Ykkössarjassa kymmenen ottelun viikko - Runsaasti maaleja sekä tiukkaa taistelua pisteistä

16.10.2022 22:02

Kuva: Timo Kupiainen

FoPSille viikon ensimmäiset pisteet mukaan Järvenpäästä

Ykkössarjassa pelit käynnistyivät jo tiistaina, kun Järvenpään Haukat vastaanottivat vieraita Forssasta. Ottelu lähti vauhdikkaasti käyntiin, kun FoPS pääsi iskemään ensimmäisen maalinsa jo ajassa 0:16. Maalintekijänä Aada Sipponen. Seuraavaakin osumaa päästiin tuulettamaan vieraiden vaihtoaitiossa, kun jälleen Sipponen laukoo joukkueensa 0-2 johtoasemaan.

Myös toinen erä alkoi maali-ilottelulla, kun FoPSin Jonna Virkki iski vierasjoukkueen kolmannen maalin. Kuitenkin vain 30 sekuntia tästä Haukkojen Ada-Sofia Merikanto pääsee kaventamaan tilanteeksi 1-3. Ennen pitkää erätaukoa maaleja päästiin iloitsemaan vielä kummankin joukkueen vaihtoaitioissa, kun FoPSilta maalinteossa onnistui Lili Reunanen ja Terhi Kaattari sekä Haukoilta Ella Karhu

Kolmanteen erään vierasjoukkue FoPS piti kovan tahtinsa yllä ja pamautti renkaan verkkoihin kolme kertaa, kotijoukkueen onnistuessa vain kerran. Viimeiseen erään Haukat teki ryhtiliikkeen voittaen erän maalein 2-1. Tämä kavennus ei kuitenkaan riittänyt ja pisteet lähtivät Forssaan lukemin 5-9.

Pitkällä erätauolla paransimme myös kannustusta vaihtoaitiossa, mikä näkyi kentällä. Kahdessa viimeisessä erässä pelimme parantui ensimmäisistä, kommentoi Haukkojen kapteeni Riina Soikkeli.

Kovatempoinen ja vauhdikas peli, maalintekopaikoissa oltiin juuri sen verran parempia kuin tulos kertoo, sanoo kauden avausottelunsa pelannut paluumuuttaja Emmi Isaksson.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Haukoilta Saara Kuikka, joka taisteli loppuun asti joka tilanteessa ja FoPSilta Lili Reunanen, joka taiteili ottelussa tehot 3+3.

Ilvekselle voitto VaPSista

Ykkössarjan viikon toinen ottelu pelattiin Sastamalan jäähallissa torstai-iltana. Ottelun ensimmäinen erä oli varsin tasainen. Siitä kertoi myös tulostaulu, joka näytti erän jälkeen lukemia 1-1. Toisen erän alkuun kotijoukkueen Roosa Rantaniitty iski joukkueensa johtoon, mutta viiden minuutin kuluttua Ilveksen Riina Huotari tasoitti tilanteen. Hetken kuluttua kuitenkin VaPSin Saaga Tuomi laukoi renkaan verkkoihin ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 3-2.

Kolmanteen erään vieraat saivat salama-alun iskien kahdessa minuutissa tilanteeksi 3-4. VaPS pääsi tasoittamaan vielä Iida Tuomen ylivoimaosumalla, mutta vieraiden Huotari pääsi tuulettamaan illan toista maaliaan, vieden Ilveksen taas yhden maalin johtoasemaan. Neljäs erä oli vähämaalinen. Maalin makuun pääsi ainoastaan Ilveksen Anni Komulainen. Näin ollen pisteet ottelusta lähtivät vieraiden matkaan lukemin 4-6.

- Maalilla meidän Ella Hautamäki otti monia hienoja pelastavia torjuntoja, kommentoi VaPSilta parhaana pelaajana palkittu Krista Järvelin.

- Tänään vierailtiin Vapsin vastustajana. Lähtökohdat hankalat arkipelin vuoksi, mutta hienosti pelattiin joukkueena nousujohteinen peli, josta palkintona kaksi tärkeää pistettä pottiin, kommentoi Ilveksen kaksi maalia iskenyt Huotari.

Ilvekseltä parhaana pelaajana palkittiin Emilia Salonen, hyvästä hyökkäys- sekä puolustuspään pelaamisesta.

