YKKÖSSARJASSA MAALIJUHLIA JA TIUKKOJA TAISTELUITA

20.11.2022 23:15

Kuva: Timo Kupianen

Kuluneella viikolla Ykkössarjassa nähtiin nippu tiukkoja pelejä, mutta myös kunnon maali-ilottelua. Alkusarjaa on jäljellä vielä kymmenen ottelua, ja karsintaviivan tuntumassa on ruuhkaa. LuKi-82 jatkaa sarjan kärjessä puhtaalla pelillä, ja viivan yläpuolella ovat tällä hetkellä lisäksi Ilves, Blue Rings ja FoPS. Ilves ja Haukat saalistivat viikonlopulta täyden pistepotin.

LUKI-82 JATKOI VOITTOJEN TIELLÄ

Ykkössarjan viikon ottelukierros käynnistyi tiistaina Uudenkaupungin jäähallissa, kun vierasjoukkueeksi saapui sarjan kärkipaikkaa pitävä LuKi-82. Luvialaiset saivat otteluun vahvan alun, kun Milla Rantanen teki ottelun avausmaalin noin puolen minuutin pelin jälkeen. Ensimmäinen erä oli LuKin hallintaa, ja viidentoista minuutin jälkeen lukemat olivat 0-5.

Toisessa erässä nähtiin sisuuntunut UJK. Erä oli tiukkaa ja tasaista kamppailua, eikä maaleja nähty. Pitkän erätauon jälkeen peli jatkui tasaisena, ja luvialaisten kuudes maali syntyi ajassa 40:44, kun Katariina Niemi toimitti renkaan verkon perälle jo toistamiseen. UJK pääsi avaamaan maalitilinsä neljännen erän puolessa välissä, kun verkkoja heiluttivat Maria Luoto ja Fanni Elo. LuKi teki myös kaksi maalia viimeisessä erässä, ja näin loppulukemiksi kirjattiin 2-8 luvialaisten hyväksi.

-Alusta asti oli tiedossa, että tulossa on kova peli, johon tarvitaan jalkaa ja tahtoa. Peli käynnistyi meiltä huonosti, ja päästimme vastustajan niskan päälle. Emme olleet valmiita kovaan vauhtiin hyvästä alkuverryttelystä huolimatta. Toiseen erään lähdimme tiukemmin: Puolustuksessa tapahtui huima parannus, ja hyökkäyspäässäkin päästiin maalipaikoille, luonnehti UJK:n Jenny Niskanen.

-Peli lähti meidän osaltamme hyvin käyntiin. Ensimmäisen erän jälkeen rengas alkoi kuitenkin vähän polttelemaan mailassa eikä syötöt aina löytäneet omia pelaajiamme. Pystyimme kuitenkin pitämään johtoasemamme ja ottamaan tärkeät kaksi pistettä mukaan Luvialle, kertoi Sanni Koivunen.

Ottelun parhaina palkittiin Luvian joukkueesta hattutempun iskenyt Katariina Niemi ja UJK:n maalilla kolme erää hienoja koppeja kolme ottanut Monika Rivasto. Rivastolle kirjattiin ottelussa 27 torjuntaa, yhden erän UJK:n maalissa olleelle Jemina Päivökkeelle 16 torjuntaa, ja LuKin Riina Varjolalle 40 torjuntaa.

FOPS SELKEÄÄN VOITTOON HYVINKÄÄLLÄ

Tiistain toinen ottelu pelattiin Hyvinkäällä, joka sai vastaansa FoPs:n. Vieraat aloittivat ottelun tyrmäävästi, kun Lili Reunanen teki ensimmäisen maalin vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen. Avauserässä nähtiin vielä kolme maalia FoPs:n toimesta, joten toiseen erään lähdettiin vieraiden johtaessa 0-4. Toisessa erässä Hyvinkää kasasi rivinsä ja puolusti tiukasti. Toinen erä olikin maaliton.

Pitkän erätauon jälkeen FoPs:n maalihanat aukesivat taas, kun avausmaalin tehnyt Reunanen oli jälleen vauhdissa. Tämän jälkeen FoPs viimeisteli vielä neljä maalia. Hyvinkään ainoa maali syntyi noin kymmenen minuuttia ennen päätössummeria Marika Montosen toimesta. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 1-9.

