ANNE POHJOLA ON VUODEN 2022 RINGETTEPELAAJA

11.01.2023 14:04

 

Anne Pohjola on vuoden 2022 ringettepelaaja. Kuva: Timo Kupiainen

 

Urheilutoimittajain Liitto on valinnut jälleen lajien parhaat urheilijat. Tänä vuonna lajinsa paras nimettiin 81 eri lajissa. Vuoden 2022 parhaaksi ringettepelaajaksi valittiin kuudennen kerran peräjälkeen RNK Flyersin riveissä SM-sarjaa pelaava Anne Pohjola, joka oli voittamassa myös MM-kultaa marraskuun kotikisoissa Espoossa. 


-Kyllähän tämä valinta tuli yllätyksenä ja tietenkin se kovasti lämmittää tällaisen vanhan konkarin mieltä, että on pystynyt antamaan itsestään jotain kentälle. Eikä tätäkään valintaa olisi tullut ilman huippuja joukkuekavereita, joten kiitos kuuluu myös siihen suuntaan, Pohjola kiittää.

Viime vuonna Ykkössarjaa Lapinlahden Say Cheese- joukkueessa pelannut Pohjola taituroi tällä kaudella RNK Flyersin joukkueessa. Hänellä on nyt pelattuna 13 ottelua, joissa hän on tehnyt 85 tehopistettä.

 

HEKTISTÄ ARKEA TIEN PÄÄLLÄ

-Kotiutuminen uuteen joukkueeseen on sujunut vallan mainiosti. Joukkue on täynnä aivan mahtavia persoonia, ja minut on otettu hyvin vastaan. Pelivauhtiin pääseminen kesti aikansa, mutta vähitellen alkaa luonnistua, Pohjola kertoo.

Pohjolan koti on edelleen Lapinlahdella, jossa hän tekee nelipäiväistä työviikkoa kotihoidon sairaanhoitajana. Illat kuluvat Lapinlahden joukkueen harjoituksissa, ja perjantaina on matkustuspäivä Raisioon ja viimeistelytreenit. Jäljelle jäävän vapaa-aikansa Pohjola viettää perheen ja ystävien parissa.

-Arki on hektistä, ja on täytynyt oppia ottamaan aikaa levolle ja perheelle. Kilometrejä kertyy aikamoinen määrä, mutta olen tottunut matkustamiseen. Tähän mennessä tämä on ollut jokaisen kilometrin arvoinen matka, hän sanoo.

 

HIENO URA TÄYNNÄ TÄRKEITÄ IHMISIÄ

Pohjola pelaa nyt jo 20. kauttaan SM-sarjassa, ja palkintokaapissa on 14 mitalia, joista kultaisia on 11. Lisäksi hän on ollut voittamassa Suomelle peräti seitsemän MM-kultaa. Hengästyttävän määrän meriittejä saavuttanut Pohjola ei koe paineita häneen kohdistuvasta huomiosta tai mahdollisista odotuksista eikä halua nostaa itseään erityisesti jalustalle. 

-Koen olevani pelaaja muiden joukossa, Pohjola kuittaa. 

Pohjolan ringetteura on ollut värikäs, pitkä ja täynnä tärkeitä kohtaamisia ja merkityksellisiä henkilöitä, joista hän on kiitollinen.

-Olen saanut pelata suht terveenä ja kokea paljon ilon ja onnen hetkiä huikeiden ihmisten kanssa. Päällimmäisenä mielessä ovat ne, joiden kanssa olen saanut tätä matkaa kulkea ja toisaalta ne, jotka ovat mahdollistaneet pelaamiseni, hän pohtii.

-Minuun ihmisenä ja pelaajana ovat ehkä eniten vaikuttaneet isäni, siskoni Mari, Maiju Virta sekä Kim Forsblom. Toki on myös monia muita tärkeitä ihmisiä matkan varrelta, joilla on ollut iso merkitys urallani. Lisäksi ”lappareilla” on aina erityinen paikka sydämessäni, Pohjola jatkaa.

 

RNK Flyers pelaa viikonloppuna kaksi ottelua

Pohjolan RNK Flyers on esittänyt tällä kaudella kaukalossa tasaisen varmoja otteita ja on voittanut kaikki pelinsä tähän mennessä. Viikonloppuna joukkue kohtaa kotonaan ensin Kiekko-Espoon ja matkustaa sunnuntaina puolestaan Lahden vieraaksi.

-Odotan viikonlopun peleistä vauhdikkaita ja tasaisia taistoja. Tykkään pelata paineen alla, koska koen silloin saavani itsestäni eniten irti, Pohjola kertoo ennakkotunnelmistaan.

RNK Flyers tavoittelee luonnollisesti kirkkainta SM-mitalia, mutta joukkueella on myös muita tavoitteita.

-Haluamme pelata yksilöinä ja joukkueena nousujohteisen kauden. Henkilökohtaisesti haluan nauttia matkasta. Uskon, että pystyn vielä piirun verran kehittämään peliäni uuden roolin myötä, Pohjola päättää.

 

Ruudun ottelut Ruutu Plus -puolella.

 

SM-sarjan viikonlopun ottelut:

La 14.1. Helsinki - Blue Rings klo 13:00

La 14.1. NoU Ringette - Lahti klo 14:00

La 14.1. RNK Flyers - Kiekko-Espoo klo 15:30

Su 15.1. Helsinki - Kiekko-Espoo klo 12:00

Su 15.1. NoU Ringette - Blue Rings klo 15:00

Su 15.1. Lahti - RNK Flyers klo 16:00

 

SM-karsintasarjan viikon ottelut:

Ke 11.1. NSR - Blue Rings klo 19:00

Ke 11.1. EKS - Haukat klo 19:30

La 14.1. Ilves - NSR klo 12:00

Su 15.1. Ilves - Blue Rings klo 12:00

Su 15.1. LuKi-82 - EKS klo 14:30

 

Ykkössarjan viikon ottelut:

Ke 11.1. VG-62 - FoPS klo 19:15

La 14.1. LL-89 - KaPa-51 klo 14:00

La 14.1. UJK - Haukat klo 18:30

Su 15.1. Hyvinkää - VG-62 klo 16:30