NoU Ringette taipui SM-runkosarjan kärkikamppailussa RNK Flyersille

20.11.2022 19:30

Kuva: Timo Kupiainen

Sunnuntaina SM-ringeten runkosarjassa nähtiin kaksi ottelua. Kovin mielenkiinto kiinnittyi Raision Kerttulaan, jossa toisensa kohtasivat sarjataulukon kärkikaksikko RNK Flyers ja NoU Ringette.

Kärkikamppailu oli odotetun vauhdikas ja tasainen lähes läpi koko 60 minuuttia. Johtopaikkaa pitävää joukkuetta vaihdettiin useasti, ja joukkueiden tähtipelaajat kantoivat suurimman osan maalintekovastuusta.

Ottelun avauserä oli varsinaista vauhtiringetteä, ja maaleja erässä nähtiin peräti kahdeksan kappaletta. NoU vei erän nimiinsä 5-3 Maija Väyrysen ja Roosa Salosen onnistuessa kahdesti Jenni Linnamäen kompatessa yhdellä osumallaan. Toinen erä eteni hieman seesteisemmin maalien osalta, ja pitkälle erätauolle joukon johdatti Anne Pohjola 4-5 kavennusosumallaan.

Ottelun kolmas erä sujui vielä tasaisesti, ja joukkueet iskivät perä perään maaleja tulostaululle. Päätöserän alkuun NoU:n Väyrynen tasoitti pelin iltapäivän neljännellä maalillaan lukemiin 7-7, mutta tämän jälkeen RNK Flyers aloitti väkivahvan loppurutistuksen. Reiluun viiteen minuuttiin kotijoukkue RNK venytti NoU:n maaliverkkoa peräti viidesti, kun Marianna Kuiko ja Susanna Tapani onnistuivat kumpainenkin kahdesti maalinteossa. Ottelun lopulliseksi tulokseksi merkittiin lukemat 12-8 kotijoukkue RNK Flyersin hyväksi.

Ottelussa komeimmat tehopisteet itselleen kirjauttivat RNK:lta Pohjola (1+9) ja Tapani (6+1) sekä vierailija NoU:lta Salonen (3+2) ja Väyrynen (4+2). RNK:n voiton myötä joukkueiden välinen ero sarjataulukossa venyi neljään pisteeseen, RNK:n jatkaessa puhtaalla pelillä SM-runkosarjaa.

- Kärkikamppailussa näkyi tänään odotetusti kovaa vääntöä ja nopeita tilanteita joissa pysyimme vahvasti mukana. Näin saimme vietyä tärkeät kaksi pistettä kotiin, kotijoukkueen maalivahti Iida Lehti kommentoi ottelua.

- Tästä jäi hyvää kiukkua ja harjoiteltavaa kevättä varten, ensi viikolla vielä viimeinen alkusarjan peli ja sitten saadaan hetki hengähtää ennen jatkosarjaa! Kaisa Katajisto toteaa ottelun päätyttyä.

Joukkueiden parhaina palkittiin RNK:lta puolustaja Jasmin Kiiski ja NoU Ringeteltä neljästi osunut Väyrynen.

Lahti ei kyennyt kaatamaan Helsinkiä kotonaan

Aiemmin viikolla SM-jatkosarjapaikan varmistanut Lahti sai sunnuntaina vieraakseen Helsingin. Paineitta otteluun lähtenyt kotijoukkue laittoikin Helsingin tiukoille, mutta maalintekovaikeuksien kanssa paininut Lahti ei kyennyt tosissaan haastamaan vierailijoita tulostaululla.

Minka Tiihonen vei vierasjoukkue Helsingin johtoon jo hyvissä ajoin ottelua, mutta Lahden Pihla Alapuranen pääsi tasoittamaan tilanteen vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen. Alapurasen osuma jäi kuitenkin Lahden ainokaiseksi koko ottelussa, kun taas Helsinki pääsi juhlimaan useamman kerran ottelun aikana. Kia Kosusen ajassa 57:51 tekemä 1-5 osuma jäi ottelun viimeiseksi, ja sarjapisteet matkasivat pääkaupunkiin.

Joukkueiden parhaina palkittiin Lahden Ida Suokas ja Helsingin puolelta Veera Reilin.

- Lähdettiin tänään pelaamaan ennakkoluulottomasti. Laitoimme Helsingille kampoihin, mutta heillä oli tehokkaampi maalinteko tänään, analysoi parhaana palkittu Suokas Lahden puolelta.