RNK Flyersin voittoputki sai jatkoa - Nokian Urheilijat kaatoi Kiekko-Espoon

22.10.2022 20:30

Kuva: Timo Kupiainen

Viikon ensimmäinen SM-runkosarjan kierros saatiin lauantaina päätökseen, kun kaukalossa mittaa toisistaan ottivat NSR ja RNK Flyers, sekä Kiekko-Espoo ja Nokian Urheilijat.

Viime kevään SM-finaaliparin kohtaamisesta ei jännitystä puuttunut, kun jopa pelipaikka jouduttiin vaihtamaan ottelun alla Tapiolasta Leppävaaraan. Alun kommelluksista huolimatta Kiekko-Espoo sai sähäkän alun otteluun siirtyessään 2-0 johtoon, kun ottelua oli pelattu vasta alle neljä minuuttia. Maalintekijöinä toimivat Jenna Hakkarainen sekä Minka Levander. Nokian Urheilijat pääsi mukaan peliin juuri ennen ensimmäisen erän päätöstä Maria Wetterstrandin päästessä läpiajoon.

Toisessa erässä Nokia pääsi rokottamaan Espoon virheistä peräti neljä kertaa. Maaleista vastasivat Kaisa Hurske, Maija Väyrynen sekä Mette Nurminen kahdella osumallaan. Kiekko-Espoon Riikka Sjögren pääsi ennen erän loppua kaventamaan tilanteen sähäkällä jäävedollaan. Pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 3-4.

NoU:n Nurminen pääsi viimeistelemään heti kolmannen erän alkuun hattutemppunsa, mutta Kiekko-Espoo pääsi lähes heti perään näpäyttämään takaisin kapteeni Tanja Ahosen maalilla. Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta tiukkaakin tiukempaa kamppailua, eikä enempää maaleja erässä nähtykään.

Kova kamppailu jatkui päätöserässä Kiekko-Espoon puolustaja Katariina Kurikon maalatessa kahdesti, mutta kotijoukkueen kiri ei tänään riittänyt voittoon asti. Ottelu päättyi NoU:lle lukemin 6-8.

- Peli oli vauhdikasta puolin ja toisin, ottelun kiteyttää NoU:n Emmi Merelä.

- Pelattiin tänään ailahtelevasti, välillä nähtiin hienoja suorituksia, mutta välillä ei ylletty omalle tasolle ollenkaan. Tällaisissa peleissä se ei riitä. Otetaan tästä pelistä opit ja lähdetään huomiseen paremmalla pelikurilla, ottelua kommentoi Kiekko-Espoon Iiris Pitko.

Ottelun parhaina palkittiin NoU:n Väyrynen, sekä Kiekko-Espoolta pirteästi pelannut Hakkarainen.

RNK Flyers jatkaa voittoputkeaan – NSR voimaton sarjakärjen edessä

NSR sai lauantaina vieraakseen toistaiseksi voittamattoman, sarjakärki RNK Flyersin. Vaikka kotijoukkue NSR sai horjutettua raisiolaisten peliä, ei se onnistunut pitämään pisteitä Klaukkalassa. Väkivahva RNK nappasi sarjapisteet jälleen matkaansa lukemin 2-10.

- Lähdimme peliin sillä tavoitteella, että annamme itsestämme kaiken ja otamme oppia joka tilanteesta sarjakärkeä vastaan. Huomasimme kuitenkin toisessa erässä, että vastustaja ei tänään pelaa täysin omalla tasollaan ja käytimme sen ansiosta mahdollisuudet hyväksemme. Pelin loppulukemat olivat joukkueelle erittäin positiivinen tulos ja pääsimme niihin tiiviillä puolustuksella ja Elisa Kemppaisen esittämällä upealla maalivahtipelillä, ottelua kommentoi NSR:ltä puolustaja Linda Suolahti.

