NoU ja RNK Flyers jatkavat sarjataulukon kärjessä

01.10.2022 19:45

Kuva: Timo Kupiainen

SM-sarjan lauantai tarjoili niin jännitysnäytelmiä kuin myös suuria maali-iloitteluja. Voittojen oikeuttamat sarjapisteet kierrokselta nappasivat Nokian Urheilijat, RNK Flyers, Helsinki ja Lahti. Kierroksen tehokkaimpana pelaajana hääri lajin supertähtiin lukeutuva Susanna Tapani, joka kirjasi peräti kymmenen tehopisteen iltapäivän.

SM-sarjan viimeiselle sijalle jämähtänyt Järvenpään Haukat sai lauantaina vieraakseen voitosta voittoon pelanneen RNK Flyersin. Ottelun lopputulos oli myös sarjataulukon sijoitusten mukainen, kun raisiolaiset ottivat pisteet matkaansa tylyin 2-14 loppulukemin.

Ottelu oli heti alusta alkaen vierasjoukkue RNK:n ja Susanna Tapanin näytöstä. Kotijoukkue Haukat ei kyennyt löytämään keinoja Tapanin aisoissa pitämiseksi, vaan jäätävällä tehokkuudella maaleja viimeistellyt Tapani nakutti ottelussa peräti kahdeksan osumaa. Maaleista ei käy myöskään syyttäminen kotijoukkue Haukkojen maalilla torjunutta Heidi Kokkosta, joka ehti venyä renkaan eteen peräti 63 kertaa. Tapania säesti RNK:n riveissä näkyvimmin Marianna Kuiko (1+2), Siiri Säynäväjärvi (2+1) ja Helmi Silokivi (2+1).

"Saimme laajasti onnistumisia koko joukkueena. Tästä on hyvä jatkaa huomiseen Blue Rings peliin", ottelua kommentoi RNK:n Emmi Metsä-Tokila.

Helsinki vei pisteet pääkaupunkiseudun paikallistaistosta

Liki 200 henkeä kerääntyi lauantaina Espoon Tapiolaan seuraamaan SM-ringeten ottelua Kiekko-Espoo – Helsinki. Viime kaudella hopeaa napanneet espoolaiset jäivät ottelussa pahasti alakynteen, ja Helsinki vei pisteet mukanaan loppulukemin 2-7.

Kotiyleisö sai heti alkuun syytä juhlaan, kun Katariina Kurikko vei Kiekko-Espoon 1-0 johtoon vain 34 sekunnin pelin jälkeen. Avausosuman jälkeen Tapiolan harjoitusjäähallissa juhlivat lähinnä vierasjoukkueen kannattajat, sillä Helsinki vei ensimmäisen ja toisen erän nimiinsä lukemin 1-4. Ensimmäisellä puoliskolla vierasjoukkue Helsingin tehokkaimpana pelaajana hääri 1+1 tehot kirjannut Helmi Laivuori.

Toisella puoliskolla maalinteon aloitti Helsingin Kia Kosunen ajassa 32:20 vieden vierailijat jo 1-5 johtoon. Hetkeä myöhemmin Kurikko herätti iltapäivän toisella osumallaan kotijoukkue Kiekko-Espoon mukaan otteluun. Osuma jäi kuitenkin päätöserää hallinneen Kiekko-Espoon viimeiseksi, ja loppulukemat 2-7 naulasi Helsingin Laivuori. Helsingin parhaana pelaajana palkittiin varmasti maalinsuulla esiintynyt Mona Rytkönen.

Taistelimme 60 minuuttia ja voitontahto näkyi kentällä. Voitimme myös 1 vs 1 kamppailut ja onnistuimme viimeistelyissä”, ottelua kommentoi Helsingin Ava Ypyä.

"Tänään Helsinki oli parempi kentän joka osa-alueella ja ansaitsi kyllä voiton. Me ei päästy omalle tasolle oikein missään kohtaa peliä, mistä myös valitettavasti loppulukemat kertovat. Otamme tämän herätyksenä ja uskallan luvata, että huomenna nähdään varmasti sisuuntunut Espoon joukkue." Kiekko-Espoon parhaana palkittu Kurikko toteaa.

