Ykkössarjan otteluissa hurjaa maali-iloittelua ja tiukkaa taistelua

25.09.2022 21:03


Kuva: Timo Kupiainen

Blue Rings selkeään voittoon Hyvinkäällä 

Myöhään tiistai-iltana pelattiin viikon ensimmäinen ykkössarjan ottelu, kun kotijoukkue Hyvinkää sai vastaansa Blue Ringsin Tuusulasta. Myöhäinen peliaika oli ennustettavasti vaikuttanut joukkueiden peliin ja ensimmäiset kaksi erää olivat tasaista vääntöä molemmin puolin. Avausmaalit kummaltakin joukkueelta nähtiin heti ensimmäisen erän alussa. Maaleista vastasivat vierasjoukkueen Salla Kyhälä ja kotijoukkueen Julia Hakala. Pitkälle erätauolle siirryttiin 3–5 tilanteessa vierasjoukkueen eduksi. Puoliajan jälkeen Blue Rings otti kuskin paikan ja alkoi viemään ottelua omiin nimiinsä. Hyvinkää taisteli sisukkaasti loppuun asti, mutta ei pystynyt pysäyttämään vastustajan maalintekijöitä. Näin ollen Blue Rings nappasi ensimmäisen vierasvoittonsa ja kasvatti pistesaldonsa neljään pisteeseen. Loppulukemat vierasjoukkueelle 4–11. Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueen B-juniori Meeri Häkkinen ja vierasjoukkueelta neljä maalia iskenyt Taru Heikkilä.  

- Saimme pelattua koko pelin kolmella kentällä tavoitteiden mukaisesti huolimatta monista alivoimatilanteista. Peli-innon ja hyvän fiiliksen otammekin seuraavaan peliin ja jäähyt pyrimme jättämään taakse, summaa Blue Ringsin varakapteeni Iida Levälampi

 

Tiukka taistelu Haukkoja vastaan kääntyi lopulta Espoolle 

Torstaina pelattiin ykkössarjan toinen arkiottelu, kun EKS sai kauden avausotteluunsa vieraaksi Järvenpään Haukat. Pelin ensimmäinen maali syntyi jo ajassa 0:32 vierasjoukkueen Ella Karhun viimeistelystä. EKS:n Mirell Malk kavensi ottelun 1-1 ajassa 4:02. Tämän jälkeen alkoi joukkueiden tasainen sarjatulitus ja puoliajalle siirryttiin kutkuttavassa 6-6 tasatilanteessa. Puoliajan jälkeen EKS vaihtoi maaliin Hillevi Holmströmin, joka piti joukkuettaan pystyssä viimeiset kaksi erää pitämällä EKS:n pään puhtaana. Kotijoukkue onnistui maalinteossa vielä kolmesti, ja loppulukemat 9-6 laukoi Mirell Malk ajassa 47:19. Pelin parhaina palkittiin EKS:ltä Nicole Thesleff ja Haukoilta Karhu.  

- Emme yltäneet pelin aikana omalle tasollemme ja paljon parannettavaa jää seuraavaan peliin Hyvinkäätä vastaan. Erityisesti syötöt ja pelin kääntyminen olivat teemoja mihin on keskityttävä enemmän. Tärkeä voitto kuitenkin sarjan alkuun, kommentoi joukkueen toinen maalivahti Amanda Winqvist

 
Hallitseva mestari VG-62 jyräsi Haukat Järvenpäässä 

Lauantain ensimmäisessä ykkössarjan ottelussa kohtasivat kotijoukkue Haukat ja vierasjoukkue VG-62. Heti ottelun alkumetreillä viime kauden ykkössarjan mestarijoukkue VG-62 otti pelin haltuunsa ja hallitsi ottelua kotijoukkueen puolustuspäässä. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 4:32, kun vierasjoukkueen Nea Palletvuori pääsi avaamaan joukkueensa maalihanat. VG jatkoi painostusta ja maalien tykitystä puoliajalle saakka, jolloin lukemat olivat heidän edukseen 1–7. Haukkojen kavennusosumasta ajassa 25:57 vastasi Elina Piispa. Puoliajan jälkeen jäälle saapui sisuuntunut haukkaryhmä, joka paransi peli-ilmettään viimeiseen kahteen erään. Taistelu ei kantanut voittoon saakka, sillä VG onnistui taituroimaan renkaan verkkoon vielä kolmesti, Haukkojen onnistuessa siinä vain kertaalleen. Loppulukemiksi jäivät siis 2–10 ja kaksi pistettä ottelusta matkasivat Naantaliin. Ottelussa palkittiin parhaina pelaajina kotijoukkueen maaleista vastannut Piispa, sekä VG:n Palletvuori.

