YKKÖSSARJASSA TASAINEN ALOITUSVIIKONLOPPU - FOPS SAALISTI TÄYDET PISTEET SAVON KIERTUEELTA

11.12.2022 19:51

Lapinlahden tuplapeliviikonloppu ei tuonut joukkueelle pisteitä. Kuva: Weheartringette

Viikonloppuna pelattiin myös Ykkössarjan ensimmäiset ottelut, jotka olivat tasaisia ja tiukkoja. FoPS oli viikonlopun vahvin kahdella vierasvoitolla. Hyvinkää ylsi tasapeliin ja voittoon.

FOPS HAKI VIERASVOITON LAPINLAHDELTA

Ykkössarja alkoi myös lauantaina Lapinlahdella, jonne saapui vieraaksi FoPS. Maalinteon aloitti vierasjoukkue, kun Ilona Rinne toimitti renkaan Lapinlahden Wiwi Pietilän selän taakse ajassa 3:41. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä toinen forssalaisonnistuminen, kun Emmi Isaksson osui Ykkösarjan kuukauden pelaajaksi valitun Lili Reunasen syötöstä. Isaksson viimeisteli myös toisen maalinsa heti kolmannen erän alussa, joten pitkällä erätaulle lähdettiin vieraiden johtaessa 0-3.

Lapinlahti tuli kolmanteen erään kovaa ja kavensi tilanteeksi 1-3 Moona Pykäläisen toimesta viiden minuutin pelin jälkeen. Kavennusmaalin jälkeen kotijoukkue koki mustan hetken, jonka aikana FoPS viimeisteli kolme maalia noin viiden minuutin sisällä. Viimeiseen erään lähdettiin tilanteessa 1-6. Viimeisessä erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti, ja ottelu päättyi forssalaisten voittoon hyvän ja tasaisen suorituksen seurauksena lukemin 3-8.

Lapinlahden valmentaja Marjukka Virta kertoo, että ensimmäiset kaksi erää olivat hyvää ja kurinalaista tekemistä. Hyviä maalipaikkojakin oli tarjolla, mutta Forssan Sini Mäkelä piti maalinsa puhtaana. Pelin lopussa joukkue sai nostettua vielä omaa tasoaan, ja näin ottelusta jäi kuitenkin kokonaisuutena hyvä fiilis.

Ottelussa vierasjoukkueen Sini Mäkelä torjui yhteensä 50 kertaa, kun kotijoukkueen Wiwi Pietilälle kertyi 52 torjuntaa. Parhaina pelaajina palkittiin FoPS:lta Sini Mäkelä ja Lapinlahdelta kaksi syöttöpistettä kerännyt Anni Savolainen.

-Koko peli oli tasaisen varmaa, eikä tullut alamäkiä vaan ennemminkin ylämäkiä, kommentoi vieraiden Vilja Mäkelä.

-Pääsimme peliin paremmin mukaan kuin edellisen kerran FoPS:a vastaan. Myös hyökkäyksessä saimme paljon vetoja aikaiseksi, mutta vastustajan maalivahti piti huolen siitä, etteivät ne uponneet maaliin saakka, luonnehti Lapinlahden Anni Savolainen.

VAPS JA HYVINKÄÄ TASAPELIIN SASTAMALASSA

Ykkössarjan lauantain toinen ottelu pelattiin Sastamalassa, jossa kotijoukkue VaPS sai vieraita Hyvinkäältä. Hyvinkään peli kulki alusta asti hyvin, ja syötöt osuivat kohdalleen. Ottelun ensimmäinen maali kirjattiin Hyvinkään Mimosa Kyttälälle ensimmäisen erän lopulla, ja toinen pari minuuttia myöhemmin Aino Ronimukselle. Ensimmäinen erä päättyi vieraiden komennossa 0-2.

Ensimmäisen erän tasainen vääntö jatkui myös toisessa erässä. VaPS:n avausmaali nähtiin 25. peliminuutilla, kun Saaga Tuomi toimitti renkaan Laura Latostenmaan selän taakse. Erän lopulla nähtiin vielä yksi osuma, josta vastasi hyvässä pelivireessä ollut Mimosa Kyttälä. Pitkälle erätauolle siirryttiin Hyvinkään 1-3 johtoasemassa.

Erätauon jälkeen Hyvinkään ote herpaantui hieman, ja VaPS pääsikin kaventamaan tilanteeksi 2-3, kun kolmatta erää oli pelattu kymmenisen minuuttia. Hyvinkää vastasi nopeasti jälleen Kyttälän toimesta, mutta kotijoukkue ei suinkaan lannistunut: Roosa Rantaniitty osui reilun minuutin jälkeen, ja seuraavaksi oli kolme maalia pelissä viimeistelleen Vilma Virtasen vuoro. Viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavassa 4-4 tasatilanteessa.

