RNK Flyers kaatoi NoU:n ja nousi sarjakärkeen - Blue Rings vei Keski-Uudenmaan paikallistaiston nimiinsä

16.10.2022 18:00

Kuva: Timo Kupiainen

Sunnuntain SM-runkosarjan kierroksella oli ennakkoon muutama erittäin mielenkiintoinen taistelupari. Sarjan kärkisijaa havittelivat Nokian Urheilijat ja RNK Flyers, kun taas Keski-Uudenmaan herruutta hakivat nimiinsä Blue Rings sekä NSR.

Sunnuntain SM-sarjakierros käynnistettiin ottelulla Helsinki – Lahti. Eilen tappion RNK Flyersille kokenut Helsinki lähti tekemään paluuta voittojen tielle, eikä se jäänyt kentällä epäselväksi. Lahti jäi lopulta kotijoukkueen jalkoihin lukemin 10-2.

Vierailijat saivat otteluun terävän alun, kun Veera Koski vei Lahden 0-1 johtoon vain reilu minuutin pelin jälkeen. Yskivästi ottelun aloittanut Helsinki olikin avauserässä pulassa hyvin liikkuneen ja taistelleen Lahden kanssa. Kotijoukkueen onneksi Veera Hakonen toi Helsingin tasoihin ensimmäisen erän loppupuolella.

Toiseen erään Helsinki sai koneensa käyntiin ja meni ottelussa menojaan. Toinen ja kolmas erä olivatkin täysin kotijoukkueen näytöstä, ja päätöserään lähdettiin lukemista 8-1 nimensä mukaisesti päättämään ottelu. Lahti ei kuitenkaan kaukalosta halunnut poistua kunniatta, vaan raastoi ja taisteli päätössummeriin saakka.

Ottelun parhaina palkittiin Helsingiltä joukkueen kapteeni, 1+4 tehot summannut Camilla Ojapalo. Lahdelta puolestaan parhaan pelaajan tittelin pokkasi vierailijoiden toisen maalin viimeistellyt Ida Suokas.

- Tänään pelasimme Lahtea vastaan kotona vauhdikkaan ja tapahtumarikkaan pelin. Lahti aloitti vahvasti ja teki ensimmäisen maalin jo heti pelin alkuminuuteilla. Me emme kuitenkaan siitä lannistuneet, vaan jatkoimme kovaa duunia. Maalihanamme aukesivat ensimmäisen erän loppupuolella ja jatkoimme samaan malliin pelin loppuun asti. Näin peli päättyi meidän voittoomme, 2+1 tehot tehnyt Helsingin Minka Tiihonen kommentoi ottelua.

Haukat ei päässyt vieläkään pisteiden makuun – Kiekko-Espoolle viikonlopulta täysi pistepotti

SM-runkosarjassa viimeisenä majaileva Järvenpään Haukat sai sunnuntaina vieraita Kiekko-Espoon muodossa. Selvästi sisuuntunut kotijoukkue ottikin ottelun alusta haltuunsa, ja tiukasti kamppailut Haukat otti nopeasti 2-0 johdon Maria Kohosen ja Venla Röpelisen maaleilla. Kohoselle ottelu oli SM-sarjauran ensimmäinen, ja luonnollisesti osuma myös ensimmäinen laatuaan!

Otteitaan ottelun toiselle puoliskolle parantaneet espoolaiset olivat kotijoukkue Haukoille kuitenkin liian kova pala purtavaksi, eivätkä loppulukemat 4-11 jättäneet epäselvyyttä joukkueiden paremmuudesta. Kiekko-Espoon tehopelaajina häärivät tutusti Riikka Sjögren (1+6) sekä Jenna Hakkarainen (3+2). Myös Luana Perez onnistui viimeistelemään kypärätempun ja Fanny Impilä napsi mukavat 2+2 tehot.

Haukkojen parhaana pelaajan palkittiin Emilia Tuohiniemi, joka onnistui myös viimeistelemään ensimmäisen SM-sarjamaalinsa. Kiekko-Espoolta parhaan pelaajan tittelin nappasi seitsemän tehopistettä kerännyt Sjögren.

Tänään oli haastavat kaksi erää, mutta onneksi saatiin pitkän erätauon jälkeen peli paremmin hallintaan ja kaksi pistettä mukaan. Paljon pitää kuitenkin parantaa ennen ensi viikonlopun tärkeitä pelejä, jotta ollaan valmiina alusta asti, analysoi Kiekko-Espoon Emmi Helminen.

Kova taistelu ei tälläkään kertaa tuonut kotijoukkueelle ansaittua palkintoa, vaan ero SM-runkosarjan taulukon kuudenteen sijaan on viikonlopun jälkeen neljä pistettä. Tämä ei kuitenkaan lannista Haukkojen taisteluilmettä, ja tästäkin ottelusta jäi käteen jotain positiivista.

