RNK Flyers kiri voittoon Blue Ringsin vieraana, NoU kaatoi Helsingin selvästi

19.11.2022 17:30

Kuva: Timo Kupiainen

SM-ringeten viikonloppu avattiin kahdella ottelulla, kun lauantaina kaukalossa kohtasivat Blue Rings ja RNK Flyers, sekä Nokian Urheilijat ja Helsinki.

Lauantaina Tuusulan jäähallissa nähtiin äärimmäisen tasainen SM-ringeten koitos, jossa vastakkain asettuivat Blue Rings sekä sarjakärki RNK Flyers.

Ottelun avauspuolikkaalla joukkueiden maalivahdit nousivat esiin useampaan otteeseen mahtavilla torjunnoillaan. Ensin RNK Flyersin Maria Perkkola nappasi urheiluruutuun kelpaavan kopin, ja hetkeä myöhemmin Blue Ringsin Siiri Uusitalo pelasti jo lähes varmalta näyttäneen maalin upealla venymisellään. Maalivahtien hyvien otteiden lisäksi myös puolustuskolmiot pelasivat äärimmäisen tarkkaa ja uhrautuvaista peliä, eikä avauspuolikkaalla maaleilla juhlittu. Kummankin joukkueen osuessa kerran, pitkälle erätauolle siirryttiin tasalukemissa 1-1.

Toisen puoliskon alkupuolella kotijoukkue Blue Ringsin Iina Kupiainen vei joukkueensa 2-1 johtoon. Johtoa ehti kestää aivan kolmannen erän viimeiselle minuutille saakka, kunnes RNK:n Susanna Tapani tasoitti pelin iltapäivän toisella osumallaan. Päätöserään lähdettiin siis tasatilanteesta, ja ratkaisua haettiin vimmatusti kaukalon molemmissa päissä. Lopulta reilut kaksi minuuttia ennen loppusummeria vieraiden Siiri Säynäväjärvi unohtui Blue Ringsin puolustuksen selustaan. Nokikkain Blue Ringsin maalivahdin kanssa päässyt Säynäväjärvi ei paikasta erehtynyt, vaan sinetöi RNK:n vierasvoiton 2-3 lukemin.

Saimme tänään kovan vastuksen, eikä mitään saatu ilmaiseksi, analysoi RNK Flyersin puolustaja Netta Koskelainen.

- Taisteltiin tänään hienosti yhdessä joukkueena! Se näkyy tuloksessa, mutta loppuun pieni harmillinen nukahdus. Mainittakoon Siiri Uusitalolta aivan huikea peli, kommentoi Blue Ringsin Taru Hämäläinen.

RNK Flyersin parhaana pelaajana palkittiin työteliäs Miranda Välisaari.

Nokian Urheilijat selätti kotonaan Helsingin 11-5 lukemin

Ringeten hallitseva Suomen mestari NoU Ringette vankisti lauantaina asemiaan SM-runkosarjan toisella sijalla, kun se kaatoi vieraaksi saapuneen Helsingin selvästi 11-5. NoU takoi kolmen erän aikana taululle tylyt 11-3 luvut, ja päätöserässä kotijoukkueen höllätessä kaasujalkaansa Helsinki kaunisteli loppulukemia ottamalla neljännestä erästä 0-2 voiton.

Kotijoukkue NoU:n tehokaksikkona toimi tutut nimet, kun Maija Väyrynen takoi 5+1 tehot ja Roosa Salonen komppasi 2+4 saldolla. Vierasjoukkueelta kypärätemppuun ylsi Minka Tiihonen. Lauantain ottelun jälkeen NoU jatkaa 22 sarjapisteellä runkosarjan toisena, ja Helsinki majailee heti perässä kolmantena 15 pisteellään.

- Onnistuttiin pitämään hyvä tempo yllä koko pelin läpi ja luomaan jatkuvasti maalipaikkoja vastustajan päässä. Silloin kun rengas pyöri omissa niin puolustus kokonaisuudessaan hoiti homman hienosti kotiin. Hyvä alku viikonlopulle, kommentoi NoU:n Emilia Vahti.

Joukkueiden parhaina palkittiin NoU:lta kahdesti maalinteossa onnistunut Maria Wetterstrand.