SM-ringeten kierrokset potkaistiin jo arkena käyntiin

17.11.2022 21:44

Kuva: Timo Kupiainen

SM-ringetteviikko polkaistiin käyntiin vauhdilla jo tiistaina, kun Järvenpään Haukat sai vieraakseen paikallisvastustaja NSR:n. Molemmat joukkueista taistelevat viimeisestä SM-jatkosarjapaikasta, joten tunnetta ja latausta ottelusta ei uupunut.

Ottelu alkoi äärimmäisen tasaisesti ja normaalia suuremman panoksen myötä peli oli todella tarkkaa ja harkittua. Avauspuolikkaalla kumpikin joukkueista pääsi kyllä maalipaikoille, mutta Haukkojen Amanda Lohilahti ja NSR:n Kaisa Juntunen olivat hereillä tolppiensa välissä. Pitkälle erätauolle siirryttiin hieman harvinaisemmissa 0-0 lukemissa.

Erätauon jälkeen meno kaukalossa kiihtyi. Kotijoukkue Haukat siirtyi nopeasti 2-0 johtoon Vilma Tuominiemen ja Iina Kulmalan osumilla. Kulmalan osuman myötä vierasjoukkue NSR vetäytyi aikalisälle pohtimaan seuraavaa siirtoaan. NSR vetikin oikean ässän hihastaan, sillä heti päätöserän alkuun Pia Tähtinen toi vierailijat tasalukemiin 2-2. Muutamaa minuuttia myöhemmin NSR pääsi ylivoimalle, eikä Kaisla Salovuori tuntenut armoa iskiessään vierailijat yhden maalin karkumatkalle. Kotijoukkue Haukat pyrki kovasti tasoihin, mutta loppusummerin soidessa vierasjoukkue NSR sai juhlia 2-3 tuloksen myötä kahta sarjapistettä.

- Katsomosta seurasimme jännittyneinä peliä pelin viimeisiin sekunteihin asti, kommentoivat NSR:n Netta Irmasto ja Julia Nisula.

NSR haastoi pitkään Blue Ringsiä

NSR hyppäsi takaisin kaukaloon heti keskiviikkona, kun se sai vieraakseen Blue Ringsin. Kapeilla kokoonpanoilla operoineet joukkueet tarjosivat jännitystä aina ottelun päätösminuuteille saakka.

Aaltomaisen alun jälkeen sarjataulukossa neljäntenä oleva Blue Rings otti pelin hallintaansa. Hurjasta vyörytyksestä huolimatta vierailijat eivät onnistuneet avausmaalin teossa, vaan NSR:n Nea Asumaa vei kotijoukkueen 1-0 johtoon ajassa 11:11. Blue Rings tuli tasoihin hetkeä myöhemmin Julia Kangaskosken onnistuessa, ja siirtyi 1-2 johtoon heti toisen erän alkuun Milla Juuselan osumalla. Kotijoukkue NSR:n Asumaa onnistui toistamiseen avauspuolikkaalla, mutta Blue Rings siirtyi pitkälle erätauolle 2-4 johdossa Tuuli Hämäläisen ja Claudia Levanderin maaleilla. Kotijoukkue NSR:n käy kiittäminen avausjakson siedettävistä lukemista tiukkaa puolustuspeliä ja ennen kaikkea maalivahti Kaisa Juntusta, joka venyi renkaan eteen peräti 34 kertaa avauspuolikkaan aikana.

Pitkän erätauon jälkeen vierailija Blue Ringsin Ida Adler nappasi selkäänsä sankariviitan lisäksi koko joukkueen. Peräti neljä maalia nakuttanut Adler toimi ottelun ratkaisijana, ja vaikka NSR:n Hanna-Riikka Teiniranta pyrki pitämään kotijoukkueen pelissä mukana kahdella onnistumisellaan, ei lopputulos 4-8 valehtele joukkueiden paremmuudesta.

- Katsomosta peli oli jännittävää katseltavaa. Saimme maaleista lisävirtaa peliin, mutta viimeisessä erässä väsymys painoi ja tarvittavat toimet pelin ratkaisuun jäi uupumaan, Netta Irmasto kommentoi NSR:n puolelta.

Ottelun parhaina palkittiin NSR:n Teiniranta ja Blue Ringsiltä kovin töitä tehnyt Juusela.