Viimeisen erän alettua joukkueilla oli hyvä taisteluilme, ja molemmat onnistuivat maalinteossa vielä kahdesti, joten summerin soidessa taululla komeili tasatulos 6-6. Hyvinkään Latostenmaalla oli kova työpäivä 66 torjunnalla. VaPS:n Ella Hautamäki selvisi puolestaan 24 torjunnalla. Vierasjoukkueesta parhaana palkittiin Latostenmaa, ja kotijoukkueesta kolme syöttöpistettä antanut Jenni Kauppinen.

-Peli alkoi osaltamme mainiosti, luistin kulki ja renkaat tarttuivat. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyvää, tasaista vääntöä. Puolustuskolmiomme oli tiivis ja tämän takia vastustaja ei päässyt hyville maalintekopaikoille. Kolmannessa erässä keskittymisemme herpaantui, emmekä päässeet kunnolla viivoista yli. Lisäksi pieni rosterimme hieman väsyi ja puolustuskolmiomme putosi liian alas. Tämän vastustaja huomasi ja teki annetuista paikoista maalit, kertoi Hyvinkään puolustajana pelaava Mimosa Kyttälä.

-Ottelusarjamme jatkuu heti huomenna, kun ennen kukonlaulun aikaa starttaamme bussin ja käännämme keulan kohti Lapinlahtea, lisäsi joukkueenjohtaja Pekka Kyttälä.

-Ensimmäiset kaksi erää menivät meidän osalta hieman hidastempoisesti, eikä rengasta saatu toimitettua maaliin asti, vaikka hyökkäyspäähän päästiinkin. Pitkällä erätauolla saatiin kuitenkin laitettua uusi vaihde silmään, jolloin sekä hyökkäys- että puolustuspeli alkoivat toimia paremmin ja saatiin myös maaleja aikaiseksi, ja peli tasalukemiin. Neljänteen erään lähdettiin myös hyvällä ilmeellä ja päästiin johtoasemaan, mutta lopussa meidän ylihyökkäämisen seurauksena kaveri pääsi vielä rinnalle ja ottelu päättyi tasalukemiin. Erityismaininnan ansaitsee hyökkääjä Vilma Virtanen, joka taituroi tänään kypärätempun vastustajan verkkoon. Seuraavassa pelissä täytyy olla alusta asti raikkaalla jalalla ja virkeällä mielellä, jotta molemmat kaksi pistettä saadaan itselle, kommentoi VaPS:n hyökkääjä Saaga Tuomi.

FOPS NIUKKAAN VOITTOON KAPASTA

Kangasniemen Tehomet Areenalla pelattiin sunnuntaina hyvin vauhdikas ringetteottelu, kun lauantaina Lapinlahdelta pisteet mukaansa kerännyt FoPS jatkoi Savon kiertuettaan KaPa-51:n emännöimänä. KaPan ja FoPS:n väliset ottelut ovat olleet perinteisesti hyvin tasaisia eikä sunnuntai poikennut kaavasta.

KaPa aloitti ottelun vahvasti tehden kaksi maalia ensimmäisen viiden minuutin aikana Annika Haaran ja Jenna Vekkelin toimesta. FoPS:n vastaus nähtiin yhdeksän minuutin kohdalla, kun Emmi Isaksson onnistui toimittamaan renkaan Veera Hokkasen vartioimaan maaliin.

Ottelussa mentiin kovalla vauhdilla päästä toiseen, ja molemmat joukkueet tekivät maaleja käytännössä vuorotellen. Ensimmäinen erä päättyi tasan 3-3. Toisessa erässä KaPa onnistui kahdesti ja FoPS kerran, joten erätauon alkaessa kotijoukkue oli 5-4 johtoasemassa.

Pitkän erätauon jälkeen FoPS onnistui tasoittamaan pelin Isakssonin osumalla, ja molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa tämän jälkeen vielä kahdesti. Lopullinen ratkaisu tässä trillerissä nähtiin vasta ihan ottelun lopussa – tarkasti ottaen seitsemän sekuntia ennen loppusummeria, kun Linda Mikkola huudatti Forssan vaihtoaitiota. Ottelu päättyi siis vieraiden voittoon 7-8.

Maalivahtien torjunnat kielivät tasavahvoista suorituksista: FoPS:n Mäkelä otti 35 koppia, ja KaPan Veera Hokkanen pääsi töihin 42 kertaa. Ottelun parhaina palkittiin vierailta Vilja Mäkelä ja kotijoukkueelta puolustaja ja kapteeni Inka Issakainen

-Loppuun asti taisteleminen ja hyvä fiilis johdatti meidät tänään voittoon. Tärkeät pisteet, iloitsi FoPSin Aada Sipponen

-Tänään pelattiin tasaista ja nopeaa ringetteä. Viimeiset kaksi minuuttia jäivät hampaankoloon, totesi yhden maalin ottelussa tehnyt hyökkääjä Anni Boman.