- Kahdessa ensimmäisessä erässä VG oli selkeästi niskan päällä, mutta 3. ja 4. erässä paransimme peliämme. Tänään se ei kuitenkaan riittänyt vaan VG vei voiton, kommentoi Haukkojen parhaana palkittu Piispa.

- Suuri tason nosto viime viikon pelistä. Hyökkäyspäässä oli paljon onnistumisia ja puolustus veskan kera teki hyvää työtä. Vielä ei päästy täysin omalle tasollemme mutta lähellä ollaan ja tästä se lähtee, iloitsi VG:n hyökkääjä Yelda Pir.  

 

VaPS niukkaan voittoon Helsingistä kauden kotiavauksessa 

Kotihallissaan Sastamalassa VaPS vei pisteet Helsinki Ringeteltä jännittävän trillerin päätteeksi. Vauhdikkaasti alkanut peli alkoi Helsingin maalilla, josta vastasi Noona Pursiainen ensimmäisellä naistensarjan maalillaan. Peli jatkui vauhdikkaana ja tasaisena puoliajalle asti, johon lähdettiin Helsingin johdossa 4-6. Puoliajan jälkeen VaPS vaihtoi maalivahtia, ja Helsingin johto alkoi pikkuhiljaa hiipumaan, kun kotijoukkue taisteli itsensä rinnalle ja vielä ohi. Voittomaalista vastasi neljännellä maalillaan kotijoukkueen Roosa Rantaniitty ajassa 48:58. Helsinki haki sinnikkäästi tasoitusosumaa lopussa jopa ilman maalivahtia, mutta tuloksetta. Kotijoukkue VaPS vei ottelun nimiinsä lukemin 8–7.  Parhaat pelaajat palkittiin tänään molemmilta joukkueilta tolppien välistä: palkinnot saivat VaPS:n Ella Hautamäki ja Helsingiltä Emma Tuomanen.  

- Peli oli meidän osalta välillä kauheaa sähläämistä emmekä meinanneet päästä edes omalta alueelta pois. Lopulta taistelimme kuitenkin pisteet itsellemme ja toivottavasti seuraavassa pelissä onnistumme pelaamaan ehjän 60 minuuttia, kommentoi VaPS:n kapteeni Anni Lähteenmäki

- Ensimmäinen naisten peli lähti ihan hyvin, vaikka hävittiinkin ja ensimmäisen maalinkin sain tehtyä riparista, fiilisteli Helsingin Emilia Sarmala pelin jälkeen. 

 

LuKi-82 pääsi juhlimaan maalirikasta voittoa LL-89:sta  

Lauantaina LuKi-82 sai vieraakseen LL-89:n Lapinlahdelta. LL-89 matkasi Luvialle pienellä (9+2) rosterilla omaan sarja-avaukseensa. LuKi aloitti maali-iloittelun jo ajassa 1:09, kun Jenna Rakkolainen siirsi kotijoukkueen johtoon. Peli oli alusta alkaen kotijoukkueen hallinnassa, kun vierasjoukkueen pelaamattomuus ja jäähyily aiheuttivat hätäilyä kokemattomassa ja nuoressa Lapinlahden joukkueessa. Puoliajalle siirryttiin LuKin 6–0 johdossa. Kolmannessa erässä LL-89 onnistui kaventamaan kahdesti. Maaleista vastasi joukkueen juniori Moona Pykäläinen. Kavennusosumat eivät lohduttaneet juurikaan, kun kotijoukkue painoi menemään kovalla temmolla ja iski kahteen viimeiseen erään vielä 7 maalia. Peli päättyi kotijoukkueelle luvuin 13–2. Parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen maalitykki Sanni Koivunen ja vastustajilta Tiina Hyvönen.  

