Lokakuun kuukauden pelaajat on valittu

09.11.2022 14:11

Kuva: Timo Kupiainen

Joukkueiden sekä yleisön äänet ovat nyt laskettu ja lokakuun kuukauden pelaajat valittu. SM-runkosarjasta kuukauden pelaajaksi valittiin pistepörssin ykkösnimi sekä tuore maailmanmestari Susanna Tapani ja Ykkössarjasta voiton vei vakuuttavasti Blue Ringsin tolppien välissä esiintynyt Jasmin Hickman.

Kuukauden pelaajat valitaan joukkue- ja yleisöäänestyksen perusteella niin, että 50 % äänistä tulevat kyseisen sarjan joukkueilta ja toiset 50 % yleisöäänten perusteella. Yleisö pääsee antamaan äänensä sosiaalisen median puolella SM-ringeten Instagram-kanavalla. MM-kotikisojen vaikuttaessa merkittävästi kilpasarjojen ottelurytmiin lokakuun pelaaja -äänestyksessä huomioitiin myös pelaajien näytöt syyskuun otteluissa.

RNK Flyersin Susanna Tapani runsain äänin lokakuun kuukauden pelaajaksi 

Susanna Tapani kuuluu ringeten ehdottomaan eliittiin: Hän on muun muassa moninkertainen SM-mitalisti sekä viisinkertainen maailmanmestari, ja hänet valittiinkin juuri päättyneissä Espoon MM-kotikisoissa myös MM-turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Tällä hetkellä Tapanin löytää myös SM-runkosarjan pistepörssin kärjestä huimalla 68 tehopisteellään. Tapani on myös valittu SM-sarjan All Stars -kentälliseen seitsemän kertaa ja SM-sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi kuusi kertaa. Saavutuksia on siis monet määrät, mutta tästä huolimatta Tapanilla riittää arvostusta myös valintaansa kuukauden pelaajaksi.

SM-sarja on todella kovatasoinen sarja, joten totta kai tuntuu hienolta tulla valituksi kaikkien pelaajien joukosta! Se kertoo kuitenkin enemmän siitä, että joukkueen alkukausi on ollut todella hyvä ja tasainen. Kun joukkue suoriutuu hyvin alkavat yksilöt erottua myös! 

Joukkueensa kapteenin viittaa kantavan Tapanin intohimo lajiin jatkuu vieläkin, vaikka lajin parissa on vierähtänyt monia vuosia. SM-sarjassa Tapani on pelannut jo kohta 14 vuotta. Ensimmäinen Suomenmestaruus ja Maailmanmestaruus Tapanin unohtumattomimpiin hetkiin, mutta niiden yläpuolelle Tapani nostaa ne ihmiset, joiden kanssa nämä hetket on saanut kokea.

Tietenkin itse lajilla on suuri merkitys, mutta vielä suurempi on ihmisillä, joiden kanssa sitä saa tehdä. Ringette on hieno laji, enkä saa mistään muualta sellaisia tunteita, mitä kokee peleissä, kertoo Tapani.

Kaikki SM-sarjavuotensa Tapani on pelannut sinikeltaisissa väreissä. Joukkueeseen hän tuo kokemuksen lisäksi kokonaisvaltaista pelaamista sekä hyökkäysvoimaa. RNK Flyersin tähän asti on pisteiden tasolla mennyt hyvin: joukkue johtaa sarjataulukkoa puhtaalla pelillään.

Meidän joukkueemme vahvuus on laaja materiaali ja sitoutuminen joukkueeseen. Joukkueessamme on maailman kärkipelaajia jokaiselle pelipaikalle sekä erittäin lahjakkaita nuoria. Jokainen on sitoutunut joukkueen tavoitteeseen ja viihdymme hyvin toistemme seurassa, summaa Tapani. 

Tavoitteet joukkueella ovat selkeät: voittaa suomenmestaruus muutaman vuoden tauon jälkeen. Edellinen seuran pokaalin nosto nähtiin vuonna 2017. Henkilökohtaisesti Tapani haluaa nauttia jokaisesta hetkestä sekä kapteenin tapaan auttaa joukkuetta parhaansa mukaan. Myös maailmanmestaruus oli kaudelle yksi iso tavoite, jonka Tapani pääsi saavuttamaan viime sunnuntaina.

 

Kuva: Timo Kupiainen

Jasmin Hickman Ykkössarjan kuukauden pelaajaksi

Ykkössarjasta lokakuun kuukauden pelaajaksi äänestettiin Blue Ringsin maalilla torjuva Jasmin Hickman. Hickmanin kausi on mennyt vakuuttavasti. Seitsemän ottelun hänen torjuntaprosenttinsa on 89.16. Ringette vei Hickmanin mennessään, kun hän oli 4–5-vuotias. Pelaamisen hän aloitti Tuusulan Ringetessä. Sieltä matka jatkui Keravan Shakersin paitaan ja C-juniorina Hickman siirtyi Blue Ringsiin. Muutama kausi on myös vierähtänyt Helsinki Ringetessä. Pelivuosien varrelta Hickman nimeää myös yhden henkilön ylitse muiden.

Eniten uraani vaikuttanut henkilö on entinen valmentajani Mika Passila. Hän on valmentanut minua juniorivuosista naisten sarjoihin asti ja kehittänyt minua kokonaisvaltaisesti monilla osa-alueilla.

Maalivahtina Hickmanin vahvuuksia ovat pelinlukeminen, äänen käyttö, avaukset sekä paineensietokyky. Joukkueessa Hickmanilla on myös suuri vastuu, sillä hän toimii joukkueensa ainoana maalivahtina.

- Joukkueeseen tuon hyvää asennetta sekä tekemisen meininkiä. Olen joukkueemme ainut maalivahti, joten se tuo tietynlaisen vastuun joukkuepelaamisessa. Joukkueemme vahvuuksia ovat joukkueena pelaaminen sekä nöyryys pelikentillä.

Kauteen Hickman on valmistautunut tavoitteellisella kesätreenaamisella sekä hyvällä fiiliksellä. Joukkueena Blue Rings pelannut hyvin: seitsemästä ottelusta viisi on voitettu, minkä lisäksi joukkue on pelannut yhden ottelun tasan. Näin Blue Rings lepää sarjataulukossa toisella sijalla. 

Joukkueena tähtäämme Ykkössarjan kirkkaimpiin mitalipeleihin. Tämä tavoite toteutuu noudattamalla yhteistä pelitapaa sekä lähdemme jokaisesta pelistä hakemaan voittoa. Omat tavoitteet tälle kaudelle on pelata ehjä sekä nousujohteinen kausi.

Toivon, että ringette pysyy mieluisana harrastuksena mahdollisimman pitkään. Tavoitteeni on kehittyä kokonaisvaltaisesti vieläkin paremmaksi maalivahdiksi, lisää Hickman.