Puhelu maajoukkueesta on Iina Kupiaisen paras ringettemuisto - SM-sarjassa alkaa viimeinen kuukausi ennen kotikisoja

30.09.2022 09:00

Iina Kupiainen valmistautuu nuorten MM-kotikisoihin. SM-sarjassa hänen joukkueensa Blue Rings on aloittanut kauden vahvasti, mutta tänä viikonloppuna se kohtaa kaksi pelkkiä voittoja ottanutta joukkuetta.

Kuva: Timo Kupiainen

Lajin MM-kisat Espoossa ovat kuukauden päässä. Suomen joukkueet on nimetty jo elokuun lopussa ja SM-sarjaa vielä puolentusinaa ottelukierrosta pelaamatta ennen kisataukoa.
- Odotan paljon kisoja ja sitä että pääsee pelaamaan maailman parhaiden kanssa. Jännittää myös aika paljon, mutta onneksi tässä on vielä hyvin aikaa valmistautua, kuvailee nuorten U21-maajoukkueen Iina Kupiainen, joka myös pelaa Tuusulan Blue Ringsissä naisten SM-sarjaa.
- Joukkueen tavoite kisoihin on selkeä, kulta. Henkilökohtaisesti yritän lähteä nauttimaan ja pelaamaan elämäni parhaat pelit.
Kahdessa mestaruuden ratkaisevassa ottelussa U21-maajoukkue kohtaa lajin toisen suurvallan ja ikäluokan hallitsevan maailmanmestarin Kanadan.
- Sieltä tulee vastaan todella taitava ja fyysinen joukkue. Tilaa ja aikaa tulee olemaan todella vähän. Vauhti tulee varmaan jopa yllätyksenä, mutta parasta harjoitusta on ollut se, että ollaan päästy treenaamaan leireillä maailman parhaita pelaajia vastaan, sanoo Kupiainen.

Kupiainen siirtyi Hyvinkäältä Blue Ringsiin

21-vuotias Iina Kupiainen pelasi juniorivuotensa Nurmijärven Seiskossa sekä Hyvinkää Ringetessä. Noihin vuosiin mahtui myös pääsyt alue- ja maajoukkueisiin sekä nousu SM-sarjaan.
- Unohtumattomimmat hetkeni ringetessä ovat Hyvinkäällä nousu SM-sarjaan ja kun sain soiton, että minut on valittu maajoukkueeseen, hän kertoo.
Kun Hyvinkään pelit naisten tasolla hetkellisesti päättyivät pari vuotta sitten, Kupiainen siirtyi Blue Ringsiin ja jatkoi SM-sarjassa.
- Kyllä seuran vaihtaminen on vaikuttanut paljon, olen joutunut tekemään peliajan eteen eri tavalla töitä ja saamaan valmennukselta luottamusta. Se on kehittänyt. Seuran vaihtaminen on aina iso muutos, ainakin itselle, vähän kuin vaihtaisi työpaikkaa, kuvaili varastolla työskentelevä Kupiainen.

Blue Ringsilla hyvä alku kauteen

Viime kaudella Blue Rings säilytti pääsarjapaikkansa karsinnoissa. Tällä kaudella se voitti kaksi ensimmäistä ottelua ja pelasi viimeksi tasan kärkikamppailussa Helsinki Ringetteä vastaan 7-7.
Viime kauden pronssijoukke Helsinki johti ennen viimeistä erää jo 7-4, mutta Kupiaisen tekemä maali aloitti Blue Ringsin kirin pian tauon jälkeen.
- Kausi on alkanut hyvin. Joukkueessa on hyvä fiilis ja olemme saaneet paljon onnistumisia heti ensimmäisissä peleissä ja tästä on hyvä jatkaa, hän sanoo.
- Kesäharjoitteluni meni aika samalla kaavalla kuin aikaisemminkin, toki mukana oli jännitys siitä, pääseenkö mukaan MM-kisoihin.
Tulevana viikonloppuna Blue Rings kohtaa lauantaina kotona sarjakärki Nokian Urheilijat ja sunnuntaina Raisiossa RNK Flyersin. Molemmat ovat voittaneet kaikki kolme otteluaan.
- Luultavasti juuri nuo kaksi joukkuetta ovat ne vaikeimmat vastustajat, pohtii Iina Kupiainen.

Millaiseksi SM-sarjan kärjen järjestys muotoutuu viikonlopun otteluissa? Runkosarjan kaikki ottelut näkyvät suorana ja maksutta Ruudusta.

Ringeten SM-sarjaa viikonloppuna
Lauantai 1.10.
Blue Rings - NoU Ringette, Tuusulan jäähalli klo     14:00
Kiekko-Espoo - Helsinki, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 15:45
Haukat - RNK Flyers, Järvenpään jäähalli klo 16:30
Lahti - NSR, SOL Areena klo 16:30
Sunnuntai 2.10.
Helsinki - NoU Ringette, Pirkkolan jäähalli klo 12:00
Kiekko-Espoo - Lahti, Tapiolan harjoitusjäähalli klo 13:15
RNK Flyers - Blue Rings, Kerttulan jäähalli 1 klo 13:30
NSR - Haukat, Klaukkalan jäähalli klo 16:00


Ykkössarjaa viikola 39
Ti 27.9. Ilves - LuKi-82 0-6
Ti 27.9. Hyvinkää - EKS 2-13
To 29.9. VaPS - VG-62 8-6
La 1.10. LL-89 - KaPa-51, Lapinlahden jäähalli klo 14:00
La 1.10. LuKi-82 - Helsinki, Luvian jäähalli klo 16:00
Su 2.10. Blue Rings - VaPS, Tuusulan jäähalli klo 13:30
Su 2.10. Haukat - UJK, Järvenpään jäähalli klo 16:00
Su 2.10. EKS - VG-62, Leppävaaran jäähalli klo 17:15

MM-kotikisat pelataan Espoossa 31.10.-6.11.2022​
Samanaikaisesti pelataan ringeten MM-kilpailut sekä U21 nuorten MM-kilpailut
Tässä pääset tutustumaan MM-kotikisojen nettisivuihin? Liput kaikkiin MM-kotikisojen otteluihin myy Ticketmaster.