Ykkössarjassa pelattiin tällä viikolla kaksi tiukkaa ottelua

09.10.2022 21:31

Kuva: Timo Kupiainen

Viikon ensimmäisessä ottelussa tiistai-iltana FoPS vieraili Ilveksen kotiluolassa Tesomalla. Molemmat joukkueet olivat valmistautuneet tasaiseen vääntöön, ja sitä peli todella olikin.

Ottelun ensimmäisestä maalista vastasi Ilveksen Viivi Hakanen upean ylivoimakuvion päätteeksi ajassa 4:49. Muutamaa minuuttia myöhemmin vierasjoukkue FoPS toi lukemat tasoihin, kun Ilveksestä Forssaan siirtynyt Lili Reunanen onnistui yllättämään Ilveksen puolustuksen ajassa 7:16. Ottelun tasaisuus näkyi kentän joka osa-alueella, kun hyökkäys-, puolustus- ja maalivahtipelaaminen molemmissa päissä olivat erinomaista. Toinen erä oli forssalaisten pienoista hallintaa, ja he onnistuivat pääsemään ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Toisen erän ainoasta maalista vastasi FoPSin kapteeni Terhi Kaattari. Puoliajalle siirryttäessä vierasjoukkue oli 2-3 johdossa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue Ilves vaihtoi uuden vaihteen silmään ja kipusi takaisin johtoasemaan Emilia Salosen ja Jenni Viinamäen osumilla. Ilveksen 3-4 johtoasemassa pelattiin neljännen erän puoliväliin saakka. Ottelun kolme viimeisintä maalia syntyivät 2 minuutin sisällä toisistaan: kaksi maalia FoPSille, yksi Ilvekselle. Ottelun viimeiset viisi minuuttia molemmat joukkueet janosivat omaa voittomaaliaan, mutta tuloksetta. Peli päättyi hurjan taistelun jälkeen tasan 5-5. Kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittiin hattutempun viimeistellyt Hakanen ja vierasjoukkueelta lopullisen tasoitusosuman viimeistellyt Linda Mikkola

-Hyvä tasainen peli muutamasta nukahtamisesta huolimatta. Meidän keskialueen pelaamista täytyy vielä kehua, sillä tänään se onnistui!, kommentoi FoPSin hyökkääjä Tara Repo

-Tiedossa oli kova vastus, ja kamppailu pisteistä oli sen mukainen. Peli oli nousujohteinen, ja yksikin piste pelistä on tärkeä, kommentoi kotijoukkueen parhaana pelaajana palkittu Hakanen.

LuKi-82n tappioton alkusarja sai jatkoa voitolla EKS:sta

Lauantai-iltapäivän ottelussa LuKi-82 sai kotihalliinsa vastaan EKS:n. Peli alkoi kotijoukkueen osalta vauhdikkaasti, kun avausmaali iskettiin pelin ensimmäisessä vaihdossa ajassa 0:31 Henni Isakssonin toimesta. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä 3 maalia, joista kotijoukkue viimeisteli kaksi ja vierasjoukkue yhden. Maalinteossa onnistuivat kotijoukkueen Sanni Koivunen ja Katariina Niemi, sekä Espoolta Lulu Karttunen. Toinen erä oli tasaista vääntöä, eikä maaleja syntynyt kuin yksi. Vierasjoukkueen Mona Malk heilutti verkkoja ajassa 25:36 ja kavensi ottelun tilanteeseen 3-2.

Puoliajan jälkeen sisuuntunut EKS alkoi painamaan päälle ja kotijoukkue meinasi jäädä vieraiden jyrän alle. Erä oli kuitenkin espoolaisten painostuksesta huolimatta maaliton. Neljännessä erässä kotijoukkue pääsi tuulettamaan kahta maalia, jotka syntyivät minuutin sisällä. Maalintekijöinä toistamiseen Koivunen ja joukkueen kapteeni Milla Rantanen. EKS taisteli loppuun asti ja onnistui vielä kertaalleen Malkin osumasta kaventamaan ottelun tilanteeseen 5-3. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt pidemmälle, ja näin ollen kotijoukkueen katkeamaton voittoputki säilyy yhä. Pelin parhaina palkittiin EKS:lta kaksi maalia tehnyt Malk ja Luvialta poikkeuksellisesti kaksi pelaajaa: niin ikään kaksi maalia tehnyt Koivunen ja maalilla tärkeitä koppeja ottanut Inka Laivonen.

-Peli oli tiukkaa vääntöä ja pelata sai aika fyysisesti. Kolmannen erän nukahduksesta huolimatta onnistuimme pitämään pelin kasassa ja saimme tärkeät kaksi pistettä taskuun. Parannettavaa kuitenkin on vielä ensi viikon peliin Kangasniemellä, kommentoi kotijoukkueen Lara Luoma

-Ensimmäinen erä meni meidän nukkuessa, mutta toisen erän lopussa saimme rivit kasaan. Hyvästä taistelusta ja tasonnostosta huolimatta, emme kuitenkaan saaneet tehtyä tarvittavia maaleja, toteaa EKS:n Essi Jääskivi.

Su 16.10. VG-62 - Blue Rings, Kuparivuoren Aurinkoareena klo 18:00

Katso SM-runkosarjan ottelut maksutta Ruudusta.

Olethan tutustunut myös MM-kotikisojen nettisivuihin? Liput kaikkiin MM-kotikisojen otteluihin myy Ticketmaster