-Peli sai salama-alun, kun teimme seitsemän sekunnin aikana ensimmäisen maalimme. Sen jälkeen peli hieman tasoittui, mutta oli selkeästi meidän hallintaamme. Pitkä erätauon jälkeen aloimme "nauttimaan" pelistä enemmän ja pyörittämään vaan peliä rauhassa hyökkäyspäässä. Joukkueemme teki hienoja maaleja, ja maalivahtimme Sini Mäkelä otti muutamia loistokoppeja. Pelissä nähtiin paljon hienoja onnistumisia koko joukkueelta, ja puhalsimme yhteen hiileen, iloitsi FoPsin Tara Repo.

-Meidän osaltamme peli lähti erittäin tahmeasti käyntiin, eikä kone käynnistynyt oikein kunnolla missään vaiheessa. Toiseen erään kasattiin rivejä ja pelattiin tiukasti puolustuspäässä ja näin ollen pitkälle erätauolle lähdettiin edelleen samoissa lukemissa. Kuitenkaan missään vaiheessa ei oikein löydetty omaa hyvää tekemistämme, vaikka tsemppasimme loppuun asti, totesi puolestaan Hyvinkään Pekka Kyttälä.

Hyvinkään maalia vartioinut Laura Latostenmaa otti 47 koppia, kun FoPs:n Sini Mäkelä torjui 29 kertaa. Ottelun parhaiksi valittiin FoPs:lta B-joukkueesta apuun tullut Viivi Peltola, ja Hyvinkäältä Nea Tast

BLUE RINGS VEI JÄNNITYSNÄYTELMÄN NIMIINSÄ

Keskiviikon ensimmäinen ottelu pelattiin Tuusulassa, kun Blue Rings sai vastaansa Helsingin. Blue Rings onnistui ensimmäisessä erässä maalinteossa kaksi kertaa Saila Saarion ja Enna Rokan osumilla. Helsinki sai hyvän alun toiseen erään, kun Kristiina Peura kavensi ajassa 16.08. Hyvä vire jatkui, kun noin kahden minuutin kuluttua Jenni Lehmuskoski tasoitti ottelun. Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti, ja pitkälle erätauolle lähdettiin lukemissa 4-4.

Kolmas erä oli niin ikään tasainen, ja neljänteen erään lähdettiin Blue Ringsin johtaessa 6-5. Blue Rings onnistui jälleen erän alussa maalinteossa kunnostautuneen Rokan toimesta, mutta hetken kuluttua Helsingin Adele Vuorinen ja Ilona Kytölä tehtailivat samassa vaihdossa kaksi maalia, ja tilanne oli jälleen tasan 7-7. Pelin loppu oli tiukka ja jännittävä, mutta voiton vei Blue Rings jälleen Rokan viimeistelyllä.

Pelin tasaisuudesta kertovat myös maalivahtien torjunnat: Kotijoukkueen Jasmin Hickmanille kirjattiin 35 torjuntaa ja Helsingin Saaga Halmeenmäelle 33. Ottelun parhaina palkittiin Helsingiltä Adele Vuorinen ja Blue Ringsilta Saila Saario.

-Peli meni ihan hyvin ja pidettiin omaa vauhtia paikoittain hyvin yllä ja tehtiin myös paikoista maaleja. Peli olisi ollut voitettavissa, mutta tällä kertaa vastustaja oli parempi, kommentoi Helsingin Noona Pursiainen.

-Arkipeli lähti hyvällä vauhdilla käyntiin. Ottelusta tuli lopulta maalintekokilpailu, jossa luisteltiin päästä päähän. Emme olleet omalla tasollamme, mutta onnistumisiakin löytyi. Tärkeät pisteet jäivät kuitenkin meille, luonnehti Blue Ringsin Hickman.

FORSSALLE NIUKKA TAPPIO UUDESSAKAUPUNGISSA

Keskiviikkona vastakkain pelasivat myös UJK ja FoPs. Iltaottelu käynnistyi FoPs:n osalta räväkästi, kun Lili Reunanen avasi joukkueen maalitilin reilun kahden minuutin pelin jälkeen. UJK tasoitti reilun kymmenen minuutin kuluttua Noora Peltovirran osumalla. Toiseen erään lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Toisessa erässä kotijoukkue onnistui maalinteossa kerran Fanni Elon toimesta, ja FoPs viimeisteli kaksi osumaa, jotka merkattiin Jonna Virkille ja Lili Reunaselle. Pitkälle erätauolle lähdettiin siis lukemissa 2-3. Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maalia, jonka viimeisteli UJK:n Elo. Kotijoukkue aloitti neljännen erän vahvasti, kun Elo toimitti renkaan vieraiden maaliverkkojen perukoille. FoPS kuittasi parin minuutin kuluttua Reunasen onnistumisella. Tiukan ja tasaisen pelin ratkaisu nähtiin lopulta ajassa 53:45, kun tehokas Elo viimeisteli illan neljännen osumansa.

