Nokialaiset Roosa Salonen ja Oona Keskinen rikkovat rajoja

14.01.2023 20:36

b

NoU:n Roosa Salonen on pelannut kaikki SM-ottelunsa nokialaisten riveissä. (kuva: Timo Kupiainen)

 

Roosa Saloselle lauantaina rikki 300 SM-ottelua

 

Lauantaina 14.1. rikotaan jälleen rajapyykkejä, kun Nokian Urheilijoiden (NoU) Roosa Salonen ylittää 300 SM-ottelun rajan. Juhlaottelu pelataan lauantaina Nokialla kotiyleisön edessä Lahtea vastaan. Saimme hyökkääjätaiturin haastatteluun juhlaottelun alla:

Kauanko olet pelannut ringetteä?

- 21 vuotta

Missä seurassa pelasit ensimmäisen SM-sarjakautesi?

- Olen pelannut kaikki SM-pelit Nokialla.

Olisitko silloin uskonut, että tulet ylittämään 300 SM-sarjapelin rajapyykin? Mikä saa sinut vuodesta toiseen jatkamaan ringetteä?

- Jollain tasolla oon aina tiennyt pelaavani pitkään. Ihmiset joukkueessa vaikuttavat paljon siihen, että jaksaa vuodesta toiseen raahautua hallille. Elämä on lyhyt ja niin kauan kuin intohimoa löytyy pitää jatkaa, ettei tarvitse jossitella myöhemmin.

Mikä on mieleenpainuvin ringettekokemuksesi?

- Ensimmäisenä tulee tietenkin mieleen mestaruudet, joita olen saanut olla mukana voittamassa. Nyt kun vuosia on jo paljon takana, alkaa arvostamaan enemmän yhdessä koettuja hetkiä, joissa sattuu ja tapahtuu. Varsinkin bussimatkoilla tapahtuu yllättävän paljon kommelluksia. Lisäksi jokaiset MM-kisat ovat olleet unohtumattomia kokemuksia.

Mikä on henkilökohtainen tavoitteesi tällä kaudella?

- Nauttia pelaamisesta ja pitää hauskaa kentällä.

Mitkä ovat arvokkaimmat opit pitkän urasi varrelta?

- Peliä pitää pystyä näkemään kokonaisvaltaisesti. On myös hyvä pitää pilke silmäkulmassa, tosissaan muttei vakavasti.

Miten päädyit hyökkääjän pelipaikalle?

- Olen aina halunnut tehdä maaleja ja olla ratkaisemassa pelejä.

Miten valmistaudut peliin?

- Pyrin löytämään rentouden. Toisina päivinä se löytyy tietyistä biiseistä ja toisina aivan jostain muusta. Koskaan ei voi tietää, mitä mieli haluaa. Käyn myös pään sisällä keskustelua, jossa luon itselleni itsevarmuutta peliin.

 

 

Kuva: Timo Kupiainen

 

Oona Keskinen torjunut nokialaisten riveissä yli 200 ottelua 

 

Viime viikolla myös toinen NoU:n pelaaja liittyi rajojen rikkojien joukkoon, kun joukkueen maalivahti Oona Keskinen rikkoi 200 SM-ottelun rajapyykin sunnuntaina 8.1. RNK Flyersia vastaan. Näin puolestaan Keskinen kuvasi tunnelmiaan juhlaottelun alla:

Milloin oli ensimmäinen SM-sarjakautesi ja missä seurassa?

- Ensimmäinen SM-sarjakauteni oli 2015 ja seurana Nokian Urheilijat

Kuinka kauan olet pelannut ringetteä?

- Olen pelannut ringetteä 5-vuotiaasta, joten tänä vuonna tulee 19 vuotta täyteen.

Miten päädyit maalivahdiksi?

- Maalivahdiksi päädyin F-junioreissa, kun kaikki pääsivät kokeilemaan. Se vaikutti silloin tosi kivalta ja vaikuttaa edelleen!

Mikä maalivahtina olossa on parasta? Entä mikä haastavinta?

- Parasta maalivahtina on, kun pystyt omalla tekemiselläsi vaikuttamaan todella paljon peliin. Haastavinta on se, että tietyissä tilanteissa olet yksin omien tekemisisten ja ajatusten kanssa.

Mitä vinkkejä antaisit nuoremmille maalivahdeille?

- Tehkää kaikkea, mistä tulee hyvä fiilis. Treenatkaa monipuolisesti ja aina pilke silmäkulmassa!

Miltä 200 SM-ottelun rajapyykin ylittäminen tuntuu?

- Tuntuu todella hyvältä! Olen todella tyytyväinen, että olen pystynyt pelaamaan näin paljon SM- sarjapelejä ja pitämään oman tason - ja nostamaan sitä vuosi vuodelta.

Onko tavoitteenasi myös 300 SM-ottelun rajapyykin rikkominen?

- Tavoitteenani on pelata niin kauan, kun tää homma (pelaaminen) on kivaa ja tästä nauttii. Uskon, että pelejä tulee vielä paljon.

Mikä on unohtumattomin ringettemuistosi?

- Mieleenpainuvin muisto on nuorten MM-kisat 2017, jolloin pääsin pelaamaan ensimmäistä kertaa kansainvälisiä pelejä. Toinen ikimuistoinen hetki on naisten SM-kulta kotiyleisön edessä viime vuonna 2022.

 

 

Katso suorana, kun Keskisen ja Salosen edustama NoU kohtaa kotonaan Lahden klo 14:00. Kaikki SM-jatkosarjan ja SM-karsintasarjan ottelut ovat katsottavissa suorana Ruudusta. Katsominen edellyttää Ruutu+ Urheilu -tilausta.