoaan, kun se nappasi pisteet kotiin Lahdesta lukemin 2–14. Maalihanat aukesivat NoU:lta jo ajassa 1.41, kun Jenni Linnamäki toimitti rinkulan Lahden maalin perukoille. Seuraavana maalin makuun pääsi vierasjoukkueen Roosa Salonen. Lahti pääsi kaventamaan tilanteen 1-2:teen Iida Kavoniuksen osumalla, mutta vielä ensimmäisen erän loppupuolella vieraiden Kaisa Hurske vei lukemat 1-3:een. Toinen erä oli Nokialaisilta vahva, kun rinkula upposi Lahden verkkoon viidesti. Pitkälle erätauolle lähdettiin NoU:n johtaessa numeroin 1-8.

Kolmannessa ja neljännessä erässä Lahti lähti parantamaan peliään. Neljännen erän alkuun kotijoukkue saikin kavennusmaalin, kun Niina Piiroinen laukoi tilanteeksi 2-12. Nokialaiset olivat kuitenkin päässeet jo suurelle karkumatkalle ja ottelu päättyi lukemiin 2-14.

- Ensimmäinen kotipeli on nyt takana. Lähdimme hakemaan ehjää omaa peliä. Ensimmäisessä erässä pelasimme omaa hyvää peliä ja pystyimme toteuttamaan sovittuja juttuja. Kuitenkin ennen pitkää erätaukoa tapahtui notkahdus ja Nokia pääsi rokottamaan paikoista, kommentoi Lahden Ida Suokas.

- Suurimman osan ajasta onnistuttiin hallitsemaan peliä hyvin ja onnistujia oli joukkueessamme monia. Täydet pisteet avausviikonlopusta, joten tyytyväisiä voidaan olla, kommentoi NoU:n Kaisa Hurske, joka onnistui tänään varsinkin maalinteossa erinomaisesti.

Ottelun parhaina palkittiin Lahdelta Veera Koski, joka pelasi tänään hyvin puolustuspäässä ja vierasjoukkueelta Roosa Salonen, joka tälläsi huimat neljä maalia vastustajan verkkoon. Torjuntoja kotijoukkueen Roosa-Mari Heikkiselle syntyi tänään 33 ja Katariina Ekille 20 kappaletta. Vierasjoukkueen maalilla pelannut Oona Keskinen venyi renkaan eteen tänään 27 kertaa.