-Ennen peliä yritimme valmistautua tiukkaan taistoon, koska oli erittäin tärkeät pisteet jaossa. Tavoitteena oli saada pidettyä joukkueen peli omalla tasolla ja säilyttää peli-ilo. Alusta asti mentiin kovaa vauhtia päästä päähän, ja maaleja tuli lähes vuorotellen. Tasatilanteessa mentiinkin melkein loppuun asti, ja vääntö oli kovaa.  Onneksi me onnistuimme yhden kerran enemmän vielä loppumetreillä. Maalillamme Monika Rivasto teki huipputorjuntoja koko pelin ajan ja pelasti monta tilannetta. Parhaana pelaajana palkittu Emmi-Riia Ranta puolusti maalia voitontahtoisesti koko pelin. Peli-ilo säilyi ja tärkeät pisteet jäivät Uuteenkaupunkiin, kertasi kotijoukkueen Jenny Niskanen illan kulkua.

-Hävisimme tänään niukasti UJK:lle maalein 5-4. Peli oli tasaista taistelua koko ajan. Emme lähteneet peliin täysin pelivalmiina, sillä aikataulumme oli todella tiukka ja saavuimme suoraan lämmittelyjäälle ilman kummempia alkulämpöjä. Pelin alku oli meiltä varmaa ja järkevää, mutta loppua kohden virheiden määrä kasvoi, ja vastustaja osasi käyttää ne hyödykseen, kertoi FoPs:n Lili Reunanen.

Maalivahtien torjunnat kielivät myös tasaisesta ottelusta. UJK:n Monika Rivastolle kirjattiin 43 torjuntaa ja FoPs:n Sini Mäkelälle 46 torjuntaa. UJK:n parhaaksi pelaajaksi valittiin Emmi-Riia Ranta ja FoPs:lta Vilja Mäkelä

ILVES VOITTOON NAANTALISSA

Lauantain ensimmäisessä ottelussa VG-62 sai vieraakseen Tampereen Ilveksen. Maalinteon aloitti Ilveksen Sara Heimola, kun ottelua oli pelattu noin puolitoista minuuttia. VG tasoitti pelin reilun viiden minuutin kohdalla, ja noin viiden minuutin kuluttua Johanna Päivölä vei maalillaan kotijoukkueen johtoon. Seuraavasta osumasta vastasi Ilves viimeistelijänä jälleen Heimola. Naantalilaisten kuitti tuli nopeasti, kun Susanne Heinonen toimitti renkaan Neea Hauta-Aluksen selän taakse. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne oli siis tasan 3-3. Ennen pitkää erätaukoa molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kerran.

Pitkän erätauon jälkeen vierasjoukkue onnistui maalinteossa ensimmäisenä Viivi Hakasen ylivoimaosumalla. Kotijoukkue vastasi tähän vajaan kahden minuutin kuluttua Nea Niemisen viimeistelyllä. Pelin loput maalit nähtiin neljännessä erässä, ja vierasjoukkue onnistui tekemään kolme maalia enemmän. Pisteet matkasivat Tampereelle lukemin 7-10.

VG:n maalivahti Jasmin Haavisto torjui ottelussa 36 kertaa ja Ilveksen Hauta-Alus 31 kertaa. Pelin parhaina palkittiin kotijoukkueelta puolustuksessa huhkinut Jasmin Ahokas ja vierailta mainioita syöttöjä tarjoillut Heli Nieminen

-Peli oli alusta loppuun tasaista vääntöä. Viimeisessä erässä saatiin puolustuspeli kuntoon, ja laitettiin paikoista sisään. Tärkeät pisteet kotiin vietäväksi, kommentoi Ilveksen Anniina Tahvanainen

-Tänään pelattiin vauhdikas peli, joka oli tasaista vääntöä molemmin puolin. Vastustaja laittoi paremmin paikoista sisään ja vei pisteet matkaansa Tampereelle, kertoi VG:n Jasmin Ahokas.

