Siskot kirittävät Kia Kosusta kohti uran ensimmäisiä MM-kisoja - Helsinki johdossa SM-sarjaa toiseen viikonloppuun

23.09.2022 09:00

Ringeten MM-kisoihin Espoossa on aikaa reilu kuukausi ja joukkueisiin valitut pelaajat valmistautuvat seurajoukkuepelien lomassa jo kauden suureen turnaukseen.

Kuva: Timo Kupiainen

Helsinki Ringeten naisten SM-sarjajoukkueessa pelaava Kia Kosunen pelaa nuorten maajoukkueessa ja on yksi kisojen ensikertalaisista. Suomen joukkue lähtee haastamaan hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa.
- Odotan innolla tulevia MM-kisoja, on hienoa päästä edustamaan Suomea kotiyleisön eteen. Uskon, että harjoituspelit naisten maajoukkuetta vastaan ovat antaneet hyvää esimakua joukkueellemme kansainvälisestä vauhdista ja luotan, että olemme valmiita vastaamaan Kanadan kovatempoiseen peliin, sanoi Kia Kosunen.
- En ole perehtynyt vielä tarkemmin Kanadan joukkueeseen, näitä asioita käydään joukkueen kanssa varmasti läpi yksityiskohtaisemmin vielä ennen kisoja, mutta tunnetusti heidän pelinsä on kovatempoista ja fyysistä. Kokoonpanossa heillä on edellisten kisojen pelaajia mukana, joten he käyttävät sen varmasti myös hyödyksi.
MM-kisoissa Suomi ja Kanada kohtaavat kahdesti, minkä jälkeen yhteistulos ratkaisee mestaruuden.
- Uskon siihen, ettei liiallisia paineita tai suoritustavoitteita pidä asettaa yksittäisten pelien sisälle, vaan antaa rennon otteen ohjata peliäni parhaimpaan mahdolliseen. Joukkueen tavoite on selvä, kultaa lähdetään hakemaan omalla vauhdikkaalla ja ennakkoluulottomalla pelillämme, linjasi Kosunen.

Haukoista Helsinkiin juniorivuosien lopuksi

21-vuotias terveydenhoitoalalla työskentelevä Kia Kosunen pelaa kolmatta kauttaan Helsinki Ringetessä, jonne hän siirtyi kasvattajaseurastaan Järvenpään Haukoista juniorivuosien lopussa.
- Haukoissa oli optimaaliset harjoittelu- ja kehitysolosuhteet juniorivuosilleni ja olen rakentanut siellä pelaamiseni peruspilarit. Helsinkiin siirtymisen jälkeen ja SM-sarjapelien vauhdin myötä olen mennyt eteenpäin pelikovuudessa ja kamppailuissa sekä saanut paljon oppeja nykyiseltä valmennukseltani oman taitotasoni eteenpäin viemiseen maalinteossa ja karvaamisessa, luonnehti hän.
Samassa seurajoukkueessa pelaavat myös Kosusen pikkusiskot Karla ja Karola. Heistä molemmat ovat myös olleet mukana maajoukkuepolulla ja Karola on valittu kotikisojen kokoonpanoon.
- Siskojen kanssa samassa seurajoukkueessa pelaaminen on älyttömän motivoivaa, sillä harjoittelemiseen löytyy aina mukaan kaveri tai kaksi. Myös suoraa palautetta on aina saatavilla, mutta sitäkin enemmän tukea ja ymmärrystä. Arjessa on myös parasta, kun on niin lähellä tyyppejä, jotka jakavat samat arvot ja kokemukset, tunnelmoi Kia Kosunen.

Kultamitalit tavoitteena uralla

Helsinki Ringette voitti viime kaudella naisten SM-pronssia. Kia Kosunen nostaa tuon mitalin uransa suurimmaksi saavutukseksi tähän saakka.
- Se oli hieno palkinto kovasta työstä jonka joukkueemme teki viime kaudella. Myös maajoukkuetapahtumat ja nuorten maajoukkueeseen pääseminen tulevat mieleen unohtumattomina ringettemuistoina, hän sanoi.
- Suurin tavoite on päästä joskus voittamaan kultaa SM-sarjassa. Tavoitteena on myös päästä nostamaan MM-kultamitalin johdosta pokaalia kotiyleisön edessä, mieluiten tänä syksynä!

Helsinki kärjessä kauden toiseen viikonloppuun

Helsinki voitti molemmat ottelunsa SM-sarjan avausviikonloppuna ja johtaa sarjaa maalierolla. Tulevana viikonloppuna vastassa on Tuusulan Blue Rings kotikentällä Vuosaaressa lauantaina.
- Joukkueemme tavoittelee ensin paikkaa jatkosarjassa ja sitä myötä asetetaan tavoitteet loppukaudelle. Sarjassamme on monta hyvää vastusta ja yllättäjiä löytyy varmasti myös. Viime kevään finaalikaksikko Kiekko-Espoo ja NoU sekä RNK tulevat ensimmäisenä mieleen haastavimpina vastuksina, sanoi Kia Kosunen.
Kosunen on valmistautunut uuteen kauteen monipuolisella kesäharjoittelulla, johon hän lisäsi mukaan myös intervallijuoskun.

- Henkilökohtaisesti tavoittelen oman pelini viemistä taas askeleella tai kahdella eteenpäin, mikä toivottavasti näkyy kentällä vauhdikkaina ratkaisuina ja pelikovuudessa. Odotan myös innolla, että pääsen tuulettamaan kenttäkavereiden kanssa mahdollisimman paljon onnistumisia!


Jatkaako Helsinki SM-sarjan kärjessä? Runkosarjan kaikki ottelut näkyvät suorana ja maksutta Ruudusta.

 

SM-sarjan viikon ottelut
Lauantai 24.9.
Helsinki - Blue Rings, Vuosaaren jäähalli klo 13:00
NoU Ringette - Haukat, Nokian jäähalli klo 14:00
NSR - Kiekko-Espoo, Klaukkalan jäähalli klo 15:00
RNK Flyers - Lahti , Kerttulan jäähalli 1 klo 15:30

Ykkössarjan viikon ottelut
Ti 20.9.  Hyvinkää - Blue Rings 4-11
To 22.9. EKS - Haukat 9-6
La 24.9. Haukat - VG-62, Järvenpään jäähalli klo     12:30
La 24.9. VaPS - Helsinki, Sastamalan jäähalli klo     13:30
La 24.9. LuKi-82 - LL-89, Luvian jäähalli klo 14:00
La 24.9. Ilves - UJK, Tesoman jäähalli klo 14:30
Su 25.9. UJK - LL-89, Uudenkaupungin jäähalli klo 14:30
Su 25.9. FoPS - KaPa-51, Forssan jäähalli 1 klo 13:00
Su 25.9. Hyvinkää - LuKi-82, Hyvinkään jäähalli klo 16:30

 

MM-kotikisat pelataan Espoossa 31.10.-6.11.2022​
Samanaikaisesti pelataan ringeten MM-kilpailut sekä U21 nuorten MM-kilpailut
Olethan tutustunut myös  MM-kotikisojen nettisivuihin? Liput kaikkiin MM-kotikisojen otteluihin myy
 Ticketmaster.