SM-ringette palasi kaukaloon MM-tauolta neljän ottelun voimin

12.11.2022 21:53

Kuva: Timo Kupiainen

Ringeten SM-sarja palasi rytinällä MM-kisatauolta, kun kaikki kahdeksan joukkuetta hyppäsivät lauantaina kaukaloon.

SM-ringeten runkosarja jatkui kisatauon jälkeen Espoossa, jossa toisensa kohtasivat Kiekko-Espoo ja NSR. Viimeisestä jatkosarjapaikasta kamppailevalle NSR:lle sarjapisteet olisivat varmasti kelvanneet, mutta kotijoukkue Kiekko-Espoo oli hyytävän kova. Loppulukemat olivat tylyn selkeät 24-0.

Kaukalossa loistivat nuoret pelaajat. NSR:n puolelta Salla Juntunen sekä Ella Helminen tekivät debyyttinsä korkeimmalla sarjatasolla ja suoriutuivat urhoollisesti. Kiekko-Espoolta taas nuoret lupaukset Nicole Thesleff ja Aada Mäntyvaara onnistuivat viimeistelemään uransa avausmaalit SM-sarjassa. Kirsikan nuorten kakun päälle toi Kiekko-Espoon Jenna Hakkarainen, joka nettosi tehot 8+4 iltapäivän aikana.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoon Thesleff ja NSR:ltä Enni Väärälä.

- Pelattiin hyvä tasainen peli ja saimme paljon onnistumisia hyökkäyspäässä. Huomiseen peliin Helsinkiä vastaan tarvitaan kuitenkin lisää kovuutta, arvioi Kiekko-Espoon Luana Perez.

- Lähdettiin peliin reippaalla mielellä ja hakemaan onnistumisia sovituissa pelillisissä asioissa. Vastustajan parempi vauhti ja tehokkuus kuitenkin näkyivät tulostaululla pelin päätyttyä. Onnistumisia kuitenkin löytyi myös omasta tekemisestä ja ensikertalaiset pelasivat rohkeasti hyökkäyspäässä, kommentoi pelin päätyttyä joukkueen tekemistä NSR:n Anna Kainulainen.

Blue Rings ja Helsinki tarjosivat jännitysnäytelmän Tuusulassa

Tuusulan jäähallissa nähtiin Blue Ringsin ja Helsingin kohtaaminen. Sarjataulukossa peräkkäisiltä sijoilta kolme ja neljä löytyvät joukkueet tarjosivatkin jännitystä täydet neljä erää. Päätöserässä vierailija Helsinki meni kuitenkin menojaan, ja vankisti asemiaan sarjassa kolmantena loppulukemin 6-10.

Helsinki sai otteluun unelma-alun, kun Minka Tiihonen huudatti vierailijoita jo 32 sekunnin pelin jälkeen. Blue Rings haki koko avauspuoliskon otetta pelistään, eikä vierasjoukkue jättänyt tätä hyödyntämättä. Kotijoukkue pysyi kuitenkin ottelussa mukana Jenni Mikkolan ja Claudia Levanderin osumilla, ja pitkälle erätauolle mentiin Helsingin 2-4 johtolukemissa.

Toisella puoliskolla Blue Rings väänsi itsensä otteluun mukaan. Ajassa 44:54 Iina Kupiaisen maali muutti lukemat tiukasti 5-6, ja päätöserään lähdettäessä kaikki oli auki. Helsinki kuitenkin hyödynsi paikkansa niin ylivoimalla kuin tasakentällisin, ja Tiihosen hattutemppu sinetöi loppulukemiksi 6-10.

Ottelun parhaina palkittiin hattutempun tekijät, eli Blue Ringsiltä Levander ja Helsingiltä Tiihonen.

- Alku oli hieman haastava, pelaamattomuus näkyi harhasyöttöinä ja renkaista ohiajoina. Pitkän erätauon jälkeen saatiin pelin juonesta paremmin kiinni ja pelitapahtumat tasoittuivat. Huomenna jatketaan sillä draivilla, millä tänään peli päätettiin, ottelua kommentoi kotijoukkueen Annamari Ruusu.

RNK vei vauhdilla voiton kotiin Lahdesta

Lahdessa MM-tauko katkaistiin Lahti Ringeten ja RNK Flyersin kohtaamisella. Ensimmäisen vierasjoukkue RNK aloitti vauhdikkaasti avaten maalihanansa jo parin minuutin jälkeen. Samaan aikaan kotijoukkue kipuili keskialueylitysten kanssa. Lahti Ringeten hyökkääjäksi nostettu Veera Koski sai aikaan kotijoukkueen ainoan ensimmäisen erän osuman.

Myös toinen erä oli lahtilaisilta hankalaa vääntöä, ja Raision Anne Pohjola hyödynsikin kotijoukkueen tahmeutta mättäen avauspuolikkaassa tehot 4+1. Pitkälle erätauolle siirryttiin raisiolaisten johtaessa 3-7.

Tauon aikana Lahti löysi vauhtia jalkaan ja tahtoa yhteiseen tekemiseen. Toisen puoliskon rengaskontrolli ja loppuun asti hallitut hyökkäykset alkoivat haastaa vieraiden puolustusta. Pelin loppuvaiheilla Lahden Pihla Alapuranen taituroi ensimmäisen hattutemppunsa SM-sarjassa.

- Pelimme oli ajoittain todella huolimatonta, ja Lahti pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Tänään onnistuimme kuitenkin hyvin maalinteossa, mikä varmisti meille kaksi pistettä, puolustaja Jasmin Kiiski kommentoi ottelua.

Maalinteossa kunnostautui erityisesti Raision naantalilaiskasvatti Eerika Viro (5+5), ja yhdessä Pohjolan tehokkuuden kanssa vierasjoukkue RNK vei kuitenkin pisteet länsirannikolle voittaessaan ottelun 7-11.

Nokia nappasi varmat pisteet Järvenpäästä

Järvenpään Haukat sai vieraakseen Nokian Urheilijat. Ottelun ensimmäinen puoliskon tasainen vääntö ja 2-1 tilanne ei riittänyt nokialaisille, ja pitkän erätauon aikana uudet kentälliset toivatkin uuden puhdin kaukaloon.

MM-kisat eivät ainakaan ottelun parhaana palkitun Roosa Salosen (4+1) jaloissa painaneet, ja myös vaha tuttu tehopakkaus Maija Väyrynen (2+4) avusti kohti voittoa. Viime kaudella Ilveksestä Nokian riveihin siirtynyt Roosa Merikallio viimeisteli ensimmäisen maalinsa nokialaispaidassa.

- Pitkähkö tauko sarjapeleistä näkyi tänään melko rikkonaisena kokonaisuutena. Huomiseen peliin saadaan lähteä parantamaan kaikilla osa-alueilla. Valonpilkahduksiakin löytyi ja niistä suurin oli Roosa Merikallion ensimmäinen maali SM-sarjassa! tiivistää NoU:n maalivahti Oona Keskinen.

Vaikka nokialaisten työskentely oli kokonaisuudessaan tahmeaa, yksilösuoritukset johdattelivat vierailijat 3-8 voittoon.