LL-89 VOITTI VAPSIN TASAISESSA OTTELUSSA

Päivän toinen mittelö käytiin LL-89:n ja ja VaPS:n välillä. Lapinlahden Marjukka Virta kertoi, että peli alkoi jo tyypilliseen tapaan ailahtelevasti, rengaskontrolli oli olematonta, eivätkä syötöt osuneet kohdalleen. VaPS hyödynsi tämän ja siirtyi johtoon vajaan seitsemän minuutin kohdalla Roosa Rantaniityn osumalla. LL-89 pysyi pelissä mukana, mutta ei tahtonut saada aikaan pitkiä hyökkäyksiä vastustajan päätyyn. Pitkälle erätauolle siirryttiin tilanteessa 0-2, kun Rantaniitty onnistui toistamiseen toisen erän viimeisellä minuutilla.

Heti kolmannen erän alussa Rantaniitty viimeisteli kolmannen osumansa, mutta Virran mukaan Lapinlahti alkoi myös saada pelin juonesta paremmin kiinni, ja joukkue tekikin avausmaalinsa ajassa 37:00 Moona Pykäläisen toimesta. Joukkue sai maalista uutta virtaa, ja pelistä tuli kurinalaisempaa. Joukkue pääsi paremmin irtorenkaisiin ja mukaan kamppailupelaamiseen.. Neljännessä erässä Lapinlahti teki yhteensä neljä maalia, joista vastasivat Anni Savolainen, Moona Pyläkäinen, Eveliina Pohjola ja Neela Mönkkönen. VaPS teki vielä yhden kavennusosuman Krista Järvelinin viimeistelemänä, mutta se ei enää riittänyt, ja pistepotti jäi Lapinlahdelle.

-Huomionarvoista oli myös se, että pysyimme pois jäähypenkiltä istuen vain yhden kahden minuutin rangaistuksen, joten pelirytmi säilyi hyvänä ja jaksoimme pelata nousujohteisesti kahdella kentällä läpi pelin, kommentoi Lapinlahden valmentaja Virta.

Lapinlahden maalivahti ja joukkueen parhaana palkittu Wiwi Pietilä torjui ottelussa 30 kertaa, kun VaPS:n Ella Hautamäelle kirjattiin 37 torjuntaa. VaPS:n parhaana palkittiin kolme maalia tehnyt Rantaniitty.

-Kaikilta löytyi alusta asti hyvää peli-intoa, ja jaksettiin tsempata toisiamme. Neljännessä erässä peli lähti meidän osaltamme nousukiitoon, kun vastustajalla alkoi jalka painaa pienen pelaajamäärän takia.  Jaksoimme tehdä töitä loppuun asti, ja se näkyi loppulukemassa, analysoi kotijoukkueen Wiwi Pietilä.

-Ottelu lähti meidän osaltamme hyvin käyntiin, ja olimme heti pelin päällä. Paikkoja oli ratkaista peli omiin nimiin, mutta se ei riitä, jos ei niistä tee maaleja. Kolme viimeistä erää olivat tiivistettynä katastrofi. Meistä kukaan ei tänään loistanut toista kirkkaampana, mutta eipä kukaan ollut taivaan himmeinkään tähti. Huomista kohti uudella tsempillä ja voiton nälkäisenä, kommentoi puolestaan VaPS:n puolustuspäässä ahkeroinut Martta Ukkonen.

EKS VEI PISTEET UJK:LTA

UJK pelasi viikon toisen kotiottelunsa niin ikään lauantaina saaden vastaansa EKS:n. Runsasmaalisen ottelun ensimmäistä osumaa pääsi juhlimaan EKS, kun Mona Malk onnistui maalinteossa. UJK kuittasi nelisen minuuttia myöhemmin Teresa Tapanin maalilla. Ensimmäinen erä oli kaikin puolin tasaista vääntöä, ja toiseen erään lähdettiin EKS:n johtaessa yhdellä maalilla. Toisessa erässä EKS onnistui maalinteossa neljä kertaa, ja kotijoukkueelle kirjattiin kaksi osumaa. Pitkälle erätauolle poistuttiin EKS:n komennossa luvuin 4-6.

Kolmannessa erässä ensimmäinen maali merkattiin kotijoukkueelle, kun Susanna Laurellin veto ohitti Amanda Winqvistin. Kolmannessa erässä maaleille pääsivät myös UJK:n Maria Luoto ja EKS:n Mirell Malk. UJK:n tehokas karvaus tuotti espoolaisille päänvaivaa, kun viivojen ylittäminen oli hankalaa. Viimeinen erä oli tiukkaa taistelua, mutta EKS onnistui paremmin viimeistelyssä, ja näin kaksi pistettä matkasi Espooseen luvuin 7-11.

