SM-jatkosarjassa täysi kierros, karsintasarjassa nähtiin kärkikamppailu

08.01.2023 19:24

Kuva: Timo Kupiainen

SM-jatkosarja palasi sunnuntaina joulun vietosta, ja kaukaloissa nähtiin heti täysi kolmen ottelun kierros.

SM-ringeten kierroksen polkaisi käyntiin Helsingin ja Lahden välinen ottelu. Tasaisesti mitelty kamppailu kääntyi lopulta kotijoukkue Helsingin hyväksi 11-3, vierasjoukkue Lahden tuskaillessa tehottomuuden kanssa.

Ottelun kulminaatiopisteet koettiin ensimmäisen erän loppupuolella sekä aivan ottelun lopussa, kun kotijoukkue Helsinki onnistui lyhyen ajan sisään mättämään useamman täysosuman perätysten. Ensin 10 minuutin pelin jälkeen kolmikko Kia Kosunen, Adele Vuorinen ja Camilla Ojapalo veivät osumillaan kotijoukkueen jo 4-0 johtoon. Lahti kuitenkin pysyi sitkeästi pelissä mukana, ja Niina Piiroisen päivän toinen maali ja 5-3 kavennusosuma pitivät haaveet vierasjoukkueen voitosta hengissä. Helsingin toinen suonenveto alkoi reilu viisi minuuttia ennen loppusummeria, kun Karla Kosunen aloitti maalikarkelot. Maaleja nähtiin jälleen kuin liukuhihnalta, ja loppulukemat 11-3 kävi verkon perukoille iskemässä iltapäivän toisellaan Helsingin kapteeni Ojapalo.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin Helsingiltä Adele Vuorinen ja Lahdelta B-juniorivahvistus Emma Kainiemi.

- Pitkän pelitauon ja sairastelujen jälkeen oli kiva palata pelikentille. Pyrittiin keskittymään omaan peliin. Hienoa oli myös, että onnistumisia saatiin laajalla rintamalla, kommentoi Helsingin parhaana palkittu Vuorinen.

RNK Flyers jatkoi voittokulkuaan NoU Ringeten kustannuksella

Sunnuntain ennakkoon mehukkain SM-ringetteottelu käynnistettiin Raisiossa, kun sarjakärki RNK Flyers sai nälkäisimmän takaa-ajajansa NoU Ringeten vieraakseen. Voitosta voittoon tällä kaudella kulkenut RNK ei tälläkään kertaa halunnut luopua sarjapisteistä, ja vierailija NoU:n kovasta yrityksestä huolimatta pisteet jäivät kotijoukkueelle 11-5 loppulukemin.

Ottelusta ei vauhtia ja viihdettä puuttunut. Hieman oman pelinsä kanssa tuskaillut NoU ei kyennyt pitämään RNK:n kivikovaa ykkösketjua kurissa, ja heti ottelun avausminuutilla Susanna Tapani kuritti vierailijoita avausmaalillaan. NoU:n ongelmat puolustuspäässä jatkuivat läpi ottelun, ja myös muut ykkösketjun lenkit osoittivat vaarallisuutensa Anne Pohjolan nakuttaessa 2+3 tehot Marianna Kuikon viedessä maalitykin viitan neljällä täysosumallaan.

Kolmannen erän alkupuolella kotiyleisö sai pidättää henkeään, kun yhdellä maalivahdilla otteluun lähteneen kotijoukkueen Iida Lehti kävi vaihtoaition puolella huoltamassa itseään loukkaantumisen tiimoilta. Kaikkien osapuolien onneksi Lehti pystyi tovin jälkeen jatkamaan ottelua, ja hoiti kunniakkaasti ottelun maaliin saakka.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin RNK:lta maalivahti Lehti, ja NoU:lta kahdesti osunut Roosa Salonen.

- Tänään onnistuttiin pelaamaan joukkueena ja taisteltiin tilanteita hyvällä prosentilla omille, kommentoi kotijoukkueen hyökkääjä Helmi Silokivi.

- Onneksi kausi jatkuu, eteenpäin, tiivistää NoU:n Kaisa Hurske.

