Lahti ja Blue Rings pistejakoon, RNK jatkaa voittamattomana

11.12.2022 21:15

Kuva: Timo Kupiainen

Sunnuntain SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjan kierrokset sisälsivät yhteensä viisi ottelua, joista voittoihin ylsivät RNK Flyers, NoU Ringette, Ilves ja LuKi-82. Lahti ja Blue Rings tasasivat pistepotin.

Tasainen ottelu Lahden ja Blue Ringsin välillä lähti käyntiin vierasjoukkueen komennossa, kun se siirtyi nopeasti 0-2 johtoasemaan Julia Kangaskosken ja Milla Juuselan maaleilla. Lahti pääsi kuitenkin nopeasti pelin syrjään kiinni, ja pitkälle erätauolle lähdettiin tiukoissa 2-3 lukemissa.

Toisella puolikkaalla kumpikaan joukkueista ei tehokkuudella juhlinut, ja ottelun viimeinen ja lukemat tasoittava osuma nähtiin kotijoukkue Lahden Nea Tervalan onnistuessa kolmannen erän lopulla.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Lahden Miia Manner ja Blue Ringsin Siiri Uusitalo, joka kerrytti peräti 53 torjuntaa ottelun aikana.

- Isojen jäähyminuuttien takia peli oli katkonaista emmekä päässeet näyttämään parastamme, Blue Ringsin Tuuli Hämäläinen kommentoi.

Helsinki ja RNK tarjosivat jännitystä loppuhetkille saakka

Sunnuntain SM-ringettekierroksen avasi tutusti Helsinki, kun se sai vieraakseen tappioitta matkaavan RNK Flyersin. Tasaisesti virrannut ottelu ratkesi vasta päätösminuuteilla, joten koko rahalle oli tarjolla vastinetta Pirkkolassa.

Heti päätöserän alkuun kotijoukkue Helsingin Karola Kosunen kavensi päivän toisella osumallaan ottelun lukemiin 7-8, ja lataus ottelun loppuun oli valmis. Noin viittä minuuttia myöhemmin RNK:n ja koko lajin supertähti Susanna Tapani otti sankariviitan harteilleen, ja naputti nopeasti kolmella osumallaan raisiolaiset pitkälle karkumatkalle. Tätä matkaa Helsinki ei Meeri Lonkan ja Vivica Andersonin maaleista huolimatta saanut kirittyä, vaan loppulukemat 9-13 jatkoivat RNK:n huimaa voittoputkea.

- Saatiin lopputuloksesta huolimatta paljon onnistumisia joka osa-alueella ja napataan ne mukaan tuleviin peleihin, Helsingin Veera Reilin kommentoi.

- Ottelu oli meiltä alusta loppuun huolimatonta. Hukkasimme paljon irtorenkaita, hävisimme kaksinkamppailutilanteita ja päästimme vastustajan liian usein hyville maalipaikoille, joista he eivät erehtyneet, RNK:lta ottelua analysoi Oona Niemonen.

Joukkueiden parhaina palkittiin Helsingin puolelta peräti kolme pelaajaa Kia, Karla ja Karola Kosunen. RNK:lta palkinnon pokkasi viisi maalia viimeistellyt Anne Pohjola.

NoU Ringette piti pisteet kotonaan Kiekko-Espoon kustannuksella

Viime kauden SM-finaalikaksikko kohtasi sunnuntaina Nokialla toisensa, ja hallitseva Suomen mestari NoU Ringette oli tälläkin kertaa joukkueista tehokkaampi. Avauspuoliskon tylysti 6-0 lukemin vienyt kotijoukkue ei antanut Kiekko-Espoolle armoa toisellakaan puoliskolla, ja loppulukemiksi muodostuivat valotaululle 8-3.

Kotijoukkue Nokialta erityismaininnat keräsivät Kaisa Viren ja Oona Keskinen. Viren pelasi hyvin varmoin ottein puolustuspäässä, ja tulitukea selän takana antoi Keskinen mainioilla torjunnoillaan. NoU:lta parhaaksi pelaajaksi valittiin neljästi maalinteossa onnistunut Jenni Linnamäki ja Kiekko-Espoolta Tuuli Laakkonen.