UJK:n maalivahdille Jemina Päivökkeelle kirjattiin 35 torjuntaa, kun puolestaan EKS:n Winqvist otti 58 koppia. Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueesta Anu Hukka ja Espoolta Kira Koski.

Kotijoukkueen Jenny Niskanen kommentoi peliä seuraavasti:

-Tiukka peli oli tänäänkin tiedossa ja parannettavaa oli jonkin verran viime peleistä. Alkulämmöllä jo päätimme, että tässä pelissä ei anneta vastustajalle yhtään etumatkaa. Vaikka ensimmäisen maalin pääsikin vastustaja iskemään, ei jääty silti jalkoihin. Ensimmäisen erän jälkeen peli olikin vain maalin erolla vastustajan hyväksi. Toisessa erässä vastustaja oli hyvin hereillä ja onnistui rokottamaan meidän virheistämme. Pienillä muutoksilla pääsimme kuitenkin peliin hyvin kiinni ja lähdimme hyvällä tsempillä pitkälle erätauolle ja siitä kolmanteen erään, jonka hoidimmekin kunnialla omiin nimiimme. Neljännessä erässä vastustaja onnistui kuin onnistuikin tekemään paikoista paremmin kuin me. Annoimme puolustuksessa liikaa tilaa, emmekä tehneet ihan kaikkia sovittuja asioita. Viime viikon lauantaina alkanut 4 pelin viikko alkoi varmasti jo painaa myös. Onneksi peliin mahtui kuitenkin myös paljon onnistumisia, eikä meidän maalivahtimme antanut vastustajalle mitään ilmaiseksi. Seuraavaan peliin kasvatamme  vielä vähän voitontahtoa ja haemme pisteet kotiin.

-Tämän päivän peli ei ollut ehkä ringetteä kauneimmillaan, mutta joukkue osoitti kyllä tänään sisukkuutensa ja luonteensa ottamalla tärkeät pisteet matkaan, totesi Espoon vastuuvalmentaja Janne Ahoniemi.

HAUKAT VOITTOON MAALIJUHLISSA

Lauantain viimeisessä ottelussa nähtiin myös runsaasti maaleja, kun KaPa-51 saapui Haukkojen vieraaksi Järvenpään jäähalliin. Ottelu alkoi Haukkojen komennossa, kun kotijoukkue oli viimeistellyt ensimmäiseen kuuteen minuuttiin jo kolme maalia Ella Karhun, Nea Konttisen ja Sara Kärkkäisen toimesta. Vierasjoukkueen avausmaali nähtiin ajassa 7:04, kun Vilma Tarkiainen onnistui toimittamaan renkaan Melina Valkaman selän taakse. Ensimmäinen erä päättyi lopulta Haukkojen hyväksi luvuin 5-3.

Toisen erän alussa Haukat onnistuivat maalinteossa kahteen otteeseen minuutin välein, kun ensin onnistui Elina Piispa ja sen jälkeen ylivoimalla Miisa Pulliainen. Haukat jatkoivat maalitehtailuaan, ja vierasjoukkueen seuraava maali nähtiin ajassa 19:46 Annika Haaran onnistumisella. Pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa tukevasti 11-6. Kolmannessa erässä Haukat onnistuivat toimittamaan renkaan Veera Hokkasen selän taakse kahdesti, ja KaPa onnistui maalinteossa kerran. Neljännessä erässä Haukat pääsivät juhlimaan vielä kolmesti, ja vierasjoukkue yhden kerran. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin 16-8, joten pistepotti jäi vastustamattomasti Järvenpäähän.

Kotijoukkueen maalivahti Melina Valkama joutui torjuntatöihin 38 kertaa, ja vierasjoukkueen Veera Hokkanen 24 kertaa. Kolmannessa erässä KaPan maalia vartioi Iida Korhonen, jolle kirjattiin seitsemän torjuntaa. Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta kuusi maalia taituroinut Ella Karhu ja vierailta kolmen maalin iltaa viettänyt Annika Haara.

-Tänään ei päästy pelissä omalle tasolle, vaan vastustaja määräsi pelin tapahtumista meidän katsellessa vierestä. Pelin myöhäinen ajankohta tuotti meille oman haasteensa heti pelin alusta alkaen. Pitkän erätauon jälkeen pääsimme parantamaan omaa peliämme, mutta emme yltäneet omalle tasollemme, ja vastustaja onnistui pitämään otteen pelistä. Vaikka joukkueemme ei onnistunut kokonaisuutena, näimme kuitenkin pieniä hyviä onnistumisia kentällä maalien ja hyvän karvaustyön merkeissä. Tästä lähdemme parantamaan huomiseen peliin, summasivat KaPan Inka Issakainen ja Helmi Huikko.

