Blue Rings voittoon Kiekko-Espoosta kotonaan

24.11.2022 08:15

Kuva: Timo Kupiainen

SM-runkosarjan viimeiset pelit saatiin käyntiin jo arkena, kun Blue Rings kohtasi keskiviikkona kotiluolassaan Kiekko-Espoon. Sijoitusten kannalta ottelu oli paineeton, sillä kummatkin joukkueet olivat varmistaneet paikkansa jo SM-jatkosarjassa.

Ottelu lähti käyntiin kotijoukkueen kannalta vauhdikkaasti, kun Iina Kupiainen rankaisi Kiekko-Espoon uneliaisuudesta vajaan kolmen minuutin kohdalla. Myös seuraavat kaksi osumaa kirjattiin kotijoukkueelle, kun maaliverkkoja pääsivät heiluttamaan Julia Kangaskoski sekä Milla Juusela.

Toiseen erään Kiekko-Espoo lähti uudella taisteluilmeellä, mutta kuitenkin jäähyilyjen ansiosta Blue Ringsin Ida Adler sekä Essi Sarmala pääsivät viemään joukkueensa jo viiden maalin johtoasemaan.  Kiekko-Espoon taistelu palkittiin aivan erän loppusekunneilla, kun Jenna Hakkarainen iski renkaan maalin perukoille. Pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 5-1.

Kolmannessa erässä maaleja taiteili vain vierasjoukkue, joka käytti hyväkseen vastustajan nukahduksen. Ensin Katariina Kurikko iski Minka Levanderin syötöstä lukemat 5-2:teen ja sitten Levander itse kavensi tilanteeksi 5-3. Kavennukset eivät kuitenkaan enää riittäneet, kun neljännessä erässä kotijoukkueen Adler laittaa viimeisen kerran renkaan maaliverkkoihin ylivoimalla 6-3 loppulukemiin.

Pelin parhaina palkittiin Blue Ringsiltä hyökkääjä Jenni Mikkola ja Kiekko-Espoolta Emmi Helminen.

- Tänään heräsimme peliin vasta kolmanteen erään, kun taas Blue Rings teki voittoon tarvittavat maalit pelin ensimmäisellä puolikkaalla. Tarvitsemme ehjät 60 minuuttia tässä kohden kautta voittoon ja pienellä rosterillamme emme tänään siihen pystyneet, kommentoi Espoon maalivahti Meini Kärnä peliä.

Hieno päätös alkusarjalle, voitolla on hyvä lähteä jatkosarjaa kohti! Peli oli ajoittain todella hyvää. Välillä olimme huolimattomia, mikä näkyi hätäilynä ja vastustajan rankaisuna, Blue Ringsin Sarmala pelin jälkeen.