Kiekko-Espoo kukisti Haukat selvin lukemin

Keskiviikkona nähtiin teräviä otteita myös Espoon Tapiolassa, kun Kiekko-Espoo ja Järvenpään Haukat kohtasi toisensa. Tiistain kiivas ottelu näkyi vierasjoukkue Haukkojen otteissa, ja Kiekko-Espoo hallitsikin avauspuolikkaan tapahtumia pitkien hyökkäyksien muodossa. Puolustuskannalle joutunut Haukat antautui avauspuolikkaalla lopulta jopa seitsemän kertaa Kiekko-Espoon maaliahneille pelaajille. Parhaiten maalinteossa kunnostautui kotijoukkue Kiekko-Espoon Fanny Impilä, joka taikoi renkaan kolmesti Haukkojen maalilla torjuneen Amanda Lohilahden selän taakse.

Pitkän erätauon jälkeen Haukat löysi peliinsä uutta sisua, ja kolmannessa erässä ei maalilauluja soiteltu kummankaan joukkueen toimesta. Päätöserässä kotijoukkue Kiekko-Espoo löysi maalijyvänsä uudelleen, ja loppulukemat 13-0 kävi Haukkojen maaliin iskemässä Kiekko-Espoon kapteeni Tanja Ahonen. Ahosen ja Impilän lisäksi Kiekko-Espoolta yli kolmen pisteen iltaa viettivät Luana Perez (3+4) sekä Jenna Hakkarainen (3+1).

- Tänään pelattiin fiksua ja rauhallista omaa peliä, jonka avulla vietiin pisteet himaan. Maaliton kolmas erä oli meiltä heikoin, joten huomenna haetaan ehjää 60 minuuttia Lahtea vastaan, kommentoi Kiekko-Espoon puolustaja Jasmiina Ahonen.

Tänään emme onnistuneet pääsemään omalle tasollemme ja Espoo onnistui hyödyntämään maalipaikat tehokkaasti, Ella Nieminen analysoi Haukkojen leiristä.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueen maalilla nollapelin pelannut Hanna Minkkinen, ja Haukkojen puolelta Venla Röpelinen.

Lahti pusersi itsensä tasoihin Kiekko-Espoota vastaan

Arkipelien viihdyttävintä antia saatiin kokea torstaina Lahdessa, kun Kiekko-Espoo matkusti Päijät-Hämeeseen. Tasaisesti edennyt ottelu näki maaleja toisensa perään, mutta varsinaista ratkaisua saatiin odottaa kirjaimellisesti päätössekunneille saakka.

Johtoasemaa vaihdettiin ottelussa muutamaan otteeseen. Kotijoukkue Lahti piti kuskin paikasta tiukasti kiinni ottelun puolivälissä, kun Niina Piiroinen lisäsi Lahden johdoksi 4-2. Tämän jälkeen Kiekko-Espoo nakutti nopeaan tahtiin kolme osumaa Fanny Impilän ja Jenna Hakkaraisen toimesta. Lahti nousi heti päätöserän alkuun Pihla Alapurasen osumalla tasatilanteeseen 5-5, ja tiukka taisto sarjapisteistä vain yltyi.

Ottelun viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiin todellista urheilun taikaa. Kiekko-Espoon Hakkarainen lisäsi illan neljännellä osumallaan vierailijoiden johdon jo lukemiin 5-7, kun pelikellossa oli reilut kolme minuuttia jäljellä. Vierasjoukkue Kiekko-Espoo luuli lyöneensä viimeisen naulan Lahden arkkuun kyseisellä osumallaan, vaan mitä vielä. Ottelun päätösminuutilla alkoi kotijoukkue Lahden näytös. Ensin 42 sekuntia ennen päätössummeria Kiia Ollila toi Lahden maalin päähän, ja viisi sekuntia ennen loppua Lahden kapteeni Miia Manner räjäytti kotijoukkueen vaihtopenkin villiin juhlaan iskiessään ottelun loppulukemiksi 7-7.

- Hyvää peliä, mutta liikaa meinattiin antaa siimaa vastustajalle ajoittain. Lopulta kuitenkin aina kurottiin maali kerrallaan kiinni ja saatiin ansaittu piste, kiteyttää Lahden Nea Tervala.

- Peli oli alusta loppuun tahmeaa, ja tänään se riitti yhteen pisteeseen, kommentoi Kiekko-Espoon kapteeni Tanja Ahonen.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueen Alapuranen ja vierailija Kiekko-Espoon Impilä.