RNK Flyers ja Nokia voittoihin SM-jatkosarjassa

10.12.2022 21:10

Blue Rings tarjosi NoU:lle hyvän vastuksen SM-jatkosarjassa. Kuva: Timo Kupiainen

Tänään pelattiin ensimmäiset SM- jatkosarjan ja SM- karsintasarjan ottelut, kun toisistaan mittaa ottivat Blue Rings ja NoU Ringette sekä RNK Flyers ja Lahti. Karsintasarjassa yhteen iskivät LuKi-82 ja Blue Rings sekä NSR ja Ilves. Ottelut olivat tasaisia, vaikka alkusarjojen voimasuhteet pitivätkin - ainakin toistaiseksi.

SM-JATKOSARJA KORKATTIIN TUUSULASSA

Tänään SM-jatkosarjan korkkasivat ensimmäisenä Blue Rings ja NoU Tuusulan jäähallissa pelatussa ottelussa. Maalinteon aloitti Nokian Jenni Linnamäki toimittamalla renkaan Siiri Uusitalon selän taakse ajassa 4:01. Blue Rings vastasi tähän alle minuutissa Julia Kangaskosken osumalla. Rengashallinta oli hienoisesti vierailla, ja Nokia teki ensimmäisessä erässä myös toisen maalin Emmi Merelän toimesta.
Toinen erä alkoi edelleen vieraiden komennossa, kun Roosa Salonen viimeisteli kaksi osumaa kolmen minuutin sisällä. Tästä sisuuntuneena Blue Rings heräsi mukaan taisteluun ja onnistui heiluttamaan maaliverkkoja kolmesti Iina Kupiaisen ja Claudia Levanderin maaleilla. Vain hetki ennen toisen erän loppua nokialaiset rokottivat kotijoukkueen pienestä nukahduksesta, ja pitkää erätaukoa siirryttiin viettämään lukemissa 4-5.
Ottelun toinen puolisko alkoi nokialaisten osalta vahvasti, kun Maija Väyrynen onnistui ajassa 30:21. Kolmas erä oli kotijoukkueelle vaikea, ja Nokia onnistui maalinteossa vielä kahdesti. Neljännessä erässä Blue Rings iski uuden vaihteen silmään maalivahtinsa Siiri Uusitalon johdolla. Uusitalolle kertyi viimeisessä erässä jopa 19 torjuntaa. Kotijoukkueen loppukiri tuotti kaksi maalia Jenni Mikkolan ja Essi Sarmalan mailoista. Loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, ja pisteet matkasivat Nokialle luvuin 6-8.

-Peli kulki silloin kun oltiin hereillä. Vastustajan kokemus kuitenkin näkyi ja he rokottivat, kun meidän keskittymisemme herpaantui. Fiilis pysyi kuitenkin hyvänä pelin läpi ja onnistumisista osattiin iloita, tiivisti kotijoukkueen Milla Juusela.

-Pieni tauko toi peliin vauhdikkuutta, ja oli mukava päästä aloittamaan jatkosarja, kommentoi puolestaan Nokian Urheilijoiden puolustaja Emmi Merelä.

Blue Ringsin Uusitalo venyi renkaan eteen 42 kertaa, ja Nokia Kaisa Katajistolle kirjattiin 32 torjuntaa. Ottelun parhaat pelaajat löytyivät tänään alakerrasta. Nokialta parhaana palkittiin Emmi Merelä ja Blue Ringsilta Annamari Ruusu.

LAHDEN TAISTELU EI RIITTÄNYT RAISIOSSA

Päivän toinen SM-jatkosarjan ottelu pelattiin Raisiossa, jossa kotijoukkue RNK Flyers sai vieraakseen Lahden. Ottelun ensimmäinen maali kirjattiin kotijoukkueen Susanna Tapanille ajassa 1:36, mutta Lahti tuli tasoihin noin kahdeksan minuutin kuluttua Krista Lanterin osumalla. RNK:n peli takkusi vähän, vieraat veivät kaksinkamppailut, ja omasta päästä lähteminen ei onnistunut parhaalla mahdollisella tavalla. Lahti piti renkaasta hyvää huolta, syötöt osuivat kohdalleen ja peli oli vauhdikasta kaikin puolin. Kaksi ensimmäistä erää olivatkin tasaista vääntöä, ja erätauolle lähdettiin kotijoukkueen johtaessa 3-2.

Ottelun toisella puoliskolla jäälle palasi sisuuntunut RNK, joka taisteli irtorenkaista, sai aikaan pitkiä hyökkäyksiä ja onnistui myös viimeistelyssä. Lahden hyvä pelivire jäi tauon jälkeen osittain pukukoppiin, ja RNK rokotti tehokkaasti paikoistaan kovasta taistelusta huolimatta. Summerin soidessa lukemat taululla olivat 11-3 kotijoukkueen hyväksi. Ottelun tehokkain nainen oli kotijoukkueen Susanna Tapani tehoilla 7+2.