EKS otti niukan vierasvoiton KaPa-51:sestä

Lauantaina KaPa-51:sen vieraaksi matkusti pirteällä jalalla ollut EKS. Ottelu lähti käyntiin vierasjoukkueen ajellen kuskin paikalla ja EKS iskikin 0–2 johtoaseman alle kahdessa minuutissa. Kotijoukkue lähti kirimään eroa umpeen ja saikin ylivoimalla iskettyä tilanteeksi 3-2.

Toisessa sekä kolmannessa erässä pelissä nähtiin tasaista taistelua, kun molemmat joukkueet iskivät kolme maalia. Kotijoukkueesta maalintekijöinä loisti Anni Boman, Ronja Kohvakka sekä Neea Virtanen. Vierasjoukkueesta puolestaan Maiju Narikka sekä kahteen kertaan Anna-Kaisa Raesola. Viimeiseen erään kotijoukkue lähti puolustamaan 7-6 johtoasemaansa, mutta EKS laittoi tahtoa peliin ja laukoi renkaan maalin perukoille kahteen kertaan sekä sinetöi loppulukemiksi 7-8.

Joukkue osoitti tänään luonnetta ja taistelutahtoa nousemalla vaikeuksien kautta voittoon. Peli ei ehkä ollut sitä kauneinta mahdollista, mutta tällä kertaa taistelu palkittiin ja pisteet matkasivat Espooseen, kommentoi EKS:n päävalmentaja Janne Ahoniemi.

Pelin parhaina palkittiin kotijoukkue KaPa-51:sen Kohvakka ja EKS:n Raesola.

FoPS selkeään voittoon Helsingissä

FoPS otti viikon toisen voittonsa, kun se kukisti Helsingin vieraissa lukemin 2-11. FoPSin maalihanat aukesivat jo ajassa 2:57, kun  Luna Reunanen upotti renkaan Helsingin maalivahdin Emma Tuomasen selän taakse. Kotijoukkue pääsi tasoittamaan Kristiina Peuran osumalla, mutta tasatilanne kesti vain hetken, kun vieraiden Tara Repo onnistui maalinteossa. Vielä erän loppupuolella FoPSin Repo iski joukkueensa kahden maalin karkumatkalle. Toisessa erässä FoPS viimeisteli kaksi maalia ja kotijoukkue yhden, joten pitkälle erätauolle lähdettiin 2-5 lukemissa.

Kaksi viimeistä erää oli vieraiden maalijuhlaa, kun forssalaiset viimeistelivät kuusi maalia, Helsingin jääden maaleitta. Näin ollen tulostaululle jäivät lukemat 2-11.

Meidän pelimme oli hyvää ja vauhdikasta. Jatkoimme siitä mihin edellisessä pelissä jäimme ja pidimme hyvää fiilistä koko pelin yllä. Moni eri pelaaja pääsi tänään tekemään hienoja maaleja. Ja erityismainintana Tara Repo, joka teki 6 maalia ja palkittiin ottelun parhaana pelaajana, iloitsi FoPSin Jonna Virkki ottelun jälkeen.

Fiilikset ovat loppujen lopuksi hyvät ja olen ihan tyytyväinen omaan pelaamiseen pakkina. Aina on jotain parannettavaa ja virheitä tuli, mutta niistä oppii seuraavaan kertaan, jos sellanen tulee vastaan taas. Aina on kiva käydä pelaamassa jotain muutakin paikkaa, kun hyökkääjää, kertoo Helsingin kapteeni Pinja Bergström.

VaPSille kotivoitto Haukoista

VaPSin viikon toinen ottelu toi voiton Järvenpään Haukoista lukemin 10-3. Kotijoukkue avasi maalihanansa heti peli alussa ja veikin ensimmäisen erän nimiinsä 6-0. Toisessa erässä vierasjoukkue sai hieman ottelun tahdista kiinni ja pääsikin kaventamaan Elina Piispan maalilla. Pitkälle erätauolle lähdettiin kuitenkin kotijoukkueen tukevassa 7-1 johtoasemassa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue pääsi vielä kasvattamaan johtoaan kolmella maalilla. Haukkojen kaksi kavennusmaalia sekä kova taistelu eivät enää riittäneet, joten pisteet jäivät Sastamalaan lukemin 10-3.

Lähdimme otteluun pienellä kokoonpanolla. Bussimatkan jäljiltä meillä oli hyvä fiilis, mutta tänään se ei kuitenkaan riittänyt voittoon, kommentoi Haukkojen puolustuspäässä taistellut Sara Kärkkäinen.

