Ykkössarjan vuoden viimeiset voitot Naantaliin ja Forssaan

22.12.2022 22:58

 

Kuva: Timo Kupiainen

Jouluviikon Ykkössarjan otteluissa vastakkain asettuivat UJK ja VG-62 sekä VaPS ja FoPs. Voitot matkasivat vierasjoukkueiden mukaan tiukan taistelun päätteeksi. Nyt Ykkössarja vetäytyy ansaitulle joulutauolle, ja pelit jatkuvat loppiaisen jälkeen 7.1. Järvenpäässä ja Naantalissa.

VG VEI PISTEET TIUKASSA OTTELUSSA UUDESSAKAUPUNGISSA

Ykkössarjan viikon kahdesta ottelusta ensimmäinen pelattiin tiistaina Uudenkaupungin jäähallissa, jonne saapui vieraaksi VG-62. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi tasapeliin, joten ennakkoon osattiin odottaa kovaa ja tasaista ottelua. Kotijoukkue UJK aloitti ottelun pirteästi Maria Elon ylivoimamaalilla noin kolmen minuutin pelin jälkeen. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä, ja naantalilaisillakin oli paikkansa, mutta palkinto jäi saamatta. UJK onnistui ensimmäisessä erässä vielä kerran, kun Pihla Suominen osui Emma Usvalan syötöstä. Toinen erä jatkui tasaisissa merkeissä, ja erän ainoat tilastotapahtumat olivat VG:n rangaistus ja aikalisä. 


Pitkällä erätauon jälkeen jäälle palasi sisuuntunut VG, joka latasi peräti neljä maalia kotijoukkueen hyvästä puolustamisesta ja maalivahtipelistä huolimatta. UJK kuittasi vielä kolmannessa erässä, ja viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavassa 4-4 tasatilanteessa.
Viimeisessä erässä maalinteon aloitti VG Nea-Sofia Enqvistin osumalla. UJK tasoitti Fanni Elon osumalla, mutta VG onnistui vielä nelisen minuuttia myöhemmin, kun Susanne Heinosen laukaus ohitti Monika Rivaston. Jännitystä riitti ihan loppuminuuteille saakka, kun kotijoukkue haki tasoitusta kahden ylivoimalla. Naantalin puolustus ja maalia vartioinut Riina Kujanpää pitivät kuitenkin oman maalinsa puhtaana, ja voitto matkasi Naantaliin.


Ottelun tasaisuus käy ilmi myös maalivahtien torjunnoista: Kotijoukkueen Rivasto torjui 27 kertaa, ja vieraiden Kujanpää 34 kertaa. Parhaina palkittiin UJK:lta kaksi maalia iskenyt Maria Elo ja VG:lta tehot 1+3 taituroinut Melina Väkiparta.


-Loppuun asti taistelemalla, maltilla ja tahdolla nappasimme tänään kaksi pistettä Naantaliin. Ykkössarja on startattu mukavasti meidän osaltamme kahdella voitolla, joten tästä on kiva suunnata kohti lyhyttä joulutaukoa, iloitsi VG:n puolustaja Jasmin Ahokas.


-Pelin alun otimme tarkemmin kuin parissa aikaisemmassa pelissä ja saimmekin hyvän startin peliin. Tiesimme, että pelistä tulee tasaista vääntöä, ja päästä päätyyn mentiinkin koko ajan. Ehjää 60 minuuttista emme pystyneet tälläkään kertaa pelaamaan, vastustaja teki tarvittavat maalit ja näin pisteet lähtivät Naantaliin, kommentoi puolestaan UJK:n Elo.


FOPS VOITTOON VUODEN VIIMEISESSÄ OTTELUSSA

Vuoden viimeinen Ykkössarjan ottelu pelattiin Sastamalassa VaPS:n ja FoPS:n välillä. Pelin ensimmäinen erä oli tasaista taistoa, mutta kumpikaan joukkue ei päässyt maalien makuun, ja molemmille maalivahdeille kirjattiin kymmenen torjuntaa. 

Toisessa erässä vieraiden Luna Reunanen onnistui maalinteossa Lili Reunasen ja Tara Repon syötöistä ajassa 16.03. Kotijoukkueen vastaus tuli pari minuuttia myöhemmin kombinaatiolla Roosa Rantaniitty, Suvi Uschanow ja Krista Järvelin. Vieraat onnistuivat toisessa erässä vielä neljästi ja kotijoukkue kerran. Pitkää erätaukoa lähdettiin viettämään lukemissa 2-5.

Kolmannessa erässä kotijoukkue VaPS oli pelin päällä tehden kaksi maalia, mutta neljännessä erässä FoPS oli vahvempi ja viimeisteli vielä kolme osumaa Minttu-Maaria Tervaniemen selän taakse. Näin vuoden viimeisessä Ykkössarjan ottelussa pisteet lähtivät forssalaisten matkaan.

Ottelussa molemmat maalivahdit Sini Mäkelä ja Tervaniemi torjuivat 46 kertaa. Ottelun parhaina palkittiin FoPS:lta tehot 2+3 takonut Lili Reunanen ja VaPS:lta Martta Ukkonen.

-Tavoitteenamme oli pelata ehjä 60 minuuttia ja nauttia vuoden viimeisestä pelistä. Kolme ensimmäistä erää oli tasaista vääntöä, ja neljännessä erässä pääsimme ratkaisemaan ottelun nopeilla maaleilla ja järkevällä pelillä. Maalivahtimme Sini Mäkelä torjui tärkeitä torjuntoja ja oli tänään todella tärkeä pelaaja joukkueellemme. Ensi vuoteen lähdemme voitonnälkäisinä ja hyvällä fiiliksellä joukkueena, kommentoi FoPS:n Jemina Nurminen.

-Peli oli tasaista erästä toiseen ja parhaamme tehtiin. Ikävä kyllä tuomarit pääsivät tällä kertaa meidän ihomme alle, mikä vaikutti peliin ajoittain. Kuitenkin tänään vastustaja oli parempi, eikä selittelylle ei jäänyt varaa. Erityismaininta vielä valmentajana toimineelle Henna Remsulle, kommentoi VaPS:n Krista Järvelin.