SM-karsintasarjassa pelattiin viisi ottelua - NSR avausvoittoon

15.01.2023 20:19

NSR voitti Blue Ringsin kotonaan. Kuva: Timo Kupiainen

NSR saalisti ensimmäisen voittonsa SM-karsintasarjassa

Viikon ensimmäinen SM-karsintasarjan ottelu pelattiin keskiviikkona Klaukkalan jäähallissa, jossa yhteen iskivät NSR ja Blue Rings. Kotijoukkue sai otteluun vahvan alun, kun Hanna Kauppinen heilutti Blue Ringsin verkkoja jo puolentoista minuutin kohdalla. NSR tuntui olevan hyvin pelin päällä, ja seuraava maali nähtiin reilun viiden minuutin kuluttua Kaisla Salovuoren toimesta. Ensimmäisessä erässä nähtiin vielä yksi maali, jonka viimeisteli pelikentille palannut viime kauden pistenikkari Anniina Kemppainen. Toisen erän ainoasta maalit tehtiin myös Blue Ringsin päätyyn lopulta kypärätempun tehneen ja ottelun parhaaksi palkitun Netta Irmaston toimesta. Pitkällä erätauolle lähdettiin kotijoukkueen tukevassa 5-0 johdossa.

Kolmannessa erässä Blue Ringsin maalille luisteli Junella Riikonen. Joukkue tuli erän alkuun terävästi Taru Heikkilän maalilla vain seitsemäntoista sekunnin jälkeen. Kolme seuraavaa osumaa merkattiin taas kotijoukkueelle, joka onnistui säilyttämään tehonsa loppuun saakka. Blue Rings onnistui viimeisessä erässä maalinteossa vielä kahdesti Vilma Laineen ja Taru Heikkilän viimeistelystä, mutta kotijoukkueen etumatka oli liikaa, ja näin pisteet jäivät Klaukkalaan lopputuloksella 8-3.

Tärkeitä koppeja ottaneelle NSR:n Elisa Kemppaiselle kirjattiin ottelussa 42 torjuntaa, Blue Ringsin Jasmin Hickmanille 16 ja Junella Riikoselle 27. Ottelun parhaina palkittiin vierasjoukkueelta Taru Heikkilä ja kotijoukkueelta kypärätempun viimeistellyt Netta Irmasto.

-Rikkonainen peli runsaineen jäähyineen ja puolikuntoinen kokoonpano vaikutti tänään tulokseen. Laukauksia oli paljon, mutta viimeistelyssä on parannettavaa, kommentoivat Blue Ringsin Elina Rantakari ja Katri Soikkeli.

-Pelissä tuli todella paljon jäähyjä, joka saattoi vaikuttaa pelin kulkuun jonkin verran, mutta pidettiin päät kylminä ja iskettiin tarvittavat maalit voittoon. Karsintasarjan ensimmäinen voitto maistuu hyvältä ja oli hienoa nähdä onnistumisia koko joukkueelta, iloitsi puolestaan NSR:n sentteri Hanna Teiniranta.

EKS kotivoittoon Haukoista

Viikon toisessa ottelussa EKS sai vastaansa Järvenpään Haukat. Ottelusta oli lupa odottaa tiukkaa kamppailua, kun aiempi kohtaaminen päättyi EKS:n voittoon lukemin 7-5. Ottelu alkoi tasaisella väännöllä, mutta ensimmäisistä maaleista vastasi EKS Lulu Karttusen ja Vilma Jokipiin toimesta. Ensimmäisessä erässä - kuten myös koko pelissä - Hillevi Holmström otti Espoon päässä tärkeitä koppeja ja Espoon hyökkäys rokotti maalipaikoistaan.

Haukkojen peli oli tahmeaa, mutta myös heiltä nähtiin avausmaali sekunti ennen ensimmäisen erän loppua, kun Venla Röpelinen onnistui Vilma Tuominiemen ja Janette Toivasen syötöistä. Toisessa erässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa kolmesti, joten kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 6-4.

Pitkän erätauon jälkeen EKS otti kuskin paikan ja pääsi jopa 10-4 johtotilanteeseen, minkä jälkeen alkoi Haukkojen alivoimashow. Haukat pyörittivät lähes koko neljän minuutin alivoiman Espoon päässä tehden kaksi maalia. Haukat pääsivät lähelle - jopa kolmen maalin päähän - mutta EKS sai niitattua vielä yhdennentoista maalin tyhjään häkkiin, ja kotijoukkueen voitto oli sinetöity lukemin 11-7.