Erityismaininnan ansaitsee verkkoa tiuhaan heilutellut Roosa Rantaniitty, joka palkittiin meiltä myös parhaana pelaajana sekä tänään myös ensimmäisen ottelunsa VaPS-paidassa pelannut Vilma Virtanen, joka pääsi myös heti pisteille, Kommentoi VaPS-kapteenisto.

Parhaina pelaajina palkittiin Haukoilta sekä hyökkäys- että puolustuspäässä taistellut Saara Kuikka ja kotijoukkueelta 5+2 tehot taiteillut Rantaniitty.

VG-62:selle niukka voitto Lapinlahdella

Lapinlahdella nähtiin tiukka taistelu pisteistä, kun VG-62 asettui kotijoukkue LL-89:n vastustajaksi. Peli alkoi vierasjoukkueelta terävästi, kun he saivat tehtyä pitkiä hyökkäyksiä Lapinlahden päässä. Kotijoukkueen maalivahti ja parhaana pelaajanakin palkittu Wivi Pietilä piti kuitenkin torjunnoillaan joukkueensa mukana pelissä. Neljännen minuutin kohdalla pelissä todistettiin ensimmäinen maali, kun kotijoukkueen Anni Savolainen pääsi heiluttelemaan maaliverkkoja. Ensimmäisen erän loppupuolella myös VG-62 pääsi avaamaan maalihanansa parhaana pelaajana palkitun Yelda Pirin toimesta. Toinen erä oli selkeästi vieraiden, kun he viimeistelivät kolme osumaa. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis 1-4 tilanteessa.

VG-62:sen johtoasema ei lapinlahtelaisia lannistanut, kun he taistelivat 2-5 tilanteesta itsensä yhden maalin päähän vieraista. Yhden maalin erolla vieraat kuitenkin veivät pisteet Naantaliin lukemin 4-5.

Vaikka takana oli pitkä pelimatka niin bussijalkoja ei näkynyt ja oltiin alusta asti hereillä. Ottelu oli tasainen ja jäähyjä nähtiin paljon. Onneksi napattiin pisteet kotiin, niin on mukavampi kotimatka tiedossa, kommentoi VG-62:sen paidassa avausottelunsa pelannut Susanne Heinonen

- Peli oli tähän mennessä ehkä paras peli tälle kautta, mutta viimeistelyä pitää vielä hioa jonkun verran, kommentoi LL-89:in Eveliina Pohjola.

LL-89 otti kauden avausvoittonsa

Lapinlahtelaiset saivat viikonlopun toiseen kotiotteluunsa vieraita Helsingistä. Ottelun ensimmäinen maali oli Helsingin Meri Ruuskan käsialaa. Kolme minuuttia tästä kotijoukkueen Marjukka Virta toi ottelun ensin tasoihin ja erän lopussa Eveliina Pohjola vie Lapinlahden vielä 2-1 johtoon. Toisessa erässä Helsinki onnistuu kaksi kertaa ja pitkälle erätauolle lähdetään vieraiden johtaessa 2-3.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue hyödynsi Helsingin nukahduksen ja iski minuutin sisään kaksi maalia. Tästä jatkui Lapinlahden karkumatka eikä Helsinki, kovasta yrityksestä huolimatta, saanut enää kirittyä maalieroa umpeen. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 9-7 ja pisteet jäivät siis Lapinlahdelle.

Pelin alussa oltiin hieman telineissä, eikä saatu tekemiseen tarkkuutta tai vauhtia. Pitkän erätauon jälkeen maalinteko alkoi onnistumaan paremmin ja lukemat kääntymään meille. Kauden ensimmäinen voitto ja tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuna, kertoo kotijoukkueen Anni Savolainen.

- Hyvästä taistelusta huolimatta tänään ei ihan vaan riittänyt voittoon asti, vaikka hyvin pelasimmekin pienellä kokoonpanolla loppuun asti, Kommentoi Helsingin Ruuska, joka viimeisteli ottelussa neljä maalia.

Luvia haki pisteet kotiin Kangasniemeltä

KaPa-51 kärsi viikon toisen tappionsa, kun sarjan kärjessä oleva LuKi-82 matkusti Tehomet Areenalle. Ottelun ensimmäistä maalia päästiin tuulettamaan ajassa 7.02, kun vieraiden Jenna Rakkolainen upotti renkaan verkkoihin. Reilun minuutin sisään KaPa-51:sen Annika Haara huudatti kotiyleisöä ja tasoitti tilanteen 1-1:een. Erän loppusekunneilla Luvian Milla Rantanen vie vierasjoukkueen jälleen johtoon. Toisessa erässä luvialaiset jatkoivat hurmostaan ja iskivät neljä osumaa kotijoukkueen maaliin.

