Tasapelejä, tiukkaa taistelua sekä murskavoittoja Ykkössarjassa viikolla 39

02.10.2022 22:16

Kuva: Timo Kupiainen

Luki-83:n vahva alku takasi voiton Ilveksestä

Tiistai illan ensimmäinen ottelu Tampereella lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun LuKi-82 joukkueen puolustaja Reetta Urponen vei vierasjoukkueen johtoon ajassa 3:49. Ensimmäisessä erässä Luvialaiset onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti. Toinen erä olikin jo tasaisempaa kamppailua ja Ilves alkoi pääsemään peliin mukaan. Erän ainoa osuma nähtiin kun Luvian Jenna Rakkolainen onnistui ohittamaan tamperelaisten maalivahdin erän viimeisellä sekunnilla. Pitkältä erätauolta palatessa kentällä näkyi selvästi kaksi tasavahvaa joukkuetta, joilla molemmilla nälkä pisteisiin kasvoi. Kolmannessa erässä pöytäkirja sai ainoastaan kaksi jäähy merkintää Ilveksen puolelle.

Neljännessä erässä jäähyaition penkit joutuivat isommalle koetukselle, kun jäähyjä jaettiin yhteensä 12 minuuttia. Useasta ylivoimasta huolimatta LuKi-82 onnistui rokottamaan vain kerran ylivoimalla, kun Henni Isaksson onnistui joukkueen kapteenin Milla Rantasen syötöstä. Viimeisen erän toinen maali syntyi, kun kentällä oli kahden pelaajan verran enemmän tilaa molempien joukkueiden istuessa jäähyllä. Ottelun lopputulokseksi kirjattiin 0-6 ja pisteet lähtivät Luvialle. Ykkössarjan alkusarjan ensimmäinen nollapeli tilastoitiin Luvian Inka Laivoselle, joka ansaitusti palkittiin ottelun parhaana pelaajana. Ilveksen puolelta parhaana palkittiin Sara Heimola.

-Peli oli erittäin kovaa ja penkki kuumeni ajoittain, mutta onnistuimme pitämään pään kylmänä loppuun saakka. Samaan malliin jatkettiin niin kuin edellisissäkin peleissä – voittoa tultiin hakemaan ja tulosta tuli. Kaikki yrittivät parhaansa, siitä lopputuloksena oli voiton lisäksi myös mahtava nollapeli, ottelun kulusta kertoi LuKi-82:n Aada Yliknuussi.

-Saatiin tänään Tesomalle kova vastus Luvialta, joka pelasi hyvin puolustus- ja maalivahtipelinsä. Peli itsessään ei ollut huono, mutta viimeistely puuttui maalinteossa, mikä lopulta näkyi pelin loppulukemassa, kommentoi Ilveksen parhaana palkittu Heimola.

EKS:lle murskavoitto ja pisteet matkaan Hyvinkäältä

Tiistai illan toisessa ottelussa toisensa kohtasivat kotijoukkue Hyvinkää ja vierasjoukkue EKS. Peli alkoi tasaisesti, kun kotijoukkue Hyvinkää onnistui pitämään espoolaiset pois parhailta maalipaikoilta. Ottelun ensimmäisestä osumasta vastasi kuitenkin vierasjoukkueen Vilma Jokipii. Vierasjoukkue onnistui hallitsemaan rengasta lopuksi enemmän kotijoukkueen päässä ja takoi puoliajalle mennessä yhteensä 5 maalia. Hyvinkää onnistui kavennusosumissa toisen erän lopussa ja kolmannen erän alussa. Maaleista vastasivat Matleena Pajari ja Emma Niinioja. Kavennusosumien jälkeen kotijoukkue ei kuitenkaan enää pysynyt espoolaisten vauhdissa, ja näin vierasjoukkue paineli menemään ja kasvatti maalieroa entisestään. Neljännen erän EKS:n maalijuhlien jälkeen loppulukemiksi taululle jäi 2-13. Pelin parhaina palkittiin kotijoukkueelta Aino Ronimus ja vierailta Hillevi Holmström

-Lähdimme Hyvinkäätä vastaan parantamaan edellisestä pelistämme karvauspelaamistamme ja tänään onnistuimme siinä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, erityismaininta Mirell Malkille, joka teki huimat 5+2 tehopistettä, iloitsi joukkueensa onnistumista EKS:n kapteeni Kaisa Heinonen.