Blue Rings kävi ryöstöretkellä Kiekko-Espoon kotona

SM-jatkosarjan sunnuntai taputeltiin pakettiin Espoon Tapiolassa, jossa kaukaloon astelivat Kiekko-Espoo ja Blue Rings. Sarjataulukossa peräkkäin majailevat joukkueet tarjosivat tiukkaa vääntöä koko rahan edestä, mutta maalinteon kanssa tuskaillut kotijoukkue joutui pettymään Blue Ringsin latoessa 1-5 loppulukemat taululle.

Blue Rings otti johtoaseman haltuunsa heti ottelun alusta, kun vain puolen minuutin pelin jälkeen Claudia Levander venytti maaliverkkoa. Kuskin paikalla vierasjoukkue myös pysyi läpi ottelun, eikä antanut kotijoukkue Kiekko-Espoolle mahdollisuutta voittoon. Voiton takuuhahmoina häärivät kaksi maali peluriin iskeneet Essi Sarmala ja Ida Adler, sekä peräti 44 kertaa maalinsuulla renkaan eteen venynyt Siiri Uusitalo.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Kiekko-Espoon ainokaisesta maalista vastannut Minka Levander, ja Blue Ringsiltä lähes nollapelin torjunut Uusitalo.

- Tässä lajissa pitäisi pystyä tekemään enemmän maaleja, yksi ei riitä. Laukauksien taso meillä oli huonoa. Pitkä pelaamattomuus näkyi otteissamme, Kiekko-Espoolta ottelua analysoi päävalmentaja Jouni Levander.

- Pelin vauhdikkuudesta huomasi, että joulutauolla on levätty, ja nyt päästiin kunnolla irti. Ajoittain oltiin vastustajan pyörityksessä, mutta saatiin tehtyä hienoja maaleja mitkä siivittivät meidän tänään voittoon! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Taru Hämäläinen kommentoi Blue Ringsiltä.

LuKi-82 jatkaa SM-karsintasarjan piikkipaikalla, sunnuntaina kaatui Ilves

Sunnuntaina ainoassa SM-karsintasarjan pelissä oli panosta kerrakseen, kun voitto olisi merkinnyt kummallekkin joukkueista sarjataulukon kärkipaikan valtaamista. Tässä onnistui tällä kertaa kotijoukkue LuKi-82, joka kaatoi vieraaksi saapuneen Ilveksen 6-2 loppulukemin.

LuKi-82 oli läksynsä tehnyt lauantain tasapeliin päättyneestä ottelustaan, ja sunnuntaina kaukalossa luisteli pirteämpi kotijoukkue. Ajassa 8:17 Katariina Niemi vei kotijoukkue LuKi-82:n jo 3-0 johtoasemaan, ja tässä kohtaa Ilves oli jo auttamatta myöhässä ottelun aloittamisen kanssa. Vaikka vierasjoukkue pääsikin otteluun toisesta erästä lähtien hyvin mukaan, ei syöttöpeli ja maalinteko ollut tarpeeksi huolellista ottelun ratkaisemiseksi. Loppulukemat 6-2 kävi iskemässä Ilveksen verkkoon Siiri Lahtinen reilu kymmenen minuuttia ennen loppusummeria.

Joukkueiden parhaina pelaajina palkittiin LuKi-82:n Inka Laivonen ja Ilveksen Tuuli Laine.

- Paransimme peliä eilisestä, vaikka peli oli rikkonaista jäähyjen ja huolimattomuusvirheiden takia. Tästä huolimatta tärkeät kaksi pistettä jäi Luvialle, kommentoi kotijoukkueen parhaaksi valittu Laivonen.

- Tänään lähdettiin hyvällä fiiliksellä vuoden ensimmäiseen peliin Luvialle. Odotettavissa oli tiukka peli. Syöttöpeli ja maalinteko oli tänään kuitenkin huolimatonta ja vastustaja pääsi hyödyntämään paikkansa paremmin, Ilvekseltä ottelua kommentoi Neea Hauta-Alus.