- Oli hienoa, että saimme onnistumisia hyökkäyspäässä ja sitä kautta itsevarmuutta joukkueelle. Tästä on hyvä lähteä kohti tiistain ottelua, kommentoi Haukkojen Ella Nieminen.

Blue Rings ja Iina Kupiainen murskaavia Keski-Uudenmaan paikallispelissä – NSR jäi jalkoihin jopa 14-4

Ottelu Blue Ringsin ja NSR:n välillä sai lievästi ilmaistuna lentävän alun, sillä jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi 4-0 johtoon Iina Kupiaisen maalilla. Vierailijat kuittasivat toki hetkeä myöhemmin kahdella osumalla, joista ensimmäisen oli NSR:n Kaisla Salovuoren uran ensimmäinen SM-sarjaosuma. Yhteensä avauserässä nähtiin peräti yhdeksän maalia. Myös toisessa erässä nähtiin uran avausosuma, kun NSR:n Pia Tähtinen löi renkaan verkkoon avauspuolikkaan loppuhetkillä.
Toiselle puolikkaalle lähdettiin 9-4 lukemista. NSR:lle avautui paikkoja hypätä peliin vielä mukaan kotijoukkue Blue Ringsin sortuessa jäähyilyyn. Maalinteossa onnistui kuitenkin vain kotijoukkue, kun se lisäsi johtoaan jopa kahden pelaajan alivoimalla. NSR ei kyennyt vastaamaan Kupiaisen (6+1) ja Taru Hämäläisen (2+2) johtamaan Blue Ringsin maalitykitykseen, ja sarjapisteet ottelusta jäivät kotijoukkueelle loppulukemin 14-4. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Blue Ringsin Kupiainen ja NSR:ltä 54 ottelussa torjunut maalivahti Elisa Kemppainen

- Pelissä riitti vauhtia, mutta vastustaja oli kuitenkin tänään parempi. Tämän päivän opeilla taas ensi viikkoon, toteaa NSR:n puolustaja Jessica Lehtinen.
- Tänään emme päässeet omalle tasollemme, mutta pelissä oli hyviäkin hetkiä, ja hoidimme pisteet kotiin. Hyvää esimerkkiä pelissä näytti Iina Kupiainen, joka pelasi koko pelin täysillä, voittoa kommentoi Blue Ringsin puolustaja Aino Vehmala.

RNK Flyers teki ryöstöretken Nokialle

Sunnuntain kiinnostavin ottelu pelattiin Nokialla, kun jaetulla kärkipaikalla keikkuneet Nokian Urheilijat ja RNK Flyers ottivat mittaa toisistaan. Ottelun panos oli pelaajillekkin selkeä, eikä Nokian jäähallin kaukalossa saanut tänään mitään ilmaiseksi.

Hallitseva Suomen mestari NoU lähti otteluun räväkästi liikkeelle, eikä RNK saanut peliään raiteilleen. Jo heti ensimmäisellä minuutilla Roosa Salonen vei kotijoukkueen 1-0 johtoon. Muutamaa tovia myöhemmin Salonen lisäsi kotijoukkueen johdon jo kahteen, mikä toimi herätyksenä myös vierailija RNK:lle. Ottelussa kypärätempun viimeistellyt Marianna Kuiko avasikin joukkueensa maalihanat heti Salosen toisen osuman perään.

Kuikon osuman jälkeen nähtiin todellista yksilötaitoa NoU:n kolmannessa maalissa. RNK pyöritti hyökkäysalueellaan ylivoimaa, joka päättyi NoU:n riistoon. Rengas päätyi Salosen haltuun, joka usean RNK:n pelaajan ympäröimänä veivasi ja vippasi renkaan pelaajien ylitse Hanna Ovaskan haltuun, joka karkasi syötön ansiosta läpiajoon. Läpiajon tuloksena 3-1 maali kotijoukkueelle. Kyseisestä tilanteesta video kertoisi enemmän kuin tuhat sanaa.

Toiselle puolikkaalle lähdettiin NoU:n 4-3 johtoasemasta. Tämä ei kuitenkaan sopinut RNK:n suunnitelmiin, vaan Kuikon sekä Anne Pohjolan (3+4) johdolla vierasjoukkue latoi kolmannen erän tulokseksi peräti 0-4. Päätöserässä RNK:n taistelu jatkui, ja ansaitut sarjapisteet lähtivät raisiolaisten matkaan loppulukemin 5-8.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin NoU:n Ovaska ja RNK:n Kuiko.

- Hieno neljän pisteen viikonloppu takana. Alun vaikeuksien jälkeen saatiin nostettua oman pelin tasoa ja onnistuttiin nappaamaan tärkeät pisteet, ottelua kommentoi RNK:n hyökkääjä Helmi Silokivi.

16.10.  Nokian jäähalli NoU Ringette - RNK Flyers 5-8

Olethan tutustunut myös MM-kotikisojen nettisivuihin? Liput kaikkiin MM-kotikisojen otteluihin myy Ticketmaster.