EKS:n Hillevi Holmström sai venyä renkaan eteen 51 kertaa, kun puolestaan haukkakollega Heidi Kokkonen torjui 27 kertaa. Parhaina palkittiin EKS:lta kaksi maalia viimeistellyt Pipsa Laine ja Haukoilta tehot 2+4 taituroinut Venla Röpelinen-, kommentoi Espoon puolustaja Emmi Multala.

-Ei päästy tänään riittävän hyvälle tasolle, ja pisteet ottelusta ansaitusti Espoolle. Ei auta muu kuin ottaa onnistumiset ja opit matkaan, jotta ollaan ensiviikolla parempia, summasi Haukkojen Röpelinen.

Neea Hauta-Aluksen nollapeli siivitti Ilveksen voittoon

Lauantaina NSR pelasi viikon toisen ottelunsa Ilveksen vieraana Tesomalla. Ensimmäistä maalituuletusta saatiin odottaa ensimmäisen erän viimeisille minuuteille, kun Ilveksen Jenni Viinamäen laukaus ohitti NSR:n Kaisa Juntusen ajassa 11:00. Toisessa erässä nähtiin yksi osuma – sekin Ilvekselle. Tasaista vääntöä nähtiin kentän eri osa-alueilla, mutta Ilveksen tiivis puolustus ja viimeisenä lukkona toiminut Neea Hauta-Alus tekivät NSR:n pelistä vaikeaa, eikä tulosta maalien muodossa syntynyt.

Kolmas erä oli maaliton, mutta viimeisessä erässä nähtiin vielä kaksi osumaa Ilvekselle Viivi Hakasen ja Anni Komulaisen onnistumisilla. Vierasjoukkueen Jessica Lehtinen katkoi tehokkaasti Ilveksen syöttöjä, ja Julia Nisula nostivat peliä varmasti omasta puolustuspäästä, mutta Ilves käytti maalipaikkansa paremmin hyödyksi ja voitti ottelun luvuin 4-0.

Vieraiden Kaisa Juntuselle kirjattiin ottelussa 33 torjuntaa, ja Ilveksen maalilla loistanut Hauta-Alus otti 50 koppia. Ottelun paras NSR:lta oli hyvin puolustanut Krista Lindström, ja kotijoukkueesta palkittiin puolustuksessa loistanut tehojaloistaan tunnettu Inka Semi.

-Luistin kulki hyvin ja oltiin positiivisella fiiliksellä pelissä mukana. Viimeistelyyn jäi parantamisen varaan, mutta puolustus pelasi varmaa ja uhrautuvaa peliä, kommentoi NSR:n maalivahti Kaisa Juntunen.

-Tämän viikon tavoitteena oli tunteen löytäminen peliin ja siinä onnistuttiin alkulämmöiltä asti. Taisteltiin voitto tiiviillä puolustuspään pelaamisella, ja hyökkäyspäässä hyödynnettiin tarjotut maalipaikat. Voiton takeena oli loistavan nollapelin pelannut Neea Hauta-Alus, summasi avausmaalin tehnyt Ilveksen Jenni Viinamäki.

Ilves ja Blue Rings tasasivat pisteet

Sunnuntain ensimmäinen SM-karsintasarjan ottelu pelattiin Tampereella Ilveksen ja Blue Ringsin välillä. Ilves lähti otteluun hyvällä fiiliksellä lauantain onnistumisten ja hienon nollapelin jälkeen. Ennakkoon oli odotettavissa, että pelistä tulee tiukka ja molemmat haluavat jaossa olevat tärkeät pisteet. Tiukka ja tasainen vääntö pelistä saatiinkin ja ensimmäinen sekä toinen erä mentiin tasaisessa tilanteessa. Molemmat joukkueet saivat myös mahdollisuuksia ylivoimalla, kun vuorotellen jäähyaition ovi aukeni sekä koti että vierasjoukkueelle.

Pelin avausmaalin iski ensimmäisen erän lopulla ylivoimalla Blue Ringsin päivän maalikuningatar Salla Kyhälä ajassa 12:04. Kotijoukkueen tasoitusmaali nähtiin toisessa erässä myös vakuuttavia otteita esittäneen Viivi Hakasen toimesta ajassa 21:33. Hakanen onnistui toistamiseen pari minuuttia myöhemmin vieden kotijoukkueen johtoon. Juuri ennen toisen erän päättymistä Blue Ringsin Kyhälä onnistui yllättämään Ella Salomaan, ja näin ollen pitkälle erätauolle siiryttii tasatilanteessa 2-2.