-Pelin myöhäisestä ajankohdasta huolimatta peli lähti vauhdikkaasti käyntiin ja pääsimmekin ensimmäisen kuuden minuutin aikana jo 3-0 johtoon. Kahdessa ensimmäisessä erässä maaleja syntyi paljon molempiin päihin, ja erätauolle mentiin tilanteessa 11-6. Pitkällä erätauollakaan pelifiiliksemme ei laskenut ollenkaan ja saimme heti kolmannen erään alkuun tehtyä 12. maalin. Pystyimme puolustamaan hyvin KaPan nopeita hyökkäyksiä vastaan ja ottelu päättyi meidän voittoomme, kertasi Haukkojen Elisa Kaikkonen.

KAPA VOITOKAS HELSINGISSÄ

KaPa-51 jatkoi tuplapeliviikonloppuaan heti sunnuntain ensimmäisessä ottelussa Helsinkiä vastaan. Molemmat joukkueet olivat liikenteessä varsin pienillä kokoonpanoilla, kun Helsingin pöytäkirjaan oli merkattu kahdeksan kenttäpelaajaa ja KaPalle yhdeksän. Ottelussa nähtiin runsaasti maaleja molempiin päihin, ja onnistumisia sateli monille eri pelaajille.

Maalikarkelot aloitti Helsinki, kun Adele Vuorinen onnistui toimittamaan renkaan kahdesti peräkkäin KaPan verkkoihin. Edellisen päivän tappiosta sisuuntuneen vierasjoukkueen vastaus tuli kahdeksannella peliminuutilla Anni Bomanin mailasta, ja samalla minuutilla onnistui myös Neea Virtanen. KaPa teki ensimmäisessä erässä vielä yhden maalin, jonka kuittasi nimiinsä Jenna Vekkeli.

Toisessa erässä jatkui sama meininki. Kotijoukkueelle kirjattiin neljä maalia ja vieraille kuusi. Pitkää erätaukoa siirryttiin viettämään luvuin 6-9. Kolmannessa erässä ensimmäisenä onnistui kotijoukkue kun Adele Vuorinen oli jälleen vauhdissa. KaPa vastasi tähän parin minuutin kuluttua Veera Mäntysen maalilla. Neljännessä erässä maaliero repesi vieraiden hyväksi, ja hyvin vähäisillä rikkeillä pelattu hyvävauhtinen ottelu päättyi luvuin 11-16.

Maalivahdit joutuivat ottelussa torjuntatöihin melko tasaiseen tahtiin. Helsingin Emma Tuomanen venyi renkaan eteen 37 kertaa, ja KaPan Veera Hokkaselle kirjattiin 39 torjuntaa. Parhaan pelaajan palkinnot pokkasivat kotijoukkueelta hienoja maaleja tehnyt ja syöttöjä antanut Meri Ruuska ja vierailta puolustuksessa ahkeroinut Olga Elo.

-Aamupalalla päätimme yhdessä, että lähdemme parantamaan peliämme eilisestä. Pelin alku ei lähtenyt lentoon suunnitelmien mukaan, kun vastustaja teki heti kaksi maalia. Sisuunnuimme tästä ja lähdimme latomaan renkaita verkkoon. Lopulta peli olikin hyvin runsasmaalinen, kun niitä kirjattiin yhteensä 27 kappaletta, kertoivat KaPan Olga Elo ja Veera Mäntynen

-Tänään molemmat joukkueet olivat liikkeellä pienillä kokoonpanoilla, mutta siitä huolimatta läpi pelin oli molemmilla ihan hyvä liike ja kaikin puolin rikkeetöntä pelaamista. Me emme istuneet koko pelissä kertaakaan jäähyllä! Ensimmäisen erän starttasimme hyvin ja meidän Adele Vuorinen taituroikin lyhyessä ajassa kaksi maalia vieden meidät 2-0 johtoon. KaPa livahti kuitenkin nopeasti tasoihin ja myös erän lopussa ohi mennen 2-3 johtoon. Toisessa erässä päästimme vastustajan liian pitkälle karkumatkalle, jota emme enää saaneet kirittyä kiinni, vaikka maaleja molempiin päihin tulikin kovaan tahtiin, kommentoi Helsingin Kristiina Peura.