-Peli alkoi osaltamme tahmeasti, mutta pitkän erätauon jälkeen saimme pelistä paremmin kiinni ja hyödynsimme maalipaikat tarpeeksi hyvin, kommentoi RNK:n hyökkääjä Tessa Kiiski.

-Otamme illan pelistä opit mukaan ja suuntaamme katseet kohti huomista, summasi puolestaan Lahden joukkue.

Lahden maalivahti Roosa-Mari Heikkiselle kirjattiin 38 torjuntaa, kun RNK:n Iida Lehti selvisi 15 torjunnalla. Ottelun parhaina palkittiin Lahdelta kovasti töitä tehnyt Krista Lanteri ja Raisiolta omiaan ajoittain kannatellut Lehti.

LUKI-82 ALOITTI SM-KARSINTASARJAN VAHVASTI

Päivän ensimmäisessä Luvialla pelatussa SM-karsintasarjan ottelussa vastakkain asettuivat LuKi-82 ja Blue Rings. Vieraat luistelivat raikkaalla jalalla ja onnistuivat ensimmäisen viiden minuutin aikana maalinteossa kahdesti Salla Kyhälän toimesta. Luvian alku oli kankeahko, mutta ajassa 6:40 Sanni Koivunen kavensi, ja parin minuutin päästä nähtiin myös tasoitus, kun Jenni Lipiäinen pääsi heiluttamaan vieraiden maaliverkkoa. Toisessa erässä Blue Rings taisteli itselleen vielä kaksi maalia, ja erätauolle lähdettiin vieraiden johtaessa 2-4.
Kolmas erä oli luvialaisten. Hyökkäyspään riistot onnistuivat hyvin, ja jokainen kentällinen onnistui maalinteossa yhteensä kuuden osuman voimin, ja puolustuspelaaminen oli vahvaa. Blue Rings kulutti jäähypenkkiä enemmän kuin olisi halunnut, ja se verotti voimia. LuKi onnistui neljännessä erässä vielä yhden kerran Milla Rantasen suorituksella, ja ottelun voitto kirjattiin luvialaisille maalein 9-4.
Maalivahtien torjuntojen valossa molemmat joukkueet saivat tilaisuutensa, kun kotijoukkueen Inka Laivonen otti 41 koppia ja vieraiden Jasmin Hickman 44. Ottelun parhaina palkittiin Blue Ringsilta sentterinä ahkeroinut Taru Heikkilä ja Luvialta puolustaja Kiia Junnila.

-Pelit kovenevat jatkosarjassa, ja meidän pitää pystyä vastaamaan pelin tempoon jatkossakin. Seuraavissa peleissä meidän täytyy pitää vauhti matkassa mukana. Laadukkaat syötöt korostuvat myös jatkossa, analysoi LuKi:n Roosa Salo.

NSR:N LOPPUKIRI EI RIITTÄNYT ILVESTÄ VASTAAN

SM-karsintasarjan toinen ottelu pelattiin Klaukkalassa, jossa kotijoukkue NSR sai vastaansa Ilveksen. Ottelu oli alusta asti nopeatempoinen, ja molemmilla joukkueilla oli maalintekopaikkoja. Ottelun ensimmäinen maali kirjattiin NSR:n Netta Irmastolle, mutta Ilves kuittasi vielä samalla minuutilla Jenni Viinamäen toimesta.
Ilveksellä oli vahva ote pelistä, ja varsinkin hyökkäyspään karvaus oli tehokasta. Pitkälle erätauolle lähdettiinkin vieraiden johtaessa maalein 1-5. NSR:n vaihtoaitiossa pelattiin ottelun loppuhetkillä upporikasta ja rutiköyhää, kun kotijoukkue otti maalivahdin pois työpaikaltaan ja sai näin jäälle kuudennen kenttäpelaajan. Peliliike osoittautui kannattavaksi, kun joukkue taituroi kolme maalia viiden minuutin sisällä Nea Asumaan ja Mira Heinosen toimesta. Hurja loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, ja pisteet ottelusta kuittasi Ilves maalein 5-7.

NSR:n Elisa Kemppaiselle kertyi ottelussa 46 torjuntaa ja varsinkin ottelun lopussa kovassa tulessa olleelle Ilveksen Ella Salomaalle 38. Ottelun parhaina palkittiin vierailta kokonaisvaltaisesti hyvin suorittanut Viivi Hakanen, ja kotijoukkueelta avausmaalin tehnyt Netta Irmasto.

-Karsintasarja avattiin voitolla ja saatiin tärkeät pisteet. Peliin lähdettiin pienellä kokoonpanolla, joka näkyi hetkittäin nopeatempoisessa ottelussa. Pelin onnistumisista huolimatta lähdemme parantamaan peliä vielä huomiselle, kommentoi Ilveksen Veera Niemi.

-Tästä saimme paljon hyviä oppeja tuleviin peleihin, summasi puolestaan NSR:n puolustaja Ella Talikka.