Ja kuten Suolahti kommentoi, ei ottelu tosiaan pelkästään NSR:n päässä pyörinyt. Sarjanousija pysyi kunniakkaasti RNK:n tähtisikermän mukana, ja pakotti raisiolaiset kuluttamaan jäähypenkkiä peräti 20 minuutin edestä. Palkintona tästä nähtiin myös ensimmäisen SM-sarjamaalin juhlaa, kun NSR:n Nette Irmasto (2+0) väläytti rystylaukauksen voimaa. Valitettavasti hienosta taistelusta ja tsemppaamisesta ei huippu-urheilussa sarjapisteitä jaeta. RNK hienoisesta alavireestä huolimatta takoi 6+2 tehot netonneen Susanna Tapanin johdolla 10 maalia NSR:n Kemppaisen selän taakse, eikä voittajasta jäänyt epäselvyyttä. RNK:n parhaana palkittiin Emmi Metsä-Tokila.

- Karsitaan pelistä omat huolimattomuusvirheet pois huomiselle, ja napsu tempoa lisää, niin hyvä tulee, analysoi RNK:n Saga Loukinainen.

SM-runkosarjan kahdeksas kierros avattiin jo aiemmin viikolla – Helsinki ja Blue Rings voittoihin

Kuluva ringetteviikko startattiin SM-sarjan osalta käyntiin tiistaina Järvenpäässä, kun sarjataulukon kärkikahinoihin mielivä Helsinki matkusti Haukkojen vieraaksi. Terävästi ottelun aloittanut Haukat ei kauaa pysynyt helsinkiläisten mukana, ja pisteet matkasivat vierailijoiden mukaan loppulukemin 1-14.

- Emme oikein saaneet omaa peliä kulkemaan. Haasteita oli erityisesti viivanylityksissä ja hyökkäyspäässä viimeistelyssä. Otetaan tästä yksittäiset onnistumiset matkaan ja lähdetään parantamaan kohti viikon toista peliä, kommentoi Haukkojen Iida Lehtonen.

Ottelussa Helsingin tehokkaimpina pelaajina häärivät 2+2 tehot netonneet Helmi Laivuori sekä Kia Kosunen, 2+4 tehoilla Emmi Juusela ja peräti 3+3 tehot taikonut Meeri Lonka. Haukkojen parhaana pelaajan palkittiin Petra Räsänen.

Lahdessa sarjapisteistä miteltiin torstaina. Ottelu sai vierasjoukkue Blue Ringsin kannalta parhaimman mahdollisen alun, kun Ida Adler napautti renkaan verkonperukoille vain 11 sekunnin pelin jälkeen. Avauserä päättyi lopulta Blue Ringsin nimiin 0-3 Iina Kupiaisen osumalla Adlerin säestäessä toisellaan.

Toiseen erään kotijoukkue Lahti teki Krista Lanterin johdolla ryhtiliikkeen. Lanteri nakutti erän ensimmäisten 61 sekunnin aikana kaksi maalia, ja kuin yllättäen ottelu oli 2-3 lukemissa. Ajassa 22:39 Lahden Niina Piiroinen toi kotijoukkueen tasatilanteeseen, mutta Blue Ringsin Kupiaisen onnistuessa toistamiseen taukolukemat näyttivät 3-4 tilannetta vierailijoiden hyväksi.

Toisella puolikkaalla Blue Rings lisäsi suuremman vaihteen silmään ja meni menojaan. Lahti ei kyennyt pitämään pakettiaan kasassa kunnolla, ja virheistä syntyneet tilanteet hyödynnettiin vierasjoukkueen toimesta. Blue Ringsin parhaana palkittu Adler ja Kupiainen täydensivät kypärätemppunsa, ja voittomaalin 3-9 kävi lyömässä vierailijoiden Tuuli Hämäläinen.

- Pelasimme tosi hyvin toisen erän, mutta sitten taas löysäsimme kolmanteen erään, ja unohdimme vähän perustekemisen laadun, ottelua kommentoi Lahden valmentaja Sini Hänninen.