HYVINKÄÄN TAISTELU EI RIITTÄNYT SASTAMALASSA

Lauantaina Lapinlahdella niukan tappion kokenut VaPS sai sunnuntaina uuden mahdollisuuden, kun vastaan luisteli Hyvinkää. VaPS:n peli kulki selkeästi edellistä päivää paremmin, ja ottelun avausmaali kirjattiin kotijoukkueen Suvi Uschanowille ajassa 7:22. Seuraavat osumat nähtiin vasta toisessa erässä, ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen komennossa luvuin 4-1.

Kolmannessa erässä VaPS lisäsi kaasua, ja teki kolme maalia Hyvinkään onnistuessa yhden kerran Nea Tastin osumalla. Neljäs erä ei tuonut muutosta voimasuhteisiin, joten Hyvinkää joutui alun hyvästä taistelusta huolimatta taipumaan lukemin 12-3.

Hyvinkään Laura Latostenmaa sai urakoida maalissa oikein kunnolla ottaen kiinni 51 rengasta. VaPS:n Ella Hautamäelle kirjattiin 25 torjuntaa. Parhaat pelaajat olivat kotijoukkueelta hyviä syöttöjä tarjoillut kapteeni Anni Lähteenmäki, ja vierasjoukkueelta Mimosa Kyttälä.

-Tänään peli kulki ihan eri tavalla kuin eilen. Syötöt jäivät paremmin kiinni ja hyökkäyspäässä nähtiin roimasti onnistumisia. Etenkin Saaga Tuomi oli liekeissä ja kerrytti itselleen tehot 2+5! Torstaina pelataan sarjakärkeä vastaan toivottavasti samalla ilmeellä kuin tänään, iloitsi VaPS:n Martta Ukkonen.

-Peli oli vaikeaa, eivätkä syötöt napsuneet kohdilleen. Tästä syystä alun hyvä taistelu ei kestänyt pelin loppuun asti. Kolmannessa ja neljännessä erässä löysimme ajoittain oman pelin, mutta se ei riittänyt voittoon, kommentoi Hyvinkään Pekka Kyttälä.

-Pelissä oli hyviä asioita, mutta parannettavaa löytyy aina, lisäsi maalivahti Laura Latostenmaa.

ILVES KAATOI BLUE RINGSIN EHJÄLLÄ SUORITUKSELLA

Ilves jatkoi hyviä otteitaan sunnuntain iltapäiväpelissä Blue Ringsia vastaan. Blue Ringsin peli alkoi yskähdellen, ja ottelun avausmaalin iski Ilveksen Anni Komulainen reilun minuutin pelin jälkeen. Ilves sai hyvästä alusta lisää pontta ja onnistui ensimmäisessä erässä kasvattamaan maalisaldoaan vielä kolmesti. Blue Ringsin kavennusmaali nähtiin ajassa 8:50 Taru Heikkilän onnistumisesta.

Ensimmäinen puoliaika oli Ilveksen näytöstä, ja toisen erän jälkeen tulostaululla komeili lukemat 10-1. Kolmas erä oli tasaisempi ja vähämaalisempi Ilveksen onnistuessa kolmesti Viivi Hakasen, Sara Heimolan ja Veera Niemen maaleilla. Erätauon aikana taistelutahtoaan kerännyt Blue Rings osui kerran jälleen Taru Heikkilän toimesta, ja maali jäikin vierailijoiden viimeiseksi. Neljännessä erässä Ilves latasi Blue Ringsin verkkoon vielä kolme maalia, ja ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon 15-2.

Ilvekseltä parhaana palkittu Ella Salomaa torjui maalillaan 42 kertaa, ja Blue Ringsin Jasmin Hickmanille merkittiin 47 torjuntaa. Blue Ringsin parhaana palkittiin joukkueen molemmat maalit tehnyt Heikkilä.

-Pelasimme omalla tasollamme, ja joka kentältä nähtiin hienoja onnistumisia! Pelasimme lähes ehjät 60 minuuttia hyvällä fiiliksellä. Ansaitut kaksi pistettä Tampereelle, iloitsi Ilveksen Anni Komulainen

-Peli alkoi tahmeasti, kun Ilves sai ensimmäisen osumansa jo ajassa 1.19. Ilves sai tästä tempoa omaan peliin ja saikin iskettyä ensimmäisellä puoliajalla 10-1 lukemat. Pelattiin Ilveksen purjeessa, emmekä saaneet omasta pelistä kiinni. Pitkällä erätauolla saimme luotua lisää taistelutahtoa omaan tekemiseen, ja kolmas erä olikin jo tiukempi ja päättyi lukemiin 2-1. Tavoitteemme loppua kohden oli nostaa omaa tasoamme, keskittyä perusasioihin ja taistella joukkueena loppusummeriin saakka. Tänään taistelu ei riittänyt ja ponnistuksistamme huolimatta peli päättyi lopulta Ilveksen voittoon, totesivat Blue Ringsin Jenna Oikarinen ja Iida Levälampi.

