Ykkössarjan jatkosarja käyntiin kolmella tasaisella ottelulla

08.01.2023 19:00

Kuva: Timo Kupiainen

KaPa-51 haki voitokkaan revanssin Haukoista

Vuoden ensimmäisessä ykkössarjan ottelussa toisensa kohtasivat Haukat ja KaPa-51. Vierasjoukkue Kapa siirtyi ottelussa johtoon jo ajassa 1:42, kun vieraiden Annika Haara pääsi nopeasta läpiajosta iskemään ottelun avausmaalin. Vain hiukan yli minuuttia myöhemmin kotijoukkue tasoittaa Ella Karhun osumalla ajassa 2:59. Pelin alkupuolisko jatkuikin kutkuttavan tasaväkisenä aina puoliajalle asti. Molemmat joukkueet olivat hyvin pelissä mukana, ja pitkälle erätauolle siirryttäessä taululla komeili 4-4 tasalukemat. Erätauon jälkeen kotijoukkue Haukat muuttivat pelityyliään, mutta vieraat pysyivät silti pelin päällä ja veivät kolmannen erän nimiinsä lukemin 0-1 Helmi Huikon osumalla. Vierasjoukkue Kapa onnistui pelaamaan nousujohteisesti ja järkevästi, kun taas Haukoilla alkoi joulutauko ja pitkät sairastelut painamaan jaloissa pelin loppupuolella, eikä kotijoukkue näin enää pysynyt vieraiden vauhdissa. Neljännessä erässä Haukat onnistuivat maalinteossa kerran Karhun viimeistellessä ottelun neljännen osumansa, ja vieraat osuivat kahdesti Haaran ja Neea Virtasen maaleilla. Ottelun loppulukemiksi taululle jäi 5-7 vierasjoukkueen eduksi. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Haukoilta maalivahti Mayella Nymark ja KaPa-51:lta puolustaja Olga Elo.

”Peli oli ailahtelevaa ja paljon parannettavaa jäi”, kommentoi Haukkojen Sanni Hietanen.

“Peli oli tasaista vääntöä heti alusta alkaen. Onnistuimme hyvin viivojen ylityksissä ja saimme luotua hienoja maalipaikkoja. Peli oli nousujohteinen ja saimme pelattua ehjät 60 minuuttia, mikä tänään riitti pisteisiin” ottelua analysoivat KaPan hyökkääjät Huikko ja Ronja Kohvakka.

Lapinlahti voitokkaana Naantalissa

Lauantain toisessa ottelussa vastakkain asettuivat kotijoukkue VG-62 ja vieraissa LL-89. Kotijoukkue sai otteluun tehokkaamman alun, ja ajassa 8:47 Nea Palletvuori iskee ottelun avausmaalin. Kotijoukkue VG kärsi kuitenkin ottelun alusta alkaen runsaasta jäähyilystä, joka sekotti pelitempoa. Vierasjoukkue Lapinlahti ei alussa ollut pelissä mukana, ja ensimmäisellä puoliajalla vielä käynnistelivät koneistojaan. Lapinlahti onnistui kuitenkin toisessa erässä tasoittamaan pelin Marjukka Virran ja parhaana pelaajana palkitun Anni Savolaisen osumilla, ja puoliajalle siirryttiin tasatilanteessa 3-3. Toisella puoliskolla vierasjoukkue heräsi peliin ja hyödynsi VG:n jäähyilyt tehokkaasti laittaen kotijoukkueen maalivahti Jasmin Haaviston tiukille. Heti kolmannen erän alussa Virta iskee päivän kolmannen osumansa ja tuo Lapinlahden tasoihin. Kotijoukkue ei taistelusta huolimatta pystynyt enää pysäyttämään Lapinlahden menoja, sillä hurjat 28 jäähyminuuttia vaikeuttivat pelin kulkua. Vierasjoukkue Lapinlahti pelasi järkevästi ja tehokkaasti loppuun asti, ja onnistuivat vielä kahdesti maalinteossa. Kotijoukkue onnistui yhdessä kavennusosumassa pelin loppupuolella, ja näin Lapinlahti ansaitsi jatkosarjan ensimmäisen voittonsa lukemin 4-6. VG:ltä parhaana palkittiin Susanna Myllymäki.

Lapinlahden kapteeni Savolainen kommentoi peliä seuraavasti: “Pelin alku oli meille vähän tahmea, mutta päästiin kuitenkin melko nopeasti takaisin omalle tasolle. Pelattiin järkevästi koko ottelu ja tänään se palkittiin kahdella pisteellä."

”Paljon ei hyökkäysaikaa ollut, joten alivoimapeliksi hyvin taisteltu loppuun asti.” summasi kotijoukkue VG:ltä hurjat 59 torjuntaa napannut Haavisto.

VaPS vei trillerin nimiinsä kotihallissaan

Sunnuntain ainoassa ykkössarjan ottelussa kotijoukkue VaPS sai vieraakseen edellisiltana myöhään pelanneen LL.89:n. Lyhyestä palautumisajasta huolimatta Lapinlahti aloitti ottelun pirteästi rakentamalla pitkiä hyökkäyksiä ja pelaamalla järkevää peliä. Vierasjoukkueen maalihanat aukesivat ajassa 11:23, kun Moona Pykäläinen siirsi renkaan verkkoon. Ensimmäisessä erässä maaleja nähtiin vielä yksi, kun Anni Savolainen siirtää vieraat 2-0 johtoon. Toisessa erässä myös vaikeuksissa ollut kotijoukkue onnistuu avausosumassa Krista Järvelinin maalilla. VaPS ei pelin alussa pystynyt pitämään Lapinlahtea kurissa, ja tehokas vierasjoukkue sai puoliajalle mennessä kaivettua itsensä 5-2 johtoon. Kolmanteen erään VaPS sisuuntui, ja lähti kirimään jo 2–6 lukemiin siirtynyttä maalieroa umpeen. Lapinlahden joukkue puolestaan väsyi, eikä pystynyt puolustamaan johtoasemaansa. VaPS siirtyi hitaasti, mutta varmasti vähitellen tasoihin ja lopulta jopa ohi. Kotijoukkueen kavennusosumista vastasivat Roosa Rantaniitty, Vilma Virtanen sekä Suvi Uschanow. Rantaniitty onnistui ottelun loppupuolella siirtämään VaPS:n kahden maalin johtoon viimeistelemällä samalla hattutempun. Lapinlahti onnistui kaventamaan lopussa Tiina Hyvösen maalilla, mutta loppulukemiksi taululle jäi kotijoukkueen eduksi lukemat 8-7. Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueelta Uschanow ja vierailta Maiju Ruotsalainen

"Aikaisesta pelistä huolimatta kaksi ensimmäistä erää oli peli-iloa, luistin liikkui ja syötöt napsuivat kohdilleen. Pitkän erätauon jälkeen syöttöjen laatu alkoi heikentyä ja päästettiin kaveri peliin mukaan, harmittava tappio" kommentoi Lapinlahden kaksi maalia viimeistellyt Hyvönen.