- Peli lähti meidän osalta hyvin käyntiin ja onnistumisia saatiin laajalla rintamalla. Kaikki teki parhaansa ja kannusti toisiaan. Tämän johdosta hieno ja tärkeä voitto. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen vieraspeliin Hyvinkäällä, kiteytti kotijoukkueen maalia vartioinut Inka Laivonen

- Huomasi, että oli meidän ensimmäinen pelimme, mutta positiivista oli se, että jokainen uskalsi ottaa vastuuta kentällä ja pelata paikkaa kuin paikkaa, kommentoivat LL-89:n Emma Savolainen ja Neela Mönkkönen

 

Ilvekselle taisteluvoitto UJK:sta 

Lauantain viimeisessä ykkössarjan ottelussa toisensa kohtasivat Tampereen Ilves ja Uudenkaupungin Jääkotkat. Ottelu sai rivakan alun, kun kotijoukkue Ilves teki ensimmäisen maalinsa ajassa 1:18 parhaana pelaajana palkitun Jenni Viinamäen viimeistelystä. UJK pääsi kuitenkin rokottamaan heti 19 sekunnin jälkeen, kun alivoimalla verkkoja heilutti vieraiden Fanni Elo. Ottelun ensimmäisellä puoliskolla nähtiin yhteensä 11 maalia, joista Ilvekselle 6 ja UJK:lle 5. Kolmas erä oli tiukkaa taistelua, ja molempien joukkueiden päät pysyivät puhtaina maaleista. Viimeisessä erässä Ilves onnistui laukomaan taululle lukemat 7–5, jotka jäivät myös ottelun loppulukemiksi. Peli päättyi näin ollen kotijoukkueen voittoon vieraiden kovasta taistelusta huolimatta.  

- Koko peli taisteltiin hyvin, vaikka runsaat jäähyt sekoittivat peliä. Joukkuepeli toimi hienosti mutta viimeistelyssä on vielä parantamisen varaa, joukkueensa parhaana pelaajana palkittu Elo kommentoi.  

- Peli oli fyysinen ja nopeatempoinen. UJK antoi kovan vastuksen taidokkaalla joukkueellaan. Kaksi ensimmäistä erää olivat runsaslukuisia, mutta kovalla työnteolla kaivoimme kahdessa viimeisessä erässä voiton, toteaa Ilveksen maalivahti Ella Salomaa. 

 

Pisteet puoliksi Forssassa FoPS:n ja Kapa-51 välillä 

Sunnuntain ensimmäinen ykkössarjan ottelu pelattiin Forssassa, kun vastakkain asettuivat FoPS ja KaPa-51. Ottelu oli alusta asti todella tasainen ja maaleja syntyi tasaisesti molempiin päihin. Ottelun avausmaalista vastasi kotijoukkueen Tara Repo ajassa 13:19. Puoliajalle siirryttiin tilanteessa 4–3. Kolmannessa erässä Kapa-51 onnistui kirimään maaleissa ja siirtyi jopa johtoon Ella Tarssasen ja Ronja Kohvakan osumilla. Neljännen erän alussa kotijoukkueen Linda Mikkola onnistui tasoittamaan ottelun lukemiin 5–5. Maaleja ei tämän enempää nähty ja pisteet jakautuivat näin joukkueiden kesken puoliksi. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin tänään puolustaja Annika Räikkönen ja vierasjoukkueelta hyökkääjä Annika Haara.  

- Oma pelimme oli hieman tahmeaa ja syötöt eivät jääneet kiinni. Maalipaikkoja oli paljon, mutta valitettavasti emme saaneet paikoista riittävän suurella prosentilla sisään. Etenkin alivoimapeli toimi hyvin ja pelin viimeiset minuutit pidimme oman maalimme puhtaana alivoimasta huolimatta. Parannettavaa jäi, mutta saimme kuitenkin yhden pisteen kotiin viemisiksi, tuumaili KaPa-51:n maalivahti Veera Hokkanen.  

- Peli alkoi hyvin ja oli loppuun asti todella tasaista, teimme vuorotellen maaleja tasasin väliajoin. Pelaajamme Tara Repo onnistui tekemään kaksi hienoa ylärima maalia ja puolustajamme Jemina Nurminen näytti esimerkkiä puolustajille kovuudesta, kommentoi FoPS:n Vilja Mäkelä.  