MUSTA ERÄ KOITUI LAPINLAHDEN KOHTALOKSI

Haukkojen ja LL-89:n tuplapeliviikonloppu sai sunnuntaina jatkoa Lapinlahdella. Ottelutapahtuma alkoi pienellä seremonialla, jossa juhlittiin Anne Pohjolan ja Marjukka Virran maailmanmestaruutta kakkukahvien merkeissä. Itse ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja ensimmäinen erä oli maaliton. Sairauslomalta tolppien väliin palannut Lapinlahden Ada Ruotsalainen piti joukkuettaan pystyssä 16 torjunnalla.
Ottelun avausmaalin iski Haukkojen Nea Konttinen heti toisen erän alussa ylivoimalla. Lapinlahden Anni Savolainen toi kotijoukkueen pian tasoihin, mutta ilo ei ollut pitkäaikainen, kun Haukat kuittasivat saman minuutin aikana Saara Kuikan toimesta. Toisessa erässä nähtiin Haukoilta vielä neljä maalia, joten tauolle lähdettiin lukemissa 1-6.

Kolmas erä oli taas tasaisempaa kotijoukkueen onnistuessa kahdesti ja vieraiden niin ikään kahdesti. Päätöserässä nähtiin vain yksi osuma, jonka viimeisteli Haukkojen viikonlopun onnistujiin kuulunut Ella Karhu.

-Toinen erä oli meidän osaltamme synkkä, ja Haukat pääsi tekemään kuusi maalia meidän yhtä vastaan. Käytännössä peli ratkesi tähän erään, vaikkakin saatiin uudestaan juonesta kiinni kolmannessa ja neljännessä erässä. Taistelu oli kovaa ja yritystä oli, mutta maaleja ei tänään saatu kolmea enempää. Viimeisen erän jäähyily sekoitti vielä meidän peliämme, luonnehti LL:n Marjukka Virta.

-Olimme hereillä heti ottelun alusta asti ja pidimme yllä hyvä fiiliksen ja taisteluilmeen niin kuin koko viikonlopun ajan, kommentoi Haukkojen Elina Piispa.

Kotijoukkueen Ada Ruotsalainen torjui kahdessa erässä yhteensä 25 kertaa, ja kaksi viimeistä erää pelannut Wiwi Pietilä myös 25 kertaa. Vierasjoukkueen parhaana palkittu Melina Valkaman lukemiksi kirjattiin 27 viimeisen erän torjuntojen puuttuessa. Lapinlahden parhaana palkittiin Mari Pohjola.

FOPS VOITTOON ILTAOTTELUSSA

Viikonlopun viimeisessä ottelussa FoPS kohtasi kotonaan VG-62:n. Molemmilla joukkueilla oli tappio alla aiemmin viikolla pelatuista otteluista, joten voitontahtoa löytyi molemmista leireistä. Ottelun ensimmäinen maali kirjattiin FoPS:n Luna Reunaselle muutaman minuutin pelin jälkeen. VG tuli pian tasoihin Amanda Kososen taituroimalla alivoimamaalilla, mutta FoPS onnistui vielä ensimmäisen erän lopulla kaksi kertaa Aada Sipposen ja Terhi Kaattarin maaleilla. Toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen komennossa luvuin 3-1.

Ottelun toinen erä oli tasaista taistelua molempien joukkueiden onnistuessa maalinteossa kahdesti. Pitkän erätauon jälkeen maalia pääsi ensimmäisenä juhlimaan VG Viivi Väätäsen osumalla. Vieraiden maalihanat sulkeutuivat tähän osumaan, ja FoPS onnistui vielä kahdesti voittaen ottelun luvuin 7-4.

-Tiukka peli oli. Syötöt eivät napsahtaneet ihan kohdilleen, mutta yritystä oli loppuun asti. Vastustaja pelasi tiiviillä viisikolla, ja heidän pelitapansa hämmensi omaamme, kommentoivat VG:n Amanda Kosonen ja Helmiina Tolonen.

FoPS:n Sini Mäkelä venytti itsensä 51 renkaan eteen, kun taas VG:n Jasmin Haavisto otti 27 koppia. VG:sta parhaana palkittiin Nea Nieminen.