Kolme hattutemppua ja tiukkaa taistelua Sastamalassa

Torstai illan otteluun Sastamalaan VaPSin vieraaksi matkusti VG-62 Naantalista. Läpi pelin ottelun hallinta oli vuorotellen molemmilla joukkueilla ja tasainen taistelu takasi jännittävää katsottavaa sekä paikan päällä että kotikatsomoihin. Vierasjoukkue pääsi maalien makuun ensimmäisenä, Nea Palletvuoren osumalla parin minuutin peliajan jälkeen. VaPS tasoitti puolen minuutin sisään Saaga Tuomen taidonnäytteellä ja tästä alkoikin maali kilpailu ja verkot heiluivatkin liki vuorotellen molemmissa päissä. Myös jäähyaition luukut olivat kovassa käytössä, sillä ottelussa jaettiin yhteensä 28 minuuttia jäähyjä, mikä on lähes puolet kokonais peliajasta. Naantalin kapteeni Viivi Väätäinen onnistui taikuroimaan itselleen hattutempun verran maaleja ja saman tempun VaPSin riveistä onnistui tekemään Roosa Rantaniitty ja Tuomi. Ottelun päättyessä lopputulokseksi kirjattiin 8-6 ja näin ollen VaPS nappasi Ykkössarjan alkusarjan toisen voiton takataskuunsa. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin vierasjoukkue VG-62:lta paluun ringette kaukaloihin tehnyt Juuli Viitasalo sekä kotijoukkue VaPSilta parhaan pelaajan tittelin sai Rantaniitty.

-Pelistä on vaikea nostaa erityisiä hetkiä esiin, sillä suorittaminen oli hyvin aaltoilevaa. Myös jäähyllä istuttiin paljon puolin jos toisin. Meiltä erityismaininnan saa Saaga Tuomi, jolla taistelutahtoa riitti ja maalikin lauloi, tuumivat VaPSin hyökkääjät.

-Vaihtoaitiossa oli hyvä kannustava meininki ja yritettiin loppuun asti hakea tasoitusta, parhaana pelaajana palkittu Viitasalo kertoi ottelun tunnelmista.

Salama alku ja varma viimeistely toi pisteet Lapinlahdelta Kangasniemelle

Lauantain ensimmäisessä ykkössarjan ottelussa toisensa kohtasivat LL-89 ja KaPa-51. Vierasjoukkue KaPa-51 aloitti ottelun vahvasti ja siirtyi johto asemaan jo ajassa 0:10 Annika Haaran osumalla. Kotijoukkueen pelin alku oli rikkonainen ja sekava, mutta joukkue onnistui silti sinnittelemään ja pysymään pelissä mukana. Vierasjoukkue onnistui ensimmäisessä erässä vielä toistamiseen. Osumasta vastasi Anni Boman. Toiseen erään kotijoukkue LL-89 sisuuntui ja paransi peli-ilmettään, näin pelistä muuttui tasaväkisempää taistelua. KaPa-51 onnistui toisessa erässä alivoimalla ja siirtyi 0-3 johtoon Ronja Kohvakan viimeistelystä. Näissä lukemissa siirryttiin puoliajalle.

Toisen puoliajan ensimmäisestä maalista vastasi kotijoukkueen Anne-Mari Tuovinen. Kotijoukkueen peli-ilme ja vastustajan painostus olivat kolmannessa erässä tehokasta, mutta maalinteon tehottomuus hankaloitti takaa-ajo asemaa. Ottelu jatkui tasaisissa merkeissä loppuun asti, mutta vierasjoukkue onnistui maalinteossa loppua kohden vielä kolmesti ja vei näin voiton kotiin lukemin 2-6. Parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen Tuovinen ja vierasjoukkueelta maalivahti Veera Hokkanen.

-Lähdettiin pienellä porukalla pelaamaan ja pyrimme pelaamaan omaa hyvää peliä, ottelusta kertoi KaPa-51:n Helmi Huikko ja Ronja Kohvakka.

-Tiedämme ainakin mitä treenaamme tulevilla viikoilla, maalintekoa, totesi Lapinlahden valmentaja Anne Pohjola pelin jälkeen.