- Paransimme peliä eilisestä ja pystyimme pelaamaan omalla tasolla pelaten rennosti ja nauttien pelaamisesta. Loppuun tuli vähän nukahduksia mutta kaiken kaikkiaan hieno peli meiltä! NoU:n Hanna Ovaska kommentoi.

- Ei lähdetty pelaamaan tarpeeksi rohkeesti kahdessa ensimmäisessä erässä. Nokia liikutti paremmin rengasta hyökkäyksessä ja sai luotua vaarallisia maalipaikkoja, Kiekko- Espoon hyökkääjä Riikka Sjögren kommentoi.

 

Ilves ei antanut Blue Ringsille armoa

Tuusulassa nähtiin SM-karsintasarjan ottelu Blue Ringsin ja Ilveksen välillä. Yhtenäisesti ja järkevästi pelannut vierasjoukkue siirtyi heti ottelun alussa kuskin paikalle, ja piti johtoasemansa aina päätössummeriin saakka. Loppulukemat 10-2 kertovat paljon kentän tapahtumista.

Ilvekseltä erityisen tehokkaina häärivät parhaaksi palkittu Jenni Viinamäki (3+0), Veera Niemi (2+3) sekä Viivi Hakanen (0+4). Tehokkaan hyökkäyspelin lisäksi sarjapisteiden takana seisoi myös veräjänvartija Neea Hauta-Alus, joka piti vierailija Blue Ringsin poissa maalinteon juhlinnalta. Blue Ringsin parhaana palkittiin B-junioreista apuun kutsuttu Elmi Piipponen.

- Alkulämmöiltä saatu hyvä fiilis pysyi yllä koko pelin ajan ja teki yhteispelistä helppoa. Hyvällä tsempillä ja tekemisellä saatiin ansaitusti pisteet kotiin, Ilveksen puolustaja Salla Sarvela kommentoi.

- Tänään taistelu oli hyvää, mutta vastustaja oli taitavampi. Kyllä meilläkin maalipaikkoja oli, mutta viimestely jäi uupumaan, Blue Ringsiltä ottelua analysoi Emmi Rantakari.

 

LuKi-82 jatkoi vahvoja otteitaan EKS:n vieraana

Leppävaaran jäähallissa nähtiin sunnuntaina kovatasoinen ja vauhdikas SM-karsintasarjan ottelu, kun LuKi-82 matkusti EKS:n vieraaksi. Kovaa vääntöä ja sähinää sisältänyt ottelu ei suuri maali-iloittelu ollut, kun loppulukemat 1-6 merkittiin vierailijoiden nimiin.

LuKi:lta maalinteossa onnistui kahdesti Pinja Toivonen ja Katariina Niemi. Suurimman osan ajasta pelitapahtumia kaukalossa hallinnut vierasjoukkue ei myöskään päästänyt EKS:a helposti maalipaikoille, ja viimeisenä lukkona seisoi tolppien välissä Inka Laivonen. Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin EKS:lta puolustaja Petra Anttila ja LuKi-82:lta Reetta Urponen.

- Jännityksemme näkyi säheltämisenä pelin alussa, mutta saimme kuitenkin tehtyä hyvän tason noston pelin edetessä. Tarvittavat maalit jäivät silti tekemättä paikoista huolimatta, EKS:n Essi Jääskivi kommentoi.

- Pelin alku oli parempaa kuin eilen, mutta sähellystä ja renkaan pomppimista ei kuitenkaan puuttunut. Ei ehkä parasta hyökkäyspeliä tällä kertaa, mutta teimme tarvittavat maalit voittoon. Maalivahti ja puolustuspää onnistuivat tänään hyvin. Seuraavaan peliin vielä parannusta yllämainittuihin asioihin, Jenna Rakkolainen kertoo LuKi-82:n puolelta.

Katso ottelut suorana Ruudusta.