Blue Rings kaatoi Haukat paikallistaistossa - RNK Flyers jatkaa voitosta voittoon

23.10.2022 18:00

Kuva: Timo Kupiainen

Sunnuntain SM-ringettekierroksella nähtiin jälleen paikallistaisto, kun Järvenpään Haukat matkusti Blue Ringsin vieraaksi Tuusulaan. Raisiossa Kiekko-Espoo oli RNK Flyersin voittojunan edessä voimaton.

Ottelu Blue Ringsin ja Haukkojen välillä eteni tasaisesti ja tapahtumia nähtiin molemmissa päissä. Varsinainen ratkaisu ottelulle tapahtui kuitenkin toisessa erässä, kun vierailija Haukat sortui kuluttamaan jäähypenkkiä. Tilaisuus hyödynnettiin ilolla kotijoukkueen toimesta, kun Blue Rings takoi taululle jopa neljä osumaa vajaaseen kolmeen minuuttiin. Kapellimestarina hääri Iina Kupiainen, joka täydensi hattutemppunsa jo 3-0 maalin kohdalla.

Toisella puoliskolla Haukat sai kokoajan enemmän pelistään kiinni, ja pystyi tosissaan haastamaan sarjataulukon neljäntenä majailevan Blue Ringsin. Kolmas ja neljäs erä päättyivät molemmat tasalukemiin, ja näin ollen loppulukemiksi jäivät voimaan 9-4 kotijoukkue Blue Ringsin hyväksi.

- Tänään pelasimme ailahtelevasti ja huolimattomuutta oli esimerkiksi syötöissä. Saavutimme kuitenkin pelin tavoitteen eli pisteet meille, ottelua kommentoi Blue Ringsin Julia Kangaskoski.

Vieralijoiden puolelta parhaaksi valittiin maalinteossa onnistunut Nanette Valtanen. Vaikka järvenpääläisten sarjapistesaldo on edelleen lähtötilanteessa eli nollassa, ei Haukkojen pukukopissa ole heitetty kirvestä kaivoon.

- Ottelu lähti hyvin käyntiin, ja koko joukkueemme oli valmistautunut hyvillä mielin pelaamaan täysillä. Toisen erän pieni notkahdus jäähyjen kautta rokotti, ja annoimme tätä kautta vastustajalle etumatkan. Tätä emme saaneet täysin kirittyä, vaikka pelimme paranikin toisella puoliskolla huomattavasti, analysoi Haukkojen Janette Toivanen.

RNK Flyers ei suostu häviämään – nyt raisiolaisten hurjan vireen koki Kiekko-Espoo

Raision Kerttulassa nähtiin sunnuntaina todellista ringetteherkkua, kun tulevissa kotikisoissakin nähtäviä maajoukkuetähtiä vilisi kentällä. Tähtien taistossa voittajaksi selviytyi melko suvereenisti kotijoukkue RNK Flyers, kun se kaatoi vierailija Kiekko-Espoon peräti 10-1 lukemin.

Kotijoukkue RNK saikin otteluun mahtialun, kun sen tehokaksikko Anne Pohjola – Susanna Tapani nakutti tilanteeksi jo 3-0 ajassa 3:34. Alku oli kuin kylmä suihku espoolaisten niskaan, eikä vierasjoukkue tuntunut saavan omasta pelistään kunnolla kiinni. RNK sen sijaan hyödynsi otettaan pelistä, ja pitkään erätaukoon mennessä lukemiksi oli valotaululle nakutettu komeat 6-1. Kiekko-Espoon ainokaisesta vastasi Jenna Hakkarainen.

Toisella puoliskolla RNK jatkoi kovaa työskentelyään. Raisiolaisten kova paineistus kentän kaikilla alueilla tuotti toivottua tulosta, eikä Kiekko-Espoo päässyt kuin harvoin vaarallisille maalipaikoille. Ja kun espoolaiset laukaisusektoriin pääsivät, hoiti 38 kertaa torjunut Maria Perkkola oman tonttinsa RNK:n maalinsuulla. Loppulukemat 10-1 viimeisteli RNK:n kapteeni Tapani iltapäivän kuudennellaan.