 

UJK:lle ensimmäinen voitto kotiyleisön edessä, LL-89 vielä ilman pisteitä 

Sunnuntain toisessa ottelussa kotijoukkue UJK sai vastaansa nuoren LL-89 ryhmän. Koko viikonlopun pienellä kokoonpanolla liikkeellä ollut LL-89 lähti eilisestä tappiosta sisuuntuneena kohtaamaan uutta vastustajaa. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 2:54 kun vieraiden Moona Pykäläinen onnistui ohittamaan UJK:n kolmion ja vei vieraat johtoon. Tasoitusmaalia ei tarvinnut odottaa kuitenkaan kuin 11 sekuntia, kun kotijoukkueen kapteeni Susanna Laurell iski renkaan verkon perukoille. Maaleja syntyi pitkään erätaukoon mennessä kummallekin joukkueelle vielä 2, tilanne kahden erän jälkeen siis tasan 3-3. Ottelu jatkui tiivistunnelmaisena ja tasaisena aina viimeiselle minuutille saakka, kunnes kotijoukkueen Jenny Niskanen siirsi lopulta kotijoukkueen johtoon voittomaalillaan läpiajotilanteesta ajassa 58:55. UJK pääsi näin juhlimaan kauden ensimmäistä voittoaan kotihallissaan lukemin 9-8, kun taas Lapinlahden pistetili on yhä avaamatta. Parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Teresa Tapani ja vierasjoukkueelta hattutempun iskenyt Pykäläinen.  

- Paljon on vielä parannettavaa, mutta vauhdikas peli ja eka voitto ja vielä kotihallissa, kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Tapani summaa. 

- Oltiin viikonloppuna liikenteessä pienellä porukalla ja se näkyi ajoittain huonoina syöttöinä sekä pelikunnon puutteena. Hyvin taisteltiin kuitenkin loppuun asti ja erityismaininta meidän junnuille, jotka ovat rohkaistuneet viime kaudesta ja alkaneet ottaa vastuuta kentällä, iloitsivat Lapinlahden Tiina Hyvönen ja Ada Ruotsalainen.  

 

LuKi-82:n voittoputkelle jatkoa Hyvinkäältä 

Sunnuntain viimeinen ottelu pelattiin Hyvinkäällä, kun Hyvinkää Ringeten vieraaksi saapui LuKi-82. Ottelu alkoi kotijoukkueen osalta surkeasti, kun vieraiden koko viikonlopun ajan hyvässä iskussa ollut Sanni Koivunen iski renkaan verkkoon heti ensimmäisen 9 sekunnin kohdalla. LuKi hallitsi ottelua ja sai iskettyä pitkälle erätauolle mentäessä tilanteeksi 0–5. Puoliajalla kotijoukkue tsemppasi itseään parempiin suorituksiin. Jäähyilystä huolimatta Hyvinkään tsemppaaminen palkittiin neljännessä erässä yhdellä maalilla, josta vastasi Susanne Listala ajassa 54:02. Vierasjoukkue oli kuitenkin tehokkaampi koko pelin ajan, ja LuKi onnistui kahden viimeisen erän aikana maalinteossa vielä neljästi. Loppulukemiksi jäivät siis 1–9 vierasjoukkueen eduksi. Parhaat pelaajat ottelussa olivat kotijoukkueen Mimosa Kyttälä ja vastustajalta ansaitusti koko viikonlopun tehokkain maalintekijä Koivunen, joka on taiteillut kahteen otteluun huikeat tehot 12+1!  

- Jatkoimme peliä siitä mihin eilen jäimme ja onnistumisia tuli paljon. Kolmannen erän nukahduksesta huolimatta pelasimme hyvin ja joukkueen tsemppi pysyi korkealla koko ajan. Tästä on hyvä jatkaa seuraavan viikon arkipeliin Ilvestä vastaan, kommentoi LuKi:n Kiia Junnila.  

 

Ensi viikon ykkössarjan ottelut 

Ti 27.9. Ilves – LuKi-82, Tesoman jäähalli klo 19:15 

Ti 27.9. Hyvinkää - EKS, Hyvinkään jäähalli klo 20:00 

To 29.9. VaPS – VG-62, Sastamalan jäähalli klo 19:30 

La 1.10. LL-89 – KaPa-51, Lapinlahden jäähalli klo 14:00 

La 1.10. LuKi-82 – Helsinki, Luvian jäähalli klo 16:00 

Su 2.10. Blue Rings – VaPS, Tuusulan jäähalli 1 klo 13:30 

Su 2.10. Haukat – UJK, Järvenpään jäähalli klo 16:00 

Su 2.10. EKS – VG-62, Leppävaaran jäähalli klo 17:15 

 

Katso SM-runkosarjan ottelut maksutta Ruudusta.  

Olethan tutustunut myös MM-kotikisojen nettisivuihin? Liput kaikkiin MM-kotikisojen otteluihin myy Ticketmaster