Luvialle vieraita pääkaupungista Helsingistä ja Ruotsista

Luvialla lauantai alku illan huumaa tarjoili Ykkössarjan runkosarjan ottelu LuKi-82-Helsinki. Ottelun alku oli äärimmäisen tasaista ja ensimmäistä maalia odoteltiin kymmenisen minuuttia, kunnes Helsingin Meri Ruuska vei vierasjoukkueen johtoon. LuKi-82:n Roosa Salo kuitenkin tasoitti heti seuraavassa vaihdossa, kun pelikello oli ehtinyt käydä vain 14 sekuntia edellisestä maalista. Helsingin Ruotsalainen vahvistus Kajsa Frankenberg pääsi läpiajoon, jonka päätteeksi LuKi-82:n rikkeestä tuomittiin rangaistuslaukaus. Ruotsin maajoukkueessakin pelaava taitava Frankenberg ei tässä tilanteessa epäröinyt vaan vei kylmän viileällä viimeistelyllä Helsinkiläiset 4-2 johtoon. Ottelu jatkui loppuun saakka äärimmäisen tasaisena ja ratkaisua saatiinkin odottaa ottelun viimeisille minuuteille saakka, kunnes LuKi-82:n Henni Isaksson viimeisteli taululle lukemat 8-7. Ottelussa nähtiin myös hattutemppuun yltäneet suoritukset molemmilta joukkueilta, LuKi-82:n taikuroinnista vastasi Sanni Koivunen ja Helsingiltä puolestaan Adele Vuorinen.

-Peli lähti osaltamme hyvinkin hitaasti liikkeelle. Luultavasti pelin alkuun vaikutti jännitys, kun katsomossa oli ennätysmäärä katsojia. Pitkän erätauon aikana tankattiin eväät nassuun ja lähdettiin kolmanteen erään paljon paremmalla otteella! Vaikka peli oli tiukkaa vääntöä, onneksi pisteet lähtivät meidän matkaan, tuumasi LuKi-82:n puolustaja Jenni Lipiäinen.

-Kaksi ensimmäistä erää tasaista vääntöä ja torjunnat olivat melko tasan meidän Emma Tuomaisella 21 torjuntaa ja Luvian maalivahdilla 17 torjuntaa. Kolmannessa erässä syötimme huonosti ja menetimme usein renkaan vastustajalle keskialueella ja päästimme näin Luvian mukaan peliin, kertasi Helsingin kokenut hyökkääjä Kristiina Peura.

Valmentajan jekkuilua ja kovaa peliä Tuusulassa

Sunnuntai päivällä Blue Ringsin vieraaksi Tuusulaan saapui VaPS. Joukkueiden aiempien otteluiden perusteella pelistä osattiin povata tasaista kamppailua ja sitä se todella olikin. Ottelun avausosumasta vastasi kotijoukkueen Salla Kyhälä ajassa 06:11. Ensimmäisen erän lopulla VaPSin Roosa Rantaniitty onnistui kavennus osumassa alivoimalla. Blue Rings pääsi toisessa erässä kuitenkin niskan päälle ja onnistui pelaamaan itsensä jopa 4-1 johtoasemaan. Maaleista vastasi hattutempun viimeistellyt Kyhälä ja Noora Hynynen. Vierasjoukkue VaPSin kova kiri alkoi kuitenkin pian kotijoukkueen maalien jälkeen. Pitkältä erätauolta palattiin pelin pariin lukemissa 7-5 ja VaPSin kiri vain yltyi. Rantaniitty ja VaPSin parhaan pelaajan tittelin itselleen lunastanut Krista Järvelin onnistuivat toisella puolikkaalla maalinteossa yhteensä 4 kertaa, Blue Ringsin kahta täysosumaa vastaan. Lopputuloksella 9-9 yksi piste molempien joukkueiden mukaan.

-Ottelu oli tasaista läpi pelin ja tuomarit antoi pelata kovaa. Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta VaPS pelasi tosi viisasta ringetteä ja hyödynsi heille tarjotut maalipaikat, kun meillä pakka ajoittain vähän hajosi, totesi Blue Ringsin parhaana pelaajana palkittu keskushyökkääjä Hynynen.

-Pelistä löytyi kovuutta ja vauhtia. Luojan kiitos Rantaniityllä oli maalin nälkää, niin saatiin otettua edes se yksi piste mukaan kotimatkalle tilanteen ollessa 9-9 summerin soidessa. Valmentaja Jouni Nurkkala sanoi meille pelin aikana että ei nyt niitä mustia hetkiä, mutta meinasi valmentaja itse aiheuttaa meille hyvinkin surumielisiä ilmeitä, kun pisti pelin vikoilla minuuteilla pakan uusiksi. Nurkkalan mukaan kuitenkin toisinaan on hyvä sekottaa pakkaa, että pelaajienkin täytyy ajatella välillä, kommentoi naureskellen VaPSin Martta Ukkonen ja Suvi Uschanow.