- Saatiin huippuhyvä startti peliin, joka siivitti meidät voittoon. Pidettiin hyvä vauhti yllä koko 60 minuuttia. 10 maalia vastustajan verkkoon on erinomainen suoritus, iloitsi RNK Flyersin kokenut hyökkääjä Petra Ojaranta.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin RNK:lta kokenut Pohjola, sekä Kiekko-Espoon Hakkarainen.

Nokian Urheilijat piti pistepotin kotikaukalossaan Lahden kustannuksella

Nokian Urheilijat sai sunnuntaina vieraita Lahdesta, kun sarjataulukon kuudentena majaileva Lahti saapui hallitsevan Suomen mestarin vieraaksi.

Ottelun ensimmäinen puolisko oli sanalla sanoen tahmeaa, eikä kumpikaan joukkueista tuntunut saavaan parastaan irti. Lahti kykeni haastamaan NoU:n tosissaan, mutta maalinteon ontuessa ei se tuottanut tulosta. NoU:lta sen sijaan maalinteko tunnetusti onnistuu, ja pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteesta 3-0 Roosa Salosen kahdella ja Jenni Linnamäen yhdellä onnistumisella.

Heti toisen puoliskon alkuun kotijoukkue NoU sai konettaan käyntiin, ja vain parin minuutin pelin jälkeen 6-0 lukemat komeilivat Nokian jäähallin taululla. Meno ei tästä juurikaan hyytynyt ennen loppusummeria, ja ottelun loppulukemat 9-1 taululle kävi lyömässä iltapäivän viidennellä osumallaan NoU:n Salonen.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin NoU:n Mette Nurminen, ja Lahden ainokaisen viimeistellyt Nea Tervala.

- Peli oli pitkälti tasaista vääntöä. Nokia hyödynsi tehokkaasti meidän nukahdukset, kommentoi Lahden kapteeni Miia Manner.

- Alussa hukkailtiin rengasta ja tehtiin pelistä itsellemme vaikeaa. Pitkän erätauon jälkeen nostettiin tekemisen tasoa ja tulosta alkoi syntyä, tiivistää Salonen kentän tapahtumat.

Helsinki teki selvää NSR:stä – Camilla Ojapalolle ja Meeri Lonkalle hirmutehot

Sunnuntain SM-kierros starttasi totuttuun tapaan puoliltapäivin Helsingin Pirkkolassa, kun kotijoukkue sai vieraakseen NSR:n. Vierailijat saivatkin otteluun oivan alun, kun Hanna Kauppinen vei NSR:n 0-1 johtoasemaan. Tämä olikin vierailijoiden kannalta ainut juhlanaihe ottelun aikana, sillä sarjataulukon kolmannella sijaitseva Helsinki löysi oivan maalivireen. Loppulukemat 21-3 eivät jättäneet epäselvyyttä siitä, kumpi joukkue ansaitsi sarjapisteet Pirkkolan kaukalosta.

Helsingiltä peräti 11 pelaajaa onnistui keräämään kaksi tehopistettä tai enemmän. Nälkäisimpinä häärivät jäätävät teholukemat netonneet Camilla Ojapalo (7+5) sekä Meeri Lonka (5+6). Ojapalo palkittiin myös joukkueensa parhaana pelaajana. NSR:ltä parhaaksi palkittiin hyökkääjä Pia Tähtinen.

- Alku lähti hyvin käyntiin, saimme pelin ensimmäinen maalinkin tehtyä, mutta sitten tapahtui jotain ja emme saaneet enää omasta pelistä kiinni, ottelua kommentoi NSR:n lepovuorossa ollut maalivahti Julia Puustinen.