Blue Ringsin nuorella puolustajalla Emmi Rantakarilla tavoitteena avausmaali naisissa - joukkue hyvistä asemista Ykkössarjan alkusarjan päätökseen

25.11.2022 09:00

Kuva: weheartringette

 

Ykkössarjan alkusarjassa on tasainen kamppailu viimeisistä jatkopaikoista. Blue Ringsillä on kaikki omissa käsissä päätösottelussaan. Nuori puolustaja Emmi Rantakari kehuu joukkueensa monipuolisuutta.

Emmi Rantakari pelaa ensimmäistä kautta naisten sarjassa ja Tuusulan Blue Ringsin Ykkössarjan joukkueessa. Pelit ovat menneet hyvin tähän saakka ja henkilökohtaiset tavoitteet loppukauteen ovat selvillä.

- Laittaa itseäni entistä enemmän likoon ja käydä täräyttämässä yksi maali yläpeltiin, kertoo 18-vuotias puolustaja Emmi Rantakari, joka on syöttänyt neljä maalia tämän kauden 11 ottelussa Ykkössarjassa.

Omaan pelaamiseensa Rantakari kokee saaneensa vähitellen lisää varmutta ja hän lähtee aiempaa rohkeammin kaksinkamppailuihin.

- On ollut kivaa vaihtelua pelata kokeneempien kanssa ja tätä kautta olen voinut kehittää eriasioita pelaajana kuin esimerkiksi B-joukkueessa. Esimerkiksi karvaus on tällä kaudella ollut hyvin erilainen ja siihen on edelleen tottumista, hän sanoo.

- Joukkueemme on ollut hyvin monipuolinen niin pelaajina kuin ikähaarukassakin. Löytyy kokeneempia pelaajia sekä nuorta energiaa. Minusta tämä on ollut hyvä tasapaino, sillä jokaisen vahvuuksia on pystytty hyödyntämään. Valmentajiakin on kolme hyvin erilaista, mikä ainakin on itseä palvellut hyvin.

Kansainvälinen tulikaste juniorimaajoukkueessa

Kuunvaihteessa Emmi Rantakari pääsi kansainvälisen ringeten vauhtiin kun hän pelasi U18-juniorimaajoukkueen kanssa Ruotsin naisia vastaan näytösottelun.
Hän näkee uransa tähän asti suurimpina saavutuksina pääsyn tuohon otteluun sekä viimevuotisen B-nuorten SM-hopean. Vahvuudekseen hän mainitsee pelin noston puolustuspäässä.

- Tavoitteenani on saada lisää rohkeutta omaan pelaamiseen sekä kehittyä kokonaisvaltaisesti kaikilla osa-alueilla, hän sanoo.

Miten luonnehtisit itseäsi ringetenpelaajana?

-  Mielestäni minulta löytyy vauhtia ja pelisilmää ainakin välillä. Sanoisin, että olen luotettava puolustuspäässä, varsinkin maalivahdin avauksessa, arvioi Emmi Rantakari, joka on aloittanut lajin 6-vuotiaana. Blue Ringsin lisäksi hän on pelannut Keravan Shakersissa.

- Oikeastaan en ole harrastanut muita lajeja, mutta olen aina tykännyt myös koripallosta sekä pesäpallosta. Joukkuelajit on vaan se juttu. Ringetessä parasta on onnistumisen tunteet niin joukkueena kuin yksilönäkin sekä hauskan pitäminen.

Ringeten ulkopuolella Emmi Rantakari käy viimeistä vuotta Keravan lukiossa ja on töissä marketissa.

Voitolla Blue Rings menee varmasti SM-karsintasarjaan

SM-sarjan runkosarjan sijoitukset ovat selvillä jo ennen viimeistä viikonloppua, mutta Ykkössarjan alkusarjan sijoitukset ratkeavat vasta päätöskierroksella lauantaina.
Kärkijoukkue Luvian Kiekko -82 voittaa Ykkössarjan alkusarjan ja on varmasti mukana SM-karsintasarjassa. Kolmesta muusta jatkopaikasta on vielä kisa peräti kuuden joukkueen kesken.

Blue Ringsin osalta tilanne on yksinkertaistettuna se, että voitolla joukkue menee varmasti karsintoihin, kun taas tasapelin tai tappion kohdalla jatko riippuu muiden otteluiden tuloksista.

- Tavoitteenamme oli päästä ykkössarjan mitalipeleihin, mutta tällä hetkellä mahdollisuus on myös karsintoihin. Emme ole vielä keskustelleet loppukauden tavoitteesta. Yhdeksi tavoitteeksi voisin kuitenkin sanoa hauskan pitämisen niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin sekä oman parhaamme tekemisen joukkueena, pohtii Emmi Rantakari.


SM-runkosarjan viimeiset ottelut:

Keskiviikko 23.11.
Blue Rings - Kiekko-Espoo 6-3

Perjantai 25.11.
Haukat - Lahti, Järvenpään jäähalli klo 18:30

Lauantai 26.11.
NoU Ringette - NSR, Nokian jäähalli klo 14:00
Helsinki - RNK Flyers, Pirkkolan jäähalli klo 18:30

Runkosarjan kaikki ottelut näkyvät suorana ja maksutta Ruudusta.


Ykkössarjan alkusarjan viikonlopun ottelut

Lauantai 26.11.
KaPa-51 - Hyvinkää, Tehomet Areena klo 13:00
LL-89 - Ilves, Lapinlahden jäähalli klo 14:00
UJK - Blue Rings, Uudenkaupungin jäähalli klo 15:00
LuKi-82 - Haukat, Luvian jäähalli klo 16:00
EKS - VaPS, Leppävaaran jäähalli klo 16:30