Tasaista sarjatulitusta Järvenpäässä

Sunnuntain toisessa ykkössarjan ottelussa Järvenpään Haukat kohtasivat Uudenkaupungin Jääkotkat kotihallissaan. Pelin avausosumasta vastasi Haukkojen Sanni Hietanen ajassa 03:58. Avausmaalin jälkeen alkoi joukkueiden tasainen sarjatulitus, kun maaleja tehtiin vuoron perään molempien joukkueiden maaleihin. Puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 3-3. Kolmannessa erässä maaleja tehtiin yhteensä peräti 8. Maalit menivät puoliksi joukkueiden kesken ja tilanne oli edelleen tasan lukemissa 7-7. Viimeisessä erässä vierasjoukkue UJK pääsi kuitenkin karkumatkalle Fanni Elon ja Emma Usvalan maaleilla, ja Haukat eivät onnistuneet peliä enää tasoittamaan. Haukoilta kavennusosumassa onnistui Hietanen viimeistelämällä itselleen hattutempun, mutta vieraiden Teresa Tapani onnistui iskemään myöskin hattutempun ja samalla pelin loppulukemiksi 8-10. Ottelun parhaina palkittiin Haukkojen maalivahti Melina Valkama ja vierailta 2+3 tehot iskenyt Elo.

-Melko vauhdikas peli takana ja maaleja tehtiin aika pitkään vuorotellen. Onneksi saatiin pelin lopussa, vielä rutistettua pari maalia ja sitä kautta varmistettua voitto meille. Tästä on hyvä lähteä eteenpäin ja kohti uusia kamppailuja!, iloitsi UJK:n parhaana palkittu Elo.

-Kolme ensimmäistä erää pystyimme pelaamaan omalla tasollamme ja peli oli tasaista, mutta neljännessä erässä teimme muutaman virheen, joista UJK pääsi rokottamaan, kommentoi Haukkojen puolustaja Helmi Illi.

Sunnuntai illan toinen tasapeli pelattiin Espoossa

Viikon viimeinen ykkössarjan ottelu pelattiin sunnuntaina Espoossa, kun mittaa toisistaan ottivat kotijoukkue EKS ja vierasjoukkue VG-62. Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnalla, kun espollaiset marssivat päättäväisesti hyökkäykseen ja onnistuivat ottelun avausmaalissa ajassa 03:44. Maalista vastasi Mirell Malk. Espoo hallitsi ensimmäistä erää, kun vierasjoukkue oli hiukan nukuksissa eikä päässyt ottelun vauhtiin mukaan. Espoo onnistui erässä vielä kahdesti Malkin ja Sini Pelkosen osumilla. VG:n erän ainokaisesta vastasi Yelda Pir. Toisessa erässä vierasjoukkue vastasi espoolaisten pelitempoon ja onnistui upottamaan renkaan espoon verkkoihin kahdesti, kun kotijoukkue onnistui maalinteossa vain kerran. Puoliajalle siirryttiin kutkuttavassa 4-3 tilanteessa. Kolmas erä alkoi jälleen espoolaisten maalijuhlilla, kun Malk viimeisteli erän avausosumassa hattutempun. Vierasjoukkueen parantunut peli-ilme ei tuottanut tulosta kolmannessa erässä, ja viimeiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 6-3 johdossa. Viimeisessä erässä VG-62 nousi kuitenkin niskan päälle ja onnistui kampeamaan itsensä tasoihin viemällä erän nimiinsä 0-3. Loppulukemiksi siis tasalukemat 6-6 ja pisteet puoliksi. Parhaina pelaajina palkittiin EKS:n Sini Pelkonen ja VG:n Jasmin Ahokas.

-Tässä pelissä päästiin lähimmäksi omaa tasoa. Loppuun asti työn tekemisellä saatiin napattua yksi piste ja hyvää joukkuetta vastaan oli kiva pelata, kommentoi VG:n kapteeni Viivi Väätänen.

-Peli lähti meidän osalta hyvin käyntiin ja onnistuimme maalinteossa sekä puolustamisessa. Toisella puoliskolla otteemme alkoi lipeämään ja vastustaja pääsi kaventamaan tilannetta. Viimeisessä erässä pistimme kovan tsempin päälle, mutta harmiksemme vastustaja pääsi silti tasoittamaan pelin viime hetkillä. Tasapelistä huolimatta, joukkue suoriutui mielestäni hyvin ja onnistumisia näkyi joka osa-aluella, summasi EKS:n varakapteeni Kira Koski.

Ensi viikon Ykkössarjan ottelut

Ti 4.10. Ilves - FoPS, Tesoman jäähalli klo 19:15

La 8.10. LuKi-82 - EKS, Luvian jäähalli klo 16:00

Katso SM-runkosarjan ottelut maksutta Ruudusta.

Olethan tutustunut myös MM-kotikisojen nettisivuihin? Liput kaikkiin MM-kotikisojen otteluihin myy Ticketmaster.