Nokian Urheilijat kampesi pisteet Blue Ringsiltä

Vähämaaliseksi otteluksi muodostunut peli alkoi vauhdikkaasti Nokian Urheilijoiden heiluttaessa tahtipuikkoa. NoU aloitti maalinteon jo ajassa 0:23, kun Kaisa Hurske laittoi renkaan maaliin takakulmalta. Ensimmäisessä erässä NoU teki toisen maalinsa noin viiden minuutin kuluttua edellisestä, kun Jenni Linnamäki rokotti siirretyn rangaistuksen aikana. Blue Rings kavensi luvuiksi 1-2 ensimmäisen erän puolessa välissä, kun Ida Adler viimeisteli maalin edestä Jenni Mikkolan hienosta syötöstä. Ensimmäisen erän loppupuolella Roosa Salonen viimeisteli NoU:lle lukemat 1-3 läpiajon päätteeksi.

Toinen erä oli molemmin puolin jäähyjen sävyttämää, ja osittain rikkonaisen pelin vuoksi maaleja ei nähty lainkaan kummassakaan päässä. Pitkän erätauon jälkeen väännöstä tuli yhä tiukempaa, ja tänään kovia otteita niin puolustus- kuin hyökkäyspäässä esittänyt Iina Kupiainen aloitti Blue Ringsin takaa-ajon kolmannen erän alkupuolella. Kupiainen jatkoi vahvoja otteitaan pelin loppuun asti ja tasoitti pelin neljännen erän alkupuolella.

Pelin viime hetkillä Nokian kokemus puhui ja Maija Väyrynen teki Nokian neljännen maalin vain reilu minuutti ennen pelin loppua. Nokia sai pidettyä rengasta fiksusti pelin loppuajan, ja voitti ottelun luvuin 3-4.

Ottelun parhaina palkittiin Nokialta Hanna Ovaska ja Blue Ringsiltä Siiri Uusitalo

"Pelistä puuttui huolellisuutta, joka aiheutti ongelmia viivan ylityksissä. Jäähyjen seurauksena peli oli hieman rikkonaista, teimme kuitenkin alivoimalla voittomaalimme."  NoU:n Lotta Kujala analysoi.

Kokemus ratkaisi tänään pelin. Ensimmäinen erä oltiin purjeissa ja katseltiin, kun Nokia liikutti rengasta. Lopuissa erissä saatiin peli kasaan ja pelattiin kauden parasta peliä, mutta se ei kuitenkaan riittänyt tänään. Häviö harmittaa, mutta kokonaisvaltiasesti ollaan kuitenkin tyytyväisiä.” Blue Ringsin Taru Hämäläinen kommentoi ottelua.

Lahti nappasi kauden avausvoittonsa NSR:n kustannuksella

Lahden lauantaissa kaukaloon astelivat Lahti ja NSR. Tiukka ja vähämaalinen ottelu säilytti jännitysmomenttinsa aina päätössummeriin saakka, jolloin lopputulokseksi julistettiin kotijoukkueen 5-3 voitto.

Ottelun avauspuolikas kulki kotijoukkue Lahden komennossa. Kovaa tempoa ottelussa pitänyt Lahti aloitti maalinteon ottelun toisella minuutilla, kun Nea Tervala avasi kotijoukkueen maalihanat. Toisen erän alussa nähtiin ottelun toinen osuma, joka ei suinkaan ollut aivan tavallinen maali. Maali oli nimittäin Pihla Alapurasen ensimmäinen SM-sarjamaali! Pitkälle erätauolle poistuttiin kotijoukkueen 3-0 johtoasemista.

Toisella puoliskolla Lahti päästi virheillään vierailija NSR:n otteluun mukaan. Myös ensimmäiset SM-sarjamaalinsa tehneiden Hanna-Riikka Teinirannan ja Anna Kainulaisen osumilla ottelu oli nopeasti tilanteessa 3-2. Tässä kohtaa sankarin viittaa harteilleen alkoi sovittaa kotijoukkue Lahden Niina Piiroinen, joka viimeisteli joukkueensa neljännen ja viidennen maalin. Piiroisen osumat riittivät Lahdelle, ja näin ollen kotijoukkue avasi voitto- ja pistetilinsä kauden 2022-2023 SM-sarjassa.

Joukkueiden parhaina palkittiin Lahdelta avausosumansa viimeistelly Alapuranen ja NSR:ltä Kaisa Juntunen.