Pitkän erätauon jälkeen KaPa-51 paransi otteitaan ja pääsi peliin takaisin mukaan. Luvialaiset onnistuivat kuitenkin maalinteossa paremmalla prosentilla ja näin ollen veivät pisteet Kangasniemeltä lukemin 3-10.

- Pelistä jäi hyvä fiilis kokonaisuudessaan. Pitkän erätauon jälkeen saatiin parannettua omaa tekemistä, mutta emme kuitenkaan pystyneet tekemään paikoista tarvittavia maaleja, kommentoi kotijoukkueen Helmi Huikko.

- Peli oli tasaista vääntöä, joukkueen tekeminen parani viime pelistä ja onnistuimme pelaamaan tasaisen pelin. Sen johdosta pisteet matkaavat kanssamme Luvialle, iloitsi Luvian Katariina Niemi ottelun jälkeen.

UJK:n maalijuhlaa Hyvinkäällä

Sunnuntain toiseksi viimeinen ottelu pelattiin Hyvinkään jäähallissa, jonne kotijoukkueen vieraaksi matkusti UJK. Ottelu alkoi Hyvinkään kannalta terävästi, kun Aino Ronimus avasi punapaitojen maalisaldon. UJK onnistui kuitenkin erän loppupuolella tasoittamaan ylivoimalla keskushyökkääjä Fanni Elon näytöksellä sekä toistamiseen vain 28 sekuntia myöhemmin, kun hyökkääjä Teresa Tapani iski renkaan verkon perukoille. Toisessa erässä UJK onnistui ohittamaan kahdesti kotijoukkueen puolustuksen, joten pitkälle erätauolle lähdettiin 1-4 lukemissa.

Kolmannessa erässä vieraat jatkoivat karkumatkaansa ja pääsivät kolmesti maalin makuun. Viimeisessä erässä Hyvinkää pääsi vielä kaventamaan Ronimuksen kahdella maalilla, mutta kiri ei riittänyt. UJK vei siis ottelun lukemin 3–10. Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta maalivahti Laura Latostenmaa, joka otti huikeat 59 koppia ja vierasjoukkueelta puolustaja Maria Elo.

Pystyttiin pitämään omaa vauhtia yllä. Maaleja olisi voitu toki tehdä enemmän koska paikkoja oli. Ajoittain nähtiin pieniä nukahduksia mutta onneksi saatiin pidettyä pakka kasassa ja saatiin tärkeät pisteet kotiin, kommentoi vieraiden Elo.

Blue Rings kiri pisteet itselleen viimeisessä erässä

Sunnuntai-illan viimeinen ottelu nähtiin Naantalissa, kun VG-62:n vieraaksi luisteli Blue Rings. Jälleen ottelu alkoi varsin tasaisissa merkeissä, kummankin joukkueen viimeistellessä ensimmäisessä erässä yhdet maalit. Toinen erä alkoi kotijoukkueen kannalta väkevästi, kun Yelda Pir iski joukkueensa johtoon. Blue Rings pisti kuitenkin kapuloita kotijoukkueen rattaisiin ja tasoitti ensin Taru Heikkilän toimesta ja sitten Henna Konttinen iski ylivoimalla Blue Ringsin johtoon. Kotijoukkue onnistui kuitenkin tekemään saman tempun, kun ensin Nea Palletvuori tasoitti tilanteen ja sitten Viivi Väätäinen vei ylivoimalla naantalilaiset 4-3 johtoon.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty. Neljänteen erään Blue Rings lähti tulistuneena ja iski kolme osumaa kotijoukkueen maalin perukoille. Ottelun loppulukemiksi jäivät 4-6 ja vieraat lähtivät täyden pistesaaliin kanssa kotia kohden.

Tiukka ottelu, joka valitettavasti kääntyi vastustajan voittoon. Oli kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa kotikentällä ja paikalla olikin paljon seuran junnuja kannustamassa - kiitos heille siitä, kiitteli VG-62:n puolustaja Jasmin Ahokas.

- Alussa tehtiin paljon virheitä, mutta meidän onneksemme vastustaja teki myös. Puolustus oli tänään hyvää, kolmio oli rautainen, Kommentoi Blue Ringsin valmentaja Salla Kyhälä.