Kolmanteen erään Ilves nosti tempoa ja näytti kentällä taistelutahtoa halliten peliä ja voittaen irtorenkaita sekä kamppailuja. Kolmannen erän jälkeen tulostaululla 6-4 kotijoukkueen hyväksi. Neljännessä erässä vastustaja kaivoi lisää taistelutahtoa ja piti hyvää fiilistä yllä niin kentällä kuin vaihtoaitiossa tullen tasoihin. Ilveksen Anni Komulainen vei kuitenkin kotijoukkueen vielä kertaalleen johtoon päätöserän viimeisellä viidellä minuutilla, mutta kiri ei riittänyt voittoon, kun huimat tehot takonut Kyhälä onnistui myös maalinteossa vielä yhden kerran ottelun viimeisellä kymmenellä sekunnilla, ja näin pisteet tasattiin maalein 7-7.

Blue Ringsin Jasmin Hickman torjui maalillaan kunnioitettavat 68 kertaa Ilveksen Ellan Salomaan vastaavien lukemien ollessa 37.Ottelun parhaina palkittiin Blue Ringsilta kuusi maalia viimeistellyt Salla Kyhälä ja Ilvekseltä  tehoihin 3+1 yltänyt Anni Komulainen.

-Tärkeistä pisteistä pelattiin kummankin joukkueen kannalta, ja se näkyi kentällä sekä lopputuloksessa. Joukkueena pelasimme hyvin yhteen ja saimme onnistumisia, mutta harmillisesti se ei riittänyt voittoon. Kuitenkin tärkeä piste Tampereelle, ja pelistä opit mukaan ensi viikkoa varten, kertoi Ilveksen Tuuli Laine.

-Tänään pelasimme joukkueena, ja vaihtoaitiossa oli hyvä tunnelma. Maalivahti torjui viimeisenä lukkona ylittäen itsensä, ja meidän puolustuksemme sai pelattua vastustajan hyökkäyskuviot pois. Saimme tehtyä myös tasoittavat maalit tärkeissä kohdissa, kommentoi Blue Ringsin Kyhälä.

LuKi-82 kesti Espoon takaa-ajon

Viikonlopun viimeisessä SM-karsintaottelussa Luki-82 sai vieraakseen EKS:n. Kotijoukkue tuli ensimmäiseen erään tehokkaalla hyökkäyspelillä tehden ensimmäisen maalin jo ajassa 0:53 Riikka Häyrisen toimesta. Kotijoukkueen maalitehtailu jatkui, ajassa 9:59 lukemat olivat jo 5-0. Toisen erän alussa luvialaiset lisäsivät johtoaan vielä tilanteeseen 6-0, mutta heti tämän jälkeen Espoo pääsi kaventamaan Vilma Jokipiin maalilla. Toisessa erässä molemmat joukkueet tekivät vielä yhdet maalit ja pitkälle erätauolle lähdettiin tilanteessa 7-2.

Espoo palasi pitkältä erätauolta sisuuntuneena ja kavensi kolmannessa erässä kotijoukkueen johtoa kolmella maalilla. Neljännen erän alussa Espoon kapteeni Kaisa Heinonen toi joukkueen maalin päähän tilanteeseen 7-6. Kovasta takaa-ajosta huolimatta Espoo ei saanut Luviaa enää kiinni ja ottelu päättyi lopulta lukemiin 9-6 kovan taistelun päätteeksi.

Maalivahdit työllistyivät melko tasaisesti, kun kotijoukkueen Inka Laivonen torjui 45 kertaa, ja EKS:n maalivahdit yhteensä 41 kertaa (Amanda Winqvist 3, Hillevi Holmström 38). Luvialta parhaana pelaajana palkittiin ansaitusti Katariina Niemi, joka teki peräti kuusi LuKi:n maaleista. EKS:lta parhaana palkittiin Vilma Jokipii.

-Päästettiin kaveri pelin alussa vähän liian pitkälle karkumatkalle ja pitkän eräntauon jälkeisestä sisuuntumisesta huolimatta ei ihan saatu eroa kurottua umpeen. Päästiin kuitenkin maalin päähän ja samalla taisteluhengellä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon peliä, kommentoi Espoon valmentaja Maija-Emilia Viro.

-Ensimmäinen erä oli todella hyvää, mutta sitten peli muuttuikin hyvin rikkonaiseksi. Taistelimme kuitenkin loppuun asti ja onneksi neljännen erän loppupuolella pääsimme peliin kiinni ja saimme kuitenkin pari maalia tehtyä lisää, summasi LuKi:n Kiia Junnila.