HYVINKÄÄLLE VOITTO LAPINLAHDELTA

Sunnuntain toinen ottelu pelattiin Lapinlahden Ringettetiellä LL-89:n ja Hyvinkään välillä. Lapinlahti sai otteluun salama-alun, kun Anni Savolaisen tarkka veto yllätti Laura Latostenmaan ajassa 0:32. Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja.
Toisessa erässä Lapinlahti kasvatti johtoaan 2-0 lukemiin Marjukka Virran osumalla. Kotijoukkueella oli hyvä rengaskontrolli ja hyviä paikkoja oli useita, ja joukkueen mukaan hyökkäämistä toteutettiin vähän liikaa karvauspelaamisen ja kurinalaisen puolustamisen kustannuksella. Hyvinkään peliä rasitti puolestaan alussa väsymys ja aikainen lähtö, mutta toisessa erässä joukkue sai uutta tuulta purjeisiin ja avasi maalitilinsä 25 minuutin kohdalla Emma Saarisen ylivoimaosumalla. Muutaman minuutin kuluttua vieraat tulivat jo tasoihin ringeten pariin palanneen Neea Turusen maalilla.

Kolmannessa erässä lapinlahtelaiset kuluttivat jäähypenkkiä, mikä vaikutti vaihtorytmiin ja sekoitti peliä. Hyvinkää pääsi pelaamaan omaa peliään, ja sai tehtyä kaksi ylivoimamaalia jälleen Turusen toimesta. Lapinlahden maalivahti Ada Ruotsalainen piti joukkuetta pystyssä tärkeillä torjunnoilla, mutta kotijoukkueen loppukiri ei riittänyt Hyvinkään tiukkaa puolustusta vastaan, joten pisteet matkasivat vieraiden matkaan luvuin 4-5.

Hyvinkään parhaana pelaajana palkittu Laura Latostenmaa teki jälleen hyvää työtä venymällä renkaan eteen 58 kertaa. Lapinlahden Ruotsalaiselle kirjattiin 26 torjuntaa. Kotijoukkueen paras pelaaja oli hyvin karvannut Siiri Turunen.

-Kova taistelu ja hyvä pelifiilis näkyi tuloksessa, kun jaossa olleet kaksi pistettä lähtivät meidän mukaamme. Monelle pelaajallemme oli ainutlaatuinen kokemus pelata lajilegenda Marjukka Virtaa vastaan, kertoi Hyvinkään sentteri Susanne Listala.

-Tänään jokainen antoi kaikkensa, mutta ei vaan tällä kertaa riittänyt voittoon asti, summasi Lapinlahden Turunen.

VG HAKI PISTEET HELSINGISTÄ

Viikonlopun viimeinen Ykkössarjan ottelu pelattiin Malmin jäähallissa, jonne Helsingin vieraaksi saapui VG-62. Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja VG loi ensimmäisestä hyökkäyksestä alkaen vaarallisia maalipaikkoja, mutta Helsingin maalivahti Emma Tuomanen esitti huikeita torjuntoja ja piti maalinsa puhtaana.

Ottelun avausmaali syntyi Helsingille vasta toisen erän loppuminuuteilla, kun Pinja Bergström laittoi renkaan kulmalta maaliin hienon kuvion päätteeksi. Pitkälle erätauolle mentiinkin kotijoukkueen johtaessa 1-0. Kolmas erä oli myös tasaista pelaamista päädystä päätyyn, mutta naantalilaiset pääsivät kuitenkin tasoittamaan tilanteen Nea Palletvuoren alivoimaosumalla. Neljännessä erässä Helsinki kävi muutamaan otteeseen hakemassa vauhtia jäähypenkiltä, eikä kokenut VG jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan teki erässä kolme maalia ja voitti näin ottelun luvuin 2-5.

Helsingin Emma Tuomanen urakoi maalillaan 50 torjuntaa, ja VG:n Jasmin Haavistolle kirjattiin 27 koppia. Maalivahdit palkittiin upeiden suoritusten johdosta joukkueidensa parhaina.

Hattutempun tehnyt VG:n Nea Palletvuori kommentoi ottelua:

-Peli oli koko ajan meidän hallussa, vaikka kaksi ensimmäistä erää oli maalitonta. Loppuun asti yrittämällä ja turhautumatta saimme tehtyä tarvittavat maalit